QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 21:47)
dėkui mamairute
gal dar galite pasakyti kokio ilgio kelionė, ar itin varginanti?
peržiūrinėjau atsiliepimus turistų apie viešbučius ir užtikau tokį komentarą prie viešbučio Harmony Makadi bay & resort
Maistas: lietuviu turistai valgo bendrame restorane su rusais ir lenkais. Vakaru europieciai - atskirai
kaži ar rimtai tokie dalykai gali dėtis
Manau, kad ilga ir varginanti - naktį išvažiuoja ir naktį grįžta, laiko dar sugaištama kol susirenka autobusų kolona konvojui, grįžta chebra laimingi, bet nusistekenę, kurie gali miegoti autobuse, tai tiem lengviau. Mes pirmą kartą važiuodami į Egiptą todėl ir rinkomės kruizą, kad nesikratant autobusais galėtumėm kuo daugiau pamatyti, nes važiavom su vaiku, tai anas turbūt ir ausis būtų apėdęs
Beje, pamiršom dar vieną Egipto malonumą - windserfingą. Tikrai rekomenduoju bent pabandyti. Paprastai prie viešbučių būna jų centrai ir vaikšto instruktorius, siūlantis nemokamą pamoką. Susirenka chebra ir labai greit pasimato, kas stovi ant lentos, o kas ne. Tai va, jeigu stovi, tada pasiimi komplektuką - dvi mokamos pamokos ir kokie penki pasiplaukiojimai. Šiaip pradžioje atrodo lyg ir brangu, bet jie ten a la nuolaidas viešbučio gyventojams taiko, tai galutiniam variante viskas gaunasi OK, tiksliai nepamenu, bet gal kokių 60 ar 70 USD gavosi. Beje, ant lentos stoti galima tik su marškinėliais ir apsitepus visais įmanomais apsauginiais kremais, nes saulė labai myli ant vandens plūduriuojančius
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 22:06)
šiaip tai maniškiai ištvermingi..
o važiavimas autobusu mano Domcei iš viso įvykis
..
prisiminiau kokią klaidą Novaturo atstovų dėka padariau kai buvom Šarm eil Šeike .. gidas mane ramiai nuteikė, kad su 4,5 metų vaiku i Mozės kalną įmanoma įlipti
.. O jei kas, yra kupranugariai - paneš.. Iki šiol pamenu tą savo vargšą vaikelį , lipantį tamsoje, apmuturiuotą skarom, naktį ir nesuvokiantį kokio š... mes jį čia atvilkom.. pusiaukelėje nusrpendėm pasiimt kupranugarį.. o ant jo tik vienas žmogus sedėt gali
blyn galvojau nuleisiu gidą i tarpeklį kokį.. Aš vos ant jo pasedėčiau o čia vieną vaiką.. žodžiu pusiaukelėje apsisukom atgal, vienas iš gidų mus palydėjo žemyn.. Tamsu, pradėjo prožektorius išsikrovinėt, nesimato kur eit.. nusileidus kavinė užrakinta , šalta, daiktai viduje.. Išėjusieji grįš tik po kokių 5 val.. Vietinis sargas priėmė į savo sargo būdelę, kurioje radom dar bent kelias turistes , besiglaudžiančias.. Vaikas mano iš karto ant suoliuko nulūžo.. niekada neužmiršiu šios patirties.. gera ji buvo vienok.. Supratau kokie mano vaikai ištvermingi.. nė karto nesuverkė, nesuzyzė..
moralas... nesiimkit mažų vaikų į Mozės kalną... ten stipriam vyrukui tikras išbadymas
Koš-ma-ras
Kaip baigėsi Novaturo gidui?