Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(Garmina @ 2011 01 04, 08:11)
Tikrai sunku patarti, nes visų sugebėjimai ir norai skirtingi.
Mes i Mozės kalną lipom su draugais. Jie labai pavargo ir prakeikė ir mus, ir organizatorius.
Man tai buvo pati įdomiausia ekskursiją, palikusi neišdildomą įspūdį.
O štai vaikščiodama Gizoj ar Aleksandrijoj aš per 5 min taip nuvargstu, kad vos kojas pavelku. Gal dėl to, kad istorija man didžiausia nuobodybė, o gamta ir kalnai  thumbup.gif

jei buvot Mozės kalne, manau tikrai aišku kad 4.5 metų vaikui jis neįveikiamas doh.gif .. Kokio kvailumo turi būti gidas, kad to nesuvokti..
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 22:47)

peržiūrinėjau atsiliepimus turistų apie viešbučius ir užtikau tokį komentarą prie viešbučio Harmony Makadi bay & resort
Maistas: lietuviu turistai valgo bendrame restorane su rusais ir lenkais. Vakaru europieciai - atskirai smile.gif

blink.gif kaži ar rimtai tokie dalykai gali dėtis  g.gif  doh.gif  smile.gif

Buvom 2008 metais kovo gale - gal jau ir pasenes mano atsiliepimas...
nesirinkciau viesbucio nes yra geresnių:
1. nera jūros -vien sekluma (kad pasimaudyti reiks bristi apie 200 metrų, o jei bus vėjuota (kas buvo 9 dienas is 11) patys bijosite pasimauti ant koralų. Gal jau yra pontoninis tiltas? Tiesa koraline siena graži, bet reikia ją pasiekt...
2. daug zmoniu,
3. animacija tragiska,
4. ALL maitinimas tikrai ne pagal zvaigzdes (lyginant su sun rise hollidau resort, aisku valgyti sociai) vaikams valgyt pasirinkimas prastas, fri bulvės uz 2 dolerius, tiesa yra vaikiskas stalas, kuris daromas 18 val. (gal vaikai valgo tik karta) uzkandziai uz nedideli mokestį, tiesa pries pietus prie baseino atnesa nuo pusryciu likusias bandeles bet gerti alkoholio gali sociai (
5. iki HRG taksi kaina 30 usd i abi puses, i viena 18 usd, busiukas zmogui kainuoja 5 eur nesvarbu ar i viena ar i abi puses vaziuosi, bet HRG buna apie 1,5 val.
Privalumas: labai neblogi kambariai, ir tai uz ...

Tikiuos, kad viskas labai pasikeitė...

Restoranas- valgykla tuo metu buvo vienas viduje, kitas lauke pliazinis, aisku budavo ir eiliu, bet, kad i viena ar kita leistu tik....- nebuvo

Atsakyti
Del Luxoro, kiekviena agentura pasirenka lankomus objektus pati, todel smulkiai issiklausinekite ka aplankysite. Buvau 2 kartus ir gal tik 1 ar 2 objektai buvo tie patys... Todel domekites jei kokreciai zinote ka labiausia norit aplankyti (pvz. karaliu ar karalieniu sleni) smile.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 21:47)
dėkui mamairute  4u.gif  gal dar galite pasakyti kokio ilgio kelionė, ar itin varginanti?

peržiūrinėjau atsiliepimus turistų apie viešbučius ir užtikau tokį komentarą prie viešbučio Harmony Makadi bay & resort
Maistas: lietuviu turistai valgo bendrame restorane su rusais ir lenkais. Vakaru europieciai - atskirai smile.gif

Manau, kad ilga ir varginanti - naktį išvažiuoja ir naktį grįžta, laiko dar sugaištama kol susirenka autobusų kolona konvojui, grįžta chebra laimingi, bet nusistekenę, kurie gali miegoti autobuse, tai tiem lengviau. Mes pirmą kartą važiuodami į Egiptą todėl ir rinkomės kruizą, kad nesikratant autobusais galėtumėm kuo daugiau pamatyti, nes važiavom su vaiku, tai anas turbūt ir ausis būtų apėdęs biggrin.gif
Beje, pamiršom dar vieną Egipto malonumą - windserfingą. Tikrai rekomenduoju bent pabandyti. Paprastai prie viešbučių būna jų centrai ir vaikšto instruktorius, siūlantis nemokamą pamoką. Susirenka chebra ir labai greit pasimato, kas stovi ant lentos, o kas ne. Tai va, jeigu stovi, tada pasiimi komplektuką - dvi mokamos pamokos ir kokie penki pasiplaukiojimai. Šiaip pradžioje atrodo lyg ir brangu, bet jie ten a la nuolaidas viešbučio gyventojams taiko, tai galutiniam variante viskas gaunasi OK, tiksliai nepamenu, bet gal kokių 60 ar 70 USD gavosi. Beje, ant lentos stoti galima tik su marškinėliais ir apsitepus visais įmanomais apsauginiais kremais, nes saulė labai myli ant vandens plūduriuojančius biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 22:06)
šiaip tai maniškiai ištvermingi..  cool.gif o važiavimas autobusu mano Domcei iš viso įvykis  smile.gif ..

prisiminiau kokią klaidą Novaturo atstovų dėka padariau kai buvom Šarm eil Šeike .. gidas mane ramiai nuteikė, kad su 4,5 metų vaiku i Mozės kalną įmanoma įlipti  doh.gif  doh.gif .. O jei kas, yra kupranugariai - paneš.. Iki šiol pamenu tą savo vargšą vaikelį , lipantį tamsoje, apmuturiuotą skarom, naktį ir nesuvokiantį kokio š... mes jį čia atvilkom.. pusiaukelėje nusrpendėm pasiimt kupranugarį.. o ant jo tik vienas žmogus  sedėt gali  doh.gif  doh.gif blyn galvojau nuleisiu gidą i tarpeklį kokį.. Aš vos ant jo pasedėčiau o čia vieną vaiką.. žodžiu pusiaukelėje apsisukom atgal, vienas iš gidų mus palydėjo žemyn.. Tamsu, pradėjo prožektorius išsikrovinėt, nesimato kur eit.. nusileidus kavinė užrakinta , šalta, daiktai viduje.. Išėjusieji grįš tik po kokių 5 val.. Vietinis sargas priėmė į savo sargo būdelę, kurioje radom dar bent kelias turistes , besiglaudžiančias.. Vaikas mano iš karto ant suoliuko nulūžo.. niekada neužmiršiu šios patirties.. gera ji buvo vienok.. Supratau kokie mano vaikai ištvermingi.. nė karto nesuverkė, nesuzyzė..

moralas... nesiimkit mažų vaikų į Mozės kalną... ten stipriam vyrukui tikras išbadymas

Koš-ma-ras doh.gif Kaip baigėsi Novaturo gidui? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 22:47)
dėkui mamairute  4u.gif  gal dar galite pasakyti kokio ilgio kelionė, ar itin varginanti?

lotuliukas.gif buvau aš tame viešbutyje. Rašantis komentarą matomai nepasiaiškino kodėl tie vakarų turistai valgė atskirai, ogi ten kur jie valgė buvo sočiai jiems suprantamo ir mėgiamo maisto: bulvytės free, picos, hamburgeriai, dešrelės ir visokie kiti nesveiki dalykai. Manęs iš ten tikrai niekas nevarė, bet ačiū aš renkuosi truputį kitokį patiekalų asortimenta. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pievu medus: 04 sausio 2011 - 10:15
QUOTE(pievu medus @ 2011 01 04, 10:06)
lotuliukas.gif buvau aš tame viešbutyje. Rašantis komentarą matomai nepasiaiškino kodėl tie vakarų turistai valgė atskirai, ogi ten kur jie valgė buvo sočiai jiems suprantamo ir mėgiamo maisto: bulvytės free, picos, hamburgeriai, dešrelės ir visokie kiti nesveiki dalykai. Manęs iš ten tikrai niekas nevarė, bet ačiū aš renkuosi truputį kitokį patiekalų asortimenta.  4u.gif

Ha-ha-ha lotuliukas.gif
O jeigu rimtai, tai aš irgi atkreipiau dėmesį, kad tik vyresnio amžiaus europiečiai valgo normalų ir įvairų maistą, o jaunesni pasiima lėkštes, eina eina aplink marmitus, atidarinėja, žiūri kaip ožiai į juos ir nesupranta, kas ten sudėta, nes maisto matomai nepažįsta, galiausiai prisiverčia makaronų ar fri bulvyčių, išsireikalauja kečupo ir kerta. doh.gif Kitas pavyzdys - pavakariams kepa kebabą tokį sultingą, tai ne - anieji pešasi dėl hamburgerių, kuriems kotletukus iš šaldytų pusfabrikačių visų akivaizdoje kepa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 01 04, 11:40)
Ha-ha-ha lotuliukas.gif
O jeigu rimtai, tai aš irgi atkreipiau dėmesį, kad tik vyresnio amžiaus europiečiai valgo normalų ir įvairų maistą,

aš irgi tai pastebėjau.... per pietus buvo puikus pasirinkimas jautienos kepsnių, vištienos, šviežių daržovių, o anglai ir jauni vokietukai 2 val eilėj prie apdegusios picos grūdosi doh.gif

Kai TripAdvisor-e anglai rašo, kad maistas baisus - tai suprantu jog turėtų būti labai skanu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mes pirma karta skisim i Hurgada, tai nedrasu labai, baisiausia tai kad nebutu su pilvu kokiu problemu biggrin.gif , gal kas buvot Sea Gull viesbutyje kaip ten aplinka?
Atsakyti
QUOTE(-luka- @ 2011 01 04, 12:40)
Sveikos  4u.gif

Mes pirma karta skisim i Hurgada, tai nedrasu labai, baisiausia tai kad nebutu su pilvu kokiu problemu biggrin.gif , gal kas buvot Sea Gull viesbutyje kaip ten aplinka?

Mes pries gera menesiuka grizom mirksiukas.gif
Aplinka g.gif nu normali, kai miesto centre esanciam v/b.
Atsakyti
QUOTE(lietuvaite001 @ 2011 01 03, 23:01)
Mane labai jis sužavėjo, labiau nei Gizos piramidės mirksiukas.gif

thumbup.gif Man irgi Luksoras paliko didesnį. Ir pro autobuso langą žvalgytis buvo žymiai įdomiau, kai matai ne bespalves dykumas, o augmeniją.
QUOTE(Cererakennel @ 2011 01 03, 23:06)
prisiminiau kokią klaidą Novaturo atstovų dėka padariau kai buvom Šarm eil Šeike .. gidas mane ramiai nuteikė, kad su 4,5 metų vaiku i Mozės kalną įmanoma įlipti  doh.gif  doh.gif .. O jei kas, yra kupranugariai - paneš.. Iki šiol pamenu tą savo vargšą vaikelį , lipantį tamsoje, apmuturiuotą skarom, naktį ir nesuvokiantį kokio š... mes jį čia atvilkom.. pusiaukelėje nusrpendėm pasiimt kupranugarį.. o ant jo tik vienas žmogus  sedėt gali  doh.gif  doh.gif blyn galvojau nuleisiu gidą i tarpeklį kokį.. Aš vos ant jo pasedėčiau o čia vieną vaiką.. žodžiu pusiaukelėje apsisukom atgal, vienas iš gidų mus palydėjo žemyn.. Tamsu, pradėjo prožektorius išsikrovinėt, nesimato kur eit.. nusileidus kavinė užrakinta , šalta, daiktai viduje.. Išėjusieji grįš tik po kokių 5 val.. Vietinis sargas priėmė į savo sargo būdelę, kurioje radom dar bent kelias turistes , besiglaudžiančias.. Vaikas mano iš karto ant suoliuko nulūžo.. niekada neužmiršiu šios patirties.. gera ji buvo vienok.. Supratau kokie mano vaikai ištvermingi.. nė karto nesuverkė, nesuzyzė..

moralas... nesiimkit mažų vaikų į Mozės kalną... ten stipriam vyrukui tikras išbadymas

doh.gif Užuojauta. Į muilą tą gidą... lotuliukas.gif
Mes į rimtesnes keliones (Jordaniją, Kairą, Luksorą) važiavom be mažų vaikų. Ir patiems tada malonumas ir vaikų kankinti nereikia. Mano ir trimetis jau tris kartus Egipte buvęs, bet į ekskursijas su juo dar nevažiuoju.
Bet čia tik asmeninė nuomonė, nesmerkiu važiuojančių su vaikais ir nesipiktinu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brasta: 04 sausio 2011 - 13:03
see gal buvau pries tris metus naujame korpuse ten kur al inclusive , tai turejau dideliu problemu su pilvu greiciausei del ju ale kavos, pasirodo vanduo neuzverdamas o tik pakaitinamas, antra karta pra..... del svieziai spaustu sulciu.
Na ten su kava tai buvo anekdotas ateinu prie baro kur pilsto kava ir man ipila kavos as ziuriu i ja isviepusi manes klause mors strong as ja ja tai man paeme sauskteli tirpios kavos ir ipyle mano veidas istyso tai tas pagalvojo kad kavos maza tai dar sauksteli tos tirpios supyle ties treciusaukstu as atgavau zada ir pasakiau kad uzteks.
Ten buvau 12 dienu tai maistas po 9 dienu jau atgrasus buvo kai ieidavau i valgykla tai ir nenoredavaiu valgyti. Buvau neviename viesbutyje bet tokio beskonio maisto neregejau. Budavo kazkas skanu kazkas ne bet cia nera jokio skonio.
Atsakyti
QUOTE(-luka- @ 2011 01 04, 12:40)
Sveikos  4u.gif

Vengiant problemų su pilvu reikia labai labai švarias rankytes laikyti. bigsmile.gif Jau anksčiau apie Sea Gull buvo daug prirašyta. Viskas ir su aplinka, ir su maistu, ir su aptarnavimu ten gerai, naudojies dviejų viešbučių teritorija, restoranais ir barais. Aišku, tai viešbutis miesto centre senamiestyje, todėl nesitikėk laaabai jau didelės teritorijos, bet ir esamos užtenka bigsmile.gif Senojo korpuso teritorijoje yra minizoo, vaikams labai smagu pavaikščioti bigsmile.gif
Va pažiūrėk žemėlapyje abipus vienetuko abu baseinai Sea Gull o teritorija yra nuo kelio iki pliažo:
http://www.kelioniua...?viesbutis=1890
Papildyta:
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 01 04, 13:47)
see gal buvau pries tris metus naujame korpuse ten kur al inclusive , tai turejau dideliu problemu su pilvu greiciausei del ju ale kavos, pasirodo vanduo neuzverdamas o tik pakaitinamas, antra karta pra..... del svieziai spaustu sulciu.
Na ten su kava tai buvo anekdotas ateinu prie baro kur pilsto kava ir  man ipila kavos as ziuriu i ja isviepusi manes klause mors strong as ja ja tai man paeme sauskteli tirpios kavos ir ipyle mano veidas istyso tai tas pagalvojo kad kavos maza tai dar sauksteli tos tirpios supyle ties treciusaukstu as atgavau zada ir pasakiau kad uzteks.
Ten buvau 12 dienu tai maistas po 9 dienu  jau atgrasus buvo kai ieidavau i valgykla tai ir nenoredavaiu valgyti. Buvau neviename viesbutyje bet tokio beskonio maisto neregejau. Budavo kazkas skanu kazkas ne bet cia nera jokio skonio.

Norint atsigerti kavos, aš kalbu apie normalią kavą, naujame korpuse reikia eiti į barą, ten yra normalus kavos aparatas ir užsisakyti for extra money - kievieną rytą kaldavau espreso, viskas thumbup.gif sultis šviežias irgi kiekvieną dieną gerdavom visa šeima - irgi jokių problemų, kiekvieną vakarą būdavo dienos kokteilis thumbup.gif Turiu įtarimą, kad ne nuo to Jums buvo bloga g.gif O dėl maisto, tai nežinau, ko pageidaujate iš keturių žv. viešbučio, gal žvaigždutes sumaišėt g.gif
Atsakyti