Va man irgi su tom savokom ir medziagu atpazinimu sunkus reikalas. Kas yra gabardinas nezinau, neatpazinciau. Vilniaus turgeliai ir kiti lobynai labai toli, tai tenkinsiuosi ka rasiu vietines reiksmes parduotuvelese. Pirmam kartui gal ir koki sena antklodes uzvalkala sukarpysiu, kad paziureti ar apskritai kas nors gaunasi
įsikišiu ir aš, pradedančiosioms iš vis rekomenduočiau gerą medžiagą, kad gerai lygintusi, kad būtų nors lašas elastano, kad gerai "susisodintų" jei reikia, nes jei pasiimsti paprastą medžiagą ant kurios matosi viskas, net milimetro kreivumo siūlė, nekalbant apie pasiraukšlėjimus palaikymus ir t.t kurie niekada neišsilygins tai gali atmušti norą ilgam siūti. Pasirinkit tokią medžiagą, kuri nekainuotų šimtais lt metras, bet nepatariu pirkti ir visiško š..pasirinkite vilnelę su elastanu, ar kostiuminės medžiagos, tikrai yra ne itin ir brangių, nežinau ką planuojate siūti, bet tarkim 1,2 kelnėms, ar metro sijonui tai tikrai nenubiednėsite, bet ir siūti būti vienas malonumas. Jei norėsite įleisti kišenę ar susodinti juosmenį tai jums leis padaryti medžiaga. Pirkit atraižose pabandymams, o vilnietės iš vis turi medžiagų rojų gariūnus Sėkmės
i gariunus geriau vaziuot, kai jau zinai tiksliai kokios medziagos nori, nes ne visi prekybininkai saziningi ten gali isiulyti tai ka jiem parduot reikia, o ne tai ko tau reikia
Sunku is tikruju, kai nezinai tu medziagu, gali pasiimt ir prasikeikt besiuvant , o parduotuvej irgi ant kokios pardavejos pakliusi: gali nuosirdziai kazka patart, o gali ibrukt bet ka
Naktibalda, o kodel rekomenduojate medziaga, kurioje butu nors laselis elastano? Lengviau ant figuros bus susodint ar kaip?
Sunku is tikruju, kai nezinai tu medziagu, gali pasiimt ir prasikeikt besiuvant , o parduotuvej irgi ant kokios pardavejos pakliusi: gali nuosirdziai kazka patart, o gali ibrukt bet ka
Naktibalda, o kodel rekomenduojate medziaga, kurioje butu nors laselis elastano? Lengviau ant figuros bus susodint ar kaip?
Sveikos, gal kas galėtumėte patarti kaip ištiesinti korseto tuos kauliukus (vertikalius), dar vadinamus "banginio ūsais". Jie nėra labai susilankste, bet tokie susibangave.
O as noreciau paklausti, gal yra koks lengvas paaiskinimas, kaip padaryti pasleptaja siule? Skaitau skaitau siuvimo masinos instrukcijoje, bet niekaip nesuprantu, bandau visaip siut, tai nesamone gaunasi
gal galetumet patart kur ieskoti audinio lauko supyniu sedimai daliai.niekaip nerandu,audiniu parduotuvese be sansu..baldu parduotuvese neturi.. reikia kad atsparus vandeniui butu,kazi koks pavadinimas tam labiausiai tiktu?gal koks brezentas? nenusimanau situose reikaluose visai... padekit prasau
QUOTE(Bena @ 2012 03 16, 10:53)
O as noreciau paklausti, gal yra koks lengvas paaiskinimas, kaip padaryti pasleptaja siule? Skaitau skaitau siuvimo masinos instrukcijoje, bet niekaip nesuprantu, bandau visaip siut, tai nesamone gaunasi
Šiaip nėra sunku su ja, tik reikia "pagauti" patį principą ir truputį įgudimo (man vietoj įgudimo labiausiai padeda spec.pėdelė ). Pabandykit pažiūrėti šitą psl., man labai padėjo susigaudyti, ką ir kaip reikia palenkti:
Blind Hem Stitch
Jei nesuprantate angliškai, galima suprasti ir iš paveikslėlių
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 03 16, 12:46)
Šiaip nėra sunku su ja, tik reikia "pagauti" patį principą ir truputį įgudimo (man vietoj įgudimo labiausiai padeda spec.pėdelė ). Pabandykit pažiūrėti šitą psl., man labai padėjo susigaudyti, ką ir kaip reikia palenkti:
Blind Hem Stitch
Blind Hem Stitch
Labai ačiū, dabar tikrai aiškiau, eisiu bandyt
Gavosi! Ačiū ačiū
QUOTE(Bena @ 2012 03 17, 08:56)
Gavosi! Ačiū ačiū
Nėra už ką Aš dar pamenu tą džiaugsmą, kai pačiai pirmą kartą pavyko
Sveikos siuvejeles,
Noriu susiaurinti platejancias kostiumines kelnes kad butu mazdaug tiesios i apacia nuo keliu, nes virsutine dalis kaip ir prigludusi, tad ir mastau kaip geriau butu susiaurinti ar tik isorine siule ar ir vidine klesnes?????Gal kas patartu?dekui
Noriu susiaurinti platejancias kostiumines kelnes kad butu mazdaug tiesios i apacia nuo keliu, nes virsutine dalis kaip ir prigludusi, tad ir mastau kaip geriau butu susiaurinti ar tik isorine siule ar ir vidine klesnes?????Gal kas patartu?dekui