Man patogiausias lekalams daryti kalkinis popierius, toks permatomas. Nusiperku visa rulonėlį, ilgam užtenka. Gerai ir iš žurnalų persibraižyt iškarpas, ir pačiai daryt
aš brėžinius darau ant popieriaus , perku kartono įmonėje, buvau vieną nusipirkus prieš dešimt metų, tai neseniai tik pabaigiau . Va dabar vėl turiu didelį didelį ilgam užteks . Iš burdos perbraižau jei reikia ant sviestinio popieriaus perku prekybcentryje, bet man labai retai prireikia . Rėžtuko nenaudoju gadina burdas, ir apskritai kiek metų jau siuvu aš jo nepasigedau visai .
QUOTE(Eliandra @ 2012 03 10, 20:28)
Man patogiausias lekalams daryti kalkinis popierius, toks permatomas. Nusiperku visa rulonėlį, ilgam užtenka. Gerai ir iš žurnalų persibraižyt iškarpas, ir pačiai daryt
O kas cia per daiktas? Kaip ant jo persibraizo? Palieka zymes kaip su paprasta kalke paisant? Ir kur jo gauti?
QUOTE(gitulia @ 2012 03 06, 17:49)
O perkeliant ant medziagos ji patogi, nesigglamzo, neslydineja labai? JI standesne turbut nei paprasta plevele?
As naudoju siek tiek storesne plevele, ji yra matine. Buvau nusipirkusi bene pacia pigiausia, tai ji blizgejo ir slidinejo i visas puses . Siulau pasirinkti storesne, matine plevele ji nesiglamzys, nesusiplesys. Paisau tusinuku, o jei kur pravaziuoju ir ne ta nusipiesiu tai patrynus suslapintu vatos diskeliu viskas issivalo ir galima braizyti naujus konturus Del to reztuko, tai esu isitikinus, kad sugadins burdos iskarpas vienam gaminiui gal ir nieko, bet isivaizduokit kas liks is iskarpu lapo, jei nuspresit pasisiuti kokius 3-4 daiktus?
QUOTE(Amalija2 @ 2012 03 10, 22:42)
As naudoju siek tiek storesne plevele, ji yra matine. Buvau nusipirkusi bene pacia pigiausia, tai ji blizgejo ir slidinejo i visas puses . Siulau pasirinkti storesne, matine plevele ji nesiglamzys, nesusiplesys. Paisau tusinuku, o jei kur pravaziuoju ir ne ta nusipiesiu tai patrynus suslapintu vatos diskeliu viskas issivalo ir galima braizyti naujus konturus Del to reztuko, tai esu isitikinus, kad sugadins burdos iskarpas vienam gaminiui gal ir nieko, bet isivaizduokit kas liks is iskarpu lapo, jei nuspresit pasisiuti kokius 3-4 daiktus?
gali būt pati tikrai nebandžiau, tik žinau tokį būda, bet sutinku, kad per plėvelę kur kas patogiau tikriausiai
Kalkinis popierius specialiai skirtas perbraižymui. Jis panašus į kepimo popierių, baltas ir permatomas. Uždedi jį ant brėžinio ir persišviečia visos linijos.Tiesiog imi pieštuką ar tušinuką ir paišai. Jokių žymių nepalieka, ir brėžinukai lieka nesugadinti. Tik ne visur jo būna. Kai gyvenau N.Vilnioje, ten įvairių raštinės, buitinių prekių parduotuvėje jį pirkdavau ruloniukais. 20 m kainuoja apie 16 lt, plotis būna įvairus. Ir dabar ten važiuoju, kai pritrūkstu
To kalkinio popieriaus galima rasti rastiniu prekiu parduotuveje, kuri yra prie Rudninku stoteles atrodo (Netoli Vilniaus stoties, to turgelio) 10 m kainavo atrodo ar 15 ar 16 lt. Bet man jis nelabai patiko - jau buvau pripratus prie pleveles, kad viskas is karto puikiai matos, o ten dar reikejo taip idemiau stebeti ka braizai ir dar vienas kalkes minusas, tai kad atkirpus kazkokio dydzio gabala, jis tuoj pat susivynioja i tutele Bet cia ipratimo reikalas As visom 4riom uz plevele nei lankstyti reikia, nei tiesint, kad nesusisuktu, viskas puikiai matos ir iskarpos yra tikrai ilgaamziskesnes, nei padarytos is popieriaus
Aciu visoms uz pasidalinima patirtimi Atrodo prieita vieningos nuomones, kad siai dienai patogiausias ir pigiausias iskarpu persibraizymo budas - siltnamiuplevele is ukiniu. Liko tik prisiruosti i ukines ir isbandyti ka nors pasiuti is burdos (senai noriu pabandyti, bet vis neprisiruosiu, vis atrodo, kad neiseis)
QUOTE(gitulia @ 2012 03 14, 10:05)
Aciu visoms uz pasidalinima patirtimi Atrodo prieita vieningos nuomones, kad siai dienai patogiausias ir pigiausias iskarpu persibraizymo budas - siltnamiuplevele is ukiniu. Liko tik prisiruosti i ukines ir isbandyti ka nors pasiuti is burdos (senai noriu pabandyti, bet vis neprisiruosiu, vis atrodo, kad neiseis)
O Jus nenusiteikit is karto taip negatyviai! Paimkit kokios nebrangios medziagos pirmiem kartams pabandyt (pvz gana nebloga yra gabardinas, Kalvariju turgelio parduotuveje metras kainuoja 7 lt ) ir nebijokit klyst Pasiimkit koki nesudetinga modeli ir pirmyn! Svarbiausia teigiamas nusiteikimas
QUOTE(Amalija2 @ 2012 03 14, 09:55)
O Jus nenusiteikit is karto taip negatyviai! Paimkit kokios nebrangios medziagos pirmiem kartams pabandyt (pvz gana nebloga yra gabardinas, Kalvariju turgelio parduotuveje metras kainuoja 7 lt ) ir nebijokit klyst Pasiimkit koki nesudetinga modeli ir pirmyn! Svarbiausia teigiamas nusiteikimas
O aš siūlyčiau paprastos medvilnės imti (kad ir marškininės) kaip pirmiems bandymams Gabardinas man (laikau save pradedančiąja) buvo kaip prakeiksmas- labai sunkiai lyginasi, krašteliai labai greit yra... O ir toks sintetinis, jog net pavykus nesinorėtų nešioti
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 03 14, 15:27)
O aš siūlyčiau paprastos medvilnės imti (kad ir marškininės) kaip pirmiems bandymams Gabardinas man (laikau save pradedančiąja) buvo kaip prakeiksmas- labai sunkiai lyginasi, krašteliai labai greit yra... O ir toks sintetinis, jog net pavykus nesinorėtų nešioti
Siuvimo mokytoja ta pati sake apie gabardina, kad geriau pradedancioms nesiuti is jo...o H.Manto gatvej parduotuvej dazniausiai siulo pradedancioms butent gabardina
Netgi toje pacioje Burdoje einamiausi audiniai yra gabardinas bei krepsatinas ir abudu, jei neklystu, yra sintetiniai, tad nenuostabu, jog ir parduotuveje gabardina isiulo
O ka dar be medvilninio/marskininio audinio pasiulytumet pasimokymui ne itin brangaus, bet veliau normaliai nesiojamo? Dar Burdoje uzmaciau toki siulyta audini: шерстяной креп (vilnonis krepas) klausiau parduotuveje, tai tik peciais paguzciojo, sako gal kostiuminis Gal kaip kitaip tas audinys vadinas?
O ka dar be medvilninio/marskininio audinio pasiulytumet pasimokymui ne itin brangaus, bet veliau normaliai nesiojamo? Dar Burdoje uzmaciau toki siulyta audini: шерстяной креп (vilnonis krepas) klausiau parduotuveje, tai tik peciais paguzciojo, sako gal kostiuminis Gal kaip kitaip tas audinys vadinas?