Įkraunama...
Įkraunama...

***Patarimai siuvančioms***

Man patogiausias lekalams daryti kalkinis popierius, toks permatomas. Nusiperku visa rulonėlį, ilgam užtenka. Gerai ir iš žurnalų persibraižyt iškarpas, ir pačiai daryt smile.gif
Atsakyti
aš brėžinius darau ant popieriaus , perku kartono įmonėje, buvau vieną nusipirkus prieš dešimt metų, tai neseniai tik pabaigiau smile.gif. Va dabar vėl turiu didelį didelį ilgam užteks blush2.gif . Iš burdos perbraižau jei reikia ant sviestinio popieriaus perku prekybcentryje, bet man labai retai prireikia . Rėžtuko nenaudoju gadina burdas, ir apskritai kiek metų jau siuvu aš jo nepasigedau visai blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Eliandra @ 2012 03 10, 20:28)
Man patogiausias lekalams daryti kalkinis popierius, toks permatomas. Nusiperku visa rulonėlį, ilgam užtenka. Gerai ir iš žurnalų persibraižyt iškarpas, ir pačiai daryt smile.gif

O kas cia per daiktas? Kaip ant jo persibraizo? Palieka zymes kaip su paprasta kalke paisant? Ir kur jo gauti?
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2012 03 06, 17:49)
O perkeliant ant medziagos ji patogi, nesigglamzo, neslydineja labai? JI standesne turbut nei paprasta plevele?  g.gif

As naudoju siek tiek storesne plevele, ji yra matine. Buvau nusipirkusi bene pacia pigiausia, tai ji blizgejo ir slidinejo i visas puses doh.gif. Siulau pasirinkti storesne, matine plevele smile.gif ji nesiglamzys, nesusiplesys. Paisau tusinuku, o jei kur pravaziuoju ir ne ta nusipiesiu tai patrynus suslapintu vatos diskeliu viskas issivalo ir galima braizyti naujus konturus thumbup.gif Del to reztuko, tai esu isitikinus, kad sugadins burdos iskarpas mirksiukas.gif vienam gaminiui gal ir nieko, bet isivaizduokit kas liks is iskarpu lapo, jei nuspresit pasisiuti kokius 3-4 daiktus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalija2 @ 2012 03 10, 22:42)
As naudoju siek tiek storesne plevele, ji yra matine. Buvau nusipirkusi bene pacia pigiausia, tai ji blizgejo ir slidinejo i visas puses  doh.gif. Siulau pasirinkti storesne, matine plevele  smile.gif  ji nesiglamzys, nesusiplesys. Paisau tusinuku, o jei kur pravaziuoju ir ne ta nusipiesiu tai patrynus suslapintu vatos diskeliu viskas issivalo ir galima braizyti naujus konturus  thumbup.gif Del to reztuko, tai esu isitikinus, kad sugadins burdos iskarpas  mirksiukas.gif vienam gaminiui gal ir nieko, bet isivaizduokit kas liks is iskarpu lapo, jei nuspresit pasisiuti kokius 3-4 daiktus?  unsure.gif

gali būt smile.gif pati tikrai nebandžiau, tik žinau tokį būda, bet sutinku, kad per plėvelę kur kas patogiau tikriausiai smile.gif
Atsakyti
Kalkinis popierius specialiai skirtas perbraižymui. Jis panašus į kepimo popierių, baltas ir permatomas. Uždedi jį ant brėžinio ir persišviečia visos linijos.Tiesiog imi pieštuką ar tušinuką ir paišai. Jokių žymių nepalieka, ir brėžinukai lieka nesugadinti. Tik ne visur jo būna. Kai gyvenau N.Vilnioje, ten įvairių raštinės, buitinių prekių parduotuvėje jį pirkdavau ruloniukais. 20 m kainuoja apie 16 lt, plotis būna įvairus. Ir dabar ten važiuoju, kai pritrūkstu 4u.gif
Atsakyti
To kalkinio popieriaus galima rasti rastiniu prekiu parduotuveje, kuri yra prie Rudninku stoteles atrodo (Netoli Vilniaus stoties, to turgelio) 4u.gif 10 m kainavo atrodo ar 15 ar 16 lt. mirksiukas.gif Bet man jis nelabai patiko - jau buvau pripratus prie pleveles, kad viskas is karto puikiai matos, o ten dar reikejo taip idemiau stebeti ka braizai biggrin.gif ir dar vienas kalkes minusas, tai kad atkirpus kazkokio dydzio gabala, jis tuoj pat susivynioja i tutele g.gif Bet cia ipratimo reikalas smile.gif As visom 4riom uz plevele thumbup.gif nei lankstyti reikia, nei tiesint, kad nesusisuktu, viskas puikiai matos ir iskarpos yra tikrai ilgaamziskesnes, nei padarytos is popieriaus thumbup.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz pasidalinima patirtimi thumbup.gif Atrodo prieita vieningos nuomones, kad siai dienai patogiausias ir pigiausias iskarpu persibraizymo budas - siltnamiuplevele is ukiniu. Liko tik prisiruosti i ukines ir isbandyti ka nors pasiuti is burdos (senai noriu pabandyti, bet vis neprisiruosiu, vis atrodo, kad neiseis) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2012 03 14, 10:05)
Aciu visoms uz pasidalinima patirtimi  thumbup.gif  Atrodo prieita vieningos nuomones, kad siai dienai patogiausias ir pigiausias iskarpu persibraizymo budas - siltnamiuplevele is ukiniu. Liko tik prisiruosti i ukines ir isbandyti ka nors pasiuti is burdos (senai noriu pabandyti, bet vis neprisiruosiu, vis atrodo, kad neiseis)  blush2.gif

O Jus nenusiteikit is karto taip negatyviai! ax.gif Paimkit kokios nebrangios medziagos pirmiem kartams pabandyt (pvz gana nebloga yra gabardinas, Kalvariju turgelio parduotuveje metras kainuoja 7 lt thumbup.gif ) ir nebijokit klyst smile.gif Pasiimkit koki nesudetinga modeli ir pirmyn! biggrin.gif showoff.gif Svarbiausia teigiamas nusiteikimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalija2 @ 2012 03 14, 09:55)
O Jus nenusiteikit is karto taip negatyviai!  ax.gif Paimkit kokios nebrangios medziagos pirmiem kartams pabandyt (pvz gana nebloga yra gabardinas, Kalvariju turgelio parduotuveje metras kainuoja 7 lt  thumbup.gif ) ir nebijokit klyst  smile.gif Pasiimkit koki nesudetinga modeli ir pirmyn! biggrin.gif  showoff.gif Svarbiausia teigiamas nusiteikimas  ax.gif

O aš siūlyčiau paprastos medvilnės imti (kad ir marškininės) kaip pirmiems bandymams 4u.gif Gabardinas man (laikau save pradedančiąja) buvo kaip prakeiksmas- labai sunkiai lyginasi, krašteliai labai greit yra... O ir toks sintetinis, jog net pavykus nesinorėtų nešioti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Be-bop-a-lula @ 2012 03 14, 15:27)
O aš siūlyčiau paprastos medvilnės imti (kad ir marškininės) kaip pirmiems bandymams 4u.gif Gabardinas man (laikau save pradedančiąja) buvo kaip prakeiksmas- labai sunkiai lyginasi, krašteliai labai greit yra... O ir toks sintetinis, jog net pavykus nesinorėtų nešioti 4u.gif

Siuvimo mokytoja ta pati sake apie gabardina, kad geriau pradedancioms nesiuti is jo...o H.Manto gatvej parduotuvej dazniausiai siulo pradedancioms butent gabardina rolleyes.gif
Atsakyti
Netgi toje pacioje Burdoje einamiausi audiniai yra gabardinas bei krepsatinas ir abudu, jei neklystu, yra sintetiniai, tad nenuostabu, jog ir parduotuveje gabardina isiulo biggrin.gif
O ka dar be medvilninio/marskininio audinio pasiulytumet pasimokymui ne itin brangaus, bet veliau normaliai nesiojamo? g.gif Dar Burdoje uzmaciau toki siulyta audini: шерстяной креп (vilnonis krepas) unsure.gif klausiau parduotuveje, tai tik peciais paguzciojo, sako gal kostiuminis g.gif Gal kaip kitaip tas audinys vadinas? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalija2: 14 kovo 2012 - 22:38