Įkraunama...
Įkraunama...

***Patarimai siuvančioms***

QUOTE(Aleksandritas @ 2009 05 15, 19:35)
Tokių pusiau saulės kliošų liemens lanko spindulys skaičiuojamas:
R (spindulys) = (Liemens apimtis + 1 cm laisvumui) :3 x 2 - 2 cm

Sakykim, liemuo 60 cm, tada
R= (60+1):3x2-2 = 38.7 cm

ir tokiu spinduliu nuo kampo brėžiamas lankas, ten kur klaustukas smile.gif o nuo to lanko žemyn - sijono ilgis.

gal suprantamai  ax.gif

Taip taip, suprantamai, aciu labai, as knygoj ziurejau ir googlinau ir visur vis skirtingai raso, o gal ir pati nekokia verteja esu, nes anglishkai kartais kai paraso tai ir su zodynu neis ishsiaishkinti ka norsi pasakyti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriszte @ 2009 05 15, 22:13)
Taip taip, suprantamai, aciu labai, as knygoj ziurejau ir googlinau ir visur vis skirtingai raso, o gal ir pati nekokia verteja esu, nes anglishkai kartais kai paraso tai ir su zodynu neis ishsiaishkinti ka norsi pasakyti  doh.gif  biggrin.gif

na, aš iš savo užrašų čia rašiau, pati labai senai tokį sijoną siuvau ax.gif tai kai nusipieši, pamatuok , koks tas lanko ilgis bus, turėtų būt pusė liemes apimties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2009 05 16, 14:34)
na, aš iš savo užrašų čia rašiau, pati labai senai tokį sijoną siuvau  ax.gif tai kai nusipieši, pamatuok , koks tas lanko ilgis bus, turėtų būt pusė liemes apimties  4u.gif

62 cm doh.gif A taip gali buti???? blink.gif Ten kur turetu buti tas mano liemuo tai 95 cm man reiketu g.gif Darn, kokiu dar yra budu kaip nubrezti taisyklingai ir tiksliai ta lanka??? Nes jau prarandu vilti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriszte: 16 gegužės 2009 - 17:50
QUOTE(Kriszte @ 2009 05 16, 18:43)
62 cm  doh.gif  A taip gali buti????  blink.gif Ten kur turetu buti tas mano liemuo tai 95 cm man reiketu  g.gif  Darn, kokiu dar yra budu kaip nubrezti taisyklingai ir tiksliai  ta lanka??? Nes jau prarandu vilti  verysad.gif

doh.gif
atsiprašau. Juk čia vienos pusės brėžinukas, tai ir liemens apimtį iš 2 reik dalint.

Tai jei Jūsų apimtis 95 cm, tai 95/2=47.5

(47.5+1) :3x2-2 = 30.3 cm

o tą lanką - įsivaizduokit, kad su skriestuvu brėžiat nuo kampo, turbūt tokio didelio skriesstuvo 30 cm brėžiančio lanką nerasite, tai nuo vieno kampo iki kito su liniuote kuo mažesniais atstumais žymėkite tuos 30 cm, ir pamatuokite, koks lankas gausis, turėtų kažkur 47-48 cm būti. O dviems detalėms ir bus 95 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2009 05 17, 08:08)
doh.gif
atsiprašau. Juk čia vienos pusės brėžinukas, tai ir liemens apimtį iš 2 reik dalint.

Tai jei Jūsų apimtis 95 cm, tai 95/2=47.5

(47.5+1) :3x2-2 = 30.3 cm

o tą lanką - įsivaizduokit, kad su skriestuvu brėžiat nuo kampo, turbūt tokio didelio skriesstuvo 30 cm brėžiančio lanką nerasite, tai nuo vieno kampo iki kito su liniuote kuo mažesniais atstumais žymėkite tuos 30 cm, ir pamatuokite, koks lankas gausis, turėtų kažkur 47-48 cm būti. O dviems detalėms ir bus 95  4u.gif

thumbup.gif butinai pabandysiu kai tik gausiu is kur toki popieriaus lapa, dekui uz sugrazinta vilti drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na va, jau viska susibraiziau kas reikalinga buvo, labai labai aciu uz patarimus, toki galvos skausma pradanginau 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!

Senokai jau ka besiuvau, nes turiu maza leliuka wub.gif . Bet va arteja krikstynu metas ir norejau paklausti, ar sunku butu pasidaryti tokios sukneles iskarpa:

user posted image
user posted image
Suknele

Sijona, tai isivaizduoju staciakampi kiek surauki, tiek ir iseis, prieki ir nugara tai kaip nors sukombinuociau pagal vaiko rubelius, o va rankoves ir kalnieriu kaip padaryti gal kas patartu?

Iskarpu pati niekada nedariau, ka siuvau tai is burdos, tai gal galit paaiskint kaip nors paprastai smile.gif

Aciu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Merginos, kaip patikrint audinį, šilkas tai ar ne g.gif turiu tokį sarį iš kuistukų, senai senai pirkau, užsimaniau iš jo suknelę pasisiūt, ir turiu įtarimų, kad tai šilkas. Nes jei ne šilkas, tai ir nesiūsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2009 06 29, 12:35)
Merginos, kaip patikrint audinį, šilkas tai ar ne  g.gif turiu tokį sarį iš kuistukų, senai senai pirkau, užsimaniau iš jo suknelę pasisiūt, ir turiu įtarimų, kad tai šilkas. Nes jei ne šilkas, tai ir nesiūsiu  biggrin.gif

kazkaip atsimenu per chemija padegini gabaliuka ir pagal kvapa atskiri ar naturalus g.gif bet nepamenu kaip ten lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 06 29, 13:03)
kazkaip atsimenu per chemija padegini gabaliuka ir pagal kvapa atskiri ar naturalus  g.gif  bet nepamenu kaip ten  lotuliukas.gif

o vat man iš kažkur įstrigę, kad kai padegini, natūralus daiktas (vilna, šilkas) dega, o sintetinis - lydosi, na į tokį siūlą.. g.gif bet nesu tikra, šitas tai dega kaip pasiutęs. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2009 06 29, 14:30)
o vat man iš kažkur įstrigę, kad kai padegini, natūralus daiktas (vilna, šilkas) dega, o sintetinis - lydosi, na į tokį siūlą..  g.gif bet nesu tikra, šitas tai dega kaip pasiutęs.  biggrin.gif

vavabutent dega o ne lydosi ir kvapas
kaip svylanciu plauku
Atsakyti
Naturalus silkas dega kaip vilna. O vilna dega tik liepsnoje, be liepsnos gesta, smilksta, sukepa, sukepes rutuliukas susitrina tarp pirstu, jauciamas deganciu baltymu kvapas.
Atsakyti