Foro Romano
Papildyta:
Papildyta:
Campidoglio (Kapitolijaus) kalva.
Paskutinės Foro Romano nuotraukos buvo darytos nuo Campidoglio kalvos apžvalginių aikštelių.
Vittorianno (Venecijos rūmai ir Viktoro Emanuelio II paminklas)
Papildyta:
Nuo Piazza Venezia link Colosseo:
Foro di Trajano
Foro Romano
Paskutinės Foro Romano nuotraukos buvo darytos nuo Campidoglio kalvos apžvalginių aikštelių.
Vittorianno (Venecijos rūmai ir Viktoro Emanuelio II paminklas)
Papildyta:
Nuo Piazza Venezia link Colosseo:
Foro di Trajano
Foro Romano
Šaunus reportažas Graži ta Roma Jūs buvote pasakišku laiku - žydėjo aguonos ir visa kita
Aš stebiuosi, kaip Jūs iš viso su sportiniu vežimuku po Romą vaikščiojote. Mes keliavom su pusantrų metų bambliuku, tai sportinuką ėmėm tik pirmą dieną pavargom vežimą kilnoti per visokius laiptus ir nelygumus, juk Roma labai kalvota, be to, ne į kiekvieną bažnyčią pandusai padaryti, į viešąjį transportą irgi sudėtinga patekti, autobusai sausakimši žmonių. Mums lengviau buvo vaikiuką panešti ar paleisti kad pats savomis kojytėmis laiptukus įveikinėtų, negu nešti vežimą su vaiku Tik dienos miegeliui imdavom vežimą ar grįždavom visi pailsėt į viešbutį.
Aš stebiuosi, kaip Jūs iš viso su sportiniu vežimuku po Romą vaikščiojote. Mes keliavom su pusantrų metų bambliuku, tai sportinuką ėmėm tik pirmą dieną pavargom vežimą kilnoti per visokius laiptus ir nelygumus, juk Roma labai kalvota, be to, ne į kiekvieną bažnyčią pandusai padaryti, į viešąjį transportą irgi sudėtinga patekti, autobusai sausakimši žmonių. Mums lengviau buvo vaikiuką panešti ar paleisti kad pats savomis kojytėmis laiptukus įveikinėtų, negu nešti vežimą su vaiku Tik dienos miegeliui imdavom vežimą ar grįždavom visi pailsėt į viešbutį.
ačiū, mamutai
Sportinis vežimas bent jau man buvo optimalus variantas - nešt nesunku, vaikas gali miegot, gulėt, sėdėt; nešant vaikį ant rankų, nesunku vežimą stumt. Turėjau ir nešioklę, bet nei aš būčiau visas dienas išnešiojus, nei ji būt ten kabėjus Didelį vežimą būčiau ėmus tik vienai dienai. Bet didelio į visą kelionę neimčiau jokiu būdu - va tokį per laiptus užtempt būtų ką veikt.
Su viešuoju transportu man visai lengva buvo, įleisdavo žmonės, padėdavo patys, net neprašomi Matyt, ir ne piko metu važinėjau - 9-10 val. ryt ir 19-20 val. vakare.
Su pusantramečiu jums sunkiau buvo...
Papildyta:
Colosseo.
Nors jau esu buvusi, bet kad bilietą nori nenori turėjau pirkti , tai atgaivinsiu prisiminimus dar sykį
Papildyta:
Arco di Costantino
dar žvilgsnis į Foro Romano
ir namolio
Sportinis vežimas bent jau man buvo optimalus variantas - nešt nesunku, vaikas gali miegot, gulėt, sėdėt; nešant vaikį ant rankų, nesunku vežimą stumt. Turėjau ir nešioklę, bet nei aš būčiau visas dienas išnešiojus, nei ji būt ten kabėjus Didelį vežimą būčiau ėmus tik vienai dienai. Bet didelio į visą kelionę neimčiau jokiu būdu - va tokį per laiptus užtempt būtų ką veikt.
Su viešuoju transportu man visai lengva buvo, įleisdavo žmonės, padėdavo patys, net neprašomi Matyt, ir ne piko metu važinėjau - 9-10 val. ryt ir 19-20 val. vakare.
Su pusantramečiu jums sunkiau buvo...
Papildyta:
Colosseo.
Nors jau esu buvusi, bet kad bilietą nori nenori turėjau pirkti , tai atgaivinsiu prisiminimus dar sykį
Papildyta:
Arco di Costantino
dar žvilgsnis į Foro Romano
ir namolio
4 diena.
Turas / Hop on-hop off - La Via Apia Antica (Apijaus kelias) - Teatro Marcello - Isola Tiberina (Tibro sala) - Trastevere
Šiandien nusprendžiu pasivažinėt autobusu Turint mažiau laiko, tikrai geras dalykas, kaip ir kituose miestuose. Bet aš čia dėl to, kad apvažiuočiau visur, kur galbūt ir neteks nueit.
Taigi, pasižvalgymas po miestą iš antro aukšto. Iš šių nuotraukų ne visas ir atrinkčiau, kurioj tiksliai vietoj, visgi skirtumas, kai veža ir kai pats eini.
Papildyta:
Teatro Marcello
Castel S.Angelo (Angelo pilis)
Papildyta:
Piazza del Popolo
kaip vežamos gėlės
Papildyta:
Piazza della Repubblica
Turas / Hop on-hop off - La Via Apia Antica (Apijaus kelias) - Teatro Marcello - Isola Tiberina (Tibro sala) - Trastevere
Šiandien nusprendžiu pasivažinėt autobusu Turint mažiau laiko, tikrai geras dalykas, kaip ir kituose miestuose. Bet aš čia dėl to, kad apvažiuočiau visur, kur galbūt ir neteks nueit.
Taigi, pasižvalgymas po miestą iš antro aukšto. Iš šių nuotraukų ne visas ir atrinkčiau, kurioj tiksliai vietoj, visgi skirtumas, kai veža ir kai pats eini.
Papildyta:
Teatro Marcello
Castel S.Angelo (Angelo pilis)
Papildyta:
Piazza del Popolo
kaip vežamos gėlės
Papildyta:
Piazza della Repubblica
QUOTE(*Jūra* @ 2010 12 11, 20:48)
4 diena.
Šiandien nusprendžiu pasivažinėt autobusu Turint mažiau laiko, tikrai geras dalykas, kaip ir kituose miestuose.
Šiandien nusprendžiu pasivažinėt autobusu Turint mažiau laiko, tikrai geras dalykas, kaip ir kituose miestuose.
Hop on - Hop off turuose galima tam tikrose vietose islipti pasizvalgyti ir testi tura sekanciu autobusu. Nesinaudojot galimybe, kad neverta islipineti ar del kitu priezasciu ?
La Via Apia Antica (Apijaus kelias). Pasak mano knygos: "Pasaulyje nėra garsesnio kelio už Apijaus kelią." Vadinama Kelių karalienė pradėta statyti 312 m. pr. Kr. Abiejose kelio pusėse buvo išsidėstę net dvidešimties kartų kilmingųjų kapai/katakombos.
http://en.wikipedia....wiki/Appian_Way
Per miestą, už Porta S.Sebastiano pavažiuoju autobusu, kur prasideda svarbiausia kelio atkarpa. Ir atsiduriu kaimelyje Geras pokytis
Užeinu į kavinukę espresso, kur mano mėlynakė didžiaakė lėlytė sukelia visuotinę ekstazę Mieste jau kaip ir buvau pripratusi prie didžiulio dėmesio mažajai, bet tokios reakcijos dar nebuvo
Kiek teko bendrauti, patys italai ir Italijoje gyvenantys sako, kad jie myli vaikus, bet jais nesirūpina. Konkrečiai įvardinama labai trumpos motinystės atostogos (keli mėn.) ir vos kelios žaidimų aikštelės mieste. Kad myli vaikus, tai tikrai pajutau
La Via Apia Antica
Iš abiejų kelio pusių aukštos sienos, kelias siauras, vežimukas kelkrašty nelabai telpa, o vietomis visai netelpa. Savu noru pėsčiomis su vaikais tuo keliu daugiau neisiu Tikrai nerekomenduočiau su mažais vaikais dėl saugumo.
Suaugusiems tikrai jokių problemų. Gražu užmiesty
Papildyta:
gėlės dilgėlėse
Apsilankau katakombose, tik nebepamenu, kuriose
Ir toliau keliu
Papildyta:
Lo Scavo: Un Impianto Termale (Termų griuvėsiai)
Papildyta:
Atgal grįžtu autobusu.
Info: Iš Termini stoties važiuoja 110 Open Archeo Bus. Jis ir važiuoja Apijaus keliu, Hop on-Hop off tipo. Aš tokiu būdu nevažiavau, nes jie važiuoja retai, tai išlipus vienam sustojime, kito autobuso ilgai reiktų laukt. Antra, pakeliui tarp sustojimų einant yra, ką pamatyt, gaila būtų pravažiuot. Mano nuomone, tą kelią, bent į vieną pusę, visai verta praeit
Šiuo metu rektų pasitikslinti, gal grafikai pasikeitę.
Papildyta:
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 12 12, 10:10)
Hop on - Hop off turuose galima tam tikrose vietose islipti pasizvalgyti ir testi tura sekanciu autobusu. Nesinaudojot galimybe, kad neverta islipineti ar del kitu priezasciu ?
Taip, žinau, geras dalykas Tokiu būdu per trumpą laiką tikrai galima daugiau pamatyti, kiek pėsčiomis neapeisi. Pvz, vieną ar dvi dienas turint.
Aš buvau galvojusi poroj vietų išlipti, bet kai mažė užmigo, nepraleidau fantastiškos progos pasimėgauti vaizdais be jokių trukdžių
Tiesa, Via Apia irgi verta važiuoti dideliu vežimu, su sportinuku (mažais ratais) per nelygius akmenis vietomis irgi sunkoka buvo stumtis.
Išlipu iš autobuso prie bažnyčios S.Maria in Cosmedin.
Užsuku ir prie Bocca della Verita (Teisybės burnos)
Tempio di Vesta (Vestos šventykla)
Teatro Marcello (vienintelis išlikęs antikinis Romos teatras, 23 m. pr. Kr.) Šio teatro pavyzdžiu vėliau pastatytas Koliziejus.
Virš išlikusios dalies XVI a. buvo pastatyta pilis.
Papildyta:
Isola Tiberina (Tibro sala)
aikštė
Trastevere rajonas (Užtibrės)
Namas, kuriame gyveno Dante
Santa Maria in Trastevere bažnyčia
Kokia didele ir grazi ta Roma ir kiek joje visko daug. Aciu, kad pasakoji.
Tavasis pasakojimas padejo apsispresti ir pasakyti tvirta NE mano svarstytai autobusinei agenturinei kelionei Italija su Kaprio sala. Supratau, kad su agentura dvi dienos Romoje butu tik susierzinimas. Be to kitais metai ir Wizzair prades i Roma is Vilniaus skraidinti. Tegul tik jie normaliai skraido. Ir tegul mane aplanko poreikis miestams. Tokiu atveju jau zinosiu, ka daryti.
P.S. Gal dar ir apie Bavarija, Himalajus ar dar kitus krastus bus?
Tavasis pasakojimas padejo apsispresti ir pasakyti tvirta NE mano svarstytai autobusinei agenturinei kelionei Italija su Kaprio sala. Supratau, kad su agentura dvi dienos Romoje butu tik susierzinimas. Be to kitais metai ir Wizzair prades i Roma is Vilniaus skraidinti. Tegul tik jie normaliai skraido. Ir tegul mane aplanko poreikis miestams. Tokiu atveju jau zinosiu, ka daryti.
P.S. Gal dar ir apie Bavarija, Himalajus ar dar kitus krastus bus?
langai
Tokių nuotraukų turiu krūvas, nes linksma fiksuoti Pavaikščiojus po Romą su vietiniais, prisitaikius eiti, kaip jie, visai viskas
Išimtys - senovinės Via Apia, Via Aurelia, siauros ir įrėmintos sienomis, važiuojant mašinoms abiem kryptimis, nors ant tų sienų su vežimu lipk
Baigėsi 4 diena...