Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotas kūnas

QUOTE(himalaia @ 2011 01 24, 00:27)
O iš kur tas jūsų sąrašas?  ax.gif Yra ten ir nepagrįstai priplaktų ingredientų, kurie tikrai porų nekemša, nes net negali į tą porą patekti rolleyes.gif Taip kad visada reikia du kartus pasitikrint prieš kažkuo tikint... Aš savo šaltiniais pasitikiu, nes tai yra mokslininkų/ dermatologų nuomonė, pagrįsta klinikiniais tyrimais.

Aš ir nesakiau, kad natūralūs aliejai nekemša. Kai kurie kemša, kai kurie nelabai. Tik paminėjau, kad mineralinis aliejus veikia tokiu pačiu barjerą sudarančiu principu, kaip ir natūralus aliejus, tad nereiktų sakyti, kad jis "dusina" odą ir pan., kaip kad bobute369 išsireiškė. Čia dar apie mineralinį aliejų, su teiginius pagrindžiančiom nuorodom į mokslinius straipsnius...

Be to, sudarinėti poras kemšančių ingredientų sąrašus- labai sudėtinga, nes, visų pirma, daug kas priklauso nuo pačio žmogaus, jo odos tipo. Visų antra, daug kas priklauso ir nuo ingrediento kokybės bei koncentracijos, netgi ingrediento variacijos (pvz isoparaffin- skirtingi jo variantai yra- vieni kaip ir kemša, kiti ne). Ypatingai perdirbtas ir išgrynintas ingredientas, kokios 5% koncentracijos gali visiškai nekimšti, kai tuo tarpu su daugybe priemaišų, nekokybiškas ingredientas ir dar didelės koncentracijos dar ir kaip gali būti komedogeniškas.

Sakyti, kad visi klampūs ir riebūs ingredientai kemša irgi ne visai tikslu. Tš dalies tiesa, iš dalies ne. Taip galvoti tiesiog paprasčiau ir lengviau, nes iš tiesų, kuo tirštenė ir sunkesnė priemonė, tuo didesnė tikimybė, kad ji kimš poras. Bet apibendrinti visų "riebių" ingredientų nederėtų, nes tai nebus teisinga. Pvz., jojobos aliejus ne tik kad nekemša porų (daugumai žmonių), bet dar ir padeda pareguliuoti sebumo išsiskyrimą, kas yra naudinga riebiai odai. Taigi nėra taip viskas paprasta.

Na as tokias pseudo mokslininkais netikeciau, kurie cia jusu nuorodoj raso, kad "keep in mind that petroleum is a natural ingredient derived from the earth" - tipo o kuo jums nafta nepatinka??? Juk tai naturalus ingredientas isgautas is zemes??? lotuliukas.gif Tai ne mokslininkai, o komersantai mirksiukas.gif Mazu ka jie raso, ant tvoros irgi buna parasyta 3 raidziu kombinacija, apsidziaugi, paziuri, o ten malkos doh.gif Mano idetas sarasas yra is straipsniu, kuriuos raso medicinos mokslu kandidatas Melnikovas (daug jo straipsniu yra, ir nuolat vyksta tyrimai, papildomi sarasai ir t.t., paieskokit, paskaitykit, tikrai daug naudingos informacijos rasite, tuos tyrimus vykdo vartotoju teisiu apsaugos skyrius kartu su sveikatos ministerija).

Tarp kitko, jojobos aliejus irgi komedogenas. Aisku, kas turi sausa oda, gali to saraso net neziuret. Bet kieno oda riebi, isvis patariama atsisakyti aliejiniu priemoniu, nes geresnio darzo komedonai neras, kaip riebi oda uzlipinta aliejum, cia spuogu rojus....
Atsakyti
QUOTE(KashaloTe @ 2010 08 10, 20:04)
gal ir nera irodyta, bet mano atveju faktas akivaizdus : pavalgius riebiu grietininiu ledu, cipsu arba sokolado kita diena ant nugaros iskarto kyla giluminiai spuogai:) yra ir nutukeliu su spuogais. juk visu skirtingai organizmas reaguoja. turiu drauge kuri laaabai daug sokoladu valgo, cipsu, bet oda lygutele:) o man iskart beria. kad ir kaip priziuriu, valau, man tik maistas itakoja:)

Alerginių sudirgimų nuo maisto vis daugėja. Ir ne tiesa, kad maistas neįtakoja odos būklės. Man taip pat, kai nevartoju pieno produktų, kavos ir aukšto GMI produktų odos reikalai labai pasitvarkė. Kad turiu alergiją maistą nusistačiau tik tuomet, kai gimė siaubingai alergiškas daugeliui maisto produktų sūnus. Iki tol maniau, kad tai brendimas, vėliau tikėjausi, kad praeis spuogai kai sulauksiu 25 metus. Praejo dar keletą metų, bet spuogų problema yra aktuali ir dabar. Tik dabar žinau ką galiu valgyt, kokią kosmetiką galiu naudoti ir problema tapo valdoma. Be je, labai daug bėrimų išaukia GERL (padidėjęs skrandžio rūgštingumas). Tvarkant šią bėdą, odos situacija tvarkosi.
Aliejai mano odai yra priešas Nr. 1.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BūkGražesnė: 28 sausio 2011 - 20:09
Turiu ir aš tokią problemėlę.šlaunų ir rankų oda nusėta nepūlingais spuogeliais. oda paraudusi matosi truputis riebalų viduj. anksčiau mėgindavau spaudyti, bet tai nieko nepadėdavo. doh.gif ant nugaros bei sėdmenų pasitaiko ir pūlingų. gal kas esate susidūrę irgi, ir žinote kaip to atsikratyti? mane jau neviltis varo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika333 @ 2011 01 25, 03:33)
Na as tokias pseudo mokslininkais netikeciau, kurie cia jusu nuorodoj raso, kad "keep in mind that petroleum is a natural ingredient derived from the earth" - tipo o kuo jums nafta nepatinka??? Juk tai naturalus ingredientas isgautas is zemes???  lotuliukas.gif  Tai ne mokslininkai, o komersantai  mirksiukas.gif Mazu ka jie raso, ant tvoros irgi buna parasyta 3 raidziu kombinacija, apsidziaugi, paziuri, o ten malkos  doh.gif  Mano idetas sarasas yra is straipsniu, kuriuos raso medicinos mokslu kandidatas Melnikovas (daug jo straipsniu yra, ir nuolat vyksta tyrimai, papildomi sarasai ir t.t., paieskokit, paskaitykit, tikrai daug naudingos informacijos rasite, tuos tyrimus vykdo vartotoju teisiu apsaugos skyrius kartu su sveikatos ministerija).

Tarp kitko, jojobos aliejus irgi komedogenas. Aisku, kas turi sausa oda, gali to saraso net neziuret. Bet kieno oda riebi, isvis patariama atsisakyti aliejiniu priemoniu, nes geresnio darzo komedonai neras, kaip riebi oda uzlipinta aliejum, cia spuogu rojus....

Na, ta frazė "keep in mind that petroleum is a natural ingredient derived from the earth" truputį kitokiame kontekste panaudota. Juk pripažinkit, tai tiesa- nafta yra "natūr produktas". O mineralinis aliejus yra perdirbtas naftos produktas. Toli jam iki naftos, kaip ir kokiam SLES toli iki kokosų.
Norėta pabrėžti tai, kad nebūtinai viskas, kas natūralios kilmės iš tikro yra "natūralu" ir apskritai nebūtinai labai naudinga odai, kuo natūralistai dažnai yra įsitikinę.
Bandžiau rasti Melnikovo straipsnių, bet nepavyko, tik kad jis cituotas įvairiuose natūralistų puslapiuose. Smalsu paskaityt, tad jei pasidalintumėt nuorodom, būčiau dėkinga. 4u.gif
Na, o vienų garsiausių šių meto dermatologių (turiu omenyje Leslie Baumann), kuri yra mokslininkė, ne vieną knyga parašiusi, daranti tyrimus, bei kitų rimtų autorių, kuriuos cituoju "pseudo mokslininkais" nevertėtų vadinti. Kaip ir rimtų dermatologinių bei mokslinių žurnalų, kuriuose spausdinami nepriklausomi klinikiniai tyrimai. Jei mokslininkų nuomonės nesutampa, dar nereiškia, kad jie yra "pseudo".

Dėl jojobos aliejaus- vėlgi... Galima ginčytis iki nukritimo, bet jis dažnai rekomenduojamas riebiai, spuoguotai odai, yra vienas ingredientų spuoguotos odos priežiūros priemonėse. Dėl jo žemo kemodoniškumo laipsnio ir gebėjimo reguliuoti sebumo išsiskyrimą, kažkiek naikinti bakterijas, mažinti uždegimą jis yra naudingas kimštis linkusiai odai. Žinoma, tai nereiškia, kad jis 100% nekimš, bet daugumai žmonių jis reakcijos nesukelia.

QUOTE(vika8625 @ 2011 02 21, 13:33)
Turiu ir aš tokią problemėlę.šlaunų ir rankų oda nusėta nepūlingais spuogeliais. oda paraudusi matosi  truputis riebalų viduj. anksčiau mėgindavau spaudyti, bet tai nieko nepadėdavo. doh.gif ant nugaros bei sėdmenų pasitaiko ir pūlingų. gal kas esate susidūrę irgi, ir žinote kaip to atsikratyti? mane jau neviltis varo  verysad.gif

Gal turite keratosis pilaris?
user posted image
Spaudyti negalima, tik pabloginsit situacija, uždegimą paskatinsit. Kaip ir pylingus daryti nerekomenduojama. Reiktų oda švelniai valyti ir naudoti priemones su BHA (salicilio rūgštimi, be alkoholio) arba AHA, šlapalu. Nes problemos šaknis- odos nesugebėjimas efektyviai "nusišerti", tad reiktų skatinti odos atsinaujinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 21 vasario 2011 - 23:38
grynai, kaip mano šlaunų fotografija. o kur tokių priemonių galima nusipirkti, kaip vadinasi ?
Atsakyti
QUOTE(vika8625 @ 2011 02 21, 16:18)
grynai, kaip  mano šlaunų fotografija. o kur tokių priemonių galima nusipirkti, kaip vadinasi ?

Čia keletą priemonių esu peržvelgusi, dar Rasos kremas- gelis probleminei odai- pigi ir gera priemonė su BHA. Noreva LED Zeniac Fort irg igera BHA ir AHA priemonė. Kosmetikos parduotuvėse, vaistinėse ieškokit.
Atsakyti
o efekta duotu tarkim po svelnaus pilingo pateplioti oda su tamponu sudrekintu salicilo tirpalu?
Atsakyti
Turit omenyje salicilio spiritą? Jo nerekomenduočiau, nes alkoholis gali išdžiovinti odą ir paskatinti uždegimą, kurį kaip tik reikia mažinti.
Atsakyti
Pas mane nugara buvo nuberta spuogais bet pradėjus naudot salicilio rūgštį problemos kaip nebūta smile.gif aišku jeigu sausa oda tai tikrai išsausintų,bet kai pas mane riebi tai buvo kaip tik,jokie tepaliukai spec taip nepadėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shelly @ 2011 04 02, 13:04)
Pas mane nugara buvo nuberta spuogais bet pradėjus naudot salicilio rūgštį problemos kaip nebūta  smile.gif aišku jeigu sausa oda tai tikrai išsausintų,bet kai pas mane riebi tai buvo kaip tik,jokie tepaliukai spec taip nepadėjo  smile.gif

o galima isamesnes informacijos kaip naudojot, koki tiksliai, krema ar bespalvis skystis. Nes turiu tokia pacia problema ax.gif
Atsakyti
As juodojo muilo pirkau cia

http://www.ekogija.l...uilas-110-140-g

Labai padejo sutvarkyti spuogus, tikrai nerealus dalykas man. Nezinociau dabar ka daryti, jeigu jo netureciau ar nebutu kur isigyti.

Atsakyti
gal kas bandet spuogus gydyt homeopatija? koks poveikis?
Atsakyti