Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(dita0506 @ 2010 12 09, 17:58)
kokia aš profė,čia mano pats pirmas darbas.
Štikeliu vadinu tokį įrankį su kuriuo nuimi metala.Neatsimenu kuri buvo idėjusi nuotrauką iš santimo. Su tuo įrankiu po truputį nuimi metalą,lėtais judesiais iki kokio nori storio,po to nušveiti su švitriniu popieriumi. su tuo įrankiu gali daryti visokius raštus,bet iš pradžių labai sudetinga,nes rankos neklauso.


pirmas darbas! bet nieko sau thumbup.gif o as maniau, kad tu sulydijai sluoksniais doh.gif
atsimenat mano pirmus bandymus su prismacolor, va galu gale "grizau"prie tu burbulu lotuliukas.gif gesso tepiau storai, tai piestukas gerai kibo biggrin.gif (burbulai variniai, pirkti)
http://www.flickr.co...othmetaldesign/
Atsakyti
oi kokie grazus, spalvingi bigsmile.gif

O tu kada bandei pakrapstyti tuos dazus, paziureti kaip laiko ?
Atsakyti
vakar buvau emalės kursuose,labai patiko.Sužinojau, kad greitai lietuvoje bus galima nusipirkti emalės
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2010 12 10, 16:42)
oi kokie grazus, spalvingi  bigsmile.gif

O tu kada bandei pakrapstyti tuos dazus, paziureti kaip laiko ?

bandziau pakrapstyti. bandziau du variantus, vienas tik amoniako patina (principe be teksturos ir storio) antra su gesso, bet krapstosi abu vienodai, panasiai kaip lakas nuo nagu lotuliukas.gif t.y. reikia noreti nukrapstyti lotuliukas.gif , bet dar palaikysiu pora dienu, paziuresiu, kaip krapstysis, kai labai sudzius sealer g.gif

dita emale tai faina, bet reikes gi peciaus mirksiukas.gif as bandziau su degikliu, rezultatai skiriasi, jei degi tiesiai i emale ar is po apacios t.y. kaitini metala, bet su pecium tik kursuose meginau, namuose problema- pecius is virsaus atsidaro, tai reikia visokiu priedu (akiniu, sakiu, padeklo,..) o tai nepigu, tik pazaisti neverta pirkti. laiko bus daugiau su degtuvu pazaisiu. tiesa pasakius nustebau, kad Lietuvoj emales nera g.gif gi daug juvelyru dirba su emale, tai ka jie viska is uzsienio siunciasi?
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 12 10, 23:20)
vakar buvau emalės kursuose,labai patiko.Sužinojau, kad greitai lietuvoje bus galima nusipirkti emalės

Tai tuomet aš perku ne Lietuvoj?.. blink.gif
Kur čia kokie kursai?
Atsakyti
ma rodos as ir santime maciau g.gif
gal tai kazkokia kita emale? Gal saltoji?
Atsakyti
ziit - kokios spalvos thumbup.gif man patinka, labai gražu
Atsakyti
Nu as tai pabandziau pakaitinti apsode isodinta stiklo akute -istirpo .Tai as taip suprantu ,kad spalvota stikla galima paciam susismulkint ir kaitinti ,kad issilydytu .Nebandet su stiklu(spalvotais buteliais)?Gaila ,kad nenufotografavau ,nes dariau tik seip sau -pazaidimui .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti princiesa: 11 gruodžio 2010 - 14:02
QUOTE(burbanti princiesa @ 2010 12 11, 08:01)
Nu as  tai pabandziau    pakaitinti apsode isodinta stiklo akute -istirpo .Tai as taip suprantu ,kad spalvota stikla galima  paciam susismulkint  ir  kaitinti ,kad issilydytu .Nebandet  su stiklu(spalvotais buteliais)?Gaila ,kad nenufotografavau ,nes dariau tik seip sau  -pazaidimui .


nu tai tas "mano" stiklo molis ir darytas is stiklo milteliu (glass frit) tik labai smulkiu. jie parsiduoda keliomis graduotemis, moliui reikia "fine', bet yra ir corse ir medium. tik tiek , kad stiklinius darbus reikia üzgrudinti". kad jie taip greit nesidauzytu, t.y kai juos suformuoji vel kisti i peciu ir po truputi atsaldineti
Aciu panos uz komplimentus, nors tikriausiai jie skirti prismacolor ne man lotuliukas.gif
Atsakyti
zitt, kokie faini burbulai thumbup.gif

Galima ir pačiam dubenėlyje susigrūsti smulkintą stiklą, bet, kad tas stiklas, vadinamoji emalė iškeptų, reikia pečiaus cool.gif
Atsakyti
emalia galima kaitinti su degikliu iš apačios,bet paprasčiau ir greičiau yra su pečiumi.Taip pečius labai brangus.
Na santime kai būna emalės tai ji būna tapybinė.Pas juos kaina yra kosminė.Čia kur veš firma emalias kaina apytiksliai kainuos apie 300lt vienas kg, o santime maždaug 50gr kainuoja apie 80lt. Na kas neskaičiuoja pinigų gali pirkti ir iš santimo.
Šiaip daugiausiai juvelyrai emalia arba parsiveža arba parsisiunčia iš užsienio
Na, o kas liečia pamokėles emalės tai vilniuje vyksta kiekvieną savaitgalį. Jei yra grupelė žmonių kurie nori mokymų jie atvažiuoja ir į kitą miestą. Visai neseniai buvo suorganizuoti kursai Klaipėdoje,mano kolega sudalivavo. Aišku tai mokama.Man tai pasisekė mane tiesiog pakvietė ir man niekas nekainavo

stiklinius karoliukus galima sutrinti ir pakaitinti,jie išsilydis
Atsakyti
man atrodo, jei tas stiklas sutrukines uzlietas ant metalo, tai dar graziau. Na bet jis turbut nutrupes g.gif
Atsakyti