Mes jau du metus turime stiklo keramikinę viryklę.Iš pradžių pirkau Cif, bet uošvienė man patarė valyti su paprasšiausia soda ir su elementaria virtuvine kempinėle šiurkščiuoju paviršiumi. Ir sveika ir pigu.
Zodziu, tik pajungeme, iskart problemos, pradeda plauti, bet nustoja, kai reikia vandeni nuleisti, nes jis nenubega. Sutrumpinom zarna- nepadejo. Dar labaiau sutrumpinom, palikom tik gamykline nebeprailginta, teko pragrezti virtuves spinteles dugne, vistiek neispumpuoja.
Zarna ne per ilga tikrai, aukstis irgi pagal rekomendacijas instrukcijoje. Nubega tik kai atjungiu zarna nuo kanalizacijos ir imetu i kibira... Jau visai pikta. O abidniausia, kad nuo pirkimo praejo 6 men ir 10 dienu, o pajunge tik si savaitgali
o ji neveikia nuo pat pradziu.
Gal koks slegis vamzdziuose? O gal ilndaploveje problema?
Gal ka patarti galite? Kviesiu garantinio meistrus, bet gal ka is jusu isgirsiu iki tol.
Aciu
Zarna ne per ilga tikrai, aukstis irgi pagal rekomendacijas instrukcijoje. Nubega tik kai atjungiu zarna nuo kanalizacijos ir imetu i kibira... Jau visai pikta. O abidniausia, kad nuo pirkimo praejo 6 men ir 10 dienu, o pajunge tik si savaitgali

Gal koks slegis vamzdziuose? O gal ilndaploveje problema?
Gal ka patarti galite? Kviesiu garantinio meistrus, bet gal ka is jusu isgirsiu iki tol.
Aciu

Hm
Na nežinau, bet tokia pirma mintis šovė
Na, aš savo naująja indaplove dar nesinaudojau, tai dabar galvoju, gal ir manęs tokie netikėtumai laukia...
Šiaip instrukcijoje prie indaplovės (bent jau mano - AEG Favorit) yra tokia pastaba apie nuleidimą į kriauklės sifoną ir apie kriauklėse kartais esantį įmonuotą atgalinio nešvaraus vandens tekėjimą stabdantį vožtuvą.Jis skirtas tam, kad nešvarus vanduo krauklėj kartais nepakiltų ir negrįžtų į kriauklę. Tačiau tas vožtuvas kartais gali kliudyti nutekėti indaplovės vandeniui - ten kažkaip susidaro vakuumas nutekėjimo vamzdy ar dar kažkas...Vienžo, instrukcijoj rekomenduojama tą mandrą vožtuvą iš kriauklės išimt. Na, jei pas jus indaplovės nutekėjimo žarna pajungta ne į kriauklės sifoną, tai nžn...

Šiaip instrukcijoje prie indaplovės (bent jau mano - AEG Favorit) yra tokia pastaba apie nuleidimą į kriauklės sifoną ir apie kriauklėse kartais esantį įmonuotą atgalinio nešvaraus vandens tekėjimą stabdantį vožtuvą.Jis skirtas tam, kad nešvarus vanduo krauklėj kartais nepakiltų ir negrįžtų į kriauklę. Tačiau tas vožtuvas kartais gali kliudyti nutekėti indaplovės vandeniui - ten kažkaip susidaro vakuumas nutekėjimo vamzdy ar dar kažkas...Vienžo, instrukcijoj rekomenduojama tą mandrą vožtuvą iš kriauklės išimt. Na, jei pas jus indaplovės nutekėjimo žarna pajungta ne į kriauklės sifoną, tai nžn...
Pas mus specialus sifonas su pajungimu indaplovei, bet jis bendras su kriaukle.
QUOTE(Onora @ 2005 12 14, 10:23)
Pas mus specialus sifonas su pajungimu indaplovei, bet jis bendras su kriaukle.

QUOTE(Mamūškė @ 2005 11 02, 21:07)
Sveikos,
net neisivaizduojat kokia beda turiu
vakar tik pirma diena pajungem nauja virykle, o siandien vyras nupirko nauja keptuve ir kepe bulves
rezultatas subraizyta kaitlente ir rudos isigerusios kazkokios demes, kurios nenusivalo
o tie nubraizymai nuo nevykusios keptuves, kurios dugnas su tokias smulkiais reveliais
kazi imanoma ka nors padaryti
tie nubraizmai irgi tipo taip atrodo, kad ant kaitlentes virsaus butu buve juodais dazais nudazyta, o tie nubraizymai ir sviecia sidabro spalva dabar

net neisivaizduojat kokia beda turiu

Kiek suprantu jei blizga- tai ten kas pridegė. Nuvalyk su valikliu ir tuo specialiu skustuku. Prieš dėdama bet kokį indą tuo valikliu nuvalau puodo ar keptuvės dugną, kad nebūtų jokios organinės medžiagos liekanų.
Man šiandien irgi atveža naują viryklę su stiklo keramika. Iki šiol naudojausi tik dujinėmis. Kažkodėl manau, kad greitai išgirsit ir mano pagalbos šauksmą

Kur ieškot to gremžtuko? Realiai net neįsivaizduoju kaip jis atrodo

QUOTE(a79 @ 2005 12 22, 14:36)
Aš pirkau Topo centre, mokėjau apie 20 litų.Paprašyk prie kasų, tikrai pagelbės

Jis toks baisus baisus

Toks geležinis (bent jau pas mane prie viryklės toks buvo), jis "užsidaro", o kai reikia naudoti - "atsidaro"
Toks aštrus plokščias peilis išlenda

Toks geležinis (bent jau pas mane prie viryklės toks buvo), jis "užsidaro", o kai reikia naudoti - "atsidaro"

QUOTE(a79 @ 2005 12 22, 15:36)
Mano kartu su virykle pirktas gremžtukas-tai į saugią rankenėlę įtvirtintas paprastas senoviško skutiklio barzdai peiliukas. Tai iš bėdos pasukus tinkamu kampu(45 laipsniai) tiktų panaudoti ir vyro barzdos skutiklį. jokio kito stebuklo nėra. be to jei užtyška ant karšto, nieko nelaukus nuvalau virtuviniu popieriniu rankšluosčiu ar medvilnine šluoste ir jokios bėdos nelieka. Baisiausia yra CUKRUS, nes dekgamas pakeičia keraminio paviršiaus struktūrą negrįžtamai, užauga iš anglies ir viryklės paviršiaus vietisas iškilus darinys, taigi būkite atidžios su saldumynais.
visada šaldytuve laikau stikline nevirtų ryžiu.karts nuo karto dėl kvapo profilaktikos idedu rieke juodos duonos.labai saugau nuo nemalonaus kvapo pieno produktus,rukytus gaminius laikau nuolat tik viename uždarame stalčiuje,man retai kada buna bėdu dėl šaldytuvo,nes valau kas tris mėnesius.kiti valo apskritaikarta per metus.ot kada atjungiu valyti,net oro gaiviklio ipurskiu,nepastebėjau kad saldytuvui kenktu,bet kuri laika taip saldžiai kvepia.ir jokiu garuojančiu produktu nekisu