Įkraunama...
Įkraunama...

Buitinės ir nebuitinės technikos gedimai

Na, nelabai isivaizduoju, kokia cia keptuve taip "elgiasi" g.gif Na, bet as irgi neseniai naudojuosi stiklo keramikos kaitlente, tai atsimenu, kai pabego kazkas, tai paskui nuvaliau su skurdureliu ir liko tokios demes blink.gif O atrode taip (ir vyras apziurejo), kad lyg ir isdege toj vietoj doh.gif Bet nusipirkau ta gramduka ir nusigramde ax.gif Taip kad sekmes ir tau 4u.gif Parasyk, ar nusivalys viskas ax.gif Beje, keptuve tai as pirkau ziuredama, kad tiktu stiklo keramikai rolleyes.gif
Atsakyti
Paskaičiau aš jūsų patirtį ir susinervinau, nes ruošiamės įsirengti virtuvę, viryklė bus stiklo keramikos, o turiu 2 puodus ir keptuvę, iš kurių vienas puodas ant pakuotės turi ženkliuką, kad pritaikytas stiklokeramei viryklei, o kitas puodas ir keptuvė, aišku, neturi... Truputį gaila, nes keptuvė kainavo apie 80 litų, puodas apie 100... doh.gif Bet aš juos dabar atidžiai apžiūrėjau - na dugnas tai lyg ir lygus, matosi tokie apskriti pėdsakai, einantys aplink centrą, bet jie visiškai lygūs, nei įdubę, nei išsikišę, tiesiog toje vietoje metalas kitokio spindesio g.gif . Na nežinau, ar aiškiai čia parašiau, tiesiog dabar nerimauju, ar dar galėsiu šituos rakandus dėti ant viryklės g.gif ...

O tai jūsų tos keptuvės čiupinėjant lygios, ar jaučiasi kažkokie grioveliai?

Tas puodas, beje, geros kokybės, pirktas iš "Contacto", ar kaip ten vadinasi, parduotuvės, tai gal tiktų. g.gif Bet dėl keptuvės tai visiškai neaišku... O ji tokia sunki, viena ranka vos pakeliu - atseit kaip špižinė g.gif . Tai jeigu jau netinka, tai nuraižys visą paviršių per kelias minutes... doh.gif
Atsakyti
vis nerandu laiko nusipirkt ta gremztuka i r valikli doh.gif tai nezinau ar nusivalys doh.gif
keptuves dugne jauciasi, kad tie ziedeliai yra braukiant doh.gif
Atsakyti
bet kas svarbiausiai, kad ten atrodo tie isigerimai taip, kad lyg butu po stiklu g.gif stiklo pazeidimu nesijaucia visiskai schmoll.gif tai su gremztuku nera ko gremzt ten g.gif bet gal chemija kokia ir isestu ta aliumini is stiklo g.gif
Atsakyti
hmm, įdomiai g.gif Kažkada senai nusipirkau keptuvę popigiai į gamtą, ty ant laužo kiaušinienę kepti, gal 17 Lt sumokėjau, bet dydis tinkamiausias vyrui tą pačią kiaušinienę namie keptis, jokių nesamonių ant kaitlentės neatsirado ir šiaip neturiu mados tikrinti puodų/keptuvių tinkamumo kaitlentei - verdu/kepu ir .. šveičiu su gremštuku ( komplekte prie kaitlentės buvo, gal kartą per mėn ir tenka panaudoti) ir Frosh skystu kremu specialiai kaitlentei. Ak, tiesa, Balarini keptuvė turi jūsų minimus "apskritimus" pirštais apčiuopiamus, bet lygiai taip pat - nieko blogo nesidaro kaitlentei mirksiukas.gif
Atsakyti
Manoji keptuvė, kuri paliko "peizažus" ant kaitlentės, tai lygiu dugnu buvo, tik jis buvo išpieštas tokiais ratilais. Kurie, keptuvei įkaitus ir liko ant kaitlentės (tokie sidabriniai piešiniai, užrašai).
Bitkrėsle, o gal tie tavo puodai bus visai tinkami, to ir linkėčiau. Tik siūlau pirmą kartą juos naudojant, kaistant, vis pasitikrint ar nelieka žymės ant kaitlentės. Jei pastebėsi, ką negero, taigi iš karto gali nuimt.
O nuo nelygumų ant dugno taigi neišsibraižys ta kaitlentė, na nebent brūžinsi kaip su švitriniu popierium.
Nežinau kaip geriau paaiškint g.gif
Atsakyti
viskas, thumbup.gif pavyko nuvalyti doh.gif
nusipirkom gremztuka, tai thumbup.gif nuvalo viska idealiai be jokio vargo thumbup.gif
o tu ratilu nepanaikino, nes jie kaip suprantu buvo isigere nuo karscio i ta keramika doh.gif bet viska panaikino spec priemone kaitlenciu valymui thumbup.gif
pirkau pacia pigiausia uz 8 Lt tongue.gif thumbup.gif
ir keptuve nauja jau turiu thumbup.gif dabar jau tinkama biggrin.gif
Aciu visoms uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Na aš visai pradėjau nebesuprasti: nuėjau į Contacto puodų pardą, paklausiau, ar galima juos dėti ant stiklokeramės viryklės. Pasakė, kad galima, tik ant indukcinės negalima. Dabar sėdžiu, skaitau apie virykles - ir nebesuprantu: juk jeigu ne dujinės viryklės, tai visos kitos (a la elektrinės) juk yra indukcinės g.gif ... Gal kas man išaiškins...
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Žiūriu, ne man vienai buvo ši problema. Atvežė viryklę, kažką kepiau, senokai buvo, nepamenu ką. Pasižiūriu, dėmės. Prakaitas išmušė, jei per pirmą kartą taip, tai per kiek laiko aš ją visai suvarysiu. Nulėkiau į TOPO parduotuvę, pas vadybininką, pasakiau problemą. Patarė nusipirkti, priemonę stiklo keramikos viryklei valyti, o galima ir su CIF. Taip ir padariau, viskas nusivalė, o dabar jau beveik trys metai viryklei viskas tvarkoj.
Atsakyti
QUOTE(Bitkresle @ 2005 11 06, 21:44)
Na aš visai pradėjau nebesuprasti: nuėjau į Contacto puodų pardą, paklausiau, ar galima juos dėti ant stiklokeramės viryklės. Pasakė, kad galima, tik ant indukcinės negalima. Dabar sėdžiu, skaitau apie virykles - ir nebesuprantu: juk jeigu ne dujinės viryklės, tai visos kitos (a la elektrinės) juk yra indukcinės g.gif ... Gal kas man išaiškins...

Cia fiziko reiketu, as Tau tik bobiskai paaiskint galiu .Elektrine plytele - tai suraityta spirale, sroves raudonai ikaitinama (senose ji neuzdengta budavo) ir ta siluma puodui atiduodanti. Indukcine pati nekaista.Ji tik sukelia indukcines sroves (mokykloj kazka mokemes visos), kurios ikaitina puoda.Tas puodas turi tureti labai gera salyti su plyteles pavirsiumi, kad tos sroves cirkuliuotu, turi buti is atitinkamo metalo, kuriame tos sroves juda ir taip kaitina; stiklinis, tas virimui skirtas, indas liks saltas, nesvarbu kiek lauksi ijungusi...
Atsakyti
Na žodžiu, vakar ilgai tupėjau internete ir aiškinausi, kaip čia su ta indukcine virykle. Padariau išvadą, kad anaiptol ne visos stiklokeramės viryklės turi tokį daiktą. Tai tikriausiai maniškė irgi neturės, tai nereikės man čia nervintis dėl puodų smile.gif ...
Atsakyti