Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(petrovna @ 2010 12 20, 12:52)

Vyras turi nureguliaves,kad ventiliatorius nebepustu prie 80,kai iki tiek ikaista,nebepucia,issijungia.Prie peciaus stovi ant vamzdzio rankenele su padalom iki 5,tai mes praktiskai visad ant tu 5 ir laikom,na,karts primazinam iki 4,ir isimtinais atvejais iki 3,jei lauke blizgina saule ir kaitina per langus.
Kas cia dar?kaip ir tiek,blizginam ta peciu nuo ryto iki vakaro,malkos eina ore,sakau,pasiklausius kaimynu sneku apie tai,kad kurenasi ten 8-10val.uparas kyla,arba dar anot kito kaimyno,kuria tik 2 kartus,ryte briketu,vakare briketu,pastoviai silta...........nus zodziu......kai ka naujo israsim,pasigirsim...

Pas mane ventiliatorius nebepucia prie kokiu 70 uzkurimo metu, iki reikiamos temperaturos uzsigazuoja pats. Ta rankenele gal koks trisakis/ketursakis ventilis(speju)... Jei ten jis ir atsuktas pilnu chodu eina, tai nieko nuostabaus kad pakura susikurena per 3 val.
Atsakyti
QUOTE(Karalaitis @ 2010 12 20, 13:36)
Pas mane ventiliatorius nebepucia prie kokiu 70 uzkurimo metu, iki reikiamos temperaturos uzsigazuoja pats. Ta rankenele gal koks trisakis/ketursakis ventilis(speju)... Jei ten jis ir atsuktas pilnu chodu eina, tai nieko nuostabaus kad pakura susikurena per 3 val.

jei nera atsukta, kaip sakai, pilnu chodu,tai namai neprisyla.....susaltume,kol isiltu,kai jau buna namie kokie 21-22,tai tada prisukam iki kokiu 3-4 padalos.
Gal bandyt tada ventiliatoriu nustatyt,kad uzkaites pecius iki 70 issijungtu,maz dar koki pusvalandi pratemptume :hmtiesa,gal dar turi daug reiksmes,kad jusu pecius galingesnis 32,musu tik 25...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petrovna: 20 gruodžio 2010 - 15:44
Na katilas galingesnis, bet ir plotas 220kvadratu, tiesa be jokiu pribambasu, vien tik radiatoriai. Namas taipogi nesiltas +-19laikosi, nesigiriu biggrin.gif
Tai gerai - kai prisyla iki jums norimos temperaturos prisukate ta pavadinkim sklende ir kiek tada katilas tempia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karalaitis: 20 gruodžio 2010 - 16:33
praeitais metais apie kaledas su kalviu 2-20 buvau pasiekes savo kurenimo rekorda.1 pakura sudege per 7h.antra per 12.su trecia pasiekiau17h.kurenau uosio,berzo malkom,ant virsaus apie 10cm angliu.siemet kazko taip nesigauna,manau del to kad pirmanoriu atsikratys prastu malku,pririnktu nuo neries po siumecio potvinio.
Atsakyti
Truputi neitema - per pavasarini potvyni draugas, gyvenantis soduose prie Panevezio, apsiaves zvejo batus gaude praplaukiancias malkas, riso jas prie ilgos virves ir taip parsitempdavo iki namu ta girlianda. Gera priekaba traktorine prisitempe lotuliukas.gif
Atsakyti
Na va, prisiklausiau patarimų ir pastačiau pamaišymo vožtuvą ant 3 (iš 10) Užkūriau. Katilas užvirė. Nusigesino. Persukau ant 5 padalos, po 2 val vėl užvirė. sad.gif

Įspūdis, kad pradžioje katilas veikia kaip ir turi. Pasiekia darbinę temperatūrą, prisiglušina ir sau tvarkingai laiko (pas mane ~80 laipsnių). Paskui kažkuriuo metu pakritus temperatūrai anas atidaro oro, kad atsigautų degimas ir kartais nebeuždaro. Nes temperatūra šauna į viršų. Pe porą minučių gaunu trūkstamus 20 laipsnių iki virimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzka: 21 gruodžio 2010 - 09:54
QUOTE(aistuzka @ 2010 12 21, 10:44)
Na va, prisiklausiau patarimų ir pastačiau pamaišymo vožtuvą ant 3 (iš 10) Užkūriau. Katilas užvirė. Nusigesino. Persukau ant 5 padalos, po 2 val vėl užvirė. sad.gif

Nespeja nuimti silumos is katilo:
pagrindine priezastis kad "dustant" dar nesuspeja nuimt
Pazaiskit, po truputi mazinkit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 21 gruodžio 2010 - 09:48
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 21, 10:47)
Nespeja nuimti silumos is katilo:
pagrindine priezastis kad "dustant" dar nesuspeja nuimt
Pazaiskit, po truputi mazinkit

Dėkui už atsakymą.

Skambinau savo santechnikui/"katilistui". Rankom skėsčioja ir tiek. And grindų grįžtamo stovi termogalvos neleidžiančios leist daugiau 50 laipsnių į grindis.

2 valandos pradinio degimo erzina. Antrą kartą pilnos pakuros negaliu prikraut, nes užverda.
Atsakyti
Berots Carbon pirmu kurimu buvo uzvirines katila (tikiuosi nesupyks uz paviesinima:D), jam patare pamazinti paduodamo oro sklendes tarpeli (varztu reguliuojasi). As pasimazinau, laiko temperaturas stabliliai.
http://www.atmos.lt/...instrukcija.pdf 25psl.
Apskritai tie atmosai is gamyklos iseina atreguliuoti na ura, pas mane dar termometyras grybauja(girdejau ji galima sukalibruot), bet as i ji nekreipiu demesio, pasikliauju mazojo rato termometrais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karalaitis: 21 gruodžio 2010 - 11:17
Papildau, gal kam bus idomu ir naudinga. 26-ame isntrukcijos puslapyje rasoma apie pirminio ir cirkuliuojančio oro santykio bazinio nustatyma. As sustumiau ta sklende apie 2mm i vidu. Pries pradedant kazka reguliuot patarciau uzsizymet gamyklini nustatyma, po to galima zaist - buvau kazkada istraukes per 1mm nuo gamyklos, pastebimai pradejo malkas valgyt, po to sustumiau apie 2mm nuo gamyklos padeties, kiek pamazejo katilo galia, bet ilgiau pradejo kurentis.
Atsakyti
QUOTE(Karalaitis @ 2010 12 21, 12:11)
Berots Carbon pirmu kurimu buvo uzvirines katila (tikiuosi nesupyks uz paviesinima:D), jam patare pamazinti paduodamo oro sklendes tarpeli (varztu reguliuojasi). As pasimazinau, laiko temperaturas stabliliai.
http://www.atmos.lt/...instrukcija.pdf 25psl.
Apskritai tie atmosai is gamyklos iseina atreguliuoti na ura, pas mane dar termometyras grybauja(girdejau ji galima sukalibruot), bet as i ji nekreipiu demesio, pasikliauju mazojo rato termometrais.

biggrin.gif
Suveike apsauga prie ~100C...
Oro padavimo sklendes tarpelio dydis priklauso nuo kamino traukos - kuo trauka didesne,tuo tarpelis mazesnis. Todel gamykliniai nustatymai retai tinka.
Termometras ir pas mane apie 10C laipsniu maziau rodo, bet ziurinu i vamzdyno termometrus (2 vnt ant mazojo rato).
Atsakyti
QUOTE(Karalaitis @ 2010 12 20, 16:31)
Na katilas galingesnis, bet ir plotas 220kvadratu, tiesa be jokiu pribambasu, vien tik radiatoriai. Namas taipogi nesiltas +-19laikosi, nesigiriu biggrin.gif
Tai gerai - kai prisyla iki jums norimos temperaturos prisukate ta pavadinkim sklende ir kiek tada katilas tempia?

nus vakar ant 3 laikiau,tai pratempe iki 4,5val....tai cia jau daug....mes sildomes iki +21+22,kad butu namie...
Atsakyti