Gal kas susidurete su panasia problema:
Pas mane Atmos DC 32 SP. Namas naujas, apsildytas 20 polistirolo, 2 stiklo paketai..Namo plotas 100m2 rusys, 100m2 1 aukstas, 80m2 2 aukstas.Viso 280m2
Dabar sildau tik 1 auksta - 100m2. Per lapkricio men. sudeginau 4 kubus berziniu-azuoliniu sausu malku. (kaip pamenat lapkricio men lauko temp. buvo apie 0).
Kurenau viena karta vakarais - sudegindavau 2-3 bunkerius medienos. Toks jausmas, kad katilas ne 32 kw, o koki 10kw. Kol katilas uzsyla iki 70-80 laipsniu, praeina 50 min (nors turetu uzkaist per 30). o tik tada pradeda siurbliai varinet vandeni po nama. Per ta laika sudega daugiau nei puse bunkerio malku. Uzdejus kita bunkeri, jos sudega grubei per 4 val.
Sildymas grindinis. 1 aukste temperatura svyruoja nuo 18-21 laipsnio. Tiesa dar 200 litru kombinuotas boileris ruosia vandeni 4 asmenu seimai.
Nezinau, kaip su siuo katilu man reiktu pastoviai sildyt visa nama ir boileri.
Kaminas 11 metru 180 diametro. Buvo rekomenduota dadet dar metra kamino, nes per maza buvo trauka, taciau nelabai kas pagerejo . Gal kas galit patart kur dar galetu but problema?
SP - kombinuotas katilas, ar nebus cia taisykles - kas tinka viskam, netinka niekam? Mano normalus atmosas 32s uzkaista ~30 min. ir kamino tikrai nereikia stebuklingo.