Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(Tomara @ 2011 03 22, 18:35)
Tai geriau tegul paaukoja 300lt termovizinei ekspertizei ir atranda per kur tas šaltis lenda ir šiluma išeina,

Ar nuo to bus silciau?
Atsakyti
Tai ką, tamsta ,konkretaus pasiūlytum.
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2011 03 22, 20:43)
Tai ką, tamsta ,konkretaus pasiūlytum.

As nesiulau nieko konkretaus, nes pats esu vartotojas o ne pardavejas.
Kai kurie visais atvejais siulo akumuliacines talpas, kaip vaista nuo visu ligu. As gi noriu pasakyt, kad taip toli grazu nera. Gal kai kuriais atvejais, ypac, kai namas nera siltas, pravarciau butu kurent nonstop nei statyt backas...
Atsakyti
Prastas vartotojas, jei nieko konkretaus pasiūlyti negalite. Beje aš akumuliacinių nestumdau, o nonstop kūrenti tai kaip čia pasakius. Norisi kad katilas man dirbtų, o ne aš dėl jo aukočiau visą laiką.
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2011 03 22, 21:10)
Prastas vartotojas, jei nieko konkretaus pasiūlyti negalite. Beje aš akumuliacinių nestumdau, o nonstop kūrenti tai kaip čia pasakius. Norisi kad katilas man dirbtų, o ne aš dėl jo aukočiau visą laiką.

Namas 430m2, senos statybos. Nesiltintas, tik pakeisti langai.
Katilas Pyros 55kw.Sildomo ploto 430m2 + apie 15-18m3 karsto vandens per menesi(100l turinis-greituminis boileris su 29kw silumokaiciu).Jei kraut sausas malkas(juodalksnis/berzas/spyglis) tai iki -10C kurenas po 12-14h.Sildymas radiatoriais(spyzius).Jei salciau -15-20C - reikia kraut 3kart.
Pasiulyk, kaip konkreciai proto ribose patobulint sistema, kad ji dar labiau dirbtu man?
Atsakyti
Klaustelėsiu ir aš...
Namas 2 aukštų, apie 110-120m2 - antras aukštas palėpinis, tai kaip skaičiuosi...
Šildymas bus 8 radiatoriais plius 1 gyvatukas, jau yra 120 litrų talpos boileris.
Namas įrenginėjamas - "o gal prireiks", ta prasme kol kas niekas jame gyventi nesiruošia, tai sodo namas, bet gal bus noras ir žiemą ten pagyventi, o gal kada nors ir apsigyvens kas nors (namas apšiltintas tikrai puikiai, šilumos nuostoliai turėtų būti minimalūs). Iš to išplaukia nenoras statyti akumuliacinės talpos - kol kas neverta, nes šildymas bus kartinis, tačiau ateityje tokia talpa gal ir bus pastatyta.
Klausimas - kokio galingumo KK katilą statytis? Santechnikas siūlo arba ATMOS DC 18S, arba VIGAS 25s (nesugebėjau suprasti kodėl VIGAS turi būti galingesnis). Ar statytis 18 KW katilą (manau jo užtektų namui apšildyti) ar statytis 25KW katilą su mintimi, kad kada nors ateityje bus akumuliacinė talpa, kuri galėtų paimti galios perteklių?
Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2011 03 22, 21:10)

150m2 namas, katilas duju generacinis Ilreh 30kW, kurena malkom, kartais imeta kaladziu, degimo laikas = apie para
Akumumuliacines nera, nes katilo vandens talpa 150l lengviau susitvarko negu kad butu 50l su energijos perteklium

Papildyta:
QUOTE(laikinai4 @ 2011 03 23, 00:17)
Klaustelėsiu ir aš...
Namas 2 aukštų,  apie 110-120m2 - antras aukštas palėpinis, tai kaip skaičiuosi...
Šildymas bus 8 radiatoriais plius 1 gyvatukas, jau yra 120 litrų talpos boileris.
Namas įrenginėjamas - "o gal prireiks", ta prasme kol kas niekas jame gyventi nesiruošia, tai sodo namas, bet gal bus noras ir žiemą ten pagyventi, o gal kada nors ir apsigyvens kas nors (namas apšiltintas tikrai puikiai, šilumos nuostoliai turėtų būti minimalūs). Iš to išplaukia nenoras statyti akumuliacinės talpos - kol kas neverta, nes šildymas bus kartinis, tačiau ateityje tokia talpa gal ir bus pastatyta.
Klausimas - kokio galingumo KK katilą statytis? Santechnikas siūlo arba ATMOS DC 18S, arba VIGAS 25s (nesugebėjau suprasti kodėl VIGAS turi būti galingesnis). Ar statytis 18 KW katilą (manau jo užtektų namui apšildyti) ar statytis 25KW katilą su mintimi, kad kada nors ateityje bus akumuliacinė talpa, kuri galėtų paimti galios perteklių?
Dėkui.

Vigas siulo nes valdymo daugiau = didesne pakura ir lengviau susitvarkys su perteklium (pvz numes i boleri jei artes prie virimo)
Atmos'a mazesni - nes sunkiau bus sugaudyti "dusimus", bet irgi imanoma

renkies tamsta o ne mes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 23 kovo 2011 - 08:14
QUOTE(Paliukas @ 2011 03 23, 08:09)
Vigas siulo nes valdymo daugiau = didesne pakura ir lengviau susitvarkys su perteklium (pvz numes i boleri jei artes prie virimo)
Atmos'a mazesni - nes sunkiau bus sugaudyti "dusimus", bet irgi imanoma

Kol kas dar nedaug žinau apie katilus, todėl perklausiu - Atmos'o katilas galės šildyti boilerį? Ar jo "automatikos nebuvimas" reiškia, kad perjungti į boilerio šildymą reikės ranka, ar vis dėlto kažkoks lengvesnis būdas yra?
Atsakyti
QUOTE(laikinai4 @ 2011 03 23, 09:49)
Kol kas dar nedaug žinau apie katilus, todėl perklausiu - Atmos'o katilas galės šildyti boilerį? Ar jo "automatikos nebuvimas" reiškia, kad perjungti į boilerio šildymą reikės ranka, ar vis dėlto kažkoks lengvesnis būdas yra?

Betkoks katilas kuris sildo vandeni, gali sildyti ir boileri - nuo modelio tai nepriklauso.
Priklausomai nuo "aprisimo" - galima ir taip ir anaip, va kaip pas aistuzka nustatote kad siurblys i boileri isijungia nuo +70 ir per akis uzteks to karsto vandens boileryje.
Atsakyti
Dėkui už kantrybę atsakinėjant į tuos pačius klausimus vis naujiems žmonėms.
Gal galite atsakyti į dar vieną - ar yra prasmė statyti galingesnį nei reikia pagal plotą katilą (nesant akumuliacinės talpos), su viltimi, kad jis kūrensis ilgiau - užkrova didesnė, temperatūrą laikyti mažesnę?
Vis dėlto nerandu sau atsakymo - rinktis 18 KW ar 25 KW katilą... Lietuviškai būtų imti kuo didesni su mintimi "o gal prireiks?"...
Atsakyti
QUOTE(laikinai4 @ 2011 03 23, 11:02)
Dėkui už kantrybę atsakinėjant į tuos pačius klausimus vis naujiems žmonėms.
Gal galite atsakyti į dar vieną - ar yra prasmė statyti galingesnį nei reikia pagal plotą katilą (nesant akumuliacinės talpos), su viltimi, kad jis kūrensis ilgiau - užkrova didesnė, temperatūrą laikyti mažesnę?
Vis dėlto nerandu sau atsakymo - rinktis 18 KW  ar 25 KW katilą... Lietuviškai būtų imti kuo didesni su mintimi "o gal prireiks?"...

Jeigu taip - uzvaziuoti kartas nuo karto (kaip Jus saket) tai ir atmos'as tinka.
Siandien dienai (kadangi dar negyvenate ir neaisku ar gyvensite ) statykit atmosa.
Jei po keliu metu nuspresite gyventi ir jis kazkuom neitiks - na tebunie pasikeisit/pasistatysit salia akumuliacine ar dar ka sugalvosit.

Jeigu jau gyventumet - vigasas.
Atsakyti
Dėkui smile.gif Prieš 10 minučių būtent tuos žodžius pasakiau santechnikui ir paprašiau sudarinėti sąmatą plius ruoštis montažui smile.gif
Atsakyti