QUOTE(Tomara @ 2011 03 22, 21:10)
Prastas vartotojas, jei nieko konkretaus pasiūlyti negalite. Beje aš akumuliacinių nestumdau, o nonstop kūrenti tai kaip čia pasakius. Norisi kad katilas man dirbtų, o ne aš dėl jo aukočiau visą laiką.
150m2 namas, katilas duju generacinis Ilreh 30kW, kurena malkom, kartais imeta kaladziu, degimo laikas = apie para
Akumumuliacines nera, nes katilo vandens talpa 150l lengviau susitvarko negu kad butu 50l su energijos perteklium
Papildyta:
QUOTE(laikinai4 @ 2011 03 23, 00:17)
Klaustelėsiu ir aš...
Namas 2 aukštų, apie 110-120m2 - antras aukštas palėpinis, tai kaip skaičiuosi...
Šildymas bus 8 radiatoriais plius 1 gyvatukas, jau yra 120 litrų talpos boileris.
Namas įrenginėjamas - "o gal prireiks", ta prasme kol kas niekas jame gyventi nesiruošia, tai sodo namas, bet gal bus noras ir žiemą ten pagyventi, o gal kada nors ir apsigyvens kas nors (namas apšiltintas tikrai puikiai, šilumos nuostoliai turėtų būti minimalūs). Iš to išplaukia nenoras statyti akumuliacinės talpos - kol kas neverta, nes šildymas bus kartinis, tačiau ateityje tokia talpa gal ir bus pastatyta.
Klausimas - kokio galingumo KK katilą statytis? Santechnikas siūlo arba ATMOS DC 18S, arba VIGAS 25s (nesugebėjau suprasti kodėl VIGAS turi būti galingesnis). Ar statytis 18 KW katilą (manau jo užtektų namui apšildyti) ar statytis 25KW katilą su mintimi, kad kada nors ateityje bus akumuliacinė talpa, kuri galėtų paimti galios perteklių?
Dėkui.
Vigas siulo nes valdymo daugiau = didesne pakura ir lengviau susitvarkys su perteklium (pvz numes i boleri jei artes prie virimo)
Atmos'a mazesni - nes sunkiau bus sugaudyti "dusimus", bet irgi imanoma
renkies tamsta o ne mes