QUOTE(boruze_taskuota @ 2011 03 11, 09:06)
mes žadam iš čia pirkti katilą, sakykit ar patikimas puslapis. Ne kokius brokuotus veža
? Kaip vėliau su garantijomis , gal kas susidūrėt?? kainos čia gerokai mažesnės nei pvz . senukuose, pvz vienybė 20 vos ne ant 700 Lt..
Dar truputį iš kitos temos noriu paklaust, na mes nusižiūrėjom vienybę 16, nes namas nedidelis palyginus, 136 m2, sakykit ar užteks 16kw tokio dydžio namui? beje gamintojo puslapyje rašo, kad kaminas rekomenduojamas apie 10 m aukščio, o pas mus yra 6m schiedelis, tai dvejojam ką daryti.
Mūsų santechnikas siūlo buderus firmos katilus, gal kas ką apie juos žinot
Puslapis patikimas, daiktus veza ne brokuotus, pats pirkau (Vigas katila). Bet daugiau nebepirksiu - kai kyla kazkokia problema ar neaiskumas, pagalbos is ju 0. Eiliniai perpardavinetojai jie, kurie is esmes nelabai supranta apie tuos katilus. Kaip veliau issiaiskinau (kai katila atveze tos firmos, is kurios jie perka situos katilus Lietuvoje, automobilis), lygiai ta pacia ar dar net geresne kaina butu dave ir oficialus situ katilu atstovai. Jau nekalbu apie aptarnavima ir konsultacijas, kuriu nusipirkus katila tikrai labai reikejo.
16kW katilo tokiam namui mano galva mazoka, juk dar ir boileri kazkoki statysite, kuriam taip pat reikes papildomu kW. Pvz mano atveju namas yra 160m2, bet katila as rinkausi 40kW duju generacini (ta pati Vigas). Taip padariau paklauses santechniko, kuris patare prie katilo statyti akumuliacine talpa 1000l. Aisku butu pilnai uzteke ir 25kW, bet tuomet neliktu papildomu kW akumuliacinei talpai (grubiai 17kW sildymui ir 4kW boileriui 200l). Akumuliacine talpa turi du pagrindinius pliusus - malkas metu tik karta i 24h ir pecius nespeja per jas uzgesti, taip pat kiek zinau, ji daug geriau paciam katilui, jis tolygiau dirba ir todel naudoja maziau kuro. Dar vienas dalykas - dokumentuose parasyta, jog 40kW katilas dirba 8-41kW diapazone (kai domejausi - 25kw katilas dirba 5-31kw intervale), todel pvz atsylus orui (kaip dabar) nera jokiu problemu su jo kurenimu, nereikia silumos ismesti per kamina, tiesiog ventiliatorius dirba mazesnemis apsukomis. Kiek matau siandiena, katilas dar vis dega ir po 24h
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 03 10, 17:06)
Laba diena... norejau pasiteirauti del katilo.
Pas mus sildomas plotas 160m2, visur sildymas radiatoriais, taip primeciau pagal sildoma plota kad mums per akis Kalvis 2-16 katilo (16kW)...
taciau meistrai kazkaip supeike kalvius ir nori issiulyti atmosa arba viadrus???
kokios butu nuomones apie tuos katilus?? ar uztenkamas galingumas tokiam plotui. Sienos bus siltintos 15cm polistirolo.
Man kalvi irgi supeike, sake labai daznai apsinesa suodziais vidus ir sunku valyti.
Kai as rinkausi katila, irgi svarsciau tarp atmos, vigas, viadrus ir buderus, bet viska issiaiskines pasilikau ties vigas nes:
1. Buderus ir viadrus yra ketiniai katilai ir is esmes jie skirti kurenti anglimi (nuo malku labai apsinesa grubletas ketinis pavirsius ir po keliu metu katilas tampa labai neefektyvus)
2. Ketiniu katilu naudingumo koeficientas labai mazas (pardavejas - konsultantas man atidare viadrus dureles ir viskas tapo aisku - pro dureles matosi kitame gale esanti skyle skirta dumams i kamina iseiti, tai koks ten gali buti naudingumas). Pas tevus taip pat yra senas kcm, tai malkas meta kas ~2 valandas, man taip netinka.
3. Atmos - labai panasus i vigas katilas, bet vigas pagamintas is storesnio plieno (svoriai skiriasi ~150kg), todel manau ilgiau laikys, surinkimo kokybe irgi akivaizdziai skiriasi vigas naudai.
4. Atmos neturi normalios automatikos, o tik kazkokia rankenele (kazkas panasaus i on/off principa), todel jo veikimo diapazonas tik +- keli kW (vigas +- keliolika), vadinasi atmos efektyvumas mazesnes, ypac kai oras atsyla ir reikia maziau galios (perteklius kaip suprantu ismetamas per kamina...?)