Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(Paliukas @ 2011 03 09, 17:24)
Nea, sito nezinau, zinau kita "auksaranki" smile.gif
hidroforas veikia? vandens uztenka? idomu butu isgirsti pamastymus
O kaip jis samateka padarys kolektoriam? biggrin.gif jie gi horizontaliai yra ir grindu niekaip "nepavarinesi" be siurbliuko, gal akumuliacinei geriau padarytu samateka, tuomet dingus elektrai katilas "neuzvirtu", o siaip geriausias variantas yra "ups'as" ir viskas, dingo elektra tai dar kuri laika varinetu siurbliukais vandeni po namus

Su hidroforu viskas gerai. Ant šito tai nepasirašysim. Vyras mano pats santechnikas.Tik su šildymu neužsiima,tai dar gerai supratimą kažkokį turi.O tai jau ir vandentiekį sakė keis ir hidroforą(iki šiol gyvenom juk ten ir viskas buvo gerai).
Samatioką nežinau tikliai kaip jis darys. Nuolydį darys.Katilas stovės gal 25cm žemiau nei grindys.Siurbliukas bus.Tik kolektorių nestatys. Dingus elektrai karštas vanduo pats cirkuliuoja po radiatorius nuolydžio pagalba.
O,kažin,gal galima padaryti atvadus akumuliacinei talpai ir po to kitas padarytų tą talpą?Nes jis gal nelabai moka jas statyt,kad jau taip atkalbinėja ir kiti,kam buvo statęs nepatenkinti(atjungė visai tą talpą).
Atsakyti
Gal kas žino,ar viadrus katilas gali būti visiškai juodas? Kiek žiūrėjau,tai jų gamyklinės spalvos juoda-raudona-pilka. Nupirko mum meistrelis katilą.Visiškai juodas.ant durelių įspausta viadrus.Bet gal čia kokia klastotė?Gal pats juos meistrauja g.gif Čekių neduoda,nes firma jam nuolaidas daro,tai ir mum puse nuolaidos taiko. Garantiją kažkokią sakė duos po to,nes jis pats aptarnauja.
Atsakyti
NIDA - ar tas meistras tikrai toks stebuklingas auksarankis, kad verta leistis mulkinamiems? g.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 03 09, 17:01)
Su hidroforu viskas gerai. Ant šito tai nepasirašysim. Vyras mano pats santechnikas.Tik su šildymu neužsiima,tai dar gerai supratimą kažkokį turi.O tai jau ir vandentiekį sakė keis ir hidroforą(iki šiol gyvenom juk ten ir viskas buvo gerai).
Samatioką nežinau tikliai kaip jis darys. Nuolydį darys.Katilas stovės gal 25cm žemiau nei grindys.Siurbliukas bus.Tik kolektorių nestatys. Dingus elektrai karštas vanduo pats cirkuliuoja po radiatorius nuolydžio pagalba.
O,kažin,gal galima padaryti atvadus akumuliacinei talpai ir po to kitas padarytų tą talpą?Nes jis gal nelabai moka jas statyt,kad jau taip atkalbinėja ir kiti,kam buvo statęs nepatenkinti(atjungė visai tą talpą).

Kaip Jus padarysit atvadus? niekaip nesigaus smile.gif
Arba dabar statot akumuliacine, arba po to teks truputi "perristi" katila.

O kas su Viadrus? Imeskit photo ir paziuresim ka Jums cia vis "isudyt" bando smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 03 10, 14:47)
Kaip Jus padarysit atvadus? niekaip nesigaus smile.gif
Arba dabar statot akumuliacine, arba po to teks truputi "perristi" katila.

O kas su Viadrus? Imeskit photo ir paziuresim ka Jums cia vis "isudyt" bando smile.gif

Skambinau į vieną įmonę,prekiaujančią viadrusais,tai nuramino,kad katilai visi be apdailų juodi būna.O apdailos vėliau užsideda. po to meistras pasakė,kad pas jį liko apdailos,atveš vėliau. Žodžiu,"ložnaja trevoga".
Su akumuliacine ir taip nieko nesigauna verysad.gif galutinė suma daugiau,nei tikėjomės. Pradžiai sakė,bus virš 9t lt.Tai planavom apie 12t. Dabar jau gerai būtų i 16t tilpti.Katilas 3583, 12 radiatorių 2720, boileris 1150, dūmtraukis 932, vamzdžiai 2500,siurblys,išsiplėtimo bakelis apie 1000,darbas 2500,antivibraciniai termo ventiliai su galvom radiaitoriam (?), dar kas nors išlįs. Kada gal ateity paraturtėsim,tai tada paturbinsim pečių. O ką reiškia "perrišti"? Gal labai brangiai atsiena tas "perrišimas"? Skambinom kitam santechnikui,tai sakė,kad reikia galingesnio katilo,norint statyt ta talpą.100kv 30kw 5sekcijų per silpnas-reikės labai ilgai kūrenti,norint prišildyti dar ir talpoj vandenį.
Papildyta:
QUOTE(Carbon @ 2011 03 10, 14:45)
NIDA - ar tas meistras tikrai toks stebuklingas auksarankis, kad verta leistis mulkinamiems? g.gif

Prisirišę prie jo dėl ne vieno žmogaus rekomendacijų.ir nes jis daro "samatioku"(be kolektorių),kas gerai,kai dinginėja elektra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NIDA: 10 kovo 2011 - 14:53
Biski nesuprantu, kam i 100 kv.m kisti 30kw, ir dar akumuliacine. Senas saltas namas?

quote=NIDA,2011 03 10, 13:42]
Skambinau į vieną įmonę,prekiaujančią viadrusais,tai nuramino,kad katilai visi be apdailų juodi būna.O apdailos vėliau užsideda. po to meistras pasakė,kad pas jį liko apdailos,atveš vėliau. Žodžiu,"ložnaja trevoga".
Su akumuliacine ir taip nieko nesigauna verysad.gif galutinė suma daugiau,nei tikėjomės. Pradžiai sakė,bus virš 9t lt.Tai planavom apie 12t. Dabar jau gerai būtų i 16t tilpti.Katilas 3583, radiatoriai 2720, boileris 1150, dūmtraukis 932, vamzdžiai 2500,siurblys,išsiplėtimo bakelis apie 1000,darbas 2500,antivibraciniai termo ventiliai su galvom radiaitoriam (?), dar kas nors išlįs. Kada gal ateity paraturtėsim,tai tada paturbinsim pečių. O ką reiškia "perrišti"? Gal labai brangiai atsiena tas "perrišimas"? Skambinom kitam santechnikui,tai sakė,kad reikia galingesnio katilo,norint statyt ta talpą.100kv 30kw 5sekcijų per silpnas-reikės labai ilgai kūrenti,norint prišildyti dar ir talpoj vandenį.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2011 03 10, 16:46)
Biski nesuprantu, kam i 100 kv.m kisti 30kw, ir dar akumuliacine. Senas saltas namas?

Taip,namas senas ir šaltas.
Atsakyti
Bet "Pashka" jus maudo arba kazko "nedasakote".
Pasake kaina 9klt (siaip nerealoka), apsidziauget kad pigiai ir "pasiraset". Nenoriu "Pashkos" juodint, bet ne pirmas ir nepaskutinis mano praktikoje toks, kuris pasako maziausia kaina, o po to "tempia po byski is pinigines"....
Atsakyti
Nu kainos biski nerealios - vamzdziai - 2500 doh.gif , kokie? . siublys, bakelis - 1000 (rinkoj max 500-600...

QUOTE(Paliukas @ 2011 03 10, 13:54)
Pasake kaina 9klt (siaip nerealoka), apsidziauget kad pigiai ir "pasiraset". Nenoriu "Pashkos" juodint, bet ne pirmas ir nepaskutinis mano praktikoje toks, kuris pasako maziausia kaina, o po to "tempia po byski is pinigines"....

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2011 03 10, 16:04)
Nu kainos biski nerealios - vamzdziai - 2500 doh.gif , kokie? . siublys, bakelis - 1000 (rinkoj max 500-600...

Gal zalvariniai paauksuoti (manau cia turejo omeny "trasos", aplink katila ir t.t.) - nu dar dar.... (gal dar jungtis visas dadejo)
Siurblys apie 300-400lt, bakelis manau aplink 200lt gali buti (priklausomai nuo litrazo aisku)
Padarytu samata ir baigtus visi neaiskumai... o kai eskizas pas kazka galvoj, tai "sedevras" neisvengiamas
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 03 10, 16:54)

Tame ir reikalas,kad pasakė VIRŠ 9t. Kol kas lyg viskas normaliai.apskambinėjom parduotuves,medžiagų kainas susižinojom.Nepasitikėjimą kelia tik tas jo"dabar nežinau., Vėliau susėsim,paaiškinsiu". Ir dar,pageidauja be žmonos(t.y.be menęs) aptarinėt viską(maždaug"nereikia,kam jinai čia važiuos"). Aš kol kas su vaikais atskirai gyvenu,tai jis ten su vyru bendrauja. Mat esu tokių visokių chaltūrščikų siaubas-priekabi labai ir viskas man įdomu kas ir kodel biggrin.gif
Atsakyti
As tavo vietoj specialiai dalyvauciau, ir pareikalauciau issamaus prekiu saraso (samatos) - jei ne - lauk ji.... Viskas, jokiu būrimu,.,,,

QUOTE(NIDA @ 2011 03 10, 14:10)
Tame ir reikalas,kad pasakė VIRŠ 9t. Kol kas lyg viskas normaliai.apskambinėjom parduotuves,medžiagų kainas susižinojom.Nepasitikėjimą kelia tik tas jo"dabar nežinau., Vėliau susėsim,paaiškinsiu". Ir dar,pageidauja be žmonos(t.y.be menęs) aptarinėt viską(maždaug"nereikia,kam jinai čia važiuos"). Aš kol kas su vaikais atskirai gyvenu,tai jis ten su vyru bendrauja. Mat esu tokių visokių chaltūrščikų siaubas-priekabi labai ir viskas man įdomu kas ir kodel  biggrin.gif

Atsakyti