Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(Dario @ 2011 02 17, 12:21)
20-25kW plienini apatinio degimo katila ir 1000L

kad tokiu katilu prisildyti tokia talpa - tai 4 val intensyvaus kurimo.. man idomu, kiek kartu malku reikia prideti i ji? kiek kartu pilnai pakrauni katila malkoms?
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 02 17, 10:21)
Siulyciau rinktis plienini apatinio degimo 16-20kw katila. Turetu uztekt poros pakurimu parai, kai toks oras. Katilas kainuos nuo 3000Lt. Jei galit leist sau daugiau tai imkit 20-25kW plienini apatinio degimo katila ir 1000L akumuliacine. Bus tolygesnis ir labiau automatizuotas sildymas. kainoje teks nusibaust dar min 2000Lt. Jei rekomenduoti katila tai as rinkciausi is tokiu: Atrama 15, Atrama 14.1, Kalvis 2-20(25) brangus nepamatuotai, Suduva AD-20 ar AD-25, Ultima II 21-24kW. Is patirties pasakysiu, kad sitie pamineti dirba tikrai graziai, automatika veikia tiksliai, dega ekonomiskai.

Labai aciu uz komentara ir rekomendacijas. Dabar pasirinksiu info apie kiekviena is ju.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 17, 12:39)
kad tokiu katilu prisildyti tokia talpa - tai 4 val intensyvaus kurimo.. man idomu, kiek kartu malku reikia prideti i ji? kiek kartu pilnai pakrauni katila malkoms?

Ziurint kiek nori ikraut akumuliacine, bet paprastai 2 tvarkingu ikrovu pakanka, nes veliau katilas pereina i silpna degima, nes temperaturu skirtumas labai sumazeja. Dvieju tvarkingu ikrovu per 4h nesudeginsi, nebent viska tiesiai i kamina leist. Pasiulytu katilu ikrovos nera jau tokios mazos.
Atsakyti
sveiki norėjau paklausti gal kas turi jau pasijungė http://www.heiztechnik.lt/qplus.html katila?noreciau gauti atsiliepimu apie ji. gal kas turi DainosM kontaktus,maciau,kad ji pasijungusi toki katila.Aciu smile.gif
Atsakyti
Kaip kurent sekasi?
Malkos nesibaigia dar? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 02 27, 12:02)
Kaip kurent sekasi?

baigesi utiutiu:(
Atsakyti
Sveiki, kokia jūsų nuomonė apie Vienybę 20? Musu namukas 150m2, šildomas plotas bus 135m2, kai kur bus grindinis šildymas kai kur radiatoriai. Skaičiau vienam forume, kad kondensatas ten kaip smala varva pastoviai g.gif
o sakykit dar kuom skiriasi vienybe 20 nuo vienybes 20M(tik svoriu ir vandens talpa? )
koki katilą dar pasiūlytumėt, kad būtų geras ir kaina nesikandžiotu, kūrensim tik malkas ir anglis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruze_taskuota: 27 vasario 2011 - 18:51
QUOTE(Carbon @ 2011 02 27, 13:02)
Kaip kurent sekasi?

Ir pas mus jau i pabaiga visai visai ax.gif
Gal jau verta ieskotis ateinanciam sezonui ? Kur patartumet pirkti ? Kaip labaiu apsimoka - ar kaladem ar rastais? g.gif Pirmus du sezonus malkutes.lt gelbejo paskutiniu momentu. Galvojam, siemet jau gal laiko bus is anksto patiems pasirupinti ir suskaldyt ? Ar zymiai pigiau ?
I uredijas skambint ? Ar kur ? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annushka: 28 vasario 2011 - 13:08
Sveiki,
Kokio galingumo ir koki katila geriausia butu pirkti, 98k.m. namukui? 4u.gif
Aš labai atsiprašau, esu naujokė tiek statybose, tiek namų įrengimuose...Tai mane domina, bet kokia info ir idėjos..Na finansai pas mus riboti, bet norisi is pigesnių geresnio varianto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(liuda gira @ 2011 02 28, 15:35)
Sveiki,
Kokio galingumo ir koki katila geriausia butu pirkti, 98k.m. namukui? 4u.gif
Aš labai atsiprašau, esu naujokė tiek statybose, tiek namų įrengimuose...Tai mane domina, bet kokia info ir idėjos..Na finansai pas mus riboti, bet norisi is pigesnių geresnio varianto blush2.gif

Na atsakysiu jei niekas neatsako:
98m2 namukui - jeigu malkinis, duju generacinis gali tikti apie kokiu 15kW, jeigu tas is pigesniu variantu, tuomet kokiu 20kW.
Betkokiu atveju rekomenduociau duju generacini - jeigu pinigine leidzia.
Atsakyti
QUOTE(boruze_taskuota @ 2011 02 27, 05:49)
Sveiki, kokia jūsų nuomonė apie Vienybę 20? Musu namukas 150m2, šildomas plotas bus 135m2, kai kur bus grindinis šildymas kai kur radiatoriai. Skaičiau vienam forume, kad kondensatas ten kaip smala varva pastoviai  g.gif
o sakykit dar kuom skiriasi vienybe 20 nuo vienybes 20M(tik svoriu ir vandens talpa? )
koki katilą dar pasiūlytumėt, kad būtų geras ir kaina nesikandžiotu, kūrensim tik malkas ir anglis biggrin.gif

negi niekas neatsakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze_taskuota @ 2011 03 01, 12:18)
negi niekas neatsakys  g.gif

Na kaip cia pasakius... vienybe nurodo 1 katilo klase, kiek pamenu pagal klases NVK buna (pagal viena is normu):
1 klase nuo 57%
2 klase nuo 67%
3 klase nuo 77%

pats katilas gal ir ilgai laikys, bet puse keliaus per kaminuka... gal skaiciai truputi skiriasi (priklausomai nuo normu), bet 3-ia klase ir liks auksciausia = maziausiai ismes kuro i kamina
Taip pat sios normos nurodo ir ismetama co kieki i ora, plieno stori degimo kameroje, antroje kameroje (dumu), isores apdailos stori ir dar nemazai kitu dalyku....
Atsakyti