Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(baudrius @ 2011 01 26, 18:44)
Pas mane grindinis sildymas. Kambariuose temperatura laikosi tarp 19-20 laipsniu. Jei sakykim siuo metu as neuzmetu malku is vakaro, tai ryte randu apie 18-19, tada ryte kai pradedu kurent, iki vakaro temperatura pakeliu iki 20. (Paduodama buna apie 30, gristama apie 25-26). Jei vakare eidamas miegot uzmetu, tai tada siek tiek maziau nukrenta, nes vistiek neisdega iki ryto. Aisku as nemetu pilno bunkerio, imetu kokias 3 dideles kalades. Jei primesciau pilna bunkeri, tai tikrai istrauktu iki ryto, bet tada dar daugiau ju sunaudociau. Norint man daugiau pakelt temperatura reik padidint siurblio apsukas, padaryt ant maksimumo, bet tada tiek malku sunaudojimas, tiek siurblio elektros stipriai dideja.

Idomus variantas, jeigu tamstos namas tikrai yra "be skyliu", paleiskit i grindis +25/+26 laipsnius. Tiketina kad ir su tiek islaikysite 19-20 laipsniu temperatura.
Jeigu mano teorija pasitvirtins, vadinasi leisdami mazesne temp. dar labiau sutaupysit.
Atsakyti
QUOTE(raketa @ 2011 01 26, 19:11)
Tiksliai nezinau kaip su Jusu katilu, bet pas mane tikrai neapsinesa, juo labiau kaip minejau pastacius ant 40 temp. vistiek pakyla, tik negauna tokios traukos del to ne taip greit sudega. O apsinesa katilai ne nuo temperaturos o nuo dregnu malku  smile.gif Tikiuosi nieko nenusisnekejau smile.gif

Cia tik del to kad raketa naudoji. biggrin.gif
Atsakyti
Dar pasirodė nauji briketai: medienos plaušų. Va įspūdžiai pamėginus degint: http://taupykle.blog...ro-alternatyva/
Atsakyti
sveiki, kūrentojai smile.gif
planuoju užsakinėti anglis Vulcan fasuotas po 25kg. pilnas internetas reklamos. ar ėmėt kasnors? ar geriau visgi likti prie sveriamos palaidos anglies iš Vilžos Nemenčinėj?
Atsakyti
QUOTE(extravaganza @ 2011 01 31, 09:59)
planuoju užsakinėti anglis Vulcan fasuotas po 25kg. pilnas internetas reklamos. ar ėmėt kasnors? ar geriau visgi likti prie sveriamos palaidos anglies iš Vilžos Nemenčinėj?

Nemencines kokybe kiek girdejau skusdavosi. Manau keli maisiukai pabandymui nepakenktu. Pabandom,palyginam ir zinom.
Atsakyti
O Hufa Liepkalnio g. ten irgi fasuota anglis, ir lyg ir nieko :/
Atsakyti
QUOTE(Kestukaz @ 2011 01 31, 10:22)
O Hufa Liepkalnio g. ten irgi fasuota anglis, ir lyg ir nieko :/

Hufa - norma, bent man tiko (as iki 25mm frakcijos vasara pirkau).
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 31, 10:19)
Nemencines kokybe kiek girdejau skusdavosi. Manau keli maisiukai pabandymui nepakenktu. Pabandom,palyginam ir zinom.

oj nezinau.. pasiskaiciau komentaru po preke

tai dabar ir nedrasu.. esam pirke is senuku fasuotu pora maisu, tai smulkoka buvo.. o is Vilzos paskutiniu vezimu neblogu gavom. + turim gaimybe nuvaziuoti ir paziureti ka krauna ir kiek krauna.. gal tiek to, liksim prie palaidos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo extravaganza: 31 sausio 2011 - 10:05
QUOTE(extravaganza @ 2011 01 31, 08:59)

Pirkau pabandymui praeita savaite 2 maisiukus. Anglis labai slapia, pastacius garaze po kiekvienu maisu pasidare bala. Imetus i katila, kita ryta radau nesudegusi kas antra gabala... g.gif Pasirodo, kad ten paprasti akmenys, tik anglimi dazyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 01 31, 11:24)
Pirkau pabandymui praeita savaite 2 maisiukus. Anglis labai slapia, pastacius garaze po kiekvienu maisu pasidare bala. Imetus i katila, kita ryta radau nesudegusi kas antra gabala...  g.gif  Pasirodo, kad ten paprasti akmenys, tik anglimi dazyti  doh.gif

doh.gif apgavikai
Atsakyti
QUOTE(extravaganza @ 2011 01 31, 13:13)
doh.gif apgavikai

Nepirmas ir nepaskutinis toks atvejis, pripilam zvyro, primetom akmenu, gerai pramaisom ir pigiau parduodam smile.gif
Atsakyti
aj dar kitas reikalas. musu Viadrusas nustojo rodyt temperatura.. is principo gedimas man atrodo nekritinis, bet as megstu kai viskas funkcionuoja taip kaip turetu.. kazi ar ten lengvai pataisoma?
Atsakyti