QUOTE(Alekto @ 2010 12 31, 10:14)
Sveiki.
O aš ateisiu pasiguosti pas jus
Gyvenam name pirmi metai (nuo vasaros). Laiku nusipirkt malkų negalėjom,nes visi pinigai keliavo į bent minimalų namo įrengimą.Niekada neįsivaizdavom,kad bus tokia problema su tom malkom
šlapiom malkom
Katilinė pas mus ideali,suplojom vos ne kaip už geoterminį. Bet per šlapias malkas per mėnesį kaminą jau du kart valėm.O kur visas kūrimo laikas,gali sėdėt kiaurą parą katilinėj.Gerai kai vyras namie,tai jis ten ir gyvena.O kai lieku viena,tai eina sau tada viskas. Nusipirkom dabar kažkokių saulėgražų briketų,nu bet tik vyras iš namų,tas nelemtas pečius pradeda mažinti temperatūrą,pradeda rūkti,visos kitos temperatūros ir nebekyla
Sakiau blyn striptizą gal tam pečiui sušokt
Nepykit,išsiliejau,bet kaip naujakuriam,tai išbandymas čia juodas.Neviltis apima,kai žinau,jog reikia eit į katilinę
Nesinervink, geriau nusipirk berzo briketu ir sausu malku. Sumokesi si sezona siek tiek brangiau, bet negadinsi katilo ir savo nervu, o pavasari nusipirksi malku, issidziovinsi per vasara ir kita sezona megausies pigia siluma namuose.
Papildyta:
QUOTE(Bagira 2 @ 2010 12 31, 15:25)
Aciu uz paaiskinima, reiskiasi grindiniam akumuliacines kaip ir nereikia, nes radau komentaru,kad ji butina grindiniam.
O galvojant ko noriu, tai tiesa pasakius,man kaina svarbiau,nes esu ir su radiatoriais ir su nevykusiu grindiniu draugavus
O peckurio darbo nebijau, nes visa jaunytste juoir dirbau, su savadarbiu peciuku, kiaurai kosiamamame, naktim po 4 katr kurent keldavomes brrr
Taip kad didelio skirtumo man nera grindinis ar radiatoriai, o vat kaina laaaabai rupi, nes jei pasakytau su kokiais finansais statybas planuojam, tai itariu ilgai cia juoktusi liaudis
Beje visus su Artejanciais
Jei nori EFEKTYVIAI isnaudoti katilo galimybes, net ir grindiniam sildymui akumuliacine talpa ya butina. Tuomet katilas visuomet veiks TIK maksimaliu rezimu, o silumos perteklius bus sukaupiamas akumuliacineje talpoje. Rekomenduociau vienam sildomam kvadratiniam metrui skirti 10 litru akumuliacines talpos turio. Jei sildai 150m2, tai akumuliacine talpa turi buti 1500litru talpos. Tada sistema bus super!
Papildyta:
QUOTE(Kesha_N @ 2010 12 30, 12:51)
Ačiū už tokią "koncentruotą" info. Dar pora klausimukų. Kaip pas Jus apšiltintas namas? Ką darot, jei reikia kur išlėkt ilgesniam laikui, o kuriko "regaliju" nebūtų kam perduot?
1) Grindys 15cm polistirolis, pamatas 10cm polistirolis, sienos 18cm ekovata, lubos 40cm ekovata, perimetras apipustas poliuretano putomis, langai dvieju kameru, du selektyviniai stiklai.
2) kai temperatura krenta po viena laipsni per diena, isvykti savaitei nera problema. Bet mes dar nesam palike namo vieno