Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(Dario @ 2010 12 27, 18:11)
Kalbant apskritai, jei mintyse statot nama, tai dar vadinasi nevelu ji suprojektuot ir pastatyt toki kad KKK jam isviso nereiketu.

Jei galima, paaiškinkit kodėl? Kad reikia "kurikaut"?
Atsakyti
QUOTE(Kesha_N @ 2010 12 29, 16:04)
Jei galima, paaiškinkit kodėl? Kad reikia "kurikaut"?

Yra zmoniu,kurie mano, kad dirbt reikia darbe o namuose reikia ilsetis. Jie vadina save Pasyvaus namo salininkais. Namo, kuris apskritai neturi katilines ir yra sildomas elektra. mirksiukas.gif
As darau atvirksciai - darbe ilsiuosi, o fiziskai dirbu namie, prie KKK biggrin.gif
Jei gerai isigilint i PN tema, tai dar neaisku, kuris namas ir sildymo budas yra "zalesnis"?
Malkos yra atsinaujinantis energijos saltinis ir yra skaitoma, kad ju kurenimas CO2 emisijos nedidina, ko nepasakyciau apie elektra, kuri pagaminama pagrinde deginant iskastini kura - dujas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 12 29, 15:20)
Yra zmoniu,kurie mano, kad dirbt reikia darbe o namuose reikia ilsetis. Jie vadina save Pasyvaus namo salininkais. Namo, kuris apskritai neturi katilines ir yra sildomas elektra. mirksiukas.gif
As darau atvirksciai - darbe ilsiuosi, o fiziskai dirbu namie, prie KKK  biggrin.gif

Va va! Aš irgi panašiai mastau (bent jau kol kas..) Pardavėm buta, nusipirkom namuką, tai kol kas tas "kurikavimas" man irgi labiau panašus į savotišką relaxavima nei kad į rimtą darbą.. Aišku, norėtusi ji optimizuot, bet kad būtinai jo atsisakyt, tai kaip ir tokios sąlygos nekeliu. Na, gal iškiltų problema žiemą su visa šeima savaitei dingt kur pailsėt - kas tada kurikaus? smile.gif
Jei gerai isigilint i PN tema, tai dar neaisku, kuris namas ir sildymo budas yra "zalesnis"?
Malkos yra atsinaujinantis energijos saltinis ir yra skaitoma, kad ju kurenimas CO2 emisijos nedidina, ko nepasakyciau apie elektra, kuri pagaminama pagrinde deginant iskastini kura -  dujas ax.gif
Man bent jau kol kas irgi atrodo, kad KK+truputis fizinio darbo+akumuliacinė talpa=gan optimalu ir "žalia" (aišku, būtina sąlyga - geras namo apšiltinimas). Todėl visai patraukliai atrodo Šil.ta sistema.. Bent jau tai kaip ją pateikia. O va kiek už ja tektu permokėt, čia jau kitas klausimas.. Jei saikingai - sutikčiau (nes nesu specas šioj srity), jei kaina žiauriai užlaušta - gal vistik rizikuoti ir imtis pačiam komplektuoti bei derinti tą sistemą.. g.gif Laiko filosofavimui turiu iki pavasario ir tikiuos su jūsų visų pagalba priimt sprendimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 12 29, 16:20)
As darau atvirksciai - darbe ilsiuosi, o fiziskai dirbu namie, prie KKK  biggrin.gif
Malkos yra atsinaujinantis energijos saltinis ir yra skaitoma, kad ju kurenimas CO2 emisijos nedidina, ko nepasakyciau apie elektra, kuri pagaminama pagrinde deginant iskastini kura -  dujas ax.gif

Begėdiškai iškraipėte teiginį „Ne žmogus turi tarnauti namui- o namas žmogui“.

Begėdiškai apšmeižėte PN dėl šildymo elektra. Pirmiausia PN- tai minimum 7 kartus sumažintas kWh poreikis šildymui ir karšto vandens ruošimui. Tai čia lyginant su Standartu- kitais atvejais tie kartai gali siekti ir kelioliką.
Toliau viską pasako kalkuliatorius. Orientacijai: malkomis paruošta kWh kainuos ≈ 0,09 Lt (be transporto, skaldymo džiovinimo ir t.t.)- elektra paruošta kWh kainuos ≈ 0,42 Lt (juk ne vien ir ne tiek šildysitės dieniniu tarifu). Jei kWh poreikis sumažintas mažiausiai 7,33 karto- kuo šildytis pigiau?
Atsakymas „vis vien malkomis“ netinka: kur kelių elektrinių radiatorių sukabinimo kaštai- kur katilinės su visais kaminais ir grindinio/radiatorinio įrengimo kaštai. „Malkinės“ alternatyvos KKK- PN taipogi padėties nekeičia. Yra dar tokia savoka kaip „komfortas“ (kiekvieno savaip traktuojama). Pvz. šildymo sistemai iškėlus uždavinį temperatūrą patalpose laikyti „prikalta“ žiemą vasarą: elektriniam šildymui tai tebus vieni juokai, kai malkinėms alternatyvoms tai misija neįmanoma. Juk nestatysi akumuliacinės dėl kokios padoresnės krosnelės ar židinio, kai pastarieji tempia link padoraus ploto saulės kolektorių kainos.

Savaime suprantama, kad visais punktais žalesniu bus PN. PN tėra tarpinė stotelė link Zero/Plius namo- ir tik todėl stengiamasi dalį suvesti į elektrą, kurią anksčiau ar vėliau vis vien teks gamintis individualiomis jėgainėmis.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 29, 17:42)
PN tėra tarpinė stotelė link Zero/Plius namo- ir tik todėl stengiamasi dalį suvesti į elektrą, kurią anksčiau ar vėliau vis vien teks gamintis individualiomis jėgainėmis

... kur tu ten ką pasigaminsi kai namukas "įkištas" tarp kitų, buvusių kolektyvinių sodų užuovėjoj schmoll.gif Na, vienas pažystamas (pas jį panaši į mūsų situacija) svajoja apie vėjo turbiną, bet aš savo atveju tuo abejoju..
Begėdiškai apšmeižėte PN dėl šildymo elektra.
Man asmeniškai PN - visai graži idėja, bet realybė tokia, kad kaži ar pavyks labai priartėt prie PN standartų rekonstruojant namuką (ne naują gi statau, ten lengviau būtų), todėl ir Jūsų paskaičiavimas
Pirmiausia PN- tai minimum 7 kartus sumažintas kWh poreikis šildymui ir karšto vandens ruošimui. Tai čia lyginant su Standartu- kitais atvejais tie kartai gali siekti ir kelioliką.
Toliau viską pasako kalkuliatorius. Orientacijai: malkomis paruošta kWh kainuos ≈ 0,09 Lt (be transporto, skaldymo džiovinimo ir t.t.)- elektra paruošta kWh kainuos ≈ 0,42 Lt (juk ne vien ir ne tiek šildysitės dieniniu tarifu). Jei kWh poreikis sumažintas mažiausiai 7,33 karto- kuo šildytis pigiau?
kaži ar man tiks? blush2.gif Be to, elektra, ateity greičiausiai brangs smarkiau nei kad malkos, tai vėlgi koreguos Jūsų paminėtą santykį
Atsakyti
Matot, noreta pasakyti kad KKK irengt su viskuo kainuos apie 15000Lt. Elektrini sildyma 1500Lt. Kiek metu kurensit elektra uz ta 13500Lt skirtuma, jei namo poreikis 700-800Lt metams, kurenant elektra? Silumos poreikis permazas, kad irenginet to kia brangia sildymo sistema.
KK katilas irgi nevisam amziui, 10-15m ir vel nauja pirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dario: 29 gruodžio 2010 - 19:13
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 29, 18:42)
Begėdiškai iškraipėte teiginį „Ne žmogus turi tarnauti namui- o namas žmogui“.

Cia buvo ironija...
Begėdiškai apšmeižėte PN dėl šildymo elektra.

Jei per salcius PN nereikes pasildyt elektra - galite mesti i mane akmeni ax.gif
Savaime suprantama, kad visais punktais žalesniu bus PN.

Kuriais cia visais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kesha_N @ 2010 12 29, 19:14)
... kur tu ten ką pasigaminsi kai namukas "įkištas" tarp kitų, buvusių kolektyvinių sodų užuovėjoj

realybė tokia, kad kaži ar pavyks labai priartėt prie PN standartų rekonstruojant namuką (ne naują gi statau, ten lengviau būtų), todėl ir Jūsų paskaičiavimas kaži ar man tiks?

Be to, elektra, ateity greičiausiai brangs smarkiau nei kad malkos, tai vėlgi koreguos Jūsų paminėtą santykį

PN pirmu smuiku groja energijos taupymas. Kai su tuo pasitvarkyta- variantų galima atrasti. Kad ir to pačio taupymo papildomas pasviestavimas kokiu ŠS. Pastarųjų kainas galima atrasti vis patrauklesnes.

Iš tikro tai viskas priklauso tik nuo noro, tinkamų vektorių finansiniams srautams ir disponuojamos info. Visa kita- niekai.

Malkų ir elektros kainos visada surištos virvute. Jei SM būtų statymai- statyčiau už elektrą. Malkos ES nėra skaitomos ant tiek žaliomis, kad ateityje išvengtų kamino mokesčio. Be to virš malkų kaba ir EK: bet koks purptelėjimas ten- čia atsišauks tik malkų kainų šoktelėjimu. Aišku, turint savo mišką- dėlionė truputi persidėlioja. Tačiau malkas perkant- jokių šansų...
Papildyta:
QUOTE(Carbon @ 2010 12 29, 20:12)
Cia buvo ironija...

Jei per salcius PN nereikes pasildyt elektra - galite mesti i mane akmeni  ax.gif

Kuriais cia visais? g.gif

O tai mano postas pasirodė perdėm rimtu?

Parodykit tai teigiantį žmogų- ir mielai prisidėsiu prie akmenų mėtytojų.

Kalbame apie galutinį tikslą- Zero/Plius.
Atsakyti
sveiki po ilgos pertraukos. Nezinantiems sakau, o zinantiems primenu, kad name turiu isirenges KKK, tad su visom is to iseinanciomis pasekmem esu priverstinai idarbintas kuriku. Siemet jau gyvenu name, pirmame aukste palaikau 21-22 laipsnius, o antrame aukste 18-19 laipsniu. Kuriu peciu kasdien jei lauke minus desimt ir kas antra diena kai lauke iki minus penkiu. Kuriu peciu grizes is darbo, darau dvi ikrovas. Per para temperatura krenta vienu laipsniu. Sildymas visur grindinis. KKK kasdien is manes atima puse valandos laiko. Ar tai yra daug ar mazai palieku spresti jums. Katiline su KKK ir vario "aprisimu" kainavo ~ 15.000Lt.
Atsakyti
Sveikas, bruoniau. bye1.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 12 29, 23:57)
Sveikas,  bruoniau. bye1.gif  drinks_cheers.gif

Sveikas, Carbon bye1.gif smile.gif Su praejusiom Šventom Kalėdom ir ateinančiais Naujaisiais!
Sveiki peckuriai, peckuriukai! bye1.gif Su sventem visus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 29 gruodžio 2010 - 23:06
QUOTE(bruonius @ 2010 12 30, 00:04)
Sveikas, Carbon bye1.gif smile.gif Su praejusiom Šventom Kalėdom ir ateinančiais Naujaisiais!
Sveiki peckuriai, peckuriukai! bye1.gif Su sventem visus!

Sveikas bruoniau sveikas, seniai besigincyjom bigsmile.gif
Ir tamsta su praejusiom ir artejanciais drinks_cheers.gif
Atsakyti