Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai IV

QUOTE(Dario @ 2010 12 27, 19:11)

Kalbant apskritai, jei mintyse statot nama, tai dar vadinasi nevelu ji suprojektuot ir pastatyt toki kad KKK jam isviso nereiketu. Paskaitinekit foruma, manau praeis noras statyt dar viena chrusciovkes charakteristiku statini ir ji sildyt kietu kuru.

Bagira2 - sitos dalies nepriimk rimtai, nes kitu atveju nugrimsi i pasyviu namu tema, issisuksi ten smegenis ir nama, geriausiu atveju, tik tavo vaikai statys... rolleyes.gif
Atsakyti
Na va, kaišiojau aš popieriaus juosteles tarp durelių ir kitur - sandaru (imho). Galgi ne iki galo sustumdavau uždarymo į kaminą sklendės rankeną . net nedidelis nedastūmimas duoda to uždarančio dangtelio laisvumą.

Nusipirkau maišelį saulėgrąžų lukštų briketų - nes Seniuose nebeturi pjuvenų briketų. Eksperimentuoju.

Dėl degimo laiko jau nebambėčiau, tik kiek erzina ta katilo "noriu ir užverdu" savybė.

Nors lyg ir gerėja reikalai. Gal anais kartais per daug kaitraus kuro prigrūdau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzka: 27 gruodžio 2010 - 21:25
QUOTE(Dario @ 2010 12 27, 19:11)
Grindinio atveju aprisimas kiek brangesnis, nes ant grindinio kolektoriaus reik atskira pamaisymo mazga daryt, kad recirkuliuotu dalinai. Dar geresnis variantas pastatyti akumuliacine talpa. Tada patalpose bus galima palaikyt labai tolygia temperatura. Energijos efektyvus sunaudojimas priklauso nuo sistemos teisingo sukomplektavimo ir suderinimo. Katilas dirbs optimaliai, kol prisils boileris, po to pereis i rusenima. Jei namas siltas tai toliau kurenti kaip ir nebereikes, grindys per ta laika ir taip jau bus prisile ir prisilde patalpa. Statant akumuliacine galima pasiekti kad kurti katila reikes tik kaskelinta diena ir jis nuolat dirbs optimaliu rezimu.
Kalbant apskritai, jei mintyse statot nama, tai dar vadinasi nevelu ji suprojektuot ir pastatyt toki kad KKK jam isviso nereiketu. Paskaitinekit foruma, manau praeis noras statyt dar viena chrusciovkes charakteristiku statini ir ji sildyt kietu kuru.

Pasigincysiu,

Jus ziurit pajungima kaip is tikruju KK chruscovkes laiku katilo.
Jeigu aprisineti katila taip kad sildymas i namus keliautu sau, o boileris keliautu sau (atskiros trasos/atsakos - kaip issireiksi), tuomet katilas sildo namus ir kai reikia pasildo boileri.
Grindu sildymas reikalauja pastovaus kW kiekio (atitinkamo) per h todel nebus tokiu valandu kad katilui nereikes sildyti.
Grindys (pasiskolinsiu fraze) - akumuliacine talpa, todel jos laiko pastovia siluma ir letai vesta (aisku reikia ir padirbeti kad pradzioje jas isildyti).
Norint sildyti grindis ir trumpiau krauti malkas - reikia katilo su didesniu vandens kiekiu (tuomet dalinai atstoja akum. talpa).

Su fraze "apsisildyk gerai nama" pilnai sutinku, tai itakos ir degimo laika ir kuro sanaudas.
Bet su fraze - atsikratyk malkinio katilo yra daug kas apsisoves, kuomet sildyma patikejo rekuperatoriui, el. radiatoriams, ar kitokiai el. alternatyvai.
Popieriuje skaicius vienas - praktikoje l. daznai kitas buna (kalbant apie silumine varza).

Aisztuzka, galit paprasciau su tuo popierium padaryti, jeigu vyras rukantis, paimkit ziebtuveli ir uzdegus praveskit palei galimus tarpus, jeigu liepsna trauks i vidu - tarpas, jeigu ne - jokio tarpo nera.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 28, 08:59)
Aisztuzka, galit paprasciau su tuo popierium padaryti, jeigu vyras rukantis, paimkit ziebtuveli ir uzdegus praveskit palei galimus tarpus, jeigu liepsna trauks i vidu - tarpas, jeigu ne - jokio tarpo nera.

Paliuk, čia tas vyras ir rašinėja smile.gif . Aš su žmona draugiškai vienu SM prisijungimu dalinuos. Aš statybų temose, ji visur kitur.

Nerūkau, bet žiebtuvėlį rasiu.

Tiesa, ką tik paskaičiau apie pastovų KW poreikį šildomoms grindims. Tai gal nėr ko norėt, kad katilas miegotų ir padoriai šildytų? Kol kas su pilnai užkrauta pakura nesauso beržo ištempiau ~6+1 valandą.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 28, 08:59)
Bet su fraze - atsikratyk malkinio katilo yra daug kas apsisoves, kuomet sildyma patikejo rekuperatoriui, el. radiatoriams, ar kitokiai el. alternatyvai.
Popieriuje skaicius vienas - praktikoje l. daznai kitas buna (kalbant apie silumine varza).

Kadangi tai girdziu is katilu prekybininko - suinteresuoto asmens - tai apsimesiu kad sito negirdejau.
Kas liecia grindini sildyma parasiau nuo paciu paprasciausiu variantu, kurie yra patikrinti ir puikiai veikia. Net ant sistemos be akumuliacines pastacius el valdikli su servo pavara viskas dirba labai tolygiai. Jei namas siltas tai grindinio 24/7 ir taip kasdien tikrai nelaikysit ijungto, na nebent palaikyt jame 22 laipsnius, nes bus perkarsta.
Is patirties sakau, pakanka vienos katilo ikrovos, kad grindys isiltu ir butu karso vandens. Toliau ta siluma dar kelias valandas atidavinejama i kambarius ir jei namas nekiauras tai didzioji dalis jos ten ir pasilieka. Jei kurenti ilgiau, kambariuose neis isbuti arba grindyse teks laikyti vos drungna sysiuka. Kam tada isviso ta vandeni varinet po sistema elektra degint, jei namuose daugiau nei silta iki kitos paros ar 2 paras i prieki?
Atsakyti
Kaip aš saulėgrąžų lukštų briketus kūrenau ir kas man gavosi:

Saulėgrąžų lukštų briketai. Nuotraukos, patirtis kūrenant, asmeninė nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2010 12 28, 11:29)
Kaip aš saulėgrąžų lukštų briketus kūrenau ir kas man gavosi:

Saulėgrąžų lukštų briketai. Nuotraukos, patirtis kūrenant, asmeninė nuomonė.

Tona gaunasi virs 900Lt. Kosmosas. Netoliese zinau grikiu perdirbimo imone, bandem palaidu, bet ruksta tai netas zodis. Kas granuliniais kurena ir palaidus pigiai gautu tai butu gal ir nieko.
Atsakyti
Senukai lieka Senukais - su savo apetitais pelnui.

Skelbimuose "Igorio briketai" tona 650 ltl
Bet vistiek kosmosas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzka: 28 gruodžio 2010 - 13:29
QUOTE(Dario @ 2010 12 28, 10:48)
Kadangi tai girdziu is katilu prekybininko - suinteresuoto asmens - tai apsimesiu kad sito negirdejau.

Niekad nesislepiau ir pirsti produkto nesiruosiau - kaip kas nori taip tas daro.
Kiek teko girdeti "mano namas tikrai tikrai siltas", o budavo priesingai, taip kad cia nera suinteresuotumas sakant "ant popieriaus viena, praktikoj kita"....

O snekant apie grindu sildyma tai variaciju yra ne viena (snekant apie valdyma ir silumos nuemima)...
Atsakyti
Paliukai, Carbon, dar kart nuoširdus ačiū už patarimus. Deja, patarinėt SuperMamoj, ir dar nemačius sistemos, yra itin nedėkingas užsiėmimas smile.gif

Pasikviečiau rimtą katilistą. Paaiškino, kad už įrengimą permokėjau apie 20-30% .

O šiaip pastabos buvo tokios:

- Kam tas atmos'as, reikėjo rinktis vigas'ą, būtum vargo nematęs (šitą praleidau pro ausis)
- grindinis ir radiatorinis pajungtas ant vieno kolektoriaus, nėra termostato, tad nuolat šilumą siurbia iš katilo.
- namo ir boilerio siurbliai abu veikia vienu metu, tad gali susipjauti.
- mažo rato kaip ir nereikia, buvo galima tiesiai nuo katilo atvest į pamaišymo keturšakį.
- Ant boilerio nėrai vožtuvų, todėl boileris veikia kaip maža akumuliacinė, kuri per siurblį šildo mažą ratą.
- Termogalvos ant radiatorių žiūri aukštyn
- Termogalvos ant grįžtamo kolektoriaus per arti kolektoriaus, todėl nuo jo šyla ir pjauna grybą.

Gal vietom ir sumaišiau rašydamas, bet santechniko visraktis man dar ne geriausias draugas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzka: 28 gruodžio 2010 - 18:56
Pakomentuosiu (paryskindamas)

- Kam tas atmos'as, reikėjo rinktis vigas'ą, būtum vargo nematęs (šitą praleidau pro ausis) - aha as irgi savo pasiulyciau, bet jei stovi tai stovi, juk nenuimsi ir nepakeisi, naudotis iki jo "mirties" reiketu
- grindinis ir radiatorinis pajungtas ant vieno kolektoriaus, nėra termostato, tad nuolat šilumą siurbia iš katilo - Na jeigu is vieno kolektoriaus tai "nepliazas"
- namo ir boilerio siurbliai abu veikia vienu metu, tad gali susipjauti - Abejoju, nebent boileris nera pajungtas nuo mazojo rato
- mažo rato kaip ir nereikia, buvo galima tiesiai nuo katilo atvest į pamaišymo keturšakį - Labai drasus pareiskimas, aisku reiketu paziureti, bet manau trumpintumet tarnavimo laika
- Ant boilerio nėrai vožtuvų, todėl boileris veikia kaip maža akumuliacinė, kuri per siurblį šildo mažą ratą - butu gerai kad boileris kaip nors issijungtu (turiu omeny siurbli) kai boilerjye pasiektu pvz. +50;+60
- Termogalvos ant radiatorių žiūri aukštyn - cia ta prasme iki galo atsuktos?
- Termogalvos ant grįžtamo kolektoriaus per arti kolektoriaus, todėl nuo jo šyla ir pjauna grybą - Asmeniskai man keistai atrodo kai termogalvos dedamos ant griztamojo, bet jei taip pastate, vadinas "tapydamas sedevra" montuotojas atsizvelge kad taip reikia

Gal vietom ir sumaišiau rašydamas, bet santechniko visraktis man dar ne geriausias draugas Norma, cia ne su "doktorantura" destanciais sdiskutuojate wink.gif

Tiesa, kaip ten su ziebtuveliu baiges?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 28 gruodžio 2010 - 19:05
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 28, 20:03)
- Termogalvos ant radiatorių žiūri aukštyn - cia ta prasme iki galo atsuktos?
- Termogalvos ant grįžtamo kolektoriaus per arti kolektoriaus, todėl nuo jo šyla ir pjauna grybą - Asmeniskai man keistai atrodo kai termogalvos dedamos ant griztamojo, bet jei taip pastate, vadinas "tapydamas sedevra" montuotojas atsizvelge kad taip reikia

termogalvos "žiūri aukštyn" čia manau taip sumontuotos - neteisingai. Šyla nuo vamzdžio.

Na, o termogalva ant grįžtamo jei tai RTL tai visai vietoje.
Atsakyti