Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

norėjau tik tą tvirtinimą nupiešt, o gavosi visa schemutė (gal pasikartosiu) blush2.gif
VA čia
pas mane langai mediniai tai negaila vinuku kalt, bet kaip į plastikinius tai nežinau.. g.gif ir dar kabinu aš į lango nišą o ne ant sienos, na bet tas fiksatoriu manau visur tinka, man tai puikiai laiko thumbup.gif
Atsakyti
liuks schemutė smile.gif ir aš taip įsivaizdavau smile.gif tai dabar tik vienas klausimukas, kaip manot, kaip atrodytų romanetės, pakabintos ant medinio karnizo? "atšokusios" nuo lango būtų, gal nelabai baisu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tarasca: 05 birželio 2006 - 13:44
Na aš irgi jau susigundžiau... tongue.gif Pas mus bute langų begalė, tai pagal užsakymą darytis romanetes, pinigų marios išeis... doh.gif Reiks atimt iš mamos siuvimo mašiną ir pradėt nuo mažiausio lango bandymus ax.gif
Šiaip viskas daug maž aišku, beliko galutinai susižinot iš kur gauti metalinių strypelių, ir kaip padoriai pritvirtint tas romanetes prie plastikinio lango, ypač varstomo... g.gif Gal yra kokių pasiūlimų? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diamaja @ 2006 07 05, 22:52)
Na aš irgi jau susigundžiau...  tongue.gif Pas mus bute langų begalė, tai pagal užsakymą darytis romanetes, pinigų marios išeis... doh.gif  Reiks atimt iš mamos siuvimo mašiną ir pradėt nuo mažiausio lango bandymus ax.gif
Šiaip viskas daug maž aišku, beliko galutinai susižinot iš kur gauti metalinių strypelių, ir kaip padoriai pritvirtint tas romanetes prie plastikinio lango, ypač varstomo... g.gif Gal yra kokių pasiūlimų? mirksiukas.gif

strypelių tai kažkas sakė, kad yra Senukuose, tik nežinau kurioj tiksliai vietoj - teks pasivaiščiot paieškot 4u.gif man tai vyras jų iš kažkur atnešė. o dėl tvirtinimo prie plastikinio lango, tai manau tau reikės pasidomėti tuo salonuose, na išklausinėt kaip jie tvirtina romanėtes ir bandyt pritaikyt sau 4u.gif nes aš tai irgi neįsivaizduoju....jau vinukais neprikalsi...

nuvandaa : gi ir aš maniau, kad man nieko neišeis, o išėjo thumbup.gif sekmės
Atsakyti
romanetes prie paties lango ypac plastikinio pritvirtinti sudetinga ir nelabai graziai atrodo kai jos susirenka i virsu. Geriausia kai jos yra pritvirtintos prie sienos ties lango nisa. Nes traukiant jas i virsu reikia vietos kur susiklostuos medziaga su visais strypeliais. Pavyzdziui jei yra bent penkios klostes graziau atrodo kai jos susirenka uz pagrindines medziagos. O jei tvirtinsi prie lango remo, tai surenkant medziaga issikis i prieki.
Atsakyti
Aš romanetes dariausi pati, nes prieš tris metus jų kainos buvo kosminės. Apžiūrėjau pas draugę kokia maždaug sistema ir nusprendžiau tam reikalui panaudoti horizontalias žaliuzes.Išėjo gerai ir fiksuojasi kai pakeli,nereikia sukinėtii ar tvirtinti ant ko nors virvutės(tikėjausi,kad įdėjus medžiagą nebesifiksuos)/Žodžiu keliasi ir leidžiasi taip pat kaip žaliuzės. Tik va dar dabar neturiu pagaliukų,iš karto neradau,su jais butų graziau...
Atsakyti
mamax, idomi ideja, o kaip pritvirtinai medziaga prie mexanizmo tu zaliuziu? gal nuotraukyte idetum kaip atrodo. Man dar keliems langams reikia padaryti romanetes arba roletus, bet langai baisiai nestandartiniai, uzsakineti salone labai brangiai gaunasi, tik savadarbiai imanomi.
Atsakyti
Žaliuzes išardžiau,palikau tik patį mechanizmą ir tas storesnes virveles(na vienų buvo labai nusidėvėjusios, tai keičiau ir tas virveles).Žaliuzių apačioje būna toks platus metalinis strypas,kurį taip pat įsiuvau medžiagos apačioje,kad svoris nutemptų medžiagą. Ant medžiagos vertikaliai siuvau kas 28 cm. žiedelius(atstumas priklauso nuo romanečių ilgio,reikia žiūrėti,kad būtų lygūs tarpai ir kad užkėlus į viršų galėtum atidaryti langą).Kai medžiaga paruošta(atsiūta,prisiūtos juostelės pagaliukams dėti,žiedeliai, apačioje įsiūtas tas metalinis strypas,viršuje lipučkė),suveri virveles(tas nuo žaliuzių) į žiedukus ir klijuoji prie žaliuzės metalinio mechanizmo. Man tas žaiuzes pritvirtino vyras ant sienos virš lango. Lipučkę prie žaliuzės ir tvirtino vyras: per kelias vietas ižgręžė skylutes ir prisuko varžteliais(galima ir klijuoti,bet taip tvirčiau, nes svoris tai nemažas butų jei visus metalinius pagaliukus sudėtum). tik prie medžiagos reikia siūti tą švelniają lipučkės juostą,nes plaunant ta dantyta juosta gali ištampyti iš medžiagos siūlelius. Plauti labai patogu.apačioje atriši virvutes,nuklijuoji,išimi strypa(vieno galo nereikia užsiūti,bet gerai būtų nestipriai užsiūti ar ką įsegti,nes man kartais tas strypas iškrisdavo, jei leidžiant kaip nors pasikreipdavo užuolaida. O dėl tų tarpinių pagaliukų tai nežinau, nes taip dar ir negavau nusipirkti,gal jie nekristų. Jei bus neaišku pasimokysiu kaip įkelti nuotraukytę,nes esu naujokė,vakar tik užsiregistravau : thumbup.gif. Mačiau įvairių dydžių ir spalvų žaliuzių pirkti JYSK parduotuvėje,kaina tik 9,99(aš padėvėtas pirkau po 10 lt). Sėkmės parašyk kaip sekėsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2006 07 14, 14:40)
Aciu kad smulkiai paaiskinai, puikiai isivaizduoju kaip padaryt, belieka tik zaliuzes nusipirkti. Miegamajam turiu pasidariusi romanetes, bet mechanizma teko irgi daryti paciai, daug vargo , ieskojau lengvesnio varianto, kad reiketu tik medziaga pritaisyti. O tu pagaliuku, yra pirkti specialiai romanetems ermitaze, uzuolaidu skyriuje, ivairiu ilgiu, kainuoja nuo 90 centu iki poros litu. Jie lengvi, aliuminiai, baltai dazyti.
As tai galvoju ant virtuves lango daryti, taip vadinamas austriskas uzuolaidas, jos panasios i romanetes tik be pagaliuku, ir traukiant i virsu susiveria tose vietose kur prisiuti ziedeliai i lengvas bangeles. Is plonos dieniniu uzuolaidu medziagos labai graziai atrodo.

o kaip ketini jas tvirtinti? ar tik lango stiklą jos turėtų dengti, ar visą lango nišą, ir tarybines orlaides kartu?
niekaip negaliu niekur įžiūrėti, taip ir stovi mano romanetės planuose blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupulia: 14 liepos 2006 - 16:39
As tvirtinsiu ant sienos virs lango nisos, arba netgi ant lubu. Nors jei langai ne plastikiniai o mediniai, galima paprasciausiai prisukti prie lango remo, tuomet dengs pati stikla.
Atsakyti
Keliu nuotrauką
user posted image
Kabinom žaliuzes virš lango ant sienos prie pat lubų,nors jei užuolaidos dieninės aš kabinčiau virš lango nyšos.
Atsakyti
user posted image
user posted image
Vaikų kambary žaliuzė ilga su trim virvelėm, todėl nors ir be pagaliukų man atrodo neblogai,ne tokios ,,griežtos",todėl jų ir nebegalvoju dėti, nebent pakeisiu visą medžiagą, jei sugalvosiu kažką įdomesnio,žaismingesnio, nes ta jau nusibodo. O tos geltonos man be pagaliukų nepatinka.Kai jos susitraukia ne visai užsidengia lango anga, nors ir siūdama užleidau po kelis centimetrus.Tikiuosi dabar kai nurodėt kur pirktii pagaliukus irgi atsinaujinsiu, nes jos taps lygesnės, pasitems bus visai kitokios. smile.gif
Atsakyti