Pagaliau pabaigiau ir pakabinau savo romanetes
Ne kokia aš siuvėja, bet kažkas gavosi
Štai jos:
Pasinaudojusi jūsų patarimais pasisiuvau ir aš romanetes..Siuvau iš senų užuolaidų nes jos man buvo gražios-tai reikėjo ir platinti ir ilginti ir dar rašta derint tai žinokit ne taip lengva buvo kaip maniau o dar ta medžiaga-kur piešinys ji standi,kur ne- tamposi tai mano patarimas pradedančiosioms-pasirinkit nesitampančią medžiagą-kitu atvieju bus sunku tiesiai prisiūti juosteles o del to nelygiai kris klostes ir banguosis ištiesta romanetė -žodžiu kropštumo reikalaujantis darbas.Bet savo rezultatu esu patenkinta-ačiu už patarimus
Nu gerai jau, gerai...
Čia gal aš tokia atgrubnagė, nemoku su žaliuzių virvėm elgtis...
O tai vistiek. Tos , kurios pasigaminat net ne žaliuzių mechanizmą, o tiesiog virveles perveriat per žiedelius-kaip jūs fiksuojat pakeltoj būsenoj romanetes?
Aplink rankeną vyniojat? A?
Papildyta:
Dabar pati pagalvojau - mačiau labai gražių karnizų antgalių. Gal ir neblogai tokį įsukti į sieną, o ant jo vynioti virvelę?
Čia gal aš tokia atgrubnagė, nemoku su žaliuzių virvėm elgtis...
O tai vistiek. Tos , kurios pasigaminat net ne žaliuzių mechanizmą, o tiesiog virveles perveriat per žiedelius-kaip jūs fiksuojat pakeltoj būsenoj romanetes?
Papildyta:
Dabar pati pagalvojau - mačiau labai gražių karnizų antgalių. Gal ir neblogai tokį įsukti į sieną, o ant jo vynioti virvelę?
[/quote]
Aš tai fiksavima dariau taip -kiekvinai romanetės padiečiai -klostei pakėlusi ir pamatavusi ant virvutės pririšau žieda nuo seno karnizo, kurį užmaunu ant gražaus varžto kurį įsukau į palangės kraštą-mano langai mediniai galiu tai sau leisti..Pas mane pakeltos romanetės 4 padietys tai ir 4 žiedai nu man taip visai patogu Bet manau nelabai aiškiai parašiau gaila fotiko dar neturiu-pasirodyčiau
Jo, tas fiksavimas tai ne visai aiškus, man patiko mintis, kad įsukti į sieną kokį kabliuką, o ant virvelių uždėti tokį spaustuką kaip ant rūbų būna, kiek reikia patempi ir užfiksuoji. Tik mano romanetė turės būti 2,26 aukščio, tai bijau, kad tas spaustukas neatlaikys.
Parodžiau vyrui brėžinius, tai jam ir neaišku - sako tai ką visus 2 metrus reikės traukti. Na taip išeina - kai visa romanetė sutraukta tai laisvos virvelės bus apie 2 m ilgio, negi taip ir paliksi ją kadaroti, vis tiek reikia sugalvoti kur apsukti.
Parodžiau vyrui brėžinius, tai jam ir neaišku - sako tai ką visus 2 metrus reikės traukti. Na taip išeina - kai visa romanetė sutraukta tai laisvos virvelės bus apie 2 m ilgio, negi taip ir paliksi ją kadaroti, vis tiek reikia sugalvoti kur apsukti.
apie 1.70, tiksliau dar nematavau. Ten iki zemes langas.
Na, ziuresim, gal ir be romanetes apsieis dukra. Ten reikia arba gerai padaryt, arba paprastas uzuolaidas kabint
Radau savo svajoniu interjera:
http://www.decorate....omanblind02.jpg
Na, ziuresim, gal ir be romanetes apsieis dukra. Ten reikia arba gerai padaryt, arba paprastas uzuolaidas kabint
Radau savo svajoniu interjera:
http://www.decorate....omanblind02.jpg
Januxs, nelabai suprantu kaip atrodo su tais ziedeliais, gal gali ikelti nuotrauka, nes juk virvutes traukiasi per visa uzuolaida- tai kur tie ziedeliai tvirtinasi? Cia mano tvirtinimo budas. Turejo buti laikinas, bet taip ir liko jau pusei metu . savo romates nuotraukas radau 15psl. (jei kam idomu )
QUOTE(*Gyta* @ 2007 01 07, 23:50)
Mano atveju dukros kambaryje pakėlus romanetę liktų 2,80 m virvutė.
Tai jaučiu, kad reiktų vyniot aplink gražų kablį. Nes gali susipainiot ir šiaip trukdys.
Na , arba vėlgi lieka pirkt tikrą mechanizmą.
pas mane 3.20 x 2.80 m virvute palieku nutysusia (is pradziu maniau kol sugalvosiu ka su ja daryt, o dabar man net savotiskai grazu...) ar ba kai ateina kokiu "ropliuku" , surisu kilpute kad nepasiektu.
Gal grandinele butu patogiau, bet man jos nepatinka... roletai pas vaikus kambary kabo tai drrrr drrr tas garsas tai net purto...
QUOTE(sigita @ 2007 01 08, 15:25)
Januxs, nelabai suprantu kaip atrodo su tais ziedeliais, gal gali ikelti nuotrauka, nes juk virvutes traukiasi per visa uzuolaida- tai kur tie ziedeliai tvirtinasi? Cia mano tvirtinimo budas. Turejo buti laikinas, bet taip ir liko jau pusei metu . savo romates nuotraukas radau 15psl. (jei kam idomu )
Nu va kur tavo mazgelis ir apsukimas -pas mane įrištas žiedas iš karnizo, kuris užsikabina ant to tvirtinimo- kiekvienai padiečiai kitas, jų pas mani 4
QUOTE(Matilda1 @ 2007 01 21, 00:07)
Na kur visos aksarankės, niekas nebesaiuvo koių naujų romanečių.
Šiandien buvau Senukuose, ieškojau, bet neradau tinkamos medžiagos, užtat nusipirkau stabdelius virvutei, kaina apie 9 Lt., manau nuostabi išeitis.
Šiandien buvau Senukuose, ieškojau, bet neradau tinkamos medžiagos, užtat nusipirkau stabdelius virvutei, kaina apie 9 Lt., manau nuostabi išeitis.
kai pritaikysi - parodyk nuotraukytes
aš tai vakar Jyske mačiau bambukines žaliuzes - 10 lt...gal jas galima panaudot, nes ten irgi virvutei yra kažkoks mechanizmas o ir pačios bambuko lazdelės gal vietoj strypeliu pravers
QUOTE(Edmė @ 2007 01 24, 09:38)
Perskaičiau visą temą. Ir aš jau siųsiu romanetes, bet dar noriu išsiaiškinti apie žiedus. Kažkoks pakietinimas dedasi dedant tuos žiedus? Kas ten per daiktas?Gal kuri žini, ar būna pirkti?
Garuolyte kalbejo apie ziedus paprastoms uzuolaidoms, kurios veriamos ant karnizo- tai ten manau ir standesnio flizelino pakaktu, o romanetems jokio "pakietinimo" nereikia.
QUOTE(mijaka @ 2007 01 21, 20:15)
kai pritaikysi - parodyk nuotraukytes
aš tai vakar Jyske mačiau bambukines žaliuzes - 10 lt...gal jas galima panaudot, nes ten irgi virvutei yra kažkoks mechanizmas o ir pačios bambuko lazdelės gal vietoj strypeliu pravers
Aš tokia bambukinę irgi nusipirkau. Bet ji galiu pasakyti ne kaip žaliusė susitraukia, o kaip roletas susisuka.