Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

jei neversi per ziedelius, tai uzuolaida labai rauksis, o su ziedeliais graziai klostuotis reikiamais tarpeliais.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2006 10 26, 11:20)
jei neversi per ziedelius, tai uzuolaida labai rauksis, o su ziedeliais graziai klostuotis reikiamais tarpeliais.

tai tada gal žiedelius tankiau siūti nei romanetei su pagaliukai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupulia: 26 spalio 2006 - 10:34
Labas, idėjos jusų super. 4u.gif
Noriu ir aš. Rytoj važiuoju pirkti tą mechanizmą iš perskaityto supratau, kad gražiau tvirtinti virš lango nišos į sieną (20 sm), o iš šuonu? Patarkyte kaip gerai apskaičiuoti išmatavimus (mechanizmo)? g.gif
Atsakyti
Zinoma ziedeliai siuvami tankiau. Cia jau laisva valia, kokio dydzio klosteliu noresi, taip ir siuk. Gali tiesiog medziaga subanguoti ant grindu patiesus ir pamatysi kaip tankiai siuti ziedelius.

Is sonu sakyciau 3-5 cm. reikia palikti.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2006 10 26, 13:28)
Zinoma ziedeliai siuvami tankiau. Cia jau laisva valia, kokio dydzio klosteliu noresi, taip ir siuk. Gali tiesiog medziaga subanguoti ant grindu patiesus ir pamatysi kaip tankiai siuti ziedelius.

ačiū dideliausias ader už patarimus. Dar viena klausimuką turiu blush2.gif , o jei vietoj žiedelių prisiūti tokią juostele užuolaidoms, kur su virvukėm būna, kad sutraukti, kaži ar veiktų tos austroromanetės? g.gif
Atsakyti
nemanau, nes ta virvute neslankioja, ja paprastai siuva prie medziagos ir suraukia. Austroromanetems reikalinga paslanki konstrukcija, kad lengvai slankiotu virvute. Geriausia tai yra isvirkscioj pusej siuti vertikaliai juostele ir prie jos tvirtinti ziedelius.
Atsakyti
QUOTE(Pupulia @ 2006 10 26, 10:56)
Kaip manot, ar reikia kokio svorio apačioje pritvirtinti, kad lengviau nuleist žemyn užuolaidikę būtų?

teoriškai tai ten neturi būt jokio pagaliuko, bet praktiškai tai darant be pagaliuko jas keliant i viršų jos siaurėja doh.gif tai aš visad dedu cool.gif

QUOTE(Pupulia @ 2006 10 26, 11:34)
tai tada gal žiedelius tankiau siūti nei romanetei su pagaliukai?

šiaip yra speciali juostelė iškart su žiedukais bigsmile.gif ją prisiuvi vertikaliai ir viskas thumbup.gif nei vargo nei ko rolleyes.gif

QUOTE(ader @ 2006 10 26, 13:28)

kaip min 5cm, nebent riboja kažkokie baldai...
aš palikinėju 5-7 cm rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2006 10 26, 14:25)
teoriškai tai ten neturi būt jokio pagaliuko, bet praktiškai tai darant be pagaliuko jas keliant i viršų jos siaurėja doh.gif tai aš visad dedu cool.gif
šiaip yra speciali juostelė iškart su žiedukais bigsmile.gif  ją prisiuvi vertikaliai ir viskas  thumbup.gif  nei vargo nei ko rolleyes.gif
kaip min 5cm, nebent riboja kažkokie baldai...
aš palikinėju 5-7 cm rolleyes.gif

dabar tave akvilyte pulsiu blush2.gif ax.gif
niu superinių čia patarimų gavau iš tavęs. o kur tokios juostelės su žiedeliais ieškoti? Matai, pati nelabai galiu į kokią pardę nusigauti, o vyras tai per visas manęs nevežios blush2.gif , kaip ir vyras doh.gif . o gariūnuose prie medžiagų negalėtų būti?
o pagaliuką apatinį tai visai apačioj dedi ar aukščiau truputuką?
ir dar kam tuos cm iš kraštų palikti? aš aišku paliksiu, bet gerai būtų žinoti kam taip reikia. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ader @ 2006 10 26, 14:06)
nemanau, nes ta virvute neslankioja, ja paprastai siuva prie medziagos ir suraukia. Austroromanetems reikalinga paslanki konstrukcija, kad lengvai slankiotu virvute. Geriausia tai yra isvirkscioj pusej siuti vertikaliai juostele ir prie jos tvirtinti ziedelius.

aga, dabar supratau. ačiux dar kartuką blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupulia: 26 spalio 2006 - 17:01
Pagaliau ir aš po ilgo ruošimosi pradėjau siųti romanetes. ax.gif
Darau iš senų užuolaidų bandomąsias ir labai dėl to džiaugiuosi, nes esu ne kokia siūvėja ir pirma siūlė laaabai kreivai gavosi blush2.gif Aišku, tolesnės gavosi vis tiesesnės.
Dar man iškilo klausimas dėl tų juostelių pagaliukams, kurias prisiuvate iš tos pačios medžiagos. Ar jūs jas iš pradžių pridaigstote? Nes vieną bandžiau nedaigstant, tai nieko gero nesigavo, visas kitas daigsčiau. Kitas dalykas ar tų juostelių šonus iš pradžių apsiūnate, kad neirtų, ar iš karto prie romanetės siųnate?
Atsakyti
daigstyti ar ne priklauso jau nuo profesionalumo, as irgi daigsciau, tik tos juosteles pas mane nekarpytos tai ir nespura krastai. Pridaigstau per vidury, ir prisiunu is dvieju pusiu.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2006 10 30, 09:41)
daigstyti ar ne priklauso jau nuo profesionalumo, as irgi daigsciau, tik tos juosteles pas mane nekarpytos tai ir nespura krastai. Pridaigstau per vidury, ir prisiunu is dvieju pusiu.

O kokios tada juostelės?
Atsakyti
pirkau uzuolaidu skyriuj tokia tinkline juostele, naudojama uzuolaidoms. Tiesa sakant net nezinau, ka su ja daro. 1.5 cm. plocioo juostele , tinkliukas.
Atsakyti