QUOTE(virgutej @ 2010 12 10, 13:05)
ne kiekvienas turi programas sumazinimui, ne kiekvienas gali pagrazinti foto.
Kad ir as pvz turiu labai daug nuotrauku bet nzn kuri tiktu sitam konkursui, kuri vienam atrodys buitine, kitam miela....
Man net butu idomiau jei laimetu paprasto zmogaus o ne fotografo nuotrauka
nu kad sumažinimui ir elementarioms korekcijoms būna standartinės programėlės kompe.
O photoshopas, vien tokioms korekcijoms (jei nenaudojamas ir kitkam) tikrai nereikalingas - tai yra didelė ir didelių galimybių programa, todėl jos instaliuotis vien dėl pamažinimo ar pakontrastinimo ir perkraut kompo visai nereikia. Yra n paprastesnių (taipogi ir nemokamų beigi legalių) ir mažesnių apimčių tam skirtų programėlių.
Sorry jei kartojuos, dar visko nepaskaičiau.
QUOTE(Bjaurastis @ 2010 12 10, 14:20)
Tokiuose dazniausiai yra nurodomos salygos, standartai...sitame kazkokie reikalavimai irgi yra ir nemanau kad CIA yra neatitinkanciu ju.
aha yra, ne tik estetiškos ir kokybiškos, bet ir nekeliančios blogų emocijų ir t.t. ir bla bla. Taip kad kokybės ir estetikos reikalavimas yra visiems bendras. O paprasta nuotrauka nėra paprastos nuotraukos sinonimas. Kaip sakant ne kiekviena gabi kepti pyragus, bet tai nereiškia, kad ta kuri nemoka kepti pyrago virtas sardeles ir mišraines bilekaip ištaško ant stalo (nes neva tik taip temoka ir daugiau jau neįmanoma aišku) ir prie tokio sodina svečius. Ir tik nereikia išvedžiojimų, kad sugebu tik prastai fotkint. Paprastai gal, bet jei prastai, reiškia prie vaizdo patingėta ranką pridėt - kad ir aplinką aptvarkant. Ir nebūna taip, kad visos neprofesionalo fotkės per "trikšmus" nebesimato, man net su sena juostine muiline už 30 Lt ir visiškai nenutuokiant apie fotografija visos baisios nesigaudavo ir net mano mažametei visos baisios nesigauna. O prastų gaunas ir profams. ;]