QUOTE(Baltija @ 2010 12 14, 11:47)
man vaikų vadinimas angelais irgi asocijuojasi su mirtimi, o ta nuotrauka su sparnais taip pat
čia todėl, kad siaurai pagal sm užmestus štampus tematot. Sorry, bet erzina toks siaurumas ir dar kitų todėl kad pats turi siaurą žvilgsnį gąsdinimas. Čia taip matančių bėda, o ne tų kurie tame mato ir didesnes ir gražesnes prasmes. Ar tokiom komentatorėm niekad nekilo mintis, kad mama gi niekada nedėtų vaiko jei tai jai keltų tokias asociacijas ? Mažu dar reikia sugalvot kokią nesąmonę, kad jei nuotrauka neryški, tai jau irgi reiškia beveik tą patį, va žemiškas atspindys neryškus ir visos puls išssiminėt?
Bet ne būtina leptelt savo "gilią" nuomonę, kuri absoliučiai nieko nepagrįsta. Nes jokiais logiškais paaiškinimais tikrai nepagrįsta. Nei logiškai nei teologiškai. O mamoms kurios baidosi prietarų, siūlyčiau nusiraminti. Na nesubrendus sm publika matyt dar pamąstyti, kad tas kuris taip deda mato kitaip, gražiau ir plačiau. Dėl šito labai liūdna. Liūdna ir todėl, kad kai buvo primesta n paaiškinimų kaip ir kur suprantama sąvoka, vis tiek užsidengiamos akys ir vienintelis didžiausias argumentas vis tiek lieka "o man taip atrodo". Na ką padarysi, jei žmogui poreikis mirties kvapą uosti ten, kur jo nė negali būti, tik pagal internetinės tautosakos lygį...
Kažkoks suaugusių žmonių vaikų darželis. Mano vaikų darže per Kalėdas n metų didelė dalis vaikų angelus vaidina. Tai jau viskas - tragedija, masines laidotuves planuot? Angelas dargi Kalėdų istorijoje turi ypatingą džiugios žinios nešėjo funkciją, jo vaidmuo pačiose Kalėdose jau labai gražus: "Tu nešiosi ir pagimdysi kūdikį", "Džiaukitės, šiandin Dovydo mieste jums gime Išganytojas"...Tai džiugios, viltingos žinios nešėjas, ypatingai tinkamas šiam konkursui, bet jei kažkam asocijuojasi su giltine ką dabar. Sakyčiau pasidomėkit, bet jei "o man asocijuojasi" ima viršų, tai jokie proto argumentai čia nepadės ir jei kas sakys , kad dega žalias šviesoforo spalva, o už vairo bus daltonikas ir jam sušvies, kad "o man atrodo, kad raudona" kitaip vis tiek nieko nebus, jo neįtikinsi. Bet čia yra regos sutrikimas ar noro pažinti ką tai reiškia iš tiesų ir ko čia įsikibus laikaus ir negaliu paleist.
Sorry už emocionalumą, bet labai pykstu už tokius gąsdinimus ir baimės sėjimą dėl savo pačių žvilgsnio siaurumo. O dar sako bažnyčioj tamsuoliai, pasirodo būna ir tamsiau...