QUOTE(Dagilis @ 2010 12 12, 21:33)
Kiek labai skiras nematavau, bet žmogiškos ir vien dvasinės būtybės skiriasi, laikomos atskirais kūriniais. Bet teologinės paskaitėlės čia nedėstysiu. Dėl tyrumo ir nekaltumo taip vadina ir su tuo sieja gi. Arba dėl gerumo. Arba tą terminą sieja ne su tam tikra būkle, o su tam tikra misija. Pateiktam "žodyne" yra kažkas į tą pusę. :] Nebežinau kaip tiksliau pasakyt - na kai sako "mano katinėli" gi ne dėl to, kad tikisi jog kailiukas rainu pataps. :] Aišku, kad išėjusius mažučius iš meilės ir kad mažiukai švelniai taip vadina, viskas čia tvarkoj, nebeliptų ten "zuikučiai", bet tas žodis nereiškia mirties.
aš kaip bebuvę tai gimiau jau christianizuotoj Lietuvoj ir nesijaučiu mažesne lietuve dėl to, kad esu krikščionė. O ir su mūsų tradicijom, galima daryt ne "arba arba", o labai gražias ir prasmingas paraleles. Kad tuomet kai laukiam grįžtančios šviesos (gamtiškai), laukiam ir to, kuris mano tamsiausioj nakty ateina kaip didžiausia šviesa. Nors kritikų kritikuojama, kaip neatsitiktinė (žinoma, kad ne), bet man graži ir prasminga ta paralelė. Va. Vis tiek jaučiuos lietuvė. :]]]
Tai kad suprantama juk visa tai
Man regis kas negatyvus požiūris į vaiko sugretinimą su angelu sm ar panašiuose forumuose ir užderėjo...
Aš savo vaikus kartais monstriukais vadinu
O aš sovietinėj Lietuvoj gimiau ir mokykloj aiškino, kad Dievo nėra. O dar savo laiku, dar nesubrendusiu proteliu Ničės filosofijos prisiskaičiau.....
Manau, kad ši šventė nuostabi tuo, kad ją švest gali ne tik krikščioniškasis pasaulis
Tai vienija, o to šiais laikais trūksta...