Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinis konkursas "Kūdikiai"

user posted image
geriau jau nenorėt kad vaikas būtu angeliukas... nesuprantu tokiu foto..gal per daug tiesiogiai suprantu? bet niekada negalėjau pakęsti tu visu palyginimų su angeliukų , man angeliukas tai miręs vaikas ir nieko mielo nėra tame...
Atsakyti
QUOTE(A... @ 2010 12 12, 19:59)
geriau jau nenorėt kad vaikas būtu angeliukas... nesuprantu tokiu foto..gal per daug tiesiogiai suprantu? bet niekada negalėjau pakęsti tu visu palyginimų su angeliukų , man angeliukas tai miręs vaikas ir nieko mielo nėra tame...

o man angeliukas tai gėrio ir tyrumo įsikūnijimas.
visai nepykstu jei mano vaiką palygina su angeliuku smile.gif
Atsakyti
visi mes skirtingi.... aš tiesiog susidūrusi su mamom kurios turiu tikrus angeliukus tai kitaip į tai žiūriu.. aišku gali būt asociacijos visokios , bet angeliukas tai vistiek miręs vaikiukas ...
Atsakyti
QUOTE(A... @ 2010 12 12, 20:05)
visi mes skirtingi.... aš tiesiog susidūrusi su mamom kurios turiu tikrus angeliukus tai kitaip į tai žiūriu.. aišku gali būt asociacijos visokios , bet angeliukas tai vistiek miręs vaikiukas ...

gal tik tom mamytėm....

man niekada, niekas nesakė, kad angelai tai mirę vaikai. schmoll.gif O pasakojo, kad tai Dievulio padėjėjai, kurie mane saugo ir t.t.

Angelas (hebr. מלאך, Mal'ach - malak , gr. άγγελος, ángelos – „pasiuntinys“, „žinianešys“, „būrėjas“) - žydų mitologijoje ir krikščionių religijoje, pusiau dieviškos būtybės[1].

Senajame Testamente žodis „angelas“ vartojamas trimis reikšmėmis[1]:

* pasiuntinys, žmogus;
* pranašas, žmogus, tarpininkas tarp Dievo ir žmogaus;
* pusiau dieviška būtybė, turinti arba ne fizinį pavidalą, gali būti ir nematoma.

Senajame Testamente minimi kaip vieninteliai Dievo tarnai, jo šeima. Angelai Dievą garbina. Angelai atlieka tarpininkų tarp žmonių ir Dievo funkcija. Jie perduoda Dievo žinią, vykdo žmogui palankius Dievo įsakymus.
Atsakyti
QUOTE(A... @ 2010 12 12, 20:05)
visi mes skirtingi.... aš tiesiog susidūrusi su mamom .. aišku gali būt asociacijos visokios , bet angeliukas tai vistiek miręs vaikiukas ...

Ir aš susidūriau. Ir man tai vis tiek nėra "vien tai". ;] Gyvenime sutinku žmonių, kuriuos galiu vadinti savo angelais, už kuriuos esu dėkinga. Ir man kur kas gražiau, kai vaikas angeliuku, o ne velniuku aprengiamas. Man tai yra asocijuojasi su vaikišku tyrumu ir šviesumu. Beje, Kalėdose tas "personažas" taip pat turi savo gražų vaidmenį.

QUOTE(A... @ 2010 12 12, 19:59)

Žinot, ne visi tai mato taip ir sieja tik su pomirtine sfera. Jei jums siejasi, jūs ir nevadinkit, bet gi būna žmonės mato ir gražiau ir šviesiau ir giliau žiūrėdami į tuos pačius žodžius. Angelas žmonių sąmonėje yra ne tik tai kas miręs, angelas yra tai kas tyra, švelnu ir tau paties Dangaus siųsta ir už ką esi dėkingas. Kai supranti kaip nuostabią Dievo dovaną, va imi ir pavadini. Kai turi tokią prasmę nereikia paranojintis ir siaurint įdedant tik į netekties rėmus. Angelas ne giltinė. Ir ne šmėkla. Angelas yra tai, kas lydi mus ir čia. Ir dažnai. ;] Ot tyčia ankstesnę mintį pakartosiu. Nes nepatinka kai savo suvokimą bando kitiems pastabos forma pateikti, nors jie mato gražiai ir šviesiai.
O kad uždėtų ragiukus ir velniuku pavadintų, aišku jau viskas gerai ir nebebaisiai būtų, nia? :]] Kai vaiką katinėliu ar zuikiuku pavadina, gi nepuolam baisėtis, kad kažkas nori, kad vaikas naminiu gyvunėliu pavirstų. Tai yra meilybiniai žodžiai ir tiek.

QUOTE(Dagilis @ 2010 12 07, 16:20)
Ot ir jaučiu nepataikei, ten parašyta ir paprasčiau, kad kas nepasidarys kaip kūdikis tas neįžengs į Dangaus Karalystę. Kalba apie tyrą vaikišką žvilgsnį, nesuteptą širdį ir pan. Ir nors nemačiau, koks buvo pavadinimas iki pakeitimo, bet baikit paranojintis tą Dangaus Karalystę ir angelus tik mirties sričiai priskirdami. Ir to Dangaus čia galima "lyžtelt" ir žmonės, kurių nebijom savo angelais sargais pavadint rankom mus apkabina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 12 gruodžio 2010 - 20:52
Dagili, pritariu tavo nuomonei dėl angelų sutapatinimo su mirusiais vaikais.
Atsakyti
kiekvienam savo. aš asmeniškai nebalsuosiu už jokius angeliukus ir nykštukus. man daug gražiau foto be jokių įasmeninimų rolleyes.gif
Atsakyti
kaip išspletet smile.gif k lai Jums būna taip man kitaip , visi liekam prie savo smile.gif
Atsakyti
ziuriu,apie fotikus ir visus kitus pribambasus ismanot,o kaledos asocijuojasi kai kuriom tik su raudona santa klauso/diedo marozo kepure,arba ispuosta egle.Pasigooglinkit gal jau tada,ka tos kaledos reiskia visam katalikiskam pasauliui.
Suprantama,kai auginti esam ne tikejimo dvasia,bent jau is bendro isprusimo reiktu zinot,prie ko tas kudikis per kaledas:))

man,kaip uzaugusiai 'gerais tarybiniais laikais',kaledos tikrai asocijuojasi su mandarinais biggrin.gif biggrin.gif
http://www.supermama...p...&phid=21595
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2010 12 12, 20:47)
ziuriu,apie fotikus ir visus kitus pribambasus ismanot,o kaledos asocijuojasi kai kuriom tik su raudona santa klauso/diedo marozo kepure,arba ispuosta egle.Pasigooglinkit gal jau tada,ka tos kaledos reiskia visam katalikiskam pasauliui.
Suprantama,kai auginti esam ne tikejimo dvasia,bent jau is bendro isprusimo reiktu zinot,prie ko tas kudikis per kaledas:))

man,kaip uzaugusiai 'gerais tarybiniais laikais',kaledos tikrai asocijuojasi su mandarinais  biggrin.gif  biggrin.gif
http://www.supermama...p...&phid=21595

Man Kalėdinės šventės su salėgrįžą asocijuojas. Būtent tą šventę ir švenčiu.

O jei apie angelus, tai žmonės po mirties regis jais nevirsta? g.gif Pataisykit, jei klystu... Kiek atmintis neša, tai kunigas dar mažai aiškino, kad žmonių sielos ir angelai labai skiriasi, o velniai, tai puolę angelai. Ir joks, net pats blogiausias žmogus, po mirties nevirsta velniu.
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 12 12, 22:00)
Man Kalėdinės šventės su salėgrįžą asocijuojas. Būtent tą šventę ir švenčiu.

tikram lietuviui taip ir turetu buti,bet tada jau jokiu kudikiu sitoj vietoj neiterptum:)

tema puiki,kudikiai grazu wub.gif lauksiu dar nuotrauku bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 12 12, 21:00)
Pataisykit, jei klystu...

Kiek labai skiras nematavau, bet žmogiškos ir vien dvasinės būtybės skiriasi, laikomos atskirais kūriniais. Bet teologinės paskaitėlės čia nedėstysiu. Dėl tyrumo ir nekaltumo taip vadina ir su tuo sieja gi. Arba dėl gerumo. Arba tą terminą sieja ne su tam tikra būkle, o su tam tikra misija. Pateiktam "žodyne" yra kažkas į tą pusę. :] Nebežinau kaip tiksliau pasakyt - na kai sako "mano katinėli" gi ne dėl to, kad tikisi jog kailiukas rainu pataps. :] Aišku, kad išėjusius mažučius iš meilės ir kad mažiukai švelniai taip vadina, viskas čia tvarkoj, nebeliptų ten "zuikučiai", bet tas žodis nereiškia mirties.
QUOTE(romuciukas @ 2010 12 12, 21:11)
tikram lietuviui taip ir turetu buti,bet tada jau jokiu kudikiu sitoj vietoj neiterptum:)

aš kaip bebuvę tai gimiau jau christianizuotoj Lietuvoj ir nesijaučiu mažesne lietuve dėl to, kad esu krikščionė. O ir su mūsų tradicijom, galima daryt ne "arba arba", o labai gražias ir prasmingas paraleles. Kad tuomet kai laukiam grįžtančios šviesos (gamtiškai), laukiam ir to, kuris mano tamsiausioj nakty ateina kaip didžiausia šviesa. Nors kritikų kritikuojama, kaip neatsitiktinė (žinoma, kad ne), bet man graži ir prasminga ta paralelė. Va. Vis tiek jaučiuos lietuvė. :]]]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 12 gruodžio 2010 - 21:33