Įkraunama...
Įkraunama...

ITALIJA

QUOTE(mot99 @ 2011 05 30, 15:12)
Mums tai dvieju dienu buvo per maza..  Nes ir tie "menai" Genujoj ypatingi. Kur nepasisuksi - Rubensas, Ticianas ir t.t. Baznycios is tiesu pritrenkencios ( po trecios aplankymo pasidare bloga ir daugiau nejom  biggrin.gif ), rumai - irgi ohoho. Pagrindinis miesto fontanas. O ir pats senamiestis su 9 aukstu namais ir pusmetrio plocio gatvelem savotiskai  idomus - mums patiko.  Juru muzieju, kiek skaiciau, labai gyre ( mes nebuvom, nes tik ka lankemes Monako, tai dvieju juru muzieju daugoka. Siaip butinai butume lanke ). Bet krantine su visais tais "trenktokais" statiniais savotiskai atrodo. Vien jachtos ir kateriai uoste ateme is vyru gera pusdieni  biggrin.gif
Zodziu kaip ne kaip Genuja buvo vienas turtingiausiu pasaulio miestu ir turtu prisigrobe atsakanciai - yra i ka paziureti. Mes irgi nesam kazkokie ypatingi menu  gerbejai, bet siuo atveju nesigailejom uzeje i vienus kitus rumus.

Aciu labai uz nuomone, vadinas, dar teks pasiknaisioti po Genujos lankytinas vietas smile.gif 4u.gif Gal jus ir teisi, gal tikrai neverta vykti del keliu valandu i 5 terre... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2011 05 26, 01:18)
labas visoms 4u.gif
perskaičiau visą šią temą, nes ruošiamės kelionei į Italiją, konkrečiai į Toskaną, birželio 24d. wub.gif
pasiskaičius ir pažiūrėjus foto, vieną dieną tikrai skirsime Cinque Terre wub.gif  pagal atsiliepimus supratau, kad geriausia mašiną palikti La Spezia ir tada traukiniu važiuoti iki Cinque Terre.
gal galėtumėte patarti, kur galima pažiūrėti traukinių tvarkaraštį ir kainas? radau šioj temoj vieną nuorodą http://www.trenitali...0003f16f90aRCRD . bet birželio mėnesiui dar neduoda jokios info, matyt, dar per anksti? g.gif ir kažkurioj temoj skaičiau, kad yra kažkoks bendras bilietas, su kuriuo gali ne tik nuvažiuoti La Spezia-Cinque Terre-La Spezia, bet, jei kojos nebelaiko, pavažiuoti ir iš vieno iš tų 5 kaimelių į kitą. bet šioj nuorodoj arba nerandu nieko apie tai, arba ieškoti nemoku g.gif

ir gal kažkas, kas esate buvę Toskanoje, pasidalintumėte savo atrastom mielom/jaukiom/gražiom vietelėm..?  norisi pamatyti ne tik tai, ką mini visi kelionių vadovai ar turistiniai puslapiai..flirt.gif

Aš prieš savaitę grįžau. Į Cingue Terre važiavom iš La Specia. Dienos bilietas ( traukiniai plius įėjimas į Cingue Terre, bilietus tikrino prie to Via dell'Amore ) kainuoja 10 eurų. Mes nusipirkom viešbuty savo, bet galima nusipirkt ir traukinių stotyje, stotyje yra ir speciali Cinque Terre turizmo informacija, kur gausite ir traukinių tvarkaraščius. Pirmas traukinys yra 8:30 ryte, o antras tiktai 10 val. Mes važiavom su dar vėlesniu smile.gif . Po to važinėja gana dažnai, bet yra dienos bėgyje keletas ilgesniu pertraukų tarp traukinių. Turint dienos bilietą, gali važinėtis traukiniu tarp miestelių, tikrai apsimoka manau. Mes buvom šeštadienį, tai žmonių begalybė. Gražu tenai wub.gif .
Ir Toskana nuostabi wub.gif , maistas ir vynas vien ko verti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjjanka: 30 gegužės 2011 - 21:24
Sveikos 4u.gif
gal kam nors teko užtikti pažintinę kelionę į Italiją? Norim po vestuvių keliauti būtent ten, Italija mano svajonių šalis wub.gif didžiausia bėda, kad kelionių agentūros siūlo tik pažintines keliones autobusu, o mes norėtumėm tiesiog pailsėti, aplankyti kad ir vieną miestą, pradžiai tikrai užtektų. Kadangi keliauti norim rugpjūtį, neturim laiko patys organizuotis ir ieškoti kur ir kaip apsistoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 06 02, 10:50)
Sveikos  4u.gif
gal kam nors teko užtikti pažintinę kelionę į Italiją? Norim po vestuvių keliauti būtent ten, Italija mano svajonių šalis  wub.gif didžiausia bėda, kad kelionių agentūros siūlo tik pažintines keliones autobusu, o mes norėtumėm tiesiog pailsėti, aplankyti kad ir vieną miestą, pradžiai tikrai užtektų. Kadangi keliauti norim rugpjūtį, neturim laiko patys organizuotis ir ieškoti kur ir kaip apsistoti  unsure.gif

Jei sumokesit agenturai, manau, kad ji jums suorganizuos ir privacia kelione lektuvu g.gif
Atsakyti
tik klausimas, ar neišeis dvigubai brangiau negu būtų "gatava" kelionė g.gif bandysiu apskambinti agentūras, bet kažkaip keista, kad mažai kas tokias keliones organizuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 06 02, 11:05)
tik klausimas, ar neišeis dvigubai brangiau negu būtų "gatava" kelionė  g.gif bandysiu apskambinti agentūras, bet kažkaip keista, kad mažai kas tokias keliones organizuoja unsure.gif

Tokios individualios - brangiau. Nes arba patys organizuojames, arba vaziuojam su grupe. Bet gal pasiulys ir kazka idomaus, kas tiktu jums.
Nors laiko dar tikrai turit, tikrai galit patys susiorganizuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 06 02, 09:50)
Sveikos  4u.gif
gal kam nors teko užtikti pažintinę kelionę į Italiją? Norim po vestuvių keliauti būtent ten, Italija mano svajonių šalis  wub.gif didžiausia bėda, kad kelionių agentūros siūlo tik pažintines keliones autobusu, o mes norėtumėm tiesiog pailsėti, aplankyti kad ir vieną miestą, pradžiai tikrai užtektų. Kadangi keliauti norim rugpjūtį, neturim laiko patys organizuotis ir ieškoti kur ir kaip apsistoti  unsure.gif

Laba, as pati dar nekeliavau, bet mes irgi po vestuviu rugpjuti islekiam i Italija wub.gif
Mano patarimas butu toks: nevaziuokit su grupe, nevaziuokit per agenturas, o keliaukit patys savarankiskai. Juo labiau jei pailseti norit, juk ka ten po vestuviu, meduti kopinesit, o ne lakstysit paskui gide biggrin.gif
Tikrai manau tokia paprasta galima susiorganizuot ir patiems thumbup.gif
O jei neturit tam laiko, tai kodel neperkat poilsines keliones is agenturu? juk yra kur siulo poilsi Riminio berods kurorte... bet mano nuomone butu fainiau organizuotis patiems. Tokiu atveju buna visokiu kuriozu, kuriuos paskui labai smagu prisimint biggrin.gif
Esu keliavus pazintine kelione i kita sali su grupe autobusu ir kartu su grupe keliavo ka tik susituokusi pora, tai tiesa sakant taip nelabai pasijaute tas medaus menuo jiems...
Atsakyti
ne ne, su grupe nenorim schmoll.gif autobusu irgi ne... tiesiog, kad kažkas nugabentų ir pargabentų atgal biggrin.gif kadangi savarankiškai keliauti neteko tai bijau, kad nesugebėsim patys visko susiorganizuoti. Juk reikia ir bilietų, ir kuo nuo oro uosto iki viešbučio nuvažiuot , ir tą patį viešbutį susirast, italų kalbos pas mane tik pirmas lygis, su anglų irgi sunku, tai bijau, kad paskui netektų medaus kopinėti oro uoste nuskridus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 06 02, 10:50)
ne ne, su grupe nenorim  schmoll.gif autobusu irgi ne... tiesiog, kad kažkas nugabentų ir pargabentų atgal  biggrin.gif kadangi savarankiškai keliauti neteko tai bijau, kad nesugebėsim patys visko susiorganizuoti. Juk reikia ir bilietų, ir kuo nuo oro uosto iki viešbučio nuvažiuot , ir tą patį viešbutį susirast, italų kalbos pas mane tik pirmas lygis, su anglų irgi sunku, tai bijau, kad paskui netektų medaus kopinėti oro uoste nuskridus  biggrin.gif

na, as manau, kad du suage zmones tikrai neturetu prapulti.. nieko cia sudetingo (man atrodo)
Sugalvojat kas Jums idomiau... Milanas ar Roma (kuri italijos dalisdomintu jus)- perkat bilietus per wizzair
viesbutis - booking.com ar kitas puslapis (pries tai pasiskaitot atsiliepimus apie viesbuti tripadvisor.co.uk ar kitur
italijoje keliauti galima traukiniais... trenitalia.it (atrodo taip puslapis vadinasi)
smile.gif

dar vienas dalykas - pagalvokit, gal norit kopineti medu saloje... pasinagrinekit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhule @ 2011 06 02, 12:00)
perkat bilietus per wizzair

O kodel per wizzair?
Atsakyti
Milano tema apmirus, todel cia noriu paklausti keliavusiu po Italija - gal kuriai teko lankytis Lecco miestelyje prie Como ezero? Ka jame verta aplankyti ir kiek laiko siam miesteliui skirti - 1-2 val ar gera pusdieni? Planuojuosi kelione ir siame miestelyje turesim persesti i kita traukini, todel galvoju kiek laiko jam skirti.
Gal kas zino, ar yra Bergamo ir Lecco traukiniu stotyse bagazo saugojimo kameros ar paslauga?
Ir dar. Kas skridot is Bergamo rytiniu 7 val reisu, kaip ryte nusigavot iki orouosto? Rinkotes viesbuti su pervezimas is orouosto ir i ji paslauga? Koki? Ar kazkaip savarankiskai?
Atsakyti
QUOTE(mazhule @ 2011 06 02, 12:00)
na, as manau, kad du suage zmones tikrai neturetu prapulti.. nieko cia sudetingo (man atrodo)
Sugalvojat kas Jums idomiau... Milanas ar Roma  (kuri italijos dalisdomintu jus)- perkat bilietus per wizzair
viesbutis - booking.com ar kitas puslapis (pries tai pasiskaitot atsiliepimus apie viesbuti tripadvisor.co.uk ar kitur
italijoje  keliauti galima traukiniais... trenitalia.it (atrodo taip puslapis vadinasi)
smile.gif

dar vienas dalykas - pagalvokit, gal norit kopineti medu saloje... pasinagrinekit smile.gif

As tai nuomuociausi masina visam keliones laikotarpiui- pasiimi orouoste ir priduodi ten pat.Is LT pasiimciau GPS,normalu, netelefonini, kad viska aiskiai sakytu kur ir kaip vaziuoti.
Tiesiogiai nuskristi galima ir su Ryanair arba kokiom brangesnem avialinijom.Ryanair pvz skrenda i Roma ir i Milana(Bergama).
Jei skrisciau i Roma, tada marsruta imciau Roma- Neapolis- Pompeja- amalfio pakrante (pasakiskai grazi) ir poilsis prie Tirenu juros.
Jei skrisciau i Milana, vaziuociau Bergamas- Gardos ezeras- Verona-Venecija- poilsis prie Adrijos juros (sakykim Rimini kurortas) arba leisciausi zemyn link Genujos...
Garantuoju, kad gautusi pigiau, gal dvigubai nei per agenturas. mirksiukas.gif
Pvz mano italu kalbos zinios lygios 0, angliskai susikalbu, bet niekada jokioj saly nekilo problemu susikalbeti. mirksiukas.gif
Atsakyti