Įkraunama...
Įkraunama...

ITALIJA

QUOTE(Vandenidas @ 2011 04 12, 22:44)
O kodėl Jūs norite taip anksti būti oro uoste (Ciampino)? Mūsų skrydis taip pat 6:35 (Ryanair patogiu metu nelabai skraido   hihihi.gif )
Manau pats pats važiuoti pirmu Terravision autobusu 4:30h nuo Termini stoties. Autobusas iki oro uosto važiuoja 40 min. Tai grubiai valandą galima užsidėti. Oro uoste būni pusę šešių ir dar turi valandą iki lėktuvo kilimo. Oro uostas nedidelis, nebus ten kur klaidžioti. Tai svarbu 4:30h būti prie Termini stoties (mes išsirinkome viešbutį netoli jos).

Aš tik kitą bėdą matau: ar užsakinėti išvykimo naktį viešbutį (nes bais gaila mokėti pinigėlius vien tam, kad pamiegotumei pora valandų) ar neužsakinėti viešbučio ir blūdyti kažkur aplink Termini iki to pirmo autobuso 4:30h? Metro tai tik iki 23:30 važinėja...

Man atrodo rizikinga važiuoti tuo 4.30 autobusu, nes man jau yra buvę taip, kad autobusas į oro uostą numatytu laiku nepasirodė, o į kitą autobusą pagal grafiką tiesiog nebepriėmė, nes neliko vietų, teko lėkti su taksi, mokėti brangiai, o nervai kainavo dar brangiau, atvažiavus į oro uostą įlaipinimo vartai jau buvo uždaryti, bet oro uosto autobusas mūsų dviejų laukė ir nuvežė prie lėktuvo, kuris pats vėlavo, jei ne tas lėktuvo vėlavimas, manau, būtų tekę pirkti naujus lėktuvo bilietus.

Kitą kartą važiavom į oro uostą traukiniu, bet dėl kažkokios traukinių avarijos sustojo visas traukinių eismas, žadėjo, kad labai greitai vėl pradės važiuoti, ką gi, laukėm, laukėm, o tas greitai taip ir neįvyko, vėl taksi, vėl nervai, oro uoste jau buvo mums „last call“, vėl lėktuvą tik už uodegos pačiupom, todėl visada važiuoju į oro uostą mažiausiai dviem valandom anksčiau nei skrydis, todėl dėl to laiko 4.30 labai dvejoju. Žiauriai bjaurus jausmas, kai bėgi kaip sprinteris per oro uostą lyg norėtum olimpinių auksą paimti biggrin.gif

Dar buvo toks nekoks planas iš vakaro nuvažiuoti į oro uostą, bet vienur rašo, kad jis nakčiai uždaromas, kitur rašo, kad tik išvykimo salė uždaroma. Bet matau, kad kitos išeities nelabai yra, todėl, matyt, teks pasimelsti iš vakaro ir bandyti 4.30 autobusu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aisvyde: 13 balandžio 2011 - 08:58
QUOTE(aisvyde @ 2011 04 13, 09:55)
Dar buvo toks nekoks planas iš vakaro nuvažiuoti į oro uostą, bet vienur rašo, kad jis nakčiai uždaromas, kitur rašo, kad tik išvykimo salė uždaroma. Bet matau, kad kitos išeities nelabai yra, todėl, matyt, teks pasimelsti iš vakaro ir bandyti 4.30 autobusu biggrin.gif

Butu geriausiai su paciu oro uostu susisiekti.
Siaip labai keista, kad reisai beveik naktiniai, o oro uostas uzdarytas g.gif

Labai laukiu, gal kazkas zinos daugiau.
Niekas greitu metu nesiruosia vykti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2011 04 13, 09:55)
[size=1][/size]

Man atrodo rizikinga važiuoti tuo 4.30 autobusu, nes man jau yra buvę taip, kad autobusas į oro uostą numatytu laiku nepasirodė, o į kitą autobusą pagal grafiką tiesiog nebepriėmė, nes neliko vietų, teko lėkti su taksi, mokėti brangiai, o nervai kainavo dar brangiau

gal atsimenate kiek mokėjote už taxi iki oro uosto?

QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 04 13, 10:09)

Aš irgi tikiuosi, kad kas nors vyks anksčiau ir pasidalins patirtimi smile.gif
Mes skrendame gegužės 10d.
Atsakyti
QUOTE(Vandenidas @ 2011 04 13, 11:31)

Mes 14, tai gal prasilenksim.. ax.gif

Turit jau plana sudare keliones? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 04 13, 10:09)
Butu geriausiai su paciu oro uostu susisiekti.
Siaip labai keista, kad reisai beveik naktiniai, o oro uostas uzdarytas g.gif

http://wikitravel.org/en/Rome

This is a relatively small airport and it closes overnight. You will be locked out of the airport until it opens again for the first check-in around 4:30 or 5AM.

http://www.sleepingi...me_ciampino.htm

The departure terminal is pretty nice but it closes at 10pm. Make your way to the arrival halls.

Kiek suprantu, išvykimo zona tikrai uždaroma, o atvykimo g.gif

QUOTE(Vandenidas @ 2011 04 13, 11:31)

Su taksi važinėjomės visai kitose šalyse. Parašiau kempingui, kuriame būsime, ar yra būdas naktį nuvažiuoti į oro uostą, parašė, kad tik taksi, kuris kainuotų 50-60 eurų (kempingas už Vatikano).

Turbūt vienintelė išeitis - tas autobusas 4.30 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 04 13, 11:49)
Mes 14, tai gal prasilenksim..  ax.gif

Turit jau plana sudare keliones? rolleyes.gif

Prasilenksime.
Kadangi turėsime tik 3,5 paros Romoje, tai pirksime Roma pass, su ja į Koliziejų, Forumą, o paskui pagal laiką, nuotaiką ir norus. Vatikano tikriausiai atsisakysime, nes kaina mums kandžiojasi - ~ 50Eur./žmogui.

QUOTE(aisvyde @ 2011 04 13, 12:55)
[size=1][/size]

http://wikitravel.org/en/Rome

This is a relatively small airport and it closes overnight. You will be locked out of the airport until it opens again for the first check-in around 4:30 or 5AM.

http://www.sleepingi...me_ciampino.htm

The departure terminal is pretty nice but it closes at 10pm. Make your way to the arrival halls.

Kiek suprantu, išvykimo zona tikrai uždaroma, o atvykimo g.gif

Kažkur skaičiau, kad atvykimo salė neždaroma, bet ji nedidelė, kėdžių nedaug ir jos nepatogios. T.y. su turėklais, dėl ko neįsitaisysi patogiai ir nepamiegosi.

Vienas komentaras: "there is a waiting hall never close in the midnight. There are serival youths guys sleeping at that night. and no one is disturbed. Some ones ware sleeping on the chair but it is so hard. I had a sleeping bag which make me more comfortable the whole night."
Atsakyti
QUOTE(Vandenidas @ 2011 04 12, 21:44)
Aš tik kitą bėdą matau: ar užsakinėti išvykimo naktį viešbutį (nes bais gaila mokėti pinigėlius vien tam, kad pamiegotumei pora valandų) ar neužsakinėti viešbučio ir blūdyti kažkur aplink Termini iki to pirmo autobuso 4:30h? Metro tai tik iki 23:30 važinėja...

man po poros kartų pasitrynimo aerouoste (vienas iš jų su vaiku), daugiau tokių klausimų nekyla... turėkit omeny, kad trintis visą paskutinę dieną reiktų su daiktais... checkoutas būna 10-12 val. paprastai. būna viesbučiuose paslauga kai palaiko paskutinę dieną čiumodanus, bet vistiek manau tas turi kažkokį laiko terminą, nelaikys nieks šmutkių iki 23 val...

neblogas kelionių planas Mes bandysim kažką panašiai kartoti. 1 diena pompėjai, vezuvijui ir picai. likusios romai. Kadangi kolkas neaišku kiek aš galėsiu vaikščioti, tai smulkesnis planas bus taip pat nuo nuotaikos ir sveikatos. Blogiausiu atveju sakiau atsisėsiu ant ispanų laiptų ir kaposiu visas 3 dienas ledus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 13 balandžio 2011 - 13:12
QUOTE(Vandenidas @ 2011 04 13, 10:31)

Mes irgi gegužės 10 dieną išskrendam thumbup.gif O kur apsistojate Romoje?

Mes buvom išsirinkę viešbutį šalia vatikano, bet su VIRTUON kortele nepatvirtina kažkodėl rezervacijos. Kaip jūs rezervuojatės? Gal būtinai reikia Kreditinės kortelės?
Atsakyti
Pasidalinkite vietomis, kur apsistosite, nes man jau neramu, niekaip neapsisprendziu, jau galvele apsisuko wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 13 balandžio 2011 - 13:40
Sveiki keliautojai,

Mes taip pat keliaujam rugpjucio men i Italija, bandom planuotis marsruta ir iskilo keletas klausimu:( perskaiciau visas tema nuo pirmos apie Italija, bet neradau, tad gal galit pagelbet ax.gif
Busim Genovoj apie 10 valandu tik, bet niekaip nesugalvoju ka galima butu idomaus pamatyt ten, nes mes neesam muzieju gerbejai, mus labiau traukia gamta ir grazus krastovaizdziai biggrin.gif
Radau, kad yra ten didelies Juru muziejus, gal kas buve, kaip ten su darbo laiku ir bilietu kainom?
Prisiskaiciusi jusu atsiliepimu radau, kad ten yra nerealus kampelis Cinque terre, o kai nuotraukas pamaciau, uznorejau nerealiai thumbup.gif , tik va, niekur nerandu kaip nuvykti is Genovos, nes kaip suprantu visi vaziuoja nuo La Spezios puses, o kaip nuo Genovos taip ir neradau net cia http://www_cinqueterre_it/info.php.
Taigi, kas galetu pagelbeti ir suteikti daugiau info ir taip pat ar imanoma per 10 valandu prabegti juru muzieju ir bent truputi pamatyti tos Cinque terre?
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 04 13, 13:43)
Taigi, kas galetu pagelbeti ir suteikti daugiau info ir taip pat ar imanoma per 10 valandu prabegti juru muzieju ir bent truputi pamatyti tos Cinque terre?

Apie juru muzieju nieko negaliu pasakyt, neesu buvusi, bet i Cinque Terre is Genova tikrai vaziuoja traukiniai, pasirink viena is 5 miesteliu ir ieskok grafiko ir kainu.
http://orario.trenit...T...mp;x=33&y=5
Pvz cia atvaziuoji i Riomaggiore is ten per via del Amore (meiles keliu) nueini iki Manarola. Is ten traukiniu grizti atgal.
http://www.google.it...=...ore&spell=1
Atsakyti
QUOTE(Ašva @ 2011 04 13, 14:36)
Mes irgi gegužės 10 dieną išskrendam  thumbup.gif O kur apsistojate Romoje?

Mes buvom išsirinkę viešbutį šalia vatikano, bet su VIRTUON kortele nepatvirtina kažkodėl rezervacijos. Kaip jūs rezervuojatės? Gal būtinai reikia Kreditinės kortelės?

QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 04 13, 14:40)
Pasidalinkite vietomis,  kur apsistosite, nes man jau neramu, niekaip neapsisprendziu, jau galvele apsisuko wacko.gif

Gyvensime čia: http://www.budgetpla...-elisa-b-b.html
10 min. pėsčiomis iki Termini stoties.
Keturviečio kambario kaina 104 Еur/parai. Rezervavau 3 naktims.

Dėl rezervacijos: taip, būtina kreditinė kortelė. Ir pastebėjau, kad daugelyje viešbučių nėra galimybės rezervuoti su American Express kreditine.
Atsakyti