Įkraunama...
Įkraunama...

šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

Sveikos,
žollia ir vilna tiesiog sukurtos viena kitai thumbup.gif Neįtikėtina, bet akivaizdu unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už komentarus 4u.gif Kodėl gumbuotos, o ne gražiai lygios jos pas mane puikiai žinau ir bandau to netikusio įpročio atsikratyt. Aš jas gan mažai rankom patrinu, brūžinu, kaip jūs aprašėt, o daugiausia mėtau į vonios dugną. Bet nors ir tvirtai susivelia, išvaizda kenčia, tai jau pati sau pasižadėjau, kad su tokiu vėlimu baigta.
Atsakyti
QUOTE(Wasara @ 2010 12 16, 22:14)
Ačiū už komentarus 4u.gif  Kodėl gumbuotos, o ne gražiai lygios jos pas mane puikiai žinau ir bandau to netikusio įpročio atsikratyt. Aš jas gan mažai rankom patrinu, brūžinu, kaip jūs aprašėt, o daugiausia mėtau į vonios dugną. Bet nors ir tvirtai susivelia, išvaizda kenčia, tai jau pati sau pasižadėjau, kad su tokiu vėlimu baigta.

oi oi...tik su metymu nieko nebus... kiek zinau toks budas (metyti) labiau tinkamas saliam, audinio apvelimui ir pns... tapcius vis tik reik isvargt rankelem... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 12 15, 13:32)
Ikeliu saviskiu foto:

user posted image

kokios fainos ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(juperi @ 2010 12 16, 22:30)
oi oi...tik su metymu nieko nebus... kiek zinau toks budas (metyti) labiau tinkamas saliam, audinio apvelimui ir pns... tapcius vis tik reik isvargt rankelem... mirksiukas.gif

Juperi, ne. Per anksti pradėjus mėtyti šalius ir nesamones gausi g.gif Išbandyta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2010 12 17, 00:32)
Juperi, ne. Per anksti pradėjus mėtyti šalius ir nesamones gausi g.gif Išbandyta blink.gif

as nezinau kada juos reikia pradet metyt, bet turejau omeny, kad toks budas kaip "metymas" tinkamas daugiau saliam... 4u.gif
Atsakyti
Žollia, super tapukai 4u.gif
Atsakyti
As kartais pametau slepetes, bet jau kazkur vidury velimo ir nedaugiau, kaip po 20 karteliu. Gumbu profilaktikai tinka tik trynimas skalbiamaisiais judesiais arba bruzinimas i skalbimo lenta gal, nes as jos neturiu.

Del audiniu ivelimo. Na gal pastebejot, kad kartais as iveliu audinius. Tam reikalui geriausiai tinka naturaliu pluostu audiniai (silkas, linas, medvilne, vilna). Mano pastebejimas butu toks, kad geriausia isivelia arba ploni arba reti audiniai. Galima ivelti ir tarkim gipiura, nes per tas skylutes vilna sukimba ( as dar neivelinejau). As uzdedu skiaute audinio, siektiek uzmetu vilnos plaukeliu ant virsaus ar is sonu, uzdedu sintetine uzuolaida, ja muiluoju ir trinu. Pradzioj velimo, kol audinys isikabina kociojant tinkleli dar naudoju. Nors kartais buna, kad sunkiai isivelia silkas. Gal, todel, kad ten buna nesilkas. smile.gif Na as visai noreciau, kad savo patirtimi pasidalintu kas nors labiau patyres, nes gi as tai nezinau ar as teisingai darau, tiesiog taip darau ir dazniausiai man gaunasi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trakstbrakst: 17 gruodžio 2010 - 09:25
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 12 17, 10:09)

Del audiniu ivelimo.

4u.gif

Kdabra galetu papasakoti kaip ta lina ivelineja wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na del to metymo, man, asmeniskai jis viska papucia, tad kiek ta mano menka praktika rodo, kad visgi geriausiai yra trynimas/formavimas rankomis, na o kilimelis tai jau cia savaime, be jo niekur (susitraukimui dirba smile.gif ).
Del ivelto lino: emiau daug daugiau negu norejau, jog matytusi, t.y. praktiskai uzdejau visa juosta per prieki, nereikalinga dali vilna uzklojau (del apsidraudimo, kad traukiantis, linas is po vilnos neislys), kai kuriose vietose prikabinau siuliuku, kad nepavaziuotu. Tai tiek.

QUOTE(rosebud1 @ 2010 12 17, 00:03)
kokios fainos ploja.gif

tai jau dekui biggrin.gif
Atsakyti
Aš kelis kart įvėlinėjau šilką, kažkaip normaliai man jis įsivėlė. Gaila fotkių neturiu, tada dar nefotkinau savo darbų, tik šioks toks šalikėlis su įveltu šilku (gan standžiu) išlikęs, dariau eksperimento labui, taip ir guli naujut naujutėlis smile.gif .
user posted image
Tai tam šalikėly 18 mc merinas, jaučiu todėl labai lengvai įsivėlė, nes patį šilką tai šlapią ir suglamžytą dėjau. Matomai plonam vilnos plaukui lengviau pereit per šilką. Iš viršaus tik keliose vietose kelis pavienius vilnos plaukelius uždejau, bet būtų įsivėlęs ir be to.

O tapkėms kelis kart vėliau, ir bandžiau keliais būdais, kaip Trakšt aprašė, bet jei reikia simetrijos abiejose tapkėse (sakykim gėlės įmitacija per tapuko centrą) man kažkiek vis tiek pasislenka į kurią nors pusę.

Kitas būdas - medžiagėles kraštelius apibaksnoti adatėle, tada pakraščiai labai lengvai įsivelia į tapkę.

Bet kuriuo atveju kuo storesnė vilna, tuo sunkiau įvelt medžiagą.
Atsakyti

QUOTE(Besijuokianti @ 2010 12 17, 10:40)
tik šioks toks šalikėlis su įveltu šilku (gan standžiu) išlikęs, dariau eksperimento labui, taip ir guli naujut naujutėlis smile.gif .
Tai tam šalikėly 18 mc merinas, jaučiu todėl labai lengvai įsivėlė,
Bet kuriuo atveju kuo storesnė vilna, tuo sunkiau įvelt medžiagą.

Labas rytas. Labai jau glosto širdį pagyros elfo batukams aciuks.gif ačiū visoms. Kad tik neužsiriestų mano nosis, kaip tų bačiukų hihihi.gif
Besijuokianti , kaip gražiai tas šilkas įsivėlęs wub.gif . Tik mano akimis labai trumpas tas šalikiukas. Bet gražus 4u.gif
O aš, tundra, į karšinį įvėlinėjau tą šilką. O ir šilkas storas ( o gal net ne šilkas, iš šlipso iškirpau blush2.gif ). Nu tai ir nesukibo. irnesakyk.gif mastau.gif
Atsakyti