Tinka tiek pietums, tiek vakarienei
Sūrio suflė (receptas) 2 asmenims
Reikės:
* 20 g sviesto
* 20 g miltų
* 125 ml pieno
* 2 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
* 100 smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* druska, pipirai, tarkuotas muskato riešutas
* gabaliukas sviesto
* trupinių
Įkaitinti orkaitę iki 180-200 °C temperatūros.
1. Katinimo inde ant mažos ugnies ištirpinti sviestą.
2. Suberti miltus.
3. Išmaišyti, kad nebūtų jokių gumulėlių - masė turi būti vienalytė
4. Po truputį pilti pieną ir nuolat maišyti.
5. Kad išgauti vienalytę be jokių gumulėlių masę, tiesiog paplakti su šluotele.
6.-7. Tada po vieną įmaišyti kiaušinio trynius - gaunasi geltonos spalvos masė.
8. Pagardinti druska, pipirais ir būtinai tarkuotu muskao riešutu - jis suteikia sūrio suflė įpatingą aromatą ir prieskonį
9. Suberti tarkuotą fermentį sūrį (geriau sūrį sutarkuoti smulkiai, tada masė lygiau iškyla ir yra puresnė)
10. Ir išmaišyti iki vientisos masės.
11. Atsargiai, neskubant į masę įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus ( plakant baltymus, įberti žiupsnį druskos, geriau išsiplaks
)
12. Štai ir paruošta puri masė kepimui.
Kepimo indą ( tai gali būti bendras didelis indas arba porcijiniai indeliai) ištepti sviesto gabaliuku ir sieneles apbarstyti trupiniais. Pašauti kepti ~ 30 minučių. Būna, kad dar nepasibaigus kepimo laikui, suflė paviršius jau gerokai parudavę - tokiu atveju uždengti folija ir paliekti kepti toliau.
Beje šį kepinuką reikia patiekti ant stalo nedelsiant, kol jis yra visame savo gražume ( išsipūtęs).