Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Asta @ 2010 12 29, 13:12)
Yra visa moliūgų tema:
http://www.supermama...

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Įdarytas karpis
karpio(mano buvo 2kg.)
duonos 6 riekelių(klaip.plikytos)
morkų 2 vidutinių
120gr.fermentinio sūrio
česnakų 6 skilteles
alyvų aliejaus
pipirų mišinio, druskos
Karpį nuskusti, išimti žiaunas ir vidurius, gerai būtų pašalinti dalį vidinio kaulo, to storesnio, kur randasi nugaroje, aš per pilvo apačią įkišau virtuvines kaulams karpyti žirkles ir atkirpau šonkaulius nuo stuburinio kaulo ir ištraukiau tą stuburkaulį, galima ir netraukti, tuomet tilps mažiau įdaro.Karpį ištrinti česnakais, druska ir pipirais ir palikti pasimarinuoti valandėlę.Įdarui duoną supjaustyti kubeliais ir iškepti aliejuje, kol gerokai pagels, išgriebti, atidėti.Tada pilti į keptuvę šiek tiek aliejaus, sudėti tarkuotas morkas, kepti apie pora min., tuomet sudėti tris skilteles susmulkinto česnako ir dar truputi pakepti, kol pasijaus česnako kvapas, morkas su česnaku sudėti į keptą duoną, pravėsus sutarkuoti sudėti sūrį ir dar česnako porą skiltelių, sumaišyti ir sudėti įdarą į karpio vidų, užsandarinti smeigtukais, ištepti karpį majonezu, dėti į orkaitę ant trupučio aliejaus ir kepti apie 40-50min.,180temp., kol karpis pradės ruduoti.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Viščiukas TAPAKA
nuoroda į mano blogą : http://astriai-saldu...kas-tapaka.html
user posted image
Reikia:
1kg viščiuko
1 galvos česnako
1-2 citrinos
druska, pipiras

Eiga:
Viščiuką nuplauname, sukapotą česnaką įtriname į jį , padruskuojame,papipiriname ir tada išspaudžiame citrinos sultis ant mūsų viščiuko ,gerai įtriname ir marinuojame šaldytuve 2-3h, bet geriausia per naktį.Kepame apie 1-1,30val. orkaitėje kuri įkaitinta iki 180c , pabaigome padidinu iki 220c kad apskrustų vištytė greičiau.Labai paprasta ir labai skanu smile.gif prie vištytės galite kepti bulves, ir skaniausia su marinuotomis daržovėmis, liux .

Žuvies sukinukai
nuoroda: http://astriai-saldu...-sukinukai.html
user posted image
Reikia:
žuvies file (tik betkokia,aš naudojau lydekos file)
sūrio
morkų,svogūnų,obuolių mišrainės (galima tiesiog pasikepinti morką ir svogūną)
kiaušinio
džiuvesėlių su paprika (tiks ir paprasti)
žuvies prieskoniai , pipiras ....
garnyre gali būti ir ryžiai ir bulvės ,kaip kam skaniau smile.gif puošiau citrinos griežinėliu ir mėtos lapeliu ...

Eiga:
File lengvai pamušti, paprieskoniuoti , tada dedam mokrkų mišrainę , sūrio trakuoto ir susukame , smeigiame smeigtuku kad laikytų ...Merkiame sukinuką į kiaušinio plakinį ,ir į džiuvėlius,tai darome 2-3 kartus ir dedame sukinuką į įkaitintus riebalus, iš visų pusių apkepame. Tiekiame su ryžiais . Skanaus ...
Atsakyti
Tinka tiek pietums, tiek vakarienei mirksiukas.gif

Sūrio suflė (receptas)

user posted image
user posted image

2 asmenims

Reikės:

* 20 g sviesto
* 20 g miltų
* 125 ml pieno
* 2 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
* 100 smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* druska, pipirai, tarkuotas muskato riešutas

* gabaliukas sviesto
* trupinių

Įkaitinti orkaitę iki 180-200 °C temperatūros.

1. Katinimo inde ant mažos ugnies ištirpinti sviestą.
2. Suberti miltus.
3. Išmaišyti, kad nebūtų jokių gumulėlių - masė turi būti vienalytė
4. Po truputį pilti pieną ir nuolat maišyti.
5. Kad išgauti vienalytę be jokių gumulėlių masę, tiesiog paplakti su šluotele.
6.-7. Tada po vieną įmaišyti kiaušinio trynius - gaunasi geltonos spalvos masė.
8. Pagardinti druska, pipirais ir būtinai tarkuotu muskao riešutu - jis suteikia sūrio suflė įpatingą aromatą ir prieskonį wink.gif
9. Suberti tarkuotą fermentį sūrį (geriau sūrį sutarkuoti smulkiai, tada masė lygiau iškyla ir yra puresnė)
10. Ir išmaišyti iki vientisos masės.
11. Atsargiai, neskubant į masę įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus ( plakant baltymus, įberti žiupsnį druskos, geriau išsiplaks wink.gif )
12. Štai ir paruošta puri masė kepimui.
Kepimo indą ( tai gali būti bendras didelis indas arba porcijiniai indeliai) ištepti sviesto gabaliuku ir sieneles apbarstyti trupiniais. Pašauti kepti ~ 30 minučių. Būna, kad dar nepasibaigus kepimo laikui, suflė paviršius jau gerokai parudavę - tokiu atveju uždengti folija ir paliekti kepti toliau.
Beje šį kepinuką reikia patiekti ant stalo nedelsiant, kol jis yra visame savo gražume ( išsipūtęs).



Atsakyti
QUOTE(Berry22 @ 2010 12 29, 20:39)
Viščiukas TAPAKA


Nėra viščiuko tapaka, yra tik viščiukas tabaka cool.gif
Atsakyti
Jau sufle grožis, bigsmile.gif
O aš idedu tokį sveikuolišką smile.gif ir laaabai greitą. Reikės briuselio kopūstų, kelių šaukštelių dižono garstyčių, bruknių, aliejaus, druskos, pipiriukų, klevų sulos sirupo. Briuselius išverdam, Iš likusių padarom padažiuką ir užpilam. Dar apibarsčiau skrudintomis moliūgų sėklomis. mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti

 i 
Primenu, kad čia tema receptams su nuotraukomis. Visus kitus niuasus prašome aptarinėti kur kitur ( per skype, až, meilais ir pan.) Neterškite temos.
Atsakyti
QUOTE(aida1 @ 2010 12 29, 09:54)
O kiek vandens reikia pilti į butelį, kepant vištą? Jeigu ją pastatyti orkaitėje, tai skardą nuleist iki apačios? Papaiškinkit neišmanėlei  doh.gif

Vandens pili iki butelio kakliuko pradžios, skardą leidžiu ant žemiausios įrantėlės.

QUOTE(mamairute @ 2010 12 29, 11:43)

Ačiū, po 2 šaukštus miltų ir druskos ant kokio kiekio bulvių? Kiek laiko kepa?


Na, man išėjo apie 10 vidutinių bulvių, o kepa, kol įsmeigus peiliu, bus minkštos (orientuotis į valandą) 4u.gif
Atsakyti
Srove, karpis atrodo tobulai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2010 12 30, 17:46)
Srove, karpis atrodo tobulai wub.gif  wub.gif


Ačiu, tikrai labai skanus, dabar dar ir su višta šitą reikalą išbandysiu.

Su naujais šeimininkės!!!


[U]Ta proga, keptas, įdarytas upėtakis.[/U]
upėtakio (mano svėrė 2600kg.)
2 morkų
pangasijos file 0,5kg.
2 svogūnų
majonezo 2šaukštus
česnako 3 skiltelės
3 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas krakmolo
kiaušinis
druskos, pipirų
Upėtakį gerai nuskusti, išimti žiaunas, vidurius ir išimti visą žuvies mėsą su kaulais, paliekant galvą, viršutinius pelekus, uodegą.Išrinkti kaulus iš žuvies ir supjaustyti apie pusantro cm. gabaliukais minkštimą, pangasijos file sumalti, sudėti į supjaustytą lašišos mėsą ir sudėti likusius ingriedijentus, išminkyti.(svogūnus apkepinti iki geltonumo, prie jų dėti morkas irgi apkepti trumpai).Visą masę uždengti, padėti šaltai kelioms valandoms, arba nakčiai.Skūrą ištrinti prieskoniais taip pat, prikimšti įdaro ir užsiūti, lašišą ištepti majonezu ir kepti 180 temp.apie val., žiūrėti, kai pradės viršus gelsti, traukti lauk, kepant vis palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.Aš dėjau ant kepimo popieriaus, ant jo dar foliją tiesiau, kad geriau paskui išimti būtų ir perkelti į serviravimo lėkštę.Puikiai pjaustėsi, skonis, kaip ir keptos lašišos.
user posted image
user posted image
Atsakyti
grazu be proto, bet kol padaryciau visa sita darba, jau turbut valgyt nenoreciau
Atsakyti
Krokodilas

0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus

Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną maišome tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):

user posted image

Šonuose įpjauname 3-4 cm juosteles:

user posted image

Patepame pomidorų padažu:

user posted image

Dedame norimą įdarą. Aš dėjau lydytą sūrį ir karšto rūkymo kumpelį:

user posted image

Juosteles vyniojame ant įdaro:

user posted image

user posted image

Suformuojame galvą:

user posted image

Iš kito galo susukame uodegą, iš likusios tešlos suformuojame kojas ir antakius. Vietoj akių įdėjau razinas. Perkeliame ant silikoninio padėkliuko ir pašauname į orkaitę 100 laipsnių:

user posted image

Kai tešla pakyla, aptepti baltymu. Toliau kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

user posted image

Skanaus.
Atsakyti