Nuolat seku šią temą, o dabar ateinu su kalėdinių pietų prisiminimu:
Višta ant butelio
reikalinga vidutinė višta, ją ištriname mėgiamais prieskoniais (tryniau baziliku, kadagio uogom, pipirais, druska, trintu česnaku, garstyčių milteliais) ir paliekam ramybėj (marinavau nuo kūčių vakaro).
Įkaitinam orkaitę, pasiimam alaus butelį, jo vidun pilam vandens ir maunam vištą (sexy tokia vištukė gavosi, nu bet ir apetitą žadinanti), butelį su višta statom į orkaitę ant skardos ir paliekam kept apie pusantros/dvi valandos (priklausomai nuo vištos dydžio ir orkaitės).
Kai įsmeigus ima tekėti skaidrios sultys, viskas, višta pasirengusi pagaliau atsigulti lėkštėn.
Mūsiškė ką tik numauta nuo butelio, nuo įsmeigimo trūko odelė ir viena koja praktiškai atsiskyrė nuo kūno (klipata tokia vištelė, bet sultinga, minkštutė
) kitas žingsnis - skubiai supjaustyta, didesnė dalis sunaikinta su Elenos stiliaus bulvėmis
Pastaba - nuėmus guldyti iš karto į lėkštę, nes bandžiau pjaustymui pasidėt ant lentutės - pernelyg sultinga.