Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(regna @ 2010 12 18, 23:35)
Aistutėle,

    labai pikantiškas vištienai marinatas yra:
   jogurtas+medus+garstyčios grūdėtos+saldžioji raudonoji paprika{miltukai}

Gal kas man gali pasakyti, ar pamarinavus tokiam misiny druskos nebereikia, ar reikia pasudyti pries kepant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 23 gruodžio 2010 - 14:51
QUOTE(mamairute @ 2010 12 24, 11:44)
Sveikos visos, visų pirma sveikinu su šventėm, brangios gaspadynės 4u.gif
Turiu klausimą - vieną kartą per teliką mačiau lyg ir ukrainietišką pyragą, kažkaip ant iškočiotos mielinės tešlos paskleidė faršą (nepamenu žalią ar keptą), tešlą suvyniojo, supjaustė gabaliukais, sustatė tuos gabaliukus į formą ir kepė pečiuje. gavosi toks rutuliukinis pyragas. Gal kas turit receptuką? Būčiau dėkinga bigsmile.gif  4u.gif



QUOTE(harmoneta @ 2010 12 24, 22:38)
man atrodo nesenai sitam forume kazkas panasaus buvo wink.gif praversk atgal wink.gif

manau apie tai kalbate biggrin.gif 5.rozytes http://www.supermama...?...&p=42882044
Atsakyti
Nuolat seku šią temą, o dabar ateinu su kalėdinių pietų prisiminimu:

Višta ant butelio

reikalinga vidutinė višta, ją ištriname mėgiamais prieskoniais (tryniau baziliku, kadagio uogom, pipirais, druska, trintu česnaku, garstyčių milteliais) ir paliekam ramybėj (marinavau nuo kūčių vakaro).
Įkaitinam orkaitę, pasiimam alaus butelį, jo vidun pilam vandens ir maunam vištą (sexy tokia vištukė gavosi, nu bet ir apetitą žadinanti), butelį su višta statom į orkaitę ant skardos ir paliekam kept apie pusantros/dvi valandos (priklausomai nuo vištos dydžio ir orkaitės).
Kai įsmeigus ima tekėti skaidrios sultys, viskas, višta pasirengusi pagaliau atsigulti lėkštėn.
Mūsiškė ką tik numauta nuo butelio, nuo įsmeigimo trūko odelė ir viena koja praktiškai atsiskyrė nuo kūno (klipata tokia vištelė, bet sultinga, minkštutė thumbup.gif ) kitas žingsnis - skubiai supjaustyta, didesnė dalis sunaikinta su Elenos stiliaus bulvėmis thumbup.gif

user posted image

Pastaba - nuėmus guldyti iš karto į lėkštę, nes bandžiau pjaustymui pasidėt ant lentutės - pernelyg sultinga. doh.gif
Atsakyti
Sonatinos beliašai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 28, 13:30)
Gal turite kas gerų minčių ką su moliūgu daryti? ax.gif

http://www.supermama...howtopic=625818
Cukinijų tortas (Irmavi 7 žinutė)
Labai mūsų mėgstamas, tik esu darusiu per pusę cukinija su moliūgu, turbūt skanu bus ir vien cukinija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 28, 13:30)
Gal turite kas gerų minčių ką su moliūgu daryti? ax.gif


pas Sonatiną bloge visai nieko yra moliūgų plovas. Kažkada dariau tai ir vienas skanu ir prie mėsos
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 28, 11:21)

thumbup.gif aš irgi tokią vištą labai garbinu, tik reikia mergaitėms pasakyti, kad reikia atsargiai vištą nuo butelaičio nuimti, nes yra pavojus rankeles apsiplikyti bigsmile.gif Patikslinkite praša - kas yra Elenos stiliaus bulvės? g.gif

nuplautos bulvės su lupena, apvoliotos miltų/druskos mišinyje( 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai druskos) ir keptos orkaitėje. 4u.gif
Atsakyti
O kiek vandens reikia pilti į butelį, kepant vištą? Jeigu ją pastatyti orkaitėje, tai skardą nuleist iki apačios? Papaiškinkit neišmanėlei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aida1 @ 2010 12 29, 09:54)
O kiek vandens reikia pilti į butelį, kepant vištą? Jeigu ją pastatyti orkaitėje, tai skardą nuleist iki apačios? Papaiškinkit neišmanėlei  doh.gif


Aha man irgi idomu visas procesas g.gif
Atsakyti
QUOTE(aida1 @ 2010 12 29, 09:54)
O kiek vandens reikia pilti į butelį, kepant vištą? Jeigu ją pastatyti orkaitėje, tai skardą nuleist iki apačios? Papaiškinkit neišmanėlei  doh.gif

Aš tai vandenuko pylu du trečdalius bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(cheery @ 2010 12 28, 19:21)
trintą sriubą thumbup.gif

čia receptas? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 28, 20:29)
http://www.supermama...howtopic=625818
Cukinijų tortas (Irmavi 7 žinutė)
Labai mūsų mėgstamas, tik esu darusiu per pusę cukinija su moliūgu, turbūt skanu bus ir vien cukinija  smile.gif

Pas mane vien moliūgas g.gif
Papildyta:
QUOTE(dangiuk @ 2010 12 28, 22:50)
nuplautos bulvės su lupena, apvoliotos miltų/druskos mišinyje( 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai druskos) ir keptos orkaitėje.  4u.gif

Ačiū, po 2 šaukštus miltų ir druskos ant kokio kiekio bulvių? Kiek laiko kepa?
Papildyta:
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 28, 20:29)
Labai mūsų mėgstamas, tik esu darusiu per pusę cukinija su moliūgu, turbūt skanu bus ir vien cukinija  smile.gif

Dar klausimas - pomidoras žalias ar apkepintas? O jeigu į majonezą taip imt ir česnakėlio įspaust? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 29, 11:43)


Dar klausimas - pomidoras žalias ar apkepintas? O jeigu į majonezą taip imt ir česnakėlio įspaust? g.gif

Blogai pirmais paračiau doh.gif turėjop būti: turbūt bus skanu ir vien tik su moliūgu smile.gif
Pomidoras žalias, aišku skaniausias iš daržo aštraus skonio, o ne tie vandeningi. Vieną pertepimą visada darau su majonezu į kurį įspausta česnako. Visų tokiu majonezu nepertepinėju, kad nebūtų česnako perdaug, vieno sluoksnio kaip tik mum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 29, 11:43)

čia receptas? rolleyes.gif



Yra visa moliūgų tema:
http://www.supermama...
Atsakyti