Užkepta žuvis
Žuvį ir daržovės galit pasirinkti pagal skonį ir piniginę
Pas mane buvo menkės filė.
Žuvį apibarstome druska,šviežiai maltais pipirais,išspaudžiame biški citrinos sulčių.
Morkas,svogūną ir pievagrybius supjaustome.Kadangi žuvis greitai paruošiamas produktas daržovės pakepiname ant sviesto.Paskaniname druska,pipirais,įpilame grietinėles.
Imame kepimo popierių ir iškerpame apskritimus,po 4 vnt vienai porcijai.
Imame du apskritimus,sudedame žuvį,ant viršaus dedame keptas daržovės,uždengiame kitais apskritimais (2 vnt) ir užspaudžiame galus.
Kepame orkaitėje 200 l maždaug 15-20 min.
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 12 15, 11:19)
o ka tas kepimo popierius siuo atveju "duoda"? nes gi galima porcijas sudeti i apkepeliu indelius uzdengt folija ir kept.
QUOTE(aliacoco @ 2010 12 15, 11:21)
O folijoje negalima? , koks būtų skirtumas
Tai galima ir folijoje,ir indėliuose...ir kaip tik norit.Tiesiog parašiau kaip gaminau aš ir viskas
Vištienos krūtinėlės karbonadas su grybų padažu
Krūtinėlę supjausčiau į tris dalis, pabarsčiau druska ir pipirais, palikau šiek tiek pasimarinuoti, tada pavoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje. Grybų padažui supjausčiau nedidelį svogūna, sutarkavau šiek tiek morkos ir pakepinau svieste, tada sudėjau pjaustytus baravykus, pabarsčiau druka, pipirais ir apkepiau, pyliau grietinėlę (viska pakepinus su šaukšteliu miltų galima pilti ir piena ) Ryžiai išvirti įprastai, daržovės garuose. Skanaus
Krūtinėlę supjausčiau į tris dalis, pabarsčiau druska ir pipirais, palikau šiek tiek pasimarinuoti, tada pavoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje. Grybų padažui supjausčiau nedidelį svogūna, sutarkavau šiek tiek morkos ir pakepinau svieste, tada sudėjau pjaustytus baravykus, pabarsčiau druka, pipirais ir apkepiau, pyliau grietinėlę (viska pakepinus su šaukšteliu miltų galima pilti ir piena ) Ryžiai išvirti įprastai, daržovės garuose. Skanaus
Škotiški blynai
250ml miltų
2 šaukštai cukraus
1 a/š kepimo miltelių
1/4 a/š valgomosios sodos
1 a/š citrinų sulčių
250ml pieno
1kiaušinis
2 šaukštai aliejaus
aliejaus kepti
Citrinų sulis sumaišykite su kambario temp. pienu ir palikite 5min pastovėti. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir sodą. Viduryje padarykite įdubą ir ten supilkite išplaktą kiaušinį, aliejų ir maždaug du trečdalius pieno, išmaišykite. Pažiūrėkit tešlos tirštumą, jei ji neišteka iš vertikaliai laikomo šaukšto, supilkite ir likusį pieną. Įkaitinkit keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus
250ml miltų
2 šaukštai cukraus
1 a/š kepimo miltelių
1/4 a/š valgomosios sodos
1 a/š citrinų sulčių
250ml pieno
1kiaušinis
2 šaukštai aliejaus
aliejaus kepti
Citrinų sulis sumaišykite su kambario temp. pienu ir palikite 5min pastovėti. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir sodą. Viduryje padarykite įdubą ir ten supilkite išplaktą kiaušinį, aliejų ir maždaug du trečdalius pieno, išmaišykite. Pažiūrėkit tešlos tirštumą, jei ji neišteka iš vertikaliai laikomo šaukšto, supilkite ir likusį pieną. Įkaitinkit keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus
Mieliniai blynai
Receptas iš čia Blizga ne dėl riebalų, tiesiog taip atsispindi
Kepu antra diena iš eilės ir turbūt kepsiu visa likusia savaitę Labai skanūs, vaikas sako, kad apgaudinėju ir prikepu ne blynų, o spurgų
Kadangi labai daug blynų išeina iš duotos normos, o mes tik du valgytojai, tai dariau iš 130 - 150 g miltų, šiek tiek daugiau nei pusė stiklinės pieno, vieno kiaušinio, šaukšto cukraus, mielių dėjau pusė pakelio (mano pakelis 7 g.) o visa kita pagal recepta Išėjo 14 - 16 blynų tokių kaip foto. Išsipučia tik apkepus viena pusę ir apvertus, tai neišsigaskit jei bandysit Tikrai panašiau į spurgas, o jei dar kepant įdėti tarkuotų obuolių įdėti tai išvis pasaka gautūsi
Receptas iš čia Blizga ne dėl riebalų, tiesiog taip atsispindi
Kepu antra diena iš eilės ir turbūt kepsiu visa likusia savaitę Labai skanūs, vaikas sako, kad apgaudinėju ir prikepu ne blynų, o spurgų
Kadangi labai daug blynų išeina iš duotos normos, o mes tik du valgytojai, tai dariau iš 130 - 150 g miltų, šiek tiek daugiau nei pusė stiklinės pieno, vieno kiaušinio, šaukšto cukraus, mielių dėjau pusė pakelio (mano pakelis 7 g.) o visa kita pagal recepta Išėjo 14 - 16 blynų tokių kaip foto. Išsipučia tik apkepus viena pusę ir apvertus, tai neišsigaskit jei bandysit Tikrai panašiau į spurgas, o jei dar kepant įdėti tarkuotų obuolių įdėti tai išvis pasaka gautūsi
Siandien gaminau vienos is mamyciu pasiulytus vistienos sukinukus. Gavosi nerealiai skaniai. Ikeliu nuotraukas kaip gavosi... Tik turiu klausima.. Kadangi vistiena kepa orkaiteje, daugiau nei 30 min, ji tampa kiek sausoka.. Valgant truko kazkokio padazo, tik niekaip nesugalvoju kokio? Noreciau kaledoms sveciams pagaminti juos, tik vat galvoju kad reiktu padazo prie tu sukinuku... Jei turit kokiu pasiulymu, lauksiu!
O cia nuotraukeles:
Pries idedant i orkaite
Iskepus
Leksteje
Beto, turiu dar viena klausimeli... Man vistiena iskepe puikiai, tik spalva mesos visdelto kiek baltoka buvo. Gal butu visai neblogai pries tai pacia file sojoj pamarinuoti ? Gal skonis nelabai pasikeis, o vistiena igaus gelsvesne spalva?
P.S. receptuka dar karta nukopijuoju, nes jis buvo senoje temoje..
Paruosiam krutinele kaip karbonadui. Pabarstom prieskoniais, patepam majonezu, ant virsaus uzdedame supjaustytu dziovintu slyvu, graikisku riesutu, pabarstome tarkuotu suriu. Ant pacio virsaus uzdedame maziuka gabaliuka sviesto. Po to suvyniuojame file i suktinuka ir sutvirtiname siulais arba spec. pagaliukais, dar galima dantu krapstukais. Skarda paslakstome aliejumi. Ir kepame apie 30-40 minuciu orkaiteje. (As kepu 3 lygyje is apacios). Temperatura nustatau 160-180. Skanaus!
O cia nuotraukeles:
Pries idedant i orkaite
Iskepus
Leksteje
Beto, turiu dar viena klausimeli... Man vistiena iskepe puikiai, tik spalva mesos visdelto kiek baltoka buvo. Gal butu visai neblogai pries tai pacia file sojoj pamarinuoti ? Gal skonis nelabai pasikeis, o vistiena igaus gelsvesne spalva?
P.S. receptuka dar karta nukopijuoju, nes jis buvo senoje temoje..
Paruosiam krutinele kaip karbonadui. Pabarstom prieskoniais, patepam majonezu, ant virsaus uzdedame supjaustytu dziovintu slyvu, graikisku riesutu, pabarstome tarkuotu suriu. Ant pacio virsaus uzdedame maziuka gabaliuka sviesto. Po to suvyniuojame file i suktinuka ir sutvirtiname siulais arba spec. pagaliukais, dar galima dantu krapstukais. Skarda paslakstome aliejumi. Ir kepame apie 30-40 minuciu orkaiteje. (As kepu 3 lygyje is apacios). Temperatura nustatau 160-180. Skanaus!
Galva apsisuko nuo Ulės ir Akviles grybų grožio
Kad suktinukai būtų gelsvesni, rausvesni, gali aptepti plakiniu, arba medumi
Kepti šonkauliukai:
šonkauliukų
česnakinės druskos
pipirų
---------------------
padažui:
2 šaukštai rudojo cukraus
2šaukštai sojos padažo
2šaukštai ketčupo
2šaukštai romo
2šaukštai čili padažo
2šaukštai vorčesterio padažo
šaukštas balzamiko acto
2šaukšteliai garstyčių
4skiltelės įšspausto česnako
Kauliukus pabarstyti gausokai česnakine druska ir pipirais iš vakaro.
Dėti į foliją, kartu su bulvėmis, užsandarinti ir kepti val. laiko 190temp.
Kol kepa pasiruošti padažą iš paminėtų ingriedijentų.Atidarius foliją, kauliukus išimti, bulves palikti.Pravėsus kauliukus aptepti gausiai padažu ir sudėti ant grotelių toliau kepti, porą kartų šepetėliu vis patepti padažu, kepti, kol paskrus, bulves pakišti po apačia, pavartyti, kol kepa.
Ir dar kotletai, apvalkale nevalgiukams .Į kiaulienos, kalakutienos faršą dėjau
truputį džiuvėsėlių apie gerą šaukštą, taip pat krakmolo nepilną šaukštą ir kiaušinį, smulkintą svogūną, apsukau bemiele tešla ir sukarpiau, dėjau į įkaitintą orkaitę 200l. temp., pakepiau šiek tiek, tada patepiau kiaušinio plakiniu ir kepiau, kol gražiai pagelto.
Kad suktinukai būtų gelsvesni, rausvesni, gali aptepti plakiniu, arba medumi
Kepti šonkauliukai:
šonkauliukų
česnakinės druskos
pipirų
---------------------
padažui:
2 šaukštai rudojo cukraus
2šaukštai sojos padažo
2šaukštai ketčupo
2šaukštai romo
2šaukštai čili padažo
2šaukštai vorčesterio padažo
šaukštas balzamiko acto
2šaukšteliai garstyčių
4skiltelės įšspausto česnako
Kauliukus pabarstyti gausokai česnakine druska ir pipirais iš vakaro.
Dėti į foliją, kartu su bulvėmis, užsandarinti ir kepti val. laiko 190temp.
Kol kepa pasiruošti padažą iš paminėtų ingriedijentų.Atidarius foliją, kauliukus išimti, bulves palikti.Pravėsus kauliukus aptepti gausiai padažu ir sudėti ant grotelių toliau kepti, porą kartų šepetėliu vis patepti padažu, kepti, kol paskrus, bulves pakišti po apačia, pavartyti, kol kepa.
Ir dar kotletai, apvalkale nevalgiukams .Į kiaulienos, kalakutienos faršą dėjau
truputį džiuvėsėlių apie gerą šaukštą, taip pat krakmolo nepilną šaukštą ir kiaušinį, smulkintą svogūną, apsukau bemiele tešla ir sukarpiau, dėjau į įkaitintą orkaitę 200l. temp., pakepiau šiek tiek, tada patepiau kiaušinio plakiniu ir kepiau, kol gražiai pagelto.
fantastika, Srove nors ir soti esu, bet apetita suzadina
Srove, puiku, kiap visada, bet manau ir yra esme tame, kiap tu sukai ir kiap kerpei. Nes dabar nei kiek man neaisku
srove tobula issisaugau
QUOTE(sabatini @ 2010 12 13, 18:43)
Prisidedu Ulei del pagyrimu uz tarybini guliasa, siandien buvo musu vakariene, labai skanu...
Įmeskit, kas linką, please
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2010 12 15, 11:26)
Tai galima ir folijoje,ir indėliuose...ir kaip tik norit.Tiesiog parašiau kaip gaminau aš ir viskas
Bet kokiu atveju - rezultatas lėkštėje pribloškiantis
Papildyta:
QUOTE(etainy @ 2010 12 15, 19:57)
Beto, turiu dar viena klausimeli... Man vistiena iskepe puikiai, tik spalva mesos visdelto kiek baltoka buvo. Gal butu visai neblogai pries tai pacia file sojoj pamarinuoti ? Gal skonis nelabai pasikeis, o vistiena igaus gelsvesne spalva?
[/size][/color]
Spalvai (ir skoniui) pagerinti naudoju ciberžolę (kurkuma). Į tešlą taip pat jos dedu, pvz, koldūnų.
QUOTE(mamairute @ 2010 12 16, 10:13)
Įmeskit, kas linką, please
http://www.supermama...?...74436&st=24