QUOTE(vilke_ziema @ 2011 02 16, 11:15)
Taip daug pieno reikia det 1,100 l ir dar grietineles 100 ml, ar nieko nesumaiset??
Nieko nesumaišiau, specialiai, kai kepiau šitą plokštainį viską pasvėriau ir pamatavau, pasikartosiu, reikia ilgai kepti, iš pradžių val.temp.turi būti aukštesnė, o paskui numažinti ir pamiršti, kad kepa plokštainis, ar kugelis.Kepant ilgiau kepimo indų sienelės turi būti storesnės, kad nesudegtų, taip pat reikia žiūrėti į bulvių kokybę, kad nebūtų labai skystos, jei skystesnės, tai ir pieno šiek tiek mažiau pilti.Kad viršus nesudegtų, po val galima pridengti folija, ar dangteliais indo. apsišarvuokit kantrybe ir išsikepsit skanų plokštainį, ar kugelį
O kad būtų į temą visai, tai įdėsiu dar valentinui skirtą bulvių košės ir morkų piure su vištienos krūtinėlės maltinukais.
vištienos krūtinėlės 500gr.
grietinėlės 100gr.
šaukštas aliejaus
svogūniukas
5 pipirų mišinio žiupsnelis
druskos
Krūtinėlę nusausinti, sumalti, supilti grietinėlę, aliejuje pakepti svogūną, visus likusius produktus sudėti į mėsą ir gerai išminkius, padėti šaltai val. laiko.Po val.padaryti norimos formos rutuliukus ir kepti kelias minutes vieną pusę, paskui kitą.Neperkepti! kad liktų sultingi.