Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(nesuper @ 2011 02 15, 02:03)
Linkiu, kad ir nesuzinotumet  smile.gif  Jausmas labai nemalonus  unsure.gif  Man asmeniskai obuoliu sultys skanu, bet vien del to jausmo as u negeriu, stoja skrandis ir daryk ka nori  unsure.gif Bet cia jau ne i tema  blush2.gif

aj, tikiu- as gi jokiu misko grybu negaliu valgyt bei naturalaus medaus, nei gero alaus... bet ar kam pasiskusi? Fermentu ner... Bet , kalbant apie technologija, nereikia cia kosminiu raketu isradinet- geros sultys jos ir bus geros, rugscios tai rugsios... O jei as negaliu valgyt grybu ir medaus, tai nerasau, kad jie is esmes blogi,,, 4u.gif
Atsakyti
Ale mergos ir pavarot į pievas, mano klausimas buvo - ar antį marinuoti reikia su spaustom ir mažai kaitintom sultim, ar su vadinama sokovarka privarvintom bigsmile.gif Nesuprantančių klausimo prašau nesivarginti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 14, 23:36)
O sultys spaustos ar garintos?


Ne nu.... Parsineši iš rūsio trilitriaką ir kepi. Šiaip jau normalūs žmonės sultis spaudžia, paskui užvirina su cukrum ir supilsto. Ir šitą pagamintą produktą naudoja... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O jei rimtai - spaustos lotuliukas.gif Kažkaip neteko matyt, kad obuolius garintų, serbentus tai taip, bet obuolius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 15 vasario 2011 - 09:28
QUOTE(simike @ 2011 02 15, 11:26)
Ne nu.... Parsineši iš rūsio trilitriaką ir kepi. Šiaip jau normalūs žmonės sultis spaudžia, paskui užvirina su cukrum ir supilsto. Ir šitą pagamintą produktą naudoja...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O jei rimtai - spaustos  lotuliukas.gif Kažkaip neteko matyt, kad obuolius garintų, serbentus tai taip, bet obuolius...

as ir bandziau isivaizduot-nepavyko schmoll.gif
o svieziai spaustu gi neissaugosi- po poros dienu jau rugti pradetu. Tai cia savaime aisku, kad is rusio, is stiklainio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2011 02 15, 09:26)
Ne nu.... Parsineši iš rūsio trilitriaką ir kepi. Šiaip jau normalūs žmonės sultis spaudžia, paskui užvirina su cukrum ir supilsto. Ir šitą pagamintą produktą naudoja...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O jei rimtai - spaustos  lotuliukas.gif Kažkaip neteko matyt, kad obuolius garintų, serbentus tai taip, bet obuolius...


aš ir cukraus nededu, tik pakaitinu į stiklainį ir uždarau
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 15, 09:32)
as ir bandziau isivaizduot-nepavyko  schmoll.gif

tikrai garina, ir sultys daaaaug skanesnės wub.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 02 15, 09:34)
aš ir cukraus nededu, tik pakaitinu į stiklainį ir uždarau

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kibinai
kibinai
Tešla
• Kvietiniai miltai - 1 kg
• Sviestas - 250 g
• Kiaušiniai - 3 vnt.
• Grietinė (30% riebumo) - 160 g
• Kefyras - 100 ml
• Kiaušinis (patepimui) - 1 vnt.
Įdaras
• Kiaulienos kumpis - 620 g
• Svogūnai - 250 g
• Aliejus - 10 ml
• Druska - pagal skonį
• Juodieji malti pipirai - pagal skonį
Paruošimas
• 1. Persijokite miltus į gilų dubenį. Įtarkuokite sviestą ir trinkite jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.
• 2. Tada supilkite greitinę, kefyrą, įmuškite kiaušinius ir minkykite, kol tešla pasidarys vientisa ir neliks miltų gumulėlių.
• 3. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite 1 valandai šaldytuve.
• 4. Kol tešla stingsta, paruoškite įdarą. Pašalinkite kiaulienos kumpio plėves, mėsą supjaustykite juostelėmis, tada – kubeliais ir smulkiai sukapokite.
• 5. Nulupkite svogūnus, supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
• 6. Atvėsusius svogūnus sumaišykite su mėsa, pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite.
• 7. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir supjaustykite ją į 18 vienodų gabalėlių.
• 8. Tešlos gabalėlius dar šiek tiek paminkykite ir iškočiokite maždaug 8 cm skersmens blynelius.
• 9. Ant kiekvieno blynelio dėkite po 50 gramų mėsos įdaro, tešlą perlenkite per pusę ir gražiai suspauskite tešlos kraštus, kad susiformuotų bangelės.
• 10. Kibinus sudėkite į skardą, patepkite juos kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite apie 30-40 minučių, kol kibinai gražiai apskrus.
skanaus 4u.gif
Papildyta:
Lazanija
lazanija
lazanija2
reikia:
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g. Parmezano sūrio;

Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto,
prieskonių ir druskos;

Bechamel padažui:
50 g. sviesto,
50 g. miltų,
900 ml pieno,
malto muskato.
Veiksmai :
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska,
raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feminell'a: 15 vasario 2011 - 10:00
QUOTE(simike @ 2011 02 15, 09:26)
Ne nu.... Parsineši iš rūsio trilitriaką ir kepi. Šiaip jau normalūs žmonės sultis spaudžia, paskui užvirina su cukrum ir supilsto. Ir šitą pagamintą produktą naudoja...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O jei rimtai - spaustos  lotuliukas.gif Kažkaip neteko matyt, kad obuolius garintų, serbentus tai taip, bet obuolius...

Aš esu ta nenormali - obuolių sultis garinu beee.gif brunette.gif O šiaip tai rekomenduočiau pasiskaityti knygą ,,Emocinio intelekto ugdymas" mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(yuki @ 2011 02 15, 09:39)
tikrai garina, ir sultys daaaaug skanesnės wub.gif

drinks_cheers.gif Na va, nors su vienu žmogum lietuviškai susikalbėjom, net normalia pasijutau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 15 vasario 2011 - 10:08
Vištienos užkepėlė
užkepėlė
Reikia:
ryžių
vištienos
brokolių
porų
sūrio
majonezu
Eiga:
ryžius išsivirti. apvirti vištieną ir pakepinti su brokoliais bei poru. į dubenėlį dėti sluoksnį ryžių, ant viršaus vištiena su brokoliais ir poru o galiausiai aplieti tarkuotu sūriu sumaišytu su šaukštu majonezo. galima užberti prieskonių palei skonį. dėti į mikrobangę kad sūris išsilydytų. skanaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mamairute @ 2011 02 15, 10:05)


o kur mėsa? g.gif

kaip tai kur? biggrin.gif viduj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(feminell'a @ 2011 02 15, 10:08)
Vištienos užkepėlė
užkepėlė
Reikia:
ryžių
vištienos
brokolių
porų
sūrio
majonezu
Eiga:
ryžius išsivirti. apvirti vištieną ir pakepinti su brokoliais bei poru. į dubenėlį dėti sluoksnį ryžių, ant viršaus vištiena su brokoliais ir poru o galiausiai aplieti tarkuotu sūriu sumaišytu su šaukštu majonezo. galima užberti prieskonių palei skonį. dėti į mikrobangę kad sūris išsilydytų. skanaus 4u.gif
Papildyta:

kaip tai kur? biggrin.gif  viduj biggrin.gif

Atsiprašau, jau suradau ir klausimą ištryniau blush2.gif O receptukai puikūs thumbup.gif
Atsakyti
Labai norėtusi kad pratrintumėt savo aiškinimus ir liktų tik nuotraukos su receptais ,Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2011 02 15, 10:16)
Labai norėtusi kad pratrintumėt savo aiškinimus ir liktų tik nuotraukos su receptais ,Ačiū 4u.gif

Ir sutinku, ir ne - pasisakymus ne į temą tikrai reikėtų trinti, tačiau tuo atveju, kai kyla klausimų tikslinant receptą, - klausimą ir atsakymą reikėtų palikti. bigsmile.gif
Atsakyti