Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Patiekalas iš vaikystės.....

Bulvių kukuliai

100 g varškės 9%
5-6 vnt didelių bulvių
krakmolo
druskos

Bulvės smulkiai sutarkuojame.
Išspaudžiame masę kaip cepelinams.Sudedame krakmolą kuris lieka po išspaudimo, varškę,paskaniname su druska ir gerai išmaišome.
Darome nedidelius kamuoliukus ir verdami pasūdytame vandenyje.
Patiekiame su grietine.

O dar mama darydavo pienišką sriuba su tokiais kukuliais 4u.gif

user posted image

user posted image



Atsakyti
LABAI LABAI SKANU, O DAR MANO MAZYLEI PO ANGINOS OPERACIJOS, PATS TAS MINKSTA, SAKE TOS TETUTES RECEPTAI JEGA !!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2011 02 14, 11:43)
sveikutes,as gal akla nu bet neberandu kur yra cili sriuba ar troskinys nepAmenu tiksliai ,gal kas gali pagelbeti  4u.gif

Ta?:
http://www.supermama...?...4436&st=216
Papildyta:
QUOTE(simike @ 2011 02 14, 12:32)
O man triušis skaniausias išvirtas ir patroškintas su svogūnais ir trupučiu grietines  ax.gif

Gal galima padetalizuoti, ką reiškia išvirtas ir patroškintas? g.gif
Anties receptuko laukiam biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 14 vasario 2011 - 13:10
QUOTE(vaimis @ 2011 02 14, 12:53)
LABAI LABAI SKANU, O DAR MANO MAZYLEI PO ANGINOS OPERACIJOS, PATS TAS MINKSTA, SAKE TOS TETUTES RECEPTAI JEGA !!!  4u.gif


Greito pasveikimo jums wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 14, 09:52)
Retai čia pasisakau, bet neištvėriau: kas turi bent menkiausią supratimą kaip paruošti antį, neduos man sumeluoti, kad parą laiko marinavus, anties vidų įtrinus sviestu, po gabalėlį sviesto įdėjus po kiekviena šlaunele, į jos vidų įkišus pjaustytą svogūną, apelsiną, obuolių ir rome mirkytas slyvas, sultis nuo slyvų supilus į anties vidų, ir svarbiausia - sandariai susukus į foliją ir dar skardą uždengus folija - antis neturi jokių šansų būti sausa, priešingai, man net kilo klausimas, ar nebus ji šiek tiek per minkšta. Na tarkim man patinka ančiukas su tokia chrust odele su nukepusiais riebalais, bet tai čia mano, o ne recepto autorės, problema. Siūlyčiau ateityje nerašyti vien tam, kad palikti temoje savo pėdsaką ir gadinti kitiems nuotaiką. Ačiū bigsmile.gif
Beje, daug labiau praturtintum temą, jeigu įdėtum savo išbandytą receptuką, mažu ir kitiems patiktų mirksiukas.gif Kaip tik šaldiklyje tupi ančiukas ir prašosi suvalgomas bigsmile.gif



Atsiprašau, kad ne į temą, bet nesusivaldžiau.... Paskaičiau komentarą ir seilė iki klaviatūros nutyyyyyyyyyyso, nu taip skaniai aprašyta, kad nors imk ir lėk anties medžioti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2011 02 14, 15:10)
Atsiprašau, kad ne į temą, bet nesusivaldžiau.... Paskaičiau komentarą ir seilė iki klaviatūros nutyyyyyyyyyyso, nu taip skaniai aprašyta, kad nors imk ir lėk anties medžioti biggrin.gif

Pas mane, brangioji, tik ištraukos iš teksto, čia Ulytei reik rankon būčiuot už šį šedevrą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 14, 15:08)
Gal galima padetalizuoti, ką reiškia išvirtas ir patroškintas? g.gif
Anties receptuko laukiam biggrin.gif


Išvirtas reiškia, kad dedi į puodą ir verdi blink.gif lotuliukas.gif Kas čia neaiškaus... Imi puoda, pili vandens, dedi triušį supjaustytą, dedi druskos, pipirų, lauro lapų. Išvirusį dedi į petelnę, dedi svogūno ir apčirškini, galiausiai dedi grietinės šaukštą ar du, ir dar pačirškini. Nu aiškiau būt negali lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O anties receptukas mano paprastas. Proporcijų tikslių nepasakysiu, nes iš akies visko dedu. Antį žodžiu pamarinuoju kokią parą, ar ilgiau, su pipirais, druska, kmynais, majonezu, jei turiu ir paukštienos prieskonių uždedu. Paskui dedu į skardą, pilu ten obuolių sulčių ir kepu vis pavartant antį. Galima kept ir rankovėj, tada į ją reikia pripilti sulčių. Viskas paprastai. Kartais dar visą antį iš kart marinuoju obuolių sultyse. Antį įtrinu prieskoniais ir pamerkiu parai į obuolių sultis. Ir viskas, paskui kepu, kepant į skardą irgi įpilu sulčių.
Dar kepu ir vyne (sangrijoj). Tai antį irgi pamarinuoju, tik ją gabaliukais supjaustau. Marinuoju irgi parą laiko. Paskui viską į skardą, užpilu tokiu mišinuku - vynas, medus, vyšnių kompotas, biškiukas druskos (turėtų būti saldžiai rūgštus mišinys). Ir kepu, vis pavartant gabaliukus, kad išsitroškintų.
Temepratūra, na apie 180.
Dar labai skanu, naminės šviežios dešrelės troškintos vyne. Kažkada rodė per TV, bet aš neseniai pabandžiau ir liuks. Dešreles apkepinti reikia aliejuje, išimti, tada sudėti pjaustytą česnaką, nepagailint, sudėti ten atgal dešreles ir užpilti viską vynu, kad apsemtų (aš pyliau saldų naminį), dėti druskos, pipirų ir troškinti apie 40 min. Labai skanu, viduj mėsytė balta palieka, o odelė tokia trapi.
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 14 vasario 2011 - 16:43
na vyną aš ir taip galiu išgert, doh.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2011 02 14, 16:27)
*Išvirtas reiškia, kad dedi į puodą ir verdi  blink.gif  lotuliukas.gif Kas čia neaiškaus... Imi puoda, pili vandens, dedi triušį supjaustytą, dedi druskos, pipirų, lauro lapų. Išvirusį dedi į petelnę, dedi svogūno ir apčirškini, galiausiai dedi grietinės šaukštą ar du, ir dar pačirškini. Nu aiškiau būt negali  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
**O anties receptukas mano paprastas. Proporcijų tikslių nepasakysiu, nes iš akies visko dedu. Antį žodžiu pamarinuoju kokią parą, ar ilgiau, su pipirais, druska, kmynais, majonezu, jei turiu ir paukštienos prieskonių uždedu. Paskui dedu į skardą, pilu ten obuolių sulčių ir kepu vis pavartant antį. Galima kept ir rankovėj, tada į ją reikia pripilti sulčių. Viskas paprastai. Kartais dar visą antį iš kart marinuoju obuolių sultyse. Antį įtrinu prieskoniais ir pamerkiu parai į obuolių sultis. Ir viskas, paskui kepu, kepant į skardą irgi įpilu sulčių.
Dar kepu ir vyne (sangrijoj). Tai antį irgi pamarinuoju, tik ją gabaliukais supjaustau. Marinuoju irgi parą laiko. Paskui viską į skardą, užpilu tokiu mišinuku - vynas, medus, vyšnių kompotas, biškiukas druskos (turėtų būti saldžiai rūgštus mišinys). Ir kepu, vis pavartant gabaliukus, kad išsitroškintų.
Temepratūra, na apie 180.
Dar labai skanu, naminės šviežios dešrelės troškintos vyne. Kažkada rodė per TV, bet aš neseniai pabandžiau ir liuks. Dešreles apkepinti reikia aliejuje, išimti, tada sudėti pjaustytą česnaką, nepagailint, sudėti ten atgal dešreles ir užpilti viską vynu, kad apsemtų (aš pyliau saldų naminį), dėti druskos, pipirų ir troškinti apie 40 min. Labai skanu, viduj mėsytė balta palieka, o odelė tokia trapi.
ax.gif

*Na neaišku man galbūt todėl, kad paprastai pirma apkepina, o paskui troškina, Tavo atveju labiau būtų virtas ir apkeptas, va dabar ir man daėjo bigsmile.gif
**Atėjai su dviem anties receptais, įdomūs, reikės išbandyti bigsmile.gif
Turiu du klausimus:
- obuolių sultys naminės ar pirktinės? Jeigu naminės, tai rūgščios ar saldžios?
- antru variantu į padažą pili sangriją ar kitą vyną? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 14, 13:08)

dekui sio ieskojau 4u.gif
Atsakyti
Sultys naminės- maniškės nei saldžios, nei rūgščios. Viduriukas ax.gif O antra- pilu ar ta vyną, ar tai sangriją. Ka tuo metu turiu.
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2011 02 14, 19:27)
Sultys naminės- maniškės nei saldžios, nei rūgščios. Viduriukas  ax.gif O antra- pilu ar ta vyną, ar tai sangriją. Ka tuo metu turiu.

O sultys spaustos ar garintos?
Papildyta:
QUOTE(Leilla @ 2011 02 14, 18:34)
dekui  sio  ieskojau 4u.gif

Visada prašom mirksiukas.gif
Atsakyti