QUOTE(simike @ 2011 02 12, 18:32)
Daugiau šio recepto nenaudosiu ir kitam nerekomenduosiu...
Kaip bebutu keista,nemaza dali Ules receptu isbandziau...ir visi pavyke.Visus galiu rekomenduoti.Kaip tik ejau padekoti uz greitos picos recepta...Visada pavarijuoju,bet nesitikejau,kad bus taip skanu.Tapau tikra blogo fane.Aciu
[quote=simike,2011 02 12, 18:32]
[quote=Ulė,2011 01 14, 12:42]
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
Na kepiau šiandien antį pagal šį receptą. Išvada - antis sausa ir nelabai skani.
[/quote]
net nesigincysiu ir neirodinesiu
braske superrrr
[quote=Ulė,2011 01 14, 12:42]
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
Na kepiau šiandien antį pagal šį receptą. Išvada - antis sausa ir nelabai skani.
[/quote]
net nesigincysiu ir neirodinesiu
braske superrrr
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 12, 20:22)
Kam picos?
Kepu pagal tradicines taisykles, visada pavyksta- plonas traškus padukas, gardi pica.
Kiek laiko kepti?
QUOTE(due drops @ 2011 02 13, 04:21)
Kaip bebutu keista,nemaza dali Ules receptu isbandziau...ir visi pavyke.Visus galiu rekomenduoti.Kaip tik ejau padekoti uz greitos picos recepta...Visada pavarijuoju,bet nesitikejau,kad bus taip skanu.Tapau tikra blogo fane.Aciu
Aš irgi tikra Ulės fanė
[quote=simike,2011 02 12, 19:32]
[quote=Ulė,2011 01 14, 12:42]
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
Na kepiau šiandien antį pagal šį receptą. Išvada - antis sausa ir nelabai skani. Visų pirma, pagal šį receptą, - antiena sausa, antra - kas kepsit, jokiu būdu nedėkit apelsino su žievelėm į vidų, nes jos duoda kartumo mėsai, jei apdėsit jais ir šalia kepančias bulves, jos irgi bus karstelėjusios. Geriau jau apšlakstyti kokiom citrinų sultim. Trečia - medaus ir garstyčių marinatas nesuminkštino mėsos, nors maniškė antis tikrai nebuvo sena... Vienintelis skanus dalykas - tai keptos bulvės. Daugiau šio recepto nenaudosiu ir kitam nerekomenduosiu...
[/quote]
Kepiau pagal šį recepą, viskas pavyko kuo puikiausiai, tik aš dar ir citriną į vidų dėjau. Gal folijos ar kepimo rankovės nenaudojot, ar temperatūra netinkama ?
[quote=Ulė,2011 01 14, 12:42]
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
Na kepiau šiandien antį pagal šį receptą. Išvada - antis sausa ir nelabai skani. Visų pirma, pagal šį receptą, - antiena sausa, antra - kas kepsit, jokiu būdu nedėkit apelsino su žievelėm į vidų, nes jos duoda kartumo mėsai, jei apdėsit jais ir šalia kepančias bulves, jos irgi bus karstelėjusios. Geriau jau apšlakstyti kokiom citrinų sultim. Trečia - medaus ir garstyčių marinatas nesuminkštino mėsos, nors maniškė antis tikrai nebuvo sena... Vienintelis skanus dalykas - tai keptos bulvės. Daugiau šio recepto nenaudosiu ir kitam nerekomenduosiu...
[/quote]
Kepiau pagal šį recepą, viskas pavyko kuo puikiausiai, tik aš dar ir citriną į vidų dėjau. Gal folijos ar kepimo rankovės nenaudojot, ar temperatūra netinkama ?
QUOTE(akapulko333 @ 2011 02 13, 15:36)
isbandziau krabu kotletus, labai patiko
as irgi kepiau siandien bet man jie sunkiai kibo
QUOTE(due drops @ 2011 02 13, 04:21)
Kaip bebutu keista,nemaza dali Ules receptu isbandziau...ir visi pavyke.Visus galiu rekomenduoti.
visai nekeista
O del to, kad kazka pagaminti nepavyksta, reiketu pagalvoti apie tai, kad yra naudojami skirtingi produktai, neisiskaitoma iki galo, kazkas pamirstama ir t.t... Bet as nors ir neilgai dar virtuveje "sukuosi", bet pavyksta viskas puikiai, ka pasirenku gaminti is Ulės receptu
Na kadangi šaldiklyje gyvena visa avis, tai ilgai ir nuobodžiai valgysim sveiką maistą
Aviena su obuoliais ir makaronais
avienos šonkauliukų ~1lg.(galima rinktis ir jautieną, ar paukštieną)
2vid. obuoliai
2morkos
pusę poro
svogūnas
3skilt. česnako
žiupsnelis kmynų
kvep., karčiųjų pipirų žirneliais, lauro lapų
sviesto 30gr.
miltų šaukštas
Mėsą vid. dydžio gabaliukais supjaustyti ir sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirus nugriebti putas, įdėti druskos, šiek tiek pavirus sudėti smulkintą česnaką, svogūną, porą, nepjaustytas morkas,(jas troškinti, kol suminkštės, išgriebti, tada supjaustyti vid. gabaliukais, atsidėti) kmynus ir kitus prieskonius, leisti troškintis, kol mėsa taps minkšta.Obuolius perpjauti per pusę, nulupti, išimti sėklalizdžius, sudėti prie troškinamos mėsos ir patroškinti apie 2-3min., kol suminkštės, bet neištiš.Į keptuvę dėti sviestą, supjaustyti svogūną, kai gerokai apkeps, dėti miltus ir maišant įpilti sultinio iš puodo apie 2stiklines, sudėti paruoštas morkas, obuolius, mėsą, ir dar troškinti keletą minučių.Išvirti mėgiamus makaronus, nukošti, dėti į lėkštę ir uždėti mėsos su padažu.
Aviena su obuoliais ir makaronais
avienos šonkauliukų ~1lg.(galima rinktis ir jautieną, ar paukštieną)
2vid. obuoliai
2morkos
pusę poro
svogūnas
3skilt. česnako
žiupsnelis kmynų
kvep., karčiųjų pipirų žirneliais, lauro lapų
sviesto 30gr.
miltų šaukštas
Mėsą vid. dydžio gabaliukais supjaustyti ir sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirus nugriebti putas, įdėti druskos, šiek tiek pavirus sudėti smulkintą česnaką, svogūną, porą, nepjaustytas morkas,(jas troškinti, kol suminkštės, išgriebti, tada supjaustyti vid. gabaliukais, atsidėti) kmynus ir kitus prieskonius, leisti troškintis, kol mėsa taps minkšta.Obuolius perpjauti per pusę, nulupti, išimti sėklalizdžius, sudėti prie troškinamos mėsos ir patroškinti apie 2-3min., kol suminkštės, bet neištiš.Į keptuvę dėti sviestą, supjaustyti svogūną, kai gerokai apkeps, dėti miltus ir maišant įpilti sultinio iš puodo apie 2stiklines, sudėti paruoštas morkas, obuolius, mėsą, ir dar troškinti keletą minučių.Išvirti mėgiamus makaronus, nukošti, dėti į lėkštę ir uždėti mėsos su padažu.
QUOTE(poeme @ 2011 02 13, 11:55)
Kiek laiko kepti?
sunkoka pasakyt- as kepu 180 laipsniu, ir labai seku ziuriu, atidarau, su sakute pakeliu ir kai jau padukas gelsvas- traukiu. jis gi plonytis, iskepes buna tikrai.
Atleiskit, kad neparasiau. Pica reikia kepti aukstesneje temperaturoje ir pacioje auksiciausioje 'lentynoje'
Niekas nesiginčija, o ir receptą iki galo perskaityt moku Tiesiog pabandžiau, nepatiko, todėl grįšiu prie savo išbandyto receptuko. Norėjosi kažko naujo, bet... O išbandyt ir paragaut viską galima