Srove,tu kaip visada
MERGAITES,na bukit geros,necituokit nuotrauku
Srove kuria jautienos dali renkates befstrogenui? pjaustau skersai raumenu,atmusu,apkepinu tiesa neapvoliotus miltuose ,bet vis tiek man ilgokai troskinasi kol suminksteja.o jum ,atrodo ,pyst pyst ir minksta
QUOTE(Srove @ 2011 02 10, 22:45)
O aš su befstrogenu jautienos:
stengtis išmėtyti gabaliukus kuo atskiriau, berti druskos, pipirų ir kepti ant didelės ugnies kelias minutes, kol pakeičia visa mėsa savo spalvą, mėsą kiaurąšaukščiu išimti, atsidėti, vėl dėti į maišelį likusią mėsą, vėl kartoti tą patį, kaip ir pirma.Kai mėsa iškepa ir ji pašalinta iš keptuvės, tuomet į keptuvę dėti smulkintą česnaką, labai trumpai kepti, tuomet sudėti supjaustytus pusžiedžiais svogūnus ir kepti, kol pradeda šiek tiek gelsti, pabarstyti nubrauktą šaukštą miltų(ne daugiau, nes sutirštės nuo mėsos)pavartant pakepti minutėlę, tada supilti 400-500ml. jautienos sultinio(būtų idealu, jei jis butų tikras, ne kubelių), įberti papriką, sudėti pomidorų padažą, garstyčias, cukrų, kmynus ir lengvai maišant užvirti, kai užvirs, dėti grietinę, druską, pipirus, viską šiek tiek kaitinti, tuomet sudėti atidėtą keptą mėsą ir ant nedidelės ugnies kaitinti apie 6-8 min., kartais pamaišant, prieš galą uždengti ir išjungti ugnį, palaikyti keias minutes uždengtą, vėliau galima ragauti.
ir užtenka jautienai tiek nedaug kepimo?
QUOTE(keistuole @ 2011 02 11, 00:25)
ir užtenka jautienai tiek nedaug kepimo?
Tikrai užtenka, juk ji labai plonai išsimuša, paskui susipjausto, gabalėliai nedideli, svarbu neperkepti! Viena minutė daugiau ir jau bus kieta, o ji turi būti sultinga.Neprikraukit į keptuvę daug mėsos, ji ant didelės ugnies labai greit apkepa aliejuje, viso kelios minutės, paskui šildant, jau nereikia labai kaitriai, kad vos, vos kiltų burbuliukai ir taip kelias minutes ir jungiat lauk.Kitas reikalas su jautiena, kai troškinasi, o jei dar senesnio gyvulio, tai jau ir 2, 3val. galima troškinti, o čia ji ne troškinta, kepta gaunasi ir labai sultinga.
Evelincik-pyst, pyst ir sujuokinai iki gelmių
Ir dar voliok į miltus jie pasidengia plėvele ir neleidžia išsausėti.
srove,koks skanusssss
QUOTE(Elena @ 2011 02 08, 15:43)
o neturint garų puodo ar taip gražiai jie išvirtų
QUOTE(lotutee @ 2011 02 12, 10:58)
o neturint garų puodo ar taip gražiai jie išvirtų
manau, garu vistiek reikia siam patiekalui- tiesiog sudek i metalini kiaurasamti ir virk puode su trupuciu vandens... principas gi tas pats
Sorry, ne manes klausei
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 12, 10:36)
manau, garu vistiek reikia siam patiekalui- tiesiog sudek i metalini kiaurasamti ir virk puode su trupuciu vandens... principas gi tas pats
Sorry, ne manes klausei
Sorry, ne manes klausei
aciukas net nebučiau pagalvojusi apie toki navarota išmeginsiu
o dabar einu kijevo kotletus bandyti daryti, tikiuosi gausis
[quote=Ulė,2011 01 14, 12:42]
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
Na kepiau šiandien antį pagal šį receptą. Išvada - antis sausa ir nelabai skani. Visų pirma, pagal šį receptą, - antiena sausa, antra - kas kepsit, jokiu būdu nedėkit apelsino su žievelėm į vidų, nes jos duoda kartumo mėsai, jei apdėsit jais ir šalia kepančias bulves, jos irgi bus karstelėjusios. Geriau jau apšlakstyti kokiom citrinų sultim. Trečia - medaus ir garstyčių marinatas nesuminkštino mėsos, nors maniškė antis tikrai nebuvo sena... Vienintelis skanus dalykas - tai keptos bulvės. Daugiau šio recepto nenaudosiu ir kitam nerekomenduosiu...
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže
Na kepiau šiandien antį pagal šį receptą. Išvada - antis sausa ir nelabai skani. Visų pirma, pagal šį receptą, - antiena sausa, antra - kas kepsit, jokiu būdu nedėkit apelsino su žievelėm į vidų, nes jos duoda kartumo mėsai, jei apdėsit jais ir šalia kepančias bulves, jos irgi bus karstelėjusios. Geriau jau apšlakstyti kokiom citrinų sultim. Trečia - medaus ir garstyčių marinatas nesuminkštino mėsos, nors maniškė antis tikrai nebuvo sena... Vienintelis skanus dalykas - tai keptos bulvės. Daugiau šio recepto nenaudosiu ir kitam nerekomenduosiu...
Simike, na nepavyko tai nepavyko, nesikrimskit Aš antį kepiau anasyk labai paprastai- kaip ir rekomenduojama kiniečių kulinarų, tepiau ją vandens-medaus mišiniu ir leidau nudžiūt... Paskui prieskoniai, žinoma... Gavosi labai skaniai. Kepiau rankovėje lyg ir, senokai buvo, nepamenu...
Kam picos?
Kepu pagal tradicines taisykles, visada pavyksta- plonas traškus padukas, gardi pica.
Vienai skardai didelei, iš orkaitės , reikės:
Miltų apie 300 gr
Vandens iš akies, nematuoju niekad....
Mielių 1/4 pakelio, arba sausu 7 gr
Aliejaus 3 v.š.
Cukraus šauštelis
Druskos žiupsnelis
Mieles apibartyti cukrumi, truputį vandenuko ir miltų, leistu pakilti...
Iš šių produktų užminkiau tešlą, elastingą, ne per kietą. Ji man jau iškart prie rankų nelipo, kaip plastilinas SVARBU- minkyti reikia ilgai ir kantriai, nes tada ir tik tada picos padas bus skanus Taigi, minkiau apie 15 min.
Tada iškočiojau labai plonai, kad tik įmanoma būtų į skardą perkelt ... Na, pora milimetrų storis pado, ne daugiau, praktiškai man vietom net skarda persišvietė...
Na, o viršui dedame, ką turim/mėgstam. SVARBU- eiliškumas.
Pirmiausia paduką tepame trintais pomidorais (trys pomidorai, česnako, druskos, pipirų, baziliko ar kitų žolelių, šaukštas aliejaus), tada sūris, mėsa, svogūnai, grybai, pomidorai, paprikos.... Žodžiu, viršuje turi atsidurti vandeningiausias produktas....
Pas mane šiuo atveju:
sūris
daktariška dešra
svogūnai
pomidorai
paprika
alyvuogės...
Na, nieko naujo neparašiau, bet gal kam mestelėjau mintį vakarienei :
Kam picos?
Kepu pagal tradicines taisykles, visada pavyksta- plonas traškus padukas, gardi pica.
Vienai skardai didelei, iš orkaitės , reikės:
Miltų apie 300 gr
Vandens iš akies, nematuoju niekad....
Mielių 1/4 pakelio, arba sausu 7 gr
Aliejaus 3 v.š.
Cukraus šauštelis
Druskos žiupsnelis
Mieles apibartyti cukrumi, truputį vandenuko ir miltų, leistu pakilti...
Iš šių produktų užminkiau tešlą, elastingą, ne per kietą. Ji man jau iškart prie rankų nelipo, kaip plastilinas SVARBU- minkyti reikia ilgai ir kantriai, nes tada ir tik tada picos padas bus skanus Taigi, minkiau apie 15 min.
Tada iškočiojau labai plonai, kad tik įmanoma būtų į skardą perkelt ... Na, pora milimetrų storis pado, ne daugiau, praktiškai man vietom net skarda persišvietė...
Na, o viršui dedame, ką turim/mėgstam. SVARBU- eiliškumas.
Pirmiausia paduką tepame trintais pomidorais (trys pomidorai, česnako, druskos, pipirų, baziliko ar kitų žolelių, šaukštas aliejaus), tada sūris, mėsa, svogūnai, grybai, pomidorai, paprikos.... Žodžiu, viršuje turi atsidurti vandeningiausias produktas....
Pas mane šiuo atveju:
sūris
daktariška dešra
svogūnai
pomidorai
paprika
alyvuogės...
Na, nieko naujo neparašiau, bet gal kam mestelėjau mintį vakarienei :