Troškinta aviena su grybais ir kopūstais
avienos 1400 (jei nemėgstat, galima ir kitokia mėsa naudoti)
šv. kopūstų 700gr,
raugintų kopūstų 700gr.
konservuotų miško grybų 400gr.
pomidorų padažo 3 šaukštų
svogūnų 2
aliejaus 3šaukštai
česnako 3 skilteles
vandens 700ml.
cukraus 1šaukštas
pipirų, lapelių, druskos.
Mėsą pamerkti valandai.Dėti į greitpuodį, supilti vandenį, supjaustyti vieną svogūną, česnakus, druskos, lapelius, uždaryti puodą ir troškinti, kol mėsa tampa visai minkšta (aš 50 min. troškinau, kai atidariau jau mėsyte narstėsi nuo kauliukų, nes buvo keli gabalėliai su kauliukais)Sudėti šv. supjaustytus kopūstus, grybus ir troškinti apie 10-15min., tuo tarpu pilti į keptuvę aliejų, supjaustyti kitą svogūną, jam pakepus, sudėti raugintus kopūstus ir kepti tiek, kiek troškinasi šv. kopūstai, t.y. apie 15min, sudėti cukrų, pomidorų padažą, sumaišyti ir sudėti į puodą, dar troškinti, kol beveik nelieka skysčio.