Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Srove @ 2011 02 04, 20:57)
Ule puiki idėja! 4u.gif
Kaip gražiai atrodo wub.gif  kokia spalvytė vasariška thumbup.gif

O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo tongue.gif

Bulvių plokštainis 


Atrodo Dieviškai, toks kokį aš mėgstu smile.gif tirpstantis burnoje, o sakykit taip ilgai kepti reikia tikriausia, aad jis toks susistovėjęs ar kaip čia išsireikšt doh.gif vientisas būtų ?
Atsakyti
srove, tobulas plokstainis wub.gif wub.gif
vakar pamaciau ta norejau spjaut i savo savaotgalio meniu ir kept,bet kazkaip produktu supirktu pagailo ax.gif biggrin.gif
bet taip noriu as jo kuo greiciau rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyšninė @ 2011 02 05, 01:13)
taip ilgai kepti reikia tikriausia, aad jis toks susistovėjęs ar kaip čia išsireikšt  doh.gif  vientisas būtų ?


Ilgai keptas plokštainis, kugelis turi visiškai kitą skonį, ne tik konsistenciją, bet ir skonį, paprasčiausiai siūlau pabandyti išsikepti tuo pačiu kepimu šiek tiek daugiau kugelio, ar plokštainio, vieną išsitraukti anksčiau, kitą vėliau, tik ilgiau kepant, jei jau viršus apkepęs reiktų pridengti, labai gerai iškepa molinukuose, čenakinėse, po val. uždengiau vakar prisukau temp. ir dar 1,20 kažkur kepiau, paskui išjungiau ir palikau orkaitėje, atsiminiau dar vėliau biggrin.gif , ištraukiau, tai kugelis buvo kaip geram pečiuje iškepęs, bet jau reiktų, kad ne kokioj blėkutėj jis ten troškintųsi, bet storasieniam inde, kad nesukeptų per daug šonai. 4u.gif


QUOTE(Ulė @ 2011 02 05, 10:22)
srove, tobulas plokstainis wub.gif  wub.gif
vakar pamaciau ta norejau spjaut i savo savaotgalio meniu ir kept,bet kazkaip produktu supirktu pagailo ax.gif  biggrin.gif
bet taip noriu as jo kuo greiciau rolleyes.gif  rolleyes.gif


Ačiū 4u.gif , tai tu kelioms dienoms į priekį jau susistatai meniu, ką valgysit?Aš tai kartais užsimanau tą pačią dieną ir man tuoj reikia pasidaryti, nes paskui noras praeina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 02 05, 15:30)

Ačiū 4u.gif , tai tu kelioms dienoms į priekį jau susistatai meniu, ką valgysit?Aš tai kartais užsimanau tą pačią dieną ir man tuoj reikia pasidaryti, nes paskui noras praeina lotuliukas.gif

oo as iskart apie cenakines ir pagalvojau kad ten darysiu 4u.gif thumbup.gif

matai pas mus iki pardes 15km biggrin.gif taj as jau daug maz susiperku keliom dienom i prieki ko man reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 02 05, 15:30)
Ilgai keptas plokštainis, kugelis turi visiškai kitą skonį, ne tik konsistenciją, bet ir skonį, paprasčiausiai siūlau pabandyti išsikepti tuo pačiu kepimu šiek tiek daugiau kugelio, ar plokštainio, vieną išsitraukti anksčiau, kitą vėliau, tik ilgiau kepant, jei jau viršus apkepęs reiktų pridengti, labai gerai iškepa molinukuose, čenakinėse, po val. uždengiau vakar prisukau temp. ir dar 1,20 kažkur kepiau, paskui išjungiau ir palikau orkaitėje, atsiminiau dar vėliau biggrin.gif , ištraukiau, tai kugelis buvo kaip geram pečiuje iškepęs, bet jau reiktų, kad ne kokioj blėkutėj jis ten troškintųsi, bet storasieniam inde, kad nesukeptų per daug šonai. 4u.gif


wub.gif ačiū už tokį išsamų atsakymą, reiks būtinai pabandyt smile.gif
Atsakyti
Ule, kepiau greitą picą. Nerealiai skanu ir greitai paruošiama. AČIŪ.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2011 02 05, 20:37)
Ule, kepiau greitą picą. Nerealiai skanu ir greitai paruošiama. AČIŪ.

noreciau nuorodos i receptuka, jei nesunku aciuks.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2011 02 05, 19:59)
noreciau nuorodos i receptuka, jei nesunku aciuks.gif ax.gif

prasom http://skanusgyvenim...-keptuveje.html 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2011 02 05, 21:04)

Dekoju, Rasele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2011 02 05, 19:37)
Ule, kepiau greitą picą. Nerealiai skanu ir greitai paruošiama. AČIŪ.

as irgi vakar kepiau,tikrai super thumbup.gif
ir dar noriu padekoti Ulei uz "Vistiena kitaip" thumbup.gif siandien kepiau,neturejau pievagrybiu,tai dariau su paprastais saldytais grybais.tikrai super thumbup.gif
Atsakyti
Lazanija

user posted image

Reikės:

250 gr. lazanijos lakštų (puse pakelio)
350 gr.fermentinio sūrio

Mėsos padažui:
2 svogūnai
2 morkos
500 gr. maltos jautienos
100 gr. pomidorų padažo (naudoju naminį)
0,5 l. vandens
Druskos
Prieskonių
Aliejaus

Bechamel padažui:
1 l. Pieno
50 gr. sviesto
3 v.š. miltų
muskato riešuto
kvepiančių pipirų
druskos

Smulkintus svogūnus bei tarkuotas morkas pakepinti su trupučiu aliejaus. Daržovėms apkepus sudėti maltą jautieną, gerai išmaišyti. Pilti vandenį, sudėti pomidorų padažą, druską, prieskonius ir troškinti kol vanduo nugaruos (apie 30 min.). Padažas gaunasi tirštas.

Bechamel padažui sviestą ištirpinti, sudėti miltus, apkepinti. Palaipsniui pilti pieną nuolat maišant, pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir maišyti kol užvirs.

Kepimo skardą patepti sviestu, dėti lakštus, gausiai aptepti Bechamel padažu, tada dėti mėsos padažą, pabarstyti sūriu, dėti vėl lakštą ir kartoti kol baigsis lakštai. Paskutinieji laštai aptepami Bechamel padažu ir apibarstoma sūriu.
Kepti apie 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepus dar palaikyti 10 – 15 min. orkaitėje, kad susistovėtų.
user posted image

receptas čia
Atsakyti
Sveiki,
Kaip supratau,lazanijos lakštų apvirti nereikia g.gif ?
Atsakyti