Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis


4u.gif

Žuvies suktinukai

user posted image


Žuvies filė
sūrio
majonezo
krapų
džiūvėsėlių
kiaušinio
miltų
saujelė dž. baravykų
svogūnas
prieskonių
citrinos

Žuvį pagardinti prieskoniais ir apšlakstyti citrina. Plonai per maistinę plėvelę išmušti. Vieną pusę žuvies filė perpjauti dar per pusę, kad išeitų du kepsniukai. Sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su krapais ir majonezu, ištepti file plonu sluoksniu. Iš vakaro pamerktus dž. grybus nusausinti, sumalti ir pakepinti keptuvėje su svogūnu. Tepti ploną sluoksnį ant majonezo ir sūrio sluoksnio.

user posted image

Užlenkti galus ir susukti suktinuką. Apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies vartant iš visų pusių.

user posted image

Skanaus!!

user posted image

Atsakyti
Ulė, labai skaniai atrodo zuvytė. Po Kalėdų dar nesu jos valgius blush2.gif
O filę šaldytą naudojot?
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2011 02 04, 16:01)
Ulė, labai skaniai atrodo zuvytė. Po Kalėdų dar nesu jos valgius blush2.gif
O filę šaldytą naudojot?

aciu 4u.gif
taip saldyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(etainy @ 2011 02 01, 19:37)
Siandien isbandziau Kijevo kotletus.. Pirma karta dariau, bet nenusivyliau. Labai skaniai gavosi. Tik tiek kad tie du kotletai (dariau is vienos vistienos krutineles) gavosi nerealiai gigantiski...  blink.gif  Kadangi fritiurines neturiu, kepiau gilioje keptuveje su daug aliejaus. Greit apskrudo, parudavo bet vidus neiskepe (nes ziauriai dideli abu gavosi), todel dar turejau i orkaite bent 20min ideti (kadangi esu  nestuke.gif  bijau valgyti nedavirta / nedakepta maista).
Jauciu kad fritiurinej temp labai auskta ir greit iskepa, o vat keptuvej nesigavo is vieno karto kaip sakant  blush2.gif 

Bet visgi skanu buvo!  thumbup.gif


Aliejus buvo per karstas, todel greit apskrudo, bet neiskepe. Kai pirma karta as dariau kijevus -gavosi toks pat variantas doh.gif Paprasciausiai perdaug ikaitinau alieju. Tai man net pajuodavo iki angliuku lotuliukas.gif Kita karta kepiau ant labai lengvos ugnies, vos vos ikaitinus alieju, gavosi liuks. (as irgi keptuvej kepu, ne fritiurinej, beje ir fritiurinej sudega, jei perkarstai ijungsi:)
Atsakyti
QUOTE(rimančius @ 2011 02 04, 11:42)
Ulės TARYBINIS GULIAŠAS - jėga! manovyras sako tik nenukiš kur to recepto, labai skanu  thumbup.gif
Ačiū labai už receptukus  4u.gif


Aha, as ir dariau Ules tarybini guliasa, tai super gavosi thumbup.gif ir siaip pagal Ules receptus daznokai kanors padarau, kai jau nebesugalvoju ka daryt drinks_cheers.gif

Saunuole Ule wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2011 02 04, 15:14)
Aha, as ir dariau Ules tarybini guliasa, tai super gavosi thumbup.gif 


pritariu drinks_cheers.gif MB paragavęs negalėjo sustot biggrin.gif dabar galėtų valgyti kasdien. tiesa, darau aš su grikiais, o ne bulvių koše, tada jam tikrai tarybinį primena lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 03, 22:19)
manau, eilinis, kur siuvimo dezuteje, medvilninis ar silkinis



QUOTE(*Keila* @ 2011 02 04, 10:31)
Visai nekvailas klausimas.  4u.gif As naudojau siuvimui skirta

ačiū mergaites 4u.gif o tai pleveliai nuo virimo nieko blogo neatsitinka neišsilydo annt kiaušinio ar pan? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A...: 04 vasario 2011 - 17:56
Sveikos 4u.gif

Tirsta zirneliu - brokoliu sriuba
user posted image
Produktai: ( 2-3 porcijos)

2 vidutinio dydžio bulvės
250 g. šaldytų žirnelių
250 g. šaldytų brokolių
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 kubelis sultinio
20-30g fermentinio sūrio
druska, pipirai
aliejus
balta duona
1 skiltelė česnako

Eiga: į verdantį vandenį sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir išvirti. Svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus. Prieš baigiant virti bulves, įmesti kubelį sultinio ir šaldytus produktus ir pavirti apie 3-5 min. kai viskas išvirs, nupilti sultinį į atskirą indą, o į likusią masę sudėti keptus svogūnus ir viską sublenderiuoti. Į šią masę pilti sultinį pagal norimą tirštumą ( aš pyliau 500 g sultinio, nors galima ir daugiau) ir statyti ant lengvos ugnies. Paskaninti druska, pipirais. Sūrį sutarkuoti smulkia tarka ir maišant sriubą po truputi sumesti sūrį. Užvirus, pavirti pora minučių.
Baltą duoną paskrudinti, įtrinti česnaku ir supjaustyti kubeliais.

Skanaus
user posted image



Papildyta:
QUOTE(A... @ 2011 02 04, 17:53)
ačiū mergaites  4u.gif o tai pleveliai nuo virimo nieko blogo neatsitinka neišsilydo annt kiaušinio ar pan?  ax.gif


Ne, tikrai neissilydo. Kai isverdi ir nukerpi siula, tai lb lengvai "isvaziuoja" kiausinis 4u.gif
Atsakyti
Ule puiki idėja! 4u.gif

QUOTE(*Keila* @ 2011 02 04, 20:14)
Tirsta zirneliu - brokoliu sriuba



Kaip gražiai atrodo wub.gif kokia spalvytė vasariška thumbup.gif

O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo tongue.gif

Bulvių plokštainis
nuskustų sutarkuotų bulvių 1.500kg.
š.r.šoninės 150gr.
svogūnai 2
pieno 1ltr.,100ml.
grietinėlės 100ml.
druskos, pipirų pagal skonį
Nuo šio kiekio sutarkuotų bulvių nusunkti 400ml.bulvių sulčių.Jas palaikyti kad nusistotų krakmolas, skystį nupilti, krakmolą sudėti į nusunktą tarkę, išmaišyti.Pieną su grietinėle užvirinti ir, maišant tarkę, užplikyti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti svogūną.Š.r. šoninę smulkiai supjaustyti, pakepti, įpjaustyti svogūną, gerokai apkepinti su šonine, sudėti į tarkę, išmaišyti.Jei norim greitai valgyti, tai naudojam neaukštus, nedidelius kepimo indus, galima lėkštutes, kurios nebijo karščio, prieš tai reikia ištepti plonai taukais, jų reikia tiek tik kad blizgėtų indas (ne aliejumi) pabarstyti visą miltais, sukratyti, miltų perteklių išpilti.Į paruoštus indus, supilti paruoštą masę, dėti į įkaitintą iki 230temp. orkaitę ir kepti val. laiko, aš kepiau dar ir į didesnius indus, tai po val. nustačiau 180temp. ir dar kepiau 1val. ir 20min. pridengusi folija.
user posted image
user posted image

Atsakyti
[quote=Srove,2011 02 04, 19:57]
Ule puiki idėja! 4u.gif
Kaip gražiai atrodo wub.gif kokia spalvytė vasariška thumbup.gif

O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo tongue.gif

Bulvių plokštainis
o jetus kaip skanu,net seiles bega beskaitant bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 02 04, 19:57)
Ule puiki idėja! 4u.gif
Kaip gražiai atrodo wub.gif  kokia spalvytė vasariška thumbup.gif

O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo tongue.gif

Bulvių plokštainis 


Aciu Srove 4u.gif

O kugelio db mielai toki "gabaleli" suvalgyciauuser posted image
Atsakyti
QUOTE(A... @ 2011 02 04, 17:53)
ačiū mergaites  4u.gif o tai pleveliai nuo virimo nieko blogo neatsitinka neišsilydo annt kiaušinio ar pan?  ax.gif

tikrai nieko mirksiukas.gif
jau dariau ne kartą, super idėja, giriu autorę už receptą thumbup.gif
Atsakyti