Žuvies suktinukai
Žuvies filė
sūrio
majonezo
krapų
džiūvėsėlių
kiaušinio
miltų
saujelė dž. baravykų
svogūnas
prieskonių
citrinos
Žuvį pagardinti prieskoniais ir apšlakstyti citrina. Plonai per maistinę plėvelę išmušti. Vieną pusę žuvies filė perpjauti dar per pusę, kad išeitų du kepsniukai. Sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su krapais ir majonezu, ištepti file plonu sluoksniu. Iš vakaro pamerktus dž. grybus nusausinti, sumalti ir pakepinti keptuvėje su svogūnu. Tepti ploną sluoksnį ant majonezo ir sūrio sluoksnio.
Užlenkti galus ir susukti suktinuką. Apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies vartant iš visų pusių.
Skanaus!!
Ulė, labai skaniai atrodo zuvytė. Po Kalėdų dar nesu jos valgius
O filę šaldytą naudojot?
O filę šaldytą naudojot?
QUOTE(editav @ 2011 02 04, 16:01)
Ulė, labai skaniai atrodo zuvytė. Po Kalėdų dar nesu jos valgius
O filę šaldytą naudojot?
O filę šaldytą naudojot?
aciu
taip saldyta
QUOTE(etainy @ 2011 02 01, 19:37)
Siandien isbandziau Kijevo kotletus.. Pirma karta dariau, bet nenusivyliau. Labai skaniai gavosi. Tik tiek kad tie du kotletai (dariau is vienos vistienos krutineles) gavosi nerealiai gigantiski... Kadangi fritiurines neturiu, kepiau gilioje keptuveje su daug aliejaus. Greit apskrudo, parudavo bet vidus neiskepe (nes ziauriai dideli abu gavosi), todel dar turejau i orkaite bent 20min ideti (kadangi esu bijau valgyti nedavirta / nedakepta maista).
Jauciu kad fritiurinej temp labai auskta ir greit iskepa, o vat keptuvej nesigavo is vieno karto kaip sakant
Bet visgi skanu buvo!
Jauciu kad fritiurinej temp labai auskta ir greit iskepa, o vat keptuvej nesigavo is vieno karto kaip sakant
Bet visgi skanu buvo!
Aliejus buvo per karstas, todel greit apskrudo, bet neiskepe. Kai pirma karta as dariau kijevus -gavosi toks pat variantas Paprasciausiai perdaug ikaitinau alieju. Tai man net pajuodavo iki angliuku Kita karta kepiau ant labai lengvos ugnies, vos vos ikaitinus alieju, gavosi liuks. (as irgi keptuvej kepu, ne fritiurinej, beje ir fritiurinej sudega, jei perkarstai ijungsi:)
QUOTE(rimančius @ 2011 02 04, 11:42)
Ulės TARYBINIS GULIAŠAS - jėga! manovyras sako tik nenukiš kur to recepto, labai skanu
Ačiū labai už receptukus
Ačiū labai už receptukus
Aha, as ir dariau Ules tarybini guliasa, tai super gavosi ir siaip pagal Ules receptus daznokai kanors padarau, kai jau nebesugalvoju ka daryt
Saunuole Ule
QUOTE(Izabelee @ 2011 02 04, 15:14)
Aha, as ir dariau Ules tarybini guliasa, tai super gavosi
pritariu MB paragavęs negalėjo sustot dabar galėtų valgyti kasdien. tiesa, darau aš su grikiais, o ne bulvių koše, tada jam tikrai tarybinį primena
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 03, 22:19)
manau, eilinis, kur siuvimo dezuteje, medvilninis ar silkinis
QUOTE(*Keila* @ 2011 02 04, 10:31)
Visai nekvailas klausimas. As naudojau siuvimui skirta
ačiū mergaites o tai pleveliai nuo virimo nieko blogo neatsitinka neišsilydo annt kiaušinio ar pan?
Sveikos
Tirsta zirneliu - brokoliu sriuba
Produktai: ( 2-3 porcijos)
2 vidutinio dydžio bulvės
250 g. šaldytų žirnelių
250 g. šaldytų brokolių
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 kubelis sultinio
20-30g fermentinio sūrio
druska, pipirai
aliejus
balta duona
1 skiltelė česnako
Eiga: į verdantį vandenį sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir išvirti. Svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus. Prieš baigiant virti bulves, įmesti kubelį sultinio ir šaldytus produktus ir pavirti apie 3-5 min. kai viskas išvirs, nupilti sultinį į atskirą indą, o į likusią masę sudėti keptus svogūnus ir viską sublenderiuoti. Į šią masę pilti sultinį pagal norimą tirštumą ( aš pyliau 500 g sultinio, nors galima ir daugiau) ir statyti ant lengvos ugnies. Paskaninti druska, pipirais. Sūrį sutarkuoti smulkia tarka ir maišant sriubą po truputi sumesti sūrį. Užvirus, pavirti pora minučių.
Baltą duoną paskrudinti, įtrinti česnaku ir supjaustyti kubeliais.
Skanaus
Papildyta:
Ne, tikrai neissilydo. Kai isverdi ir nukerpi siula, tai lb lengvai "isvaziuoja" kiausinis
Tirsta zirneliu - brokoliu sriuba
Produktai: ( 2-3 porcijos)
2 vidutinio dydžio bulvės
250 g. šaldytų žirnelių
250 g. šaldytų brokolių
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 kubelis sultinio
20-30g fermentinio sūrio
druska, pipirai
aliejus
balta duona
1 skiltelė česnako
Eiga: į verdantį vandenį sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir išvirti. Svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus. Prieš baigiant virti bulves, įmesti kubelį sultinio ir šaldytus produktus ir pavirti apie 3-5 min. kai viskas išvirs, nupilti sultinį į atskirą indą, o į likusią masę sudėti keptus svogūnus ir viską sublenderiuoti. Į šią masę pilti sultinį pagal norimą tirštumą ( aš pyliau 500 g sultinio, nors galima ir daugiau) ir statyti ant lengvos ugnies. Paskaninti druska, pipirais. Sūrį sutarkuoti smulkia tarka ir maišant sriubą po truputi sumesti sūrį. Užvirus, pavirti pora minučių.
Baltą duoną paskrudinti, įtrinti česnaku ir supjaustyti kubeliais.
Skanaus
Papildyta:
QUOTE(A... @ 2011 02 04, 17:53)
ačiū mergaites o tai pleveliai nuo virimo nieko blogo neatsitinka neišsilydo annt kiaušinio ar pan?
Ne, tikrai neissilydo. Kai isverdi ir nukerpi siula, tai lb lengvai "isvaziuoja" kiausinis
Ule puiki idėja!
Kaip gražiai atrodo kokia spalvytė vasariška
O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo
Bulvių plokštainis
nuskustų sutarkuotų bulvių 1.500kg.
š.r.šoninės 150gr.
svogūnai 2
pieno 1ltr.,100ml.
grietinėlės 100ml.
druskos, pipirų pagal skonį
Nuo šio kiekio sutarkuotų bulvių nusunkti 400ml.bulvių sulčių.Jas palaikyti kad nusistotų krakmolas, skystį nupilti, krakmolą sudėti į nusunktą tarkę, išmaišyti.Pieną su grietinėle užvirinti ir, maišant tarkę, užplikyti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti svogūną.Š.r. šoninę smulkiai supjaustyti, pakepti, įpjaustyti svogūną, gerokai apkepinti su šonine, sudėti į tarkę, išmaišyti.Jei norim greitai valgyti, tai naudojam neaukštus, nedidelius kepimo indus, galima lėkštutes, kurios nebijo karščio, prieš tai reikia ištepti plonai taukais, jų reikia tiek tik kad blizgėtų indas (ne aliejumi) pabarstyti visą miltais, sukratyti, miltų perteklių išpilti.Į paruoštus indus, supilti paruoštą masę, dėti į įkaitintą iki 230temp. orkaitę ir kepti val. laiko, aš kepiau dar ir į didesnius indus, tai po val. nustačiau 180temp. ir dar kepiau 1val. ir 20min. pridengusi folija.
QUOTE(*Keila* @ 2011 02 04, 20:14)
Kaip gražiai atrodo kokia spalvytė vasariška
O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo
Bulvių plokštainis
nuskustų sutarkuotų bulvių 1.500kg.
š.r.šoninės 150gr.
svogūnai 2
pieno 1ltr.,100ml.
grietinėlės 100ml.
druskos, pipirų pagal skonį
Nuo šio kiekio sutarkuotų bulvių nusunkti 400ml.bulvių sulčių.Jas palaikyti kad nusistotų krakmolas, skystį nupilti, krakmolą sudėti į nusunktą tarkę, išmaišyti.Pieną su grietinėle užvirinti ir, maišant tarkę, užplikyti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti svogūną.Š.r. šoninę smulkiai supjaustyti, pakepti, įpjaustyti svogūną, gerokai apkepinti su šonine, sudėti į tarkę, išmaišyti.Jei norim greitai valgyti, tai naudojam neaukštus, nedidelius kepimo indus, galima lėkštutes, kurios nebijo karščio, prieš tai reikia ištepti plonai taukais, jų reikia tiek tik kad blizgėtų indas (ne aliejumi) pabarstyti visą miltais, sukratyti, miltų perteklių išpilti.Į paruoštus indus, supilti paruoštą masę, dėti į įkaitintą iki 230temp. orkaitę ir kepti val. laiko, aš kepiau dar ir į didesnius indus, tai po val. nustačiau 180temp. ir dar kepiau 1val. ir 20min. pridengusi folija.
[quote=Srove,2011 02 04, 19:57]
Ule puiki idėja!
Kaip gražiai atrodo kokia spalvytė vasariška
O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo
Bulvių plokštainis
o jetus kaip skanu,net seiles bega beskaitant
Ule puiki idėja!
Kaip gražiai atrodo kokia spalvytė vasariška
O aš po tokio sveiko maisto įdėsiu nuodėmingo
Bulvių plokštainis
o jetus kaip skanu,net seiles bega beskaitant
QUOTE(A... @ 2011 02 04, 17:53)
ačiū mergaites o tai pleveliai nuo virimo nieko blogo neatsitinka neišsilydo annt kiaušinio ar pan?
tikrai nieko
jau dariau ne kartą, super idėja, giriu autorę už receptą