Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Srove @ 2011 01 30, 23:17)
Kijevo kotletai





Siandien isbandziau Kijevo kotletus.. Pirma karta dariau, bet nenusivyliau. Labai skaniai gavosi. Tik tiek kad tie du kotletai (dariau is vienos vistienos krutineles) gavosi nerealiai gigantiski... blink.gif Kadangi fritiurines neturiu, kepiau gilioje keptuveje su daug aliejaus. Greit apskrudo, parudavo bet vidus neiskepe (nes ziauriai dideli abu gavosi), todel dar turejau i orkaite bent 20min ideti (kadangi esu nestuke.gif bijau valgyti nedavirta / nedakepta maista).
Jauciu kad fritiurinej temp labai auskta ir greit iskepa, o vat keptuvej nesigavo is vieno karto kaip sakant blush2.gif

Bet visgi skanu buvo! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 vasario 2011 - 08:55
Atnešu savo foto ir receptus smile.gif
Makaronai su padažu
user posted image
Kol virė makaronai ant sviesto pakepinau česnaka, rūkytus lašinukus smulkiai pjaustytus, kai apkepė sudėjau šaldytus špinatus, bėriau druska, pipirus, truputį patroškinau, tada dėjau gabalėlį lydyto sūrio, šaukšta grietinės, kai išsilydė sudėjau makaronus (nepilnai išvirtus) su trupučiu virimo skysčio, išmaišiau, pakaitinau kol sutirštėjo padažas ir skanaus biggrin.gif

Paella šiandien pamačiau šio patiekalo foto ir taip užsimaniau... doh.gif gerai pakračiau šaldymo kamera ir ačiū dievui, kad aš tokia kaupikė lotuliukas.gif Tikrai vykęs bandymas, sekantis kartas bus su vištiena nestuke.gif
user posted image
kevečių stipriai perdaug doh.gif bet buvo sušalę į viena gabala, tad teko sudėti visas verysad.gif , aišku sunervino ir tos "jūros gėrybės" parduotuvėse šimta kartų šildytos ir šaldytos, bet nieko kitas kartas bus geresnis smile.gif
Sunaudojau:
5 skiltelės česnako
ketvirtį svogūno
pora saujų šaldyto jūros gėrybių mišinio (atšildyto)
apie 300 g krevečių (atšildytų)
5 šaukštus ryžių
pora konservuotų pomidorų
aliejus, pipirai, druska, kurkuma, čili pipirai, saldi paprika
pora puodelių sultinio, ji viriau iš dviejų ežero žuvų(mekšrai buvo smile.gif ), pusė svogūno, pusė morkos, druskos, pipirų.

O dabar gamyba, labai lengva ir paprasta smile.gif
Įkaitinau aliejų ir pakepinau svogūna, tada česnaka (viena), kai apkepė sudėjau jūros gėrybes, pabarsčiau prieskoniais, apkepiau po to sudėjau ryžius, kai pasidarė permatomi sudėjau konservuotus pomidorus, palaukiau kol sušilo ir supyliau sultinį ismeigiau 4 skilteles česnako, uždengiau dangčiu ir patroškinau ant mažo karščio 10 min. po to sudėjau krevetes ir dar apie 10 min patroškinau. Labai skanu, bet kaip ir minėjau krevečių per daug kita karta dėsiu mažiau ir lukštentas. Valgėm su česnako tyrele, pasaka. Foto lėkštėje iš arčiau nespėjau padaryti lotuliukas.gif
Atsakyti
Mmmm, bet kiek cia geru receptuku yra thumbup.gif Jau isbadytas tarybinis guliasas, bulviniai blynai su grybais, stiprusis kepsnys. Viskas patiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga000: 01 vasario 2011 - 21:27
QUOTE(GITALE @ 2011 01 31, 15:36)
yra zmoniu, kurie netingi paaiskint,


Malonumas kažkuo dalintis 4u.gif

QUOTE(*Passion* @ 2011 01 31, 16:20)
O ta mazaja file irgi pamust ir ji irgi keliauja i kijeva?  g.gif  Na taip isivaizduoju ant didziosios file dedu sviesto gabaliuka, ji uzkloju pamusta mazaja file ir konstruoju "cepelina"?


Jei didelė krūtinėlė, tai gali atsidėti kitam kartui, nebūtinai viską sunaudoti 4u.gif

QUOTE(JOLINTA @ 2011 02 01, 09:31)
aciu srove uz issamu paaiskinima man ir niekados nesigaudavo . thumbup.gif tikiuosi pavyks,ryt bus isbandyta


Gausis gausis, nėr čia nieko tokio, kad nesigautų 4u.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 02 01, 10:40)
Lazanija

Receptą radau Beatos knygoje.



Nugi ka dabar man daryti, jei užsimaniau makaronų per tave lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(etainy @ 2011 02 01, 20:37)
Tik tiek kad tie du kotletai (dariau is vienos vistienos krutineles) gavosi nerealiai gigantiski...  blink.gif  Kadangi fritiurines neturiu, kepiau gilioje keptuveje su daug aliejaus. Greit apskrudo, parudavo bet vidus neiskepe (nes ziauriai dideli abu gavosi), todel dar turejau i orkaite bent 20min ideti (kadangi esu  nestuke.gif  bijau valgyti nedavirta / nedakepta maista).
Jauciu kad fritiurinej temp labai auskta ir greit iskepa, o vat keptuvej nesigavo is vieno karto kaip sakant  blush2.gif



Kitą kartą, kai darysi, tai perpjauk krūtinėlę per pusę ir išeis mažesni ir kepk ne keptuvėje, o kokiam siauram, aukštam puoduke, kad reiktų nedaug aliejaus, orkaitėje aišku jie išsausėjo, bet niekis, kitas kartas jau nemeluos 4u.gif

QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 01, 22:11)
Atnešu savo foto ir receptus  smile.gif



Vėl makaronai, thumbup.gif viskas rytoj bus ir pas mane makaronai essen.gif

Čia vėl krūtinėlė, negi šaldysi vėl, tik šį kartą su vyšniukais.

višt.krūtinėlės 2 kepsniams
100gr.šaldytų vyšnių
30gr.vyšnių iš kompoto ar uogienės
2 šaukštai vorčesterio padažo
žiupsnelis cinamono
šaukštelis medaus
mocarelos rutuliukas
kiaušinis
miltų ir kukurūzų krakmolo voliojimui

Krūtinėlę padalinti, pamušti, pabarstyti pipirais, druska, per vidurį išilgai sudėti sutarkuoto sūrio eilutę, ant jo vyšnias iš kompoto, apvoliotas kukurūzų krakmole(šaldytos vyšnios tinka tik saldžios, įdarui pirktinės šaldytos per rūgščios, bet jei mėgstat rūgščiai, tai galit eksperimentuoti)ir susukti krūtinėlėn, sulankstyti galima, kaip blynelį. Kiaušinį išplakti su žiupsniu druskos ir šaukšteliu miltų.Pavolioti kepsniuką miltų ir kukurūzų krakmolo mišinyje, paskui kiaušinio plakinyje ir dėti kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepti vid. temp., arba ant nelabai did. ugnies apverčiant porą kartų apie 10 min.Padažui blenderiu sumalti 100gr. šaldytų vyšnių, įberti žiupsnelį cinamono, įdėti šaukštelį krakmolo, medų, supilti vorčesterio padažą, 100ml.vandens ir gerai išmaišius, kaitinant ir maišant, užvirti.Salotos morkų ir saldrūkščių obuoliukų jogurto ir majonezo, visai pritiko čia.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 01 vasario 2011 - 23:09
QUOTE(Įdomi @ 2011 01 21, 09:03)
Nors čia ne padėkų tema biggrin.gif , ateinu padėkoti Ulei už fantastišką maltos mėsos kepsnių receptą thumbup.gif

ir aš pati pareklamuoti norėčiau biggrin.gif labai skanu ypač brokolių padažas mmmm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gerberra @ 2011 02 01, 15:25)
Ule aš niekaip nesulaukiu atsakymo  4u.gif

200 ml ir 200 gr. nera tas pats 4u.gif
i baltyma volioju vistiena ir kepu arba dedu ant pyragu virsaus 4u.gif

QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 16:10)
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus? 4u.gif

nea 4u.gif

QUOTE(A... @ 2011 02 02, 00:22)
ir aš pati pareklamuoti norėčiau biggrin.gif labai skanu ypač brokolių padažas mmmm  wub.gif

wub.gif
QUOTE
Malonumas kažkuo dalintis

wub.gif
Atsakyti
niami niami, viskas taip skania atrodo, reikės bandyt viską iš eilės.
AČIŪ ŠAUNIOMS ŠEIMININKĖMS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=AkvileZ,2011 02 01, 23:11]


Paella šiandien pamačiau šio patiekalo foto ir taip užsimaniau... :



Man tai pats skaniausias patiekalas pasaulyje, bet valgau visada tik Ispanijoje, namie niekada negaminau ax.gif Klausyk, nelabai įžiūriu - kokioje keptuvėje ruošei tą dievišką patiekalą? Specialios tokios neturiu verysad.gif o labai norėčiau pasigamint - žiauriai patinka vadinamoji mixta - su jūros gėrybėm ir vištiena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(martyna_mx)
Man tai pats skaniausias patiekalas pasaulyje, bet valgau visada tik Ispanijoje, namie niekada negaminau ax.gif  Klausyk, nelabai įžiūriu - kokioje keptuvėje ruošei tą dievišką patiekalą? Specialios tokios neturiu verysad.gif  o labai norėčiau pasigamint - žiauriai patinka vadinamoji mixta - su jūros gėrybėm ir vištiena  thumbup.gif

Paprastoj keptuvėj su aukštesniais kraštais, ji pas mane tokia storadugnė, tai išvis gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 02 vasario 2011 - 10:56
Savaitgalį gaminau įdarytas kriaukles (makaronus). Pastaruoju metu jų labai sunku gauti g.gif , užtikau Rimi, 500 gr po 6 berods lt. Kiti tokie spalvoti labai brangūs - per 10 lt atrodo.
Taigi iš to pakelio išėjo labai daug tų makaroniukų - išėjo dvi skardos ir pritrūkau įdaro biggrin.gif
Dariau su trimis įdarais: kiaulienos faršo - paprieskoniuoji, įmuši kiaušinį, padruskini.
virtų bulvių - bulves sumalti su mėsmale, įmalti svogūniuko, įdėjau pelėsinio sūrio, prieskonių, įmušti kiaušinį. Trečiam improvizavau, nes pritrūkau įdaro - konservuoto tuno, pakepintu tarkuotų morkų, virtų ryžių, prieskonių, kiaušinis, gavosi tokia neblogas įdaras. Man patiko, nes labai mėgstu tuną. Taigi jais įdariau jau išvirtas kriaukles (instrukcijos ant pakelio), sudėjau į skardą, įpyliau vandens sumaišyto su naminiu ale pomidorų padažų, šiek tiek, kad nedegtų, ant galo užbarsčiau tarkuoto sūrio. Kepiau apie 35 min, 180 laipsnių.
Verdiktas - vyrui vis tiek labiau patiko su faršu, vaikams patiko su bulvių įdaru, na o tuno įdarą šeiminykščiai įvertino santūriai biggrin.gif
Šiaip labai paprastas ir gardus patiekaliukas smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
martyna mx, atrodo labai labai skaniai, o ir visi idarai saunus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 02, 12:55)
Paprastoj keptuvėj su aukštesniais kraštais, ji pas mane tokia storadugnė, tai išvis gerai.

thumbup.gif tikrai bus pabandyta, vis abejojau del tos keptuves.
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 02, 16:34)
martyna mx, atrodo labai labai skaniai, o ir visi idarai saunus  thumbup.gif

aciu ax.gif , visada buvau tyli stebetoja jusu visu mergaites patiekaliuku , laaabai daug ka isbandziau, labai faina , kad cia galima pasisemti gardziausiu ideju, pazadu ir as karts nuo karto papublikuoti savo kulinarinius sedevrus 4u.gif
Atsakyti