na istikruju kokiu geru yra zmoniu, kurie netingi paaiskint, nufotografuot, pasidalint viskuo ka zino naudingo, aciu jums
Aciu labai Sorve uz issamu paaiskinima ir dar su foto!
Va kai pardei, tai atrodo taip paprasta, net nezinojau , akd reik ipjaut. Taip daug paprasciau. Ir ideja issiimti is cielos vistos ta krutinele
O ta mazaja file irgi pamust ir ji irgi keliauja i kijeva? Na taip isivaizduoju ant didziosios file dedu sviesto gabaliuka, ji uzkloju pamusta mazaja file ir konstruoju "cepelina"?
Va kai pardei, tai atrodo taip paprasta, net nezinojau , akd reik ipjaut. Taip daug paprasciau. Ir ideja issiimti is cielos vistos ta krutinele
O ta mazaja file irgi pamust ir ji irgi keliauja i kijeva? Na taip isivaizduoju ant didziosios file dedu sviesto gabaliuka, ji uzkloju pamusta mazaja file ir konstruoju "cepelina"?
Lazanija
Receptą radau Beatos knygoje.
Reikės:
15 lakštų, 5 sluoksniai po 3 lakštus
Padažui:
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gr. rūkytos šoninės
500 gr. maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 morkos
saliero lapkotis (aš nedėjau)
čiobrelio
raudonėlio
baziliko
kalendros
800 gr. konservuotu savo sultyse, be odelių, smulkintų, pomidorų
druskos
cukraus
pipirų
pomidorų pastos šaukštas
šaukštas volčesterio padažo
100 ml. raudono vyno
Į puodą ar keptuvę pilame aliejų, pakepiname šoninę ir sudedame jautieną. Iš mėsos turėtų išgaruoti vanduo ir šiek tiek apskrusti. Atskirai keptuvėje pakepiname pjaustytus svogūnus, česnaką, morkas ir salierą. Kai daržovės suminkštėja suberiame prieskonius ir prieskonines žoleles. Viską supilame į puodą su mėsa.
Supilame vyną, volčesterio padažą, pomidorus ir pastą. Statome puodą ant mažos ugnies ir troškiname
apie 1 .5 valandos uždengus.
Baltasis padažas:
30gr. sviesto
1 šaukštas miltų
400 ml. pieno
druskos
muskato
50 gr. tarkuoto permazano
Ant nedidelės ugnies ištirpiname keptuvėje sviestą, dedame miltus ir išmaišome iki košelės konsistencijos.
Supilame pieną, padidiname ugnį ir maišome, kol padažas sutirštės. Beriame druskos, muskato, permazano ir maišome, maišome. Padažą naudoti šiltą, nes stengdamas jis labai tirštėja.
Imame stačiakampį indą, dedame kelis šaukštus mėsos padažo, ištepame dugną ir dėliojame lakštus. Ant lakštų vėl dedame mėsos padažo, tepame baltu padažu ir vėl lakštai...Taip sutepame penkis sluoksnius. Paskutinis sluoksnis mėsos ir baltojo padažo.
Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Skanaus!!!
Receptą radau Beatos knygoje.
Reikės:
15 lakštų, 5 sluoksniai po 3 lakštus
Padažui:
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gr. rūkytos šoninės
500 gr. maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 morkos
saliero lapkotis (aš nedėjau)
čiobrelio
raudonėlio
baziliko
kalendros
800 gr. konservuotu savo sultyse, be odelių, smulkintų, pomidorų
druskos
cukraus
pipirų
pomidorų pastos šaukštas
šaukštas volčesterio padažo
100 ml. raudono vyno
Į puodą ar keptuvę pilame aliejų, pakepiname šoninę ir sudedame jautieną. Iš mėsos turėtų išgaruoti vanduo ir šiek tiek apskrusti. Atskirai keptuvėje pakepiname pjaustytus svogūnus, česnaką, morkas ir salierą. Kai daržovės suminkštėja suberiame prieskonius ir prieskonines žoleles. Viską supilame į puodą su mėsa.
Supilame vyną, volčesterio padažą, pomidorus ir pastą. Statome puodą ant mažos ugnies ir troškiname
apie 1 .5 valandos uždengus.
Baltasis padažas:
30gr. sviesto
1 šaukštas miltų
400 ml. pieno
druskos
muskato
50 gr. tarkuoto permazano
Ant nedidelės ugnies ištirpiname keptuvėje sviestą, dedame miltus ir išmaišome iki košelės konsistencijos.
Supilame pieną, padidiname ugnį ir maišome, kol padažas sutirštės. Beriame druskos, muskato, permazano ir maišome, maišome. Padažą naudoti šiltą, nes stengdamas jis labai tirštėja.
Imame stačiakampį indą, dedame kelis šaukštus mėsos padažo, ištepame dugną ir dėliojame lakštus. Ant lakštų vėl dedame mėsos padažo, tepame baltu padažu ir vėl lakštai...Taip sutepame penkis sluoksnius. Paskutinis sluoksnis mėsos ir baltojo padažo.
Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Skanaus!!!
Buvo cia idetas receptas vistienos idarytos su grybais,kur reikia kepti orkaiteje ivyniota i folga,labai noriu pasidaryti,bet niekur nerandu recepto jei kuri uzmatysite,imeskite,labai aciu
Ule aš niekaip nesulaukiu atsakymo
QUOTE(gerberra @ 2011 01 27, 16:42)
Norėjau Ulės paklaust ar 200gr grietinėlės tai tas pats kaip 200ml? ruošiuosi daryti grikių apkepą ir dar kažkada buvot rašę kaip sunaudoti racionaliai likusį kiaušinio baltymą kai trynis nueina kur nors kitur. Ačiū
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus?
QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 14:10)
ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus?
nereikia
QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 15:10)
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus?
Caneloni irgi apvirti nereikia jei kepi
QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 16:10)
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus?
Sako yra tokių, kur ant pakuotės parašyta, kad reikai apvirti, bet man tokių sutikt neteko aš niekad neapverdu ir visad gaunas
svarbu, kad makaronai voliotusi pakankamame skyscio kiekyje, tada tikrai nereik apvirti.