Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

na istikruju kokiu geru yra zmoniu, kurie netingi paaiskint, nufotografuot, pasidalint viskuo ka zino naudingo, aciu jums
Atsakyti
Aciu labai Sorve uz issamu paaiskinima ir dar su foto! bigsmile.gif bigsmile.gif
Va kai pardei, tai atrodo taip paprasta, net nezinojau , akd reik ipjaut. Taip daug paprasciau. Ir ideja issiimti is cielos vistos ta krutinele thumbup.gif
O ta mazaja file irgi pamust ir ji irgi keliauja i kijeva? g.gif Na taip isivaizduoju ant didziosios file dedu sviesto gabaliuka, ji uzkloju pamusta mazaja file ir konstruoju "cepelina"?
Atsakyti
ten kaskatra klauset kaip kinietiskai padaro,tai galiu pasakyt kad mirko i kiausinio baltyma isplakta o po to i krakmola.
aciu srove uz issamu paaiskinima man ir niekados nesigaudavo . thumbup.gif tikiuosi pavyks,ryt bus isbandyta
Atsakyti
Lazanija

Receptą radau Beatos knygoje.

user posted image

Reikės:

15 lakštų, 5 sluoksniai po 3 lakštus

Padažui:

2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gr. rūkytos šoninės
500 gr. maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
2 morkos
saliero lapkotis (aš nedėjau)
čiobrelio
raudonėlio
baziliko
kalendros
800 gr. konservuotu savo sultyse, be odelių, smulkintų, pomidorų
druskos
cukraus
pipirų
pomidorų pastos šaukštas
šaukštas volčesterio padažo
100 ml. raudono vyno

Į puodą ar keptuvę pilame aliejų, pakepiname šoninę ir sudedame jautieną. Iš mėsos turėtų išgaruoti vanduo ir šiek tiek apskrusti. Atskirai keptuvėje pakepiname pjaustytus svogūnus, česnaką, morkas ir salierą. Kai daržovės suminkštėja suberiame prieskonius ir prieskonines žoleles. Viską supilame į puodą su mėsa.



Supilame vyną, volčesterio padažą, pomidorus ir pastą. Statome puodą ant mažos ugnies ir troškiname
apie 1 .5 valandos uždengus.

Baltasis padažas:

30gr. sviesto
1 šaukštas miltų
400 ml. pieno
druskos
muskato
50 gr. tarkuoto permazano

Ant nedidelės ugnies ištirpiname keptuvėje sviestą, dedame miltus ir išmaišome iki košelės konsistencijos.
Supilame pieną, padidiname ugnį ir maišome, kol padažas sutirštės. Beriame druskos, muskato, permazano ir maišome, maišome. Padažą naudoti šiltą, nes stengdamas jis labai tirštėja.

Imame stačiakampį indą, dedame kelis šaukštus mėsos padažo, ištepame dugną ir dėliojame lakštus. Ant lakštų vėl dedame mėsos padažo, tepame baltu padažu ir vėl lakštai...Taip sutepame penkis sluoksnius. Paskutinis sluoksnis mėsos ir baltojo padažo.
Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Skanaus!!!
Atsakyti
Buvo cia idetas receptas vistienos idarytos su grybais,kur reikia kepti orkaiteje ivyniota i folga,labai noriu pasidaryti,bet niekur nerandu recepto doh.gif jei kuri uzmatysite,imeskite,labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Atejau padekoti Elenai, uz kiausiniu recepta.
Db sitaip juos verdu visada ax.gif
user posted image

maistine plevele iskloti puoduka, patepti aliejumi, imusti kiausini, padruskinti, suristi siulu ir deti i verdanti vandeni. Minksti - 3 min, kieti - 10 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 01 vasario 2011 - 14:22
Ule aš niekaip nesulaukiu atsakymo 4u.gif
QUOTE(gerberra @ 2011 01 27, 16:42)
Norėjau Ulės paklaust ar 200gr grietinėlės tai tas pats kaip 200ml? ruošiuosi daryti grikių apkepą  4u.gif ir dar kažkada buvot rašę kaip sunaudoti racionaliai likusį kiaušinio baltymą kai trynis nueina kur nors kitur. Ačiū  4u.gif

Atsakyti
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 14:10)
ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus? 4u.gif


nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 15:10)
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus? 4u.gif

Caneloni irgi apvirti nereikia jei kepi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 01 vasario 2011 - 15:17
QUOTE(Jūja @ 2011 02 01, 16:10)
Ule, niam niam. Man vis kyla klausimas, ar lazanijos lakstus pries sluoksniuojant su mesa, reikia apvirti puode, kaip caneloni makaronus? 4u.gif

Sako yra tokių, kur ant pakuotės parašyta, kad reikai apvirti, bet man tokių sutikt neteko schmoll.gif aš niekad neapverdu ir visad gaunas mirksiukas.gif
Atsakyti
svarbu, kad makaronai voliotusi pakankamame skyscio kiekyje, tada tikrai nereik apvirti.
Atsakyti