Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(evax @ 2011 01 30, 19:14)

Turiu klausimeli0 ka gaminate is saldytu grybi (turiu laaabai daug ir nieko naujo nebeisgalvoju).


-Aš darau grybų kotletus (ne pats tinkamiausias žodis, nes gal labiau į grybų blynus panašu).
Kokį litrą virtų grybų sumalu, mušu pora kiaušinių, keptą svogūną, druskos, pipirų, po pora šaukštų miltų ir džiūvėsėlių. Tešla gaunasi panašiai grietinės tirštumo. Kabinu po šaukštą ir kepu keptuvėj aliejuj. Galima valgyt karštus, bet šalti žymiai skanesni ant duonos riekės thumbup.gif

-Arba sumalt grybus, sumaišyt su faršu ir kept koteltus smile.gif

-Sriubą grybų virt (arba trintą grybų sriubą).

-Padažams naudot.
Atsakyti
QUOTE(evax @ 2011 01 30, 19:14)
Cia MB svajoe (aisku, pati didziausia tasi kraujiniai vedarai, bet sitas dalykas nerealiai tiktu), deja, as bloga zmona ir tokio gerio vargu ar gaminsiu  blush2.gif  Kuolab kai is seimynos niekas nevalgo daugiau.
Turiu klausimeli0 ka gaminate is saldytu grybi (turiu laaabai daug ir nieko naujo nebeisgalvoju).

Pakepinu sumaltus su svogūnais, sumaišau su virtais grikiais ir gaunu puikų įdarą koldūnams ar pyragėliams.
Pakepinu su svogūnais ir ant silkės dedu.
Darau padažus prie įvairių kepsnių, cepelinų.
Atsakyti
QUOTE(Delancy @ 2011 01 27, 20:44)
Sveikos smile.gif

noriu jūsų paklausti. Gal kuri žinos atsakymą, nežinojau kur daugiau kreiptis.

Dėl vištienos kepimo Yra kiniška vištiena ir gal netyčia kuri žinote, kaip restoranuose ją taip išpučia. Ji būna traški ir tarkim 2x2 gabakiuko, ji pasidaro 8x8, na išsipučia.
Štai taip:

http://sphotos.ak.fb...6_3353422_n.jpg



manau tai padaro su krakmolu
Atsakyti
Awdrute, imesk nors vieną tokį dešriuką wub.gif lotuliukas.gif

Kijevo kotletai

vištienos krūtinėlės
sviesto 80gr.
kiaušinio
petražolių kuokštelio
krapų šviežių(dėjau šaldytus)
česnako pora skiltelių
citrinos sulčių keletą lašų
nutarkuotos citrinos žievelės truputis
penkių pipirų mišinio
česnakinės druskos truputis
aliejaus kepimui

Vištienos krūtinėlę padalinau pusiau, išėmiau mažają file, didžiasias pamušau per plėvelę.Pabarsčiau česnakine druska ir pipirų mišiniu.Sviestą suminkiau su smulkintais česnakais, smulkintomis petražolėmis, krapais, citrinos sultimis, žievele, suspaudžiau tokius pailgus įdarus, juos šiek tiek atšaldžiau kameroje, paskui dėjau į krūtinėlę ir susukau, gerai išvoliojau miltuose, kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose, apspaudžiau gerokai ir į kamerą pusvalandžiui įmečiau.Įkaitinau al. aliejų, išėmiau sukinukus, dar kartą į plakinį ir į džiuvėsius išvoliojau ir į aliejų verdantį sudėjau.Kepiau, kol gražiai parudavo.Laabai sultingi.

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 30, 22:17)
Awdrute, imesk nors vieną tokį dešriuką wub.gif  lotuliukas.gif

Kijevo kotletai

vištienos krūtinėlės
sviesto 80gr.
kiaušinio
petražolių kuokštelio
krapų šviežių(dėjau šaldytus)
česnako pora skiltelių
citrinos sulčių keletą lašų
nutarkuotos citrinos žievelės truputis
penkių pipirų mišinio
česnakinės druskos truputis
aliejaus kepimui


An kokio karščio (temperatūros) ir kiek laiko kepei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 01 28, 15:56)

Tik reikia gerai apkepinti tada lengviau apversti....


nu man nesigavo apversti schmoll.gif nors ir gerai apkepiau..
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 01 31, 00:30)
nu man nesigavo apversti schmoll.gif  nors ir gerai apkepiau..



as viena puse apkepus gerokai, istraukiau ant puodo dugno tada prilaikydama apverciau ir viskas liuks, anksciaun dariau kitaip istraukdavau ant dideles lekstes tada uzdedavau puodo dugna ir apversdavau ant keptuves, kuo graziausiai nuciuosdavo...
Atsakyti
srove wub.gif wub.gif

Stiprus kepsnys

user posted image

sprandinės
prieskonių gardinti mėsai
sūrio
majonezo
morkos
svogūno
džiuvėsėlių
kiaušinio

user posted image

Mėsą plonai išmušti, pagardinti prieskoniais, įspausti į džiuvėsėlius, mirkyti į kiaušinio plakinį ir apkepti vos vos iš abiejų pusių keptuvėje.
Sutarkuoti morkas ir svogūnus, apkepti keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
Ant kepsnio kloti lygiai įdarą, aptepti majonezu ir užbarstyti gausiai sūriu.
Dėti į orkaitę maždaug 15 minučių.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Eina sau,kaip cia viskas skanu,o kaip valgyt dabar uzsimaniau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 30, 23:17)
Awdrute, imesk nors vieną tokį dešriuką wub.gif  lotuliukas.gif

Kijevo kotletai

Vištienos krūtinėlę padalinau pusiau, išėmiau mažają file, didžiasias pamušau per plėvelę.



Laba dienele 4u.gif Gal galit pasakyt kokio svorio krutinele?
Bandziau kazkada daryti pagal giedriaus recepta... ne velnio nesigavo man ten tos krutineles ismusti, musiau svelniai, su lygiu galu per sviestini popieriu, kita bandziau per plevele, ji man visvien lipo ir sutrukinejo.
Na gerai, finale visvien is dalies gavosi tos krutineles ismustos, bet, kad ji be proto didele blink.gif
Vistienos krutinele pirkau atsildyta IKI.
NU zodziu pagelbekit, nes nesu gyvenime valgisu kijevo kotleto, ottaip noretusi paragauti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Passion*: 31 sausio 2011 - 10:48
QUOTE(*Passion* @ 2011 01 31, 10:47)
Laba dienele 4u.gif  Gal galit pasakyt kokio svorio krutinele?
Bandziau kazkada daryti pagal giedriaus recepta... ne velnio nesigavo man ten tos krutineles ismusti, musiau svelniai, su lygiu galu per sviestini popieriu, kita bandziau per plevele, ji man visvien lipo ir sutrukinejo.
Na gerai, finale visvien is dalies gavosi tos krutineles ismustos, bet, kad ji be proto didele  blink.gif
Vistienos krutinele pirkau atsildyta IKI.
NU zodziu pagelbekit, nes nesu gyvenime valgisu kijevo kotleto, ottaip noretusi paragauti  cool.gif

Na as siulyciau ta vistienos krutineles pusele perpjauti isilgai, kad gautusi koki trys gabaliukai, ir tada juos ismusti kiek galima ploniau, o po to tiesiog aplink sviesto gabaliuka ir sukti visas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2011 01 31, 11:47)
Laba dienele 4u.gif  Gal galit pasakyt kokio svorio krutinele?
Bandziau kazkada daryti pagal giedriaus recepta... ne velnio nesigavo man ten tos krutineles ismusti, musiau svelniai, su lygiu galu per sviestini popieriu, kita bandziau per plevele, ji man visvien lipo ir sutrukinejo.
Na gerai, finale visvien is dalies gavosi tos krutineles ismustos, bet, kad ji be proto didele  blink.gif
Vistienos krutinele pirkau atsildyta IKI.
NU zodziu pagelbekit, nes nesu gyvenime valgisu kijevo kotleto, ottaip noretusi paragauti  cool.gif


Nu bandau gelbėti ax.gif
Šiandien vėl gausim vištieną valgyti biggrin.gif .Pasvėriau pusę krūtinėlės, panaši, kaip vakar, svėrė 250gr.Atmetam tą 50gr., nes nusipjaus mažoji file, tai kažkur liks apie~200gr. vienam kepsniui žalios mėsos.
Čia pusė krūtinėlės, nupjaukim tą mažą file, kuri atrodo, kaip pakibusi prie krūtinėlės, kartais jos nebūna, būna jau nupjauta, (bet kadangi aš dažniausiai perku vištas ir išsiimu jas, nes taip gaunasi jos žymiai pigiau, paskaičiavus visas išeigas, nes naudoju ir šlauneles, sparnelius, kauliukus, žodžiu viską)Nors galima ir su mažąja file daryti, bet jei rankelės nėra įgudusios, geriau atidėti ją, kad nesiveltų.
user posted image
user posted image
Dabar pakreipiam peilį kairėn ir įpjaunam truputį, tik ne iki galo ir atverčiam tą gabaliuką(krūtinėlė padidėjo)
user posted image
user posted image
Tą patį padarom iš kitos pusės krūtinėlės, atverčiam tą gabaliuką įpjautą.
user posted image
Dabar truputuką galim įpjauti į kelias vietas tik nedaug, ji dar šiek tiek pasiskleis, mušti mums bereiks nelabai jau ir daug.
user posted image
Dabar dedam storesnę plėvelę ir prilaikydami ranka lengvai pamušam, tiesiog jaučiasi kur koks kalniukas aukštesnis, tai per jį ir stuktelim, tik ne iš aukštai iškėlus plaktuką, kad nesutraiškytume per daug, šonus galim ir ploniau pamušti, kad susukus krūtinėlė labiau prikibtų.
user posted image
Pavertus apačią, matosi, kad krūtinėlė nepažeista, taip bus mažesnė tikimybė išbėgti sviestui.
user posted image
Dabar dedam sviestuką ir vyniojam, sukam, kaip cepeliną, jei koks galas išlindęs, tiesiog galima padailinti ir jį nupjauti.Labai svarbu gerai paniruoti miltuose, ne šiaip užbarstyti, bet tiesiog išvolioti ir visas skylutes pribarstyti miltų, suspaudyti, paskui dėti į kiaušinio plakinį ir volioti į džiuvėsėlius, tada dėti pusvalandžiui į kamerą, paskui vėl gerai kiaušinio plakinyje išvolioti ir vėl džiuvėsėliuose ir kepti tik gerai įkaitintame aliejuje.Na, jei padėjau kiek, tai bus smagu pamatyti gerą rezultatą. 4u.gif

Mamairute-kepiau gal koki dešimt minučių, ant vid. ugnies.
Atsakyti