QUOTE(*Passion* @ 2011 01 31, 11:47)
Laba dienele
Gal galit pasakyt kokio svorio krutinele?
Bandziau kazkada daryti pagal giedriaus recepta... ne velnio nesigavo man ten tos krutineles ismusti, musiau svelniai, su lygiu galu per sviestini popieriu, kita bandziau per plevele, ji man visvien lipo ir sutrukinejo.
Na gerai, finale visvien is dalies gavosi tos krutineles ismustos, bet, kad ji be proto didele
Vistienos krutinele pirkau atsildyta IKI.
NU zodziu pagelbekit, nes nesu gyvenime valgisu kijevo kotleto, ottaip noretusi paragauti
Nu bandau gelbėti
Šiandien vėl gausim vištieną valgyti
.Pasvėriau pusę krūtinėlės, panaši, kaip vakar, svėrė 250gr.Atmetam tą 50gr., nes nusipjaus mažoji file, tai kažkur liks apie~200gr. vienam kepsniui žalios mėsos.
Čia pusė krūtinėlės, nupjaukim tą mažą file, kuri atrodo, kaip pakibusi prie krūtinėlės, kartais jos nebūna, būna jau nupjauta, (bet kadangi aš dažniausiai perku vištas ir išsiimu jas, nes taip gaunasi jos žymiai pigiau, paskaičiavus visas išeigas, nes naudoju ir šlauneles, sparnelius, kauliukus, žodžiu viską)Nors galima ir su mažąja file daryti, bet jei rankelės nėra įgudusios, geriau atidėti ją, kad nesiveltų.
Dabar pakreipiam peilį kairėn ir įpjaunam truputį, tik ne iki galo ir atverčiam tą gabaliuką(krūtinėlė padidėjo)
Tą patį padarom iš kitos pusės krūtinėlės, atverčiam tą gabaliuką įpjautą.
Dabar truputuką galim įpjauti į kelias vietas tik nedaug, ji dar šiek tiek pasiskleis, mušti mums bereiks nelabai jau ir daug.
Dabar dedam storesnę plėvelę ir prilaikydami ranka lengvai pamušam, tiesiog jaučiasi kur koks kalniukas aukštesnis, tai per jį ir stuktelim, tik ne iš aukštai iškėlus plaktuką, kad nesutraiškytume per daug, šonus galim ir ploniau pamušti, kad susukus krūtinėlė labiau prikibtų.
Pavertus apačią, matosi, kad krūtinėlė nepažeista, taip bus mažesnė tikimybė išbėgti sviestui.
Dabar dedam sviestuką ir vyniojam, sukam, kaip cepeliną, jei koks galas išlindęs, tiesiog galima padailinti ir jį nupjauti.Labai svarbu gerai paniruoti miltuose, ne šiaip užbarstyti, bet tiesiog išvolioti ir visas skylutes pribarstyti miltų, suspaudyti, paskui dėti į kiaušinio plakinį ir volioti į džiuvėsėlius, tada dėti pusvalandžiui į kamerą, paskui vėl gerai kiaušinio plakinyje išvolioti ir vėl džiuvėsėliuose ir kepti tik gerai įkaitintame aliejuje.Na, jei padėjau kiek, tai bus smagu pamatyti gerą rezultatą.
Mamairute-kepiau gal koki dešimt minučių, ant vid. ugnies.