Žuvies kotletai
500 g žuvies filė (menkė)
2 kiaušiniai
1 svogūnas
2 valg. šaukštai majonezo
3 valg. šaukštai krakmolo
smulkintų petražolių, krapų
biški druskos
Žuvį smulkiai supjaustome,smulkiai sukapojame svogūną.Jei majonezas švelnus galima įberti biški druskos,pipirų.Dedame majonezą,išmaišome ir paliekam pasimarinuoti.
Susmulkiname žalumynus,dedame į žuvį,įmušame kiaušinius,sudedame krakmolą ir gerai išmaišome.Jei gaunasi skysta masė galima dar įdėti krakmolo,tirštumas maždaug kaipo geros grietinės.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame kotletukus.
Garnyrui brokolių/bulvių košė.
! | Dar kartą primenu, kad tai tema Receptams su nuotraukomis |
i | Visas kitas temas (kas su kuo kodėl ir pan. valgo ar nevalgo) aptarinėkite per až, skype, meilais ir pan. - kuo mažiau bereikalingų pliurpalų , tuo bus lengviau receptus surasti. |
Bulviniai blynai su grybais
Blynams: bulvės,druska,džiovintos petražolės.
Grybų padažas: pievagrybiai,sviestas,svogūnas,grietinė,žalūmynai.
Susmulkiname svogūną ir apkepiname ant sviesto.
Pievagrybius nuvalome,smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su svogūnais,apkepiname,paskaniname druska,pipirais,įdedame grietinės ir troškiname 5-7 minutės.Sudedame smulkintus žalūmynus.
Bulvės sutarkuojame su burokinę tarką,išspaudžiame gerai,dedame druskos,džiovintų petražolių,išmaišome.
Įkaitiname keptuvę,įpilame biški aliejaus ir su šaukštu dedame bulvių masę formuodami blyną.Gerai apkepiname iš abiejų pusių.Dedame į lėkštę,iš vienos pusės dedame grybų padažo ir uždengiame su kita puse.
Valgome su grietinė.
Kitas variantas pasidaryti blynų tortą.Darome viską tai pat,tik įdarą dedame per visą blyną ir uždengiame kitu blynu.Kartojome tiek kartų kiek turime blynų.
Aišku kol darome tortą blynai biški atšąla.Aš tiesiog po to įdėjau į orkaitę 10 min.
Blynams: bulvės,druska,džiovintos petražolės.
Grybų padažas: pievagrybiai,sviestas,svogūnas,grietinė,žalūmynai.
Susmulkiname svogūną ir apkepiname ant sviesto.
Pievagrybius nuvalome,smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su svogūnais,apkepiname,paskaniname druska,pipirais,įdedame grietinės ir troškiname 5-7 minutės.Sudedame smulkintus žalūmynus.
Bulvės sutarkuojame su burokinę tarką,išspaudžiame gerai,dedame druskos,džiovintų petražolių,išmaišome.
Įkaitiname keptuvę,įpilame biški aliejaus ir su šaukštu dedame bulvių masę formuodami blyną.Gerai apkepiname iš abiejų pusių.Dedame į lėkštę,iš vienos pusės dedame grybų padažo ir uždengiame su kita puse.
Valgome su grietinė.
Kitas variantas pasidaryti blynų tortą.Darome viską tai pat,tik įdarą dedame per visą blyną ir uždengiame kitu blynu.Kartojome tiek kartų kiek turime blynų.
Aišku kol darome tortą blynai biški atšąla.Aš tiesiog po to įdėjau į orkaitę 10 min.
QUOTE(Elena @ 2011 01 24, 13:15)
[color=purple]
Žuvies kotletai
Žuvies kotletai
Galima dar morkytės įtarkuoti, rekomenduoju
QUOTE(mamairute @ 2011 01 24, 14:22)
Galima dar morkytės įtarkuoti, rekomenduoju
Aha...tiesiog neturėjau Taip pat ir iš vištienos daromi
sveikutes,uzsukau pasicekavyt i sia temute,oho kiek gardumynu radau ,reiks bandyt gamint . Aciu uz tokius skanius receptukus
Sveikos,
Vakar dariau " Greitą picą keptuvėje " pagal Ulės receptuką
Greita pica keptuvėje
Superinins patiekalas... net mano nevalgiukas vaikas valgė.. Šiandien kepsiu vėl
Greita pica keptuvėje
Superinins patiekalas... net mano nevalgiukas vaikas valgė.. Šiandien kepsiu vėl
QUOTE(Piranija @ 2011 01 25, 12:04)
Sveikos,
Greita pica keptuvėje
Greita pica keptuvėje
Gerai, kad priminei apie ją. Vis galvodavau pabandyti ją pasigamint ir visai pamiršau.
Bus išbandyta.
Elena bulviniai blynai su grybais isbandyti nerealiai skanus buvo : o ir darbo maziau nei su elektrine tarka juos drozti
QUOTE(Piranija @ 2011 01 25, 11:04)
Sveikos,
Greita pica keptuvėje
Greita pica keptuvėje
O tešla normaliai iškepa?
QUOTE(miau @ 2011 01 26, 11:42)
O tešla normaliai iškepa?
tikrai taip ir labai skani. dažnai kepu
QUOTE(aura. @ 2011 01 26, 16:38)
tikrai taip ir labai skani. dažnai kepu
o tai teslo nereikia pakepti? ant tos skystos viska ir deti?