Mano šiandieniniai pietūs
Kokosų pieno sriuba su vištiena ir Makaronais
(labai soti, todėl tinka antrų patiekalų teamai )
Reikės:
Skardinės kokosų pieno (berods 200 ml. ten)
Vištienos (naudojau filė apie 150 g.)
Alyvuogių aliejaus
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. imbiero miltelių
1,5 a.š. kalendros lapeliu
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
Kajeno pipirų (pirkau konservuotus, kur būna pjaustyti riekelėmis)
Fetučini makaronų (tokių nebuvo, tai naudojau kažkokius kitokius "garbanotus" )
Apie 1 l. vištienos sultinio
1 laimo
Pirmiausia gerai įkaitintam aliejuj ant lėtos ugnies apie 5 min. pakepinti smulkintą svogūną (kol taps permatomas), sudėti juoduosius pipirus, kalendrą, smulkiai sutarkuotą česnaką, imbierą ir pakepinti 30 sekundžių. Įpilti sultinį, kokosų pieną, gabaliukais pjaustytą vištieną ir viską pavirti apie 10 minučių. Tuo tarpu kitame puode virti fetučini makaronus, išvirusius nusausinti, sudėti į sriubą, pagardinti druska, kajeno pipirais pagal skonį. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, įpilti 1 v.š. laimo sulčių, pavirti dar 1 minutę.
Rašliavos daug, bet sriuba tikrai labai labai skani
Raudonasis vištienos karis
Vištienos filė
1 kubeliais pjaustyta raudona paprika
1 griežinėliais pjaustyta morka
1 nedidelis susmulkintas svogūnas
Raudonojo kario pasta
Alyvuogių aliejus
Kokosų pieno skardinė
1 v.š. kukurūzų krakmolo
Pakepinam svogūną ir morką kol šiek tiek suminkštėja, dedam papriką, vištieną, kario pastą (dėjau du gerus šaukštus, nes mėgstu aštriai ). Pakepinti porą minučių. Sumaišyti kokosų pieną ir krakmolą ir supirti į keptuvę, dar porą minučių paavirinti.
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 01 21, 21:11)
sriubai
QUOTE(Undinencija @ 2011 01 22, 01:14)
sriubai
tiksliai
šiandien b us bandomas,tikiuosi ri savo vaizdų įdėsiu jei gausis
Laba diena
Atnesu paprasta, bet neprasta patiekala
Vistiena su suriu
Produktai:
4 pusinės vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
Fermentinis sūris
druska, pipirai
aliejus
Garnyras:
400 g. bulvių
140 g. šaldytų žirnelių
200 g. šaldytų brokolių
druska, pipirai
1 v.š.balto vyno acto
2 a.š. alyvuogių aliejaus
Eiga: Krūtinėlę įtrinti prieskoniais ir leisti pasimarinuoti pusvalandį. Išplakti kiaušinio baltymą. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus. Krūtinėlę pavolioti baltyme ir dėti kepti ant vidutinės ugnies. Kepti apie 10 min. Iškepusią krūtinėlę dėti į blėką, užtarkuoti smulkia tarką sūrį ir pašauti į orkaitę, nustačius grilinį režimą. Kepti kol sūris įgaus aukso spalvą. Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Prieš virimo galą, įdėti žirnius ir brolokius, bei dar pavirti 3 min, paskaninti druska. Išvirus nukošti. Garnyrą sudėti į keturias lėkštes ir apšlakstyti actu bei aliejumi.
Vištiena gaunasi labai sultinga.
Skanaus
Atnesu paprasta, bet neprasta patiekala
Vistiena su suriu
Produktai:
4 pusinės vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
Fermentinis sūris
druska, pipirai
aliejus
Garnyras:
400 g. bulvių
140 g. šaldytų žirnelių
200 g. šaldytų brokolių
druska, pipirai
1 v.š.balto vyno acto
2 a.š. alyvuogių aliejaus
Eiga: Krūtinėlę įtrinti prieskoniais ir leisti pasimarinuoti pusvalandį. Išplakti kiaušinio baltymą. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus. Krūtinėlę pavolioti baltyme ir dėti kepti ant vidutinės ugnies. Kepti apie 10 min. Iškepusią krūtinėlę dėti į blėką, užtarkuoti smulkia tarką sūrį ir pašauti į orkaitę, nustačius grilinį režimą. Kepti kol sūris įgaus aukso spalvą. Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Prieš virimo galą, įdėti žirnius ir brolokius, bei dar pavirti 3 min, paskaninti druska. Išvirus nukošti. Garnyrą sudėti į keturias lėkštes ir apšlakstyti actu bei aliejumi.
Vištiena gaunasi labai sultinga.
Skanaus
QUOTE(ARDUAA @ 2011 01 21, 16:38)
Labutis, gal galit patart ka pagamint tokiuose mazuose troskinimo indeliuose, kur yra kaip viena porcija
Čenachus
http://giedrius-v.li....com/57869.html
Tiesiog karbonadas
Kiaulienos karbonadinės mėsos su kauliuku
džiuvesėlių
kiaušinio
druskos
majonezo
pipirų
česnako
Susipjaustyti kepsniukus maždaug 2 cm. storio, lengvai peiliu pamušti, pagardinti druska, pipirais, kapotu česnaku, sutepti majonezu ir palikti bent valandai pasimarinuoti. Kepsnį volioti į džiuvesėlius, mirkyti į kiaušinio plakinį ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Salotos iš tarkuotų morkų, spausto česnako ir majonezo, pagardintos druska, pipirais.
Bulvių košei sutrinti bulves grūstuve, įdėti šaukštą sviesto ir užpilti verdančiu pienu, viską gerai pagrūsti iki 5-7 minučių.
Kiaulienos karbonadinės mėsos su kauliuku
džiuvesėlių
kiaušinio
druskos
majonezo
pipirų
česnako
Susipjaustyti kepsniukus maždaug 2 cm. storio, lengvai peiliu pamušti, pagardinti druska, pipirais, kapotu česnaku, sutepti majonezu ir palikti bent valandai pasimarinuoti. Kepsnį volioti į džiuvesėlius, mirkyti į kiaušinio plakinį ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Salotos iš tarkuotų morkų, spausto česnako ir majonezo, pagardintos druska, pipirais.
Bulvių košei sutrinti bulves grūstuve, įdėti šaukštą sviesto ir užpilti verdančiu pienu, viską gerai pagrūsti iki 5-7 minučių.
QUOTE(Ulė @ 2011 01 23, 14:56)
Tiesiog karbonadas
...tiesiog suvalgyciau su malonumu Kaip seniai valgiau sita geri !!! Labai skaniai atroodo, tikras karbonadas
tada Braske valgytume kartu, nes as ir nepamenu kada toki paprasta ir gera mesos gabliuka valgiau zinau, kad pas mama karbonadai skaniausi, tai pati ir nedarau... bet jauciu susigundysiu Ule kaip visada
nu va smagu kazkaip galvoju gal ne nedet.. recepto kaip ir nera,bet uzskaitykim cia kaip priminima
kartais taip viskas atsibosta,kad norisi paprastumo
kartais taip viskas atsibosta,kad norisi paprastumo
Sveikos
Ikvepta Ules ,,Vištienos blauzdelės apvalkale'' recepto, siandien pagaminau panasu patiekaliuka improvizuodama...
Taigi, vietoj vistienos slauneliu, naudojau broileriu krutinele. Susipjausciau i reikiamus patinkamus gabaliukus, dar siek tiek pamusiau mesyte, papipirinau, padruskinau, cesnaku pasmulkintu itryniau, majonezo idejau, ir taip isejo, kad visa nakti marinavosi saldytuve.
Siandien isemiau mesyte, apvoliojau kiausinio plakinyje, apvoliojau krakmole, vel kiausinyje apvoliojau ir vel krakmole..apkepiau mesyte, kai jau pradejo apskrudineti, idejau i keptuve pjaustyto svoguno ir morkyciu tarkuotu. Viska apkepiau kartu.
I puoda sudejau virti bulves, kai jau jos ipusejo virti, sudejau i puoda mesyte su morkom ir svogunais, ir palikau troskintis. Pabaigoje idejau pomidoru padazo sauksta, dziovintu petrazoliu lapeliu, dziovintu slyvu pasmulkinau, smulkiuju pipiru. Dar pora minuciu viska patroskinau ir dejau i lekste. Kadangi MB nemegsta sauso maisto, tai visada stengiuosi , kad bulijono (skyscio) butu. Paskaninau grietine. Valgeme su agurku, morku ir svogunu marinuotomis salotomis, MB dar krienu pasieme. ...
MB labai isrankus maistui, bet si karta jam patiko
Ikvepta Ules ,,Vištienos blauzdelės apvalkale'' recepto, siandien pagaminau panasu patiekaliuka improvizuodama...
Taigi, vietoj vistienos slauneliu, naudojau broileriu krutinele. Susipjausciau i reikiamus patinkamus gabaliukus, dar siek tiek pamusiau mesyte, papipirinau, padruskinau, cesnaku pasmulkintu itryniau, majonezo idejau, ir taip isejo, kad visa nakti marinavosi saldytuve.
Siandien isemiau mesyte, apvoliojau kiausinio plakinyje, apvoliojau krakmole, vel kiausinyje apvoliojau ir vel krakmole..apkepiau mesyte, kai jau pradejo apskrudineti, idejau i keptuve pjaustyto svoguno ir morkyciu tarkuotu. Viska apkepiau kartu.
I puoda sudejau virti bulves, kai jau jos ipusejo virti, sudejau i puoda mesyte su morkom ir svogunais, ir palikau troskintis. Pabaigoje idejau pomidoru padazo sauksta, dziovintu petrazoliu lapeliu, dziovintu slyvu pasmulkinau, smulkiuju pipiru. Dar pora minuciu viska patroskinau ir dejau i lekste. Kadangi MB nemegsta sauso maisto, tai visada stengiuosi , kad bulijono (skyscio) butu. Paskaninau grietine. Valgeme su agurku, morku ir svogunu marinuotomis salotomis, MB dar krienu pasieme. ...
MB labai isrankus maistui, bet si karta jam patiko
Patiekalas visada primenantis vasara Kai būnam vasara gamtoje, visada gaminam šia kamaliūzę Aš dariau iš naminės "tušonkės" bet laisvai galima pasidaryti iš parduotuvinių konservų, tokių kaip guliašas, turistų pusryčiai ir t.t.
O eiga labai paprasta ir greita Išsiverdu makaronų (šiek tiek turi būti nedavirę), nupilu taip, kad liktų skysčio, tada dedu tušonkę, kelis šaukštus pomidorų padažo, patroškinu ir beriu saują sūrio, viskas galima valgyt ir apsivalgyt Atrodo ne kaip, bet skanu
P.S. Mėsos nesimato, nes ji subyra į tokius kaip siūlelius
O eiga labai paprasta ir greita Išsiverdu makaronų (šiek tiek turi būti nedavirę), nupilu taip, kad liktų skysčio, tada dedu tušonkę, kelis šaukštus pomidorų padažo, patroškinu ir beriu saują sūrio, viskas galima valgyt ir apsivalgyt Atrodo ne kaip, bet skanu
P.S. Mėsos nesimato, nes ji subyra į tokius kaip siūlelius