Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Mano šiandieniniai pietūs

Kokosų pieno sriuba su vištiena ir Makaronais
(labai soti, todėl tinka antrų patiekalų teamai biggrin.gif)
Reikės:
Skardinės kokosų pieno (berods 200 ml. ten)
Vištienos (naudojau filė apie 150 g.)
Alyvuogių aliejaus
1/4 a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. imbiero miltelių
1,5 a.š. kalendros lapeliu
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
Kajeno pipirų (pirkau konservuotus, kur būna pjaustyti riekelėmis)
Fetučini makaronų (tokių nebuvo, tai naudojau kažkokius kitokius "garbanotus" biggrin.gif)
Apie 1 l. vištienos sultinio
1 laimo

Pirmiausia gerai įkaitintam aliejuj ant lėtos ugnies apie 5 min. pakepinti smulkintą svogūną (kol taps permatomas), sudėti juoduosius pipirus, kalendrą, smulkiai sutarkuotą česnaką, imbierą ir pakepinti 30 sekundžių. Įpilti sultinį, kokosų pieną, gabaliukais pjaustytą vištieną ir viską pavirti apie 10 minučių. Tuo tarpu kitame puode virti fetučini makaronus, išvirusius nusausinti, sudėti į sriubą, pagardinti druska, kajeno pipirais pagal skonį. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, įpilti 1 v.š. laimo sulčių, pavirti dar 1 minutę.
user posted image

Rašliavos daug, bet sriuba tikrai labai labai skani smile.gif

Raudonasis vištienos karis

Vištienos filė
1 kubeliais pjaustyta raudona paprika
1 griežinėliais pjaustyta morka
1 nedidelis susmulkintas svogūnas
Raudonojo kario pasta
Alyvuogių aliejus
Kokosų pieno skardinė
1 v.š. kukurūzų krakmolo

Pakepinam svogūną ir morką kol šiek tiek suminkštėja, dedam papriką, vištieną, kario pastą (dėjau du gerus šaukštus, nes mėgstu aštriai smile.gif ). Pakepinti porą minučių. Sumaišyti kokosų pieną ir krakmolą ir supirti į keptuvę, dar porą minučių paavirinti.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 01 21, 21:11)
o kaip panaudoti išskobtus bulvių viduriukus  ax.gif


sriubai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Undinencija @ 2011 01 22, 01:14)

doh.gif tiksliai biggrin.gif
šiandien b us bandomas,tikiuosi ri savo vaizdų įdėsiu jei gausis blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Atnesu paprasta, bet neprasta patiekala
Vistiena su suriu
Produktai:

4 pusinės vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
Fermentinis sūris
druska, pipirai
aliejus

Garnyras:

400 g. bulvių
140 g. šaldytų žirnelių
200 g. šaldytų brokolių
druska, pipirai
1 v.š.balto vyno acto
2 a.š. alyvuogių aliejaus

Eiga: Krūtinėlę įtrinti prieskoniais ir leisti pasimarinuoti pusvalandį. Išplakti kiaušinio baltymą. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus. Krūtinėlę pavolioti baltyme ir dėti kepti ant vidutinės ugnies. Kepti apie 10 min. Iškepusią krūtinėlę dėti į blėką, užtarkuoti smulkia tarką sūrį ir pašauti į orkaitę, nustačius grilinį režimą. Kepti kol sūris įgaus aukso spalvą. Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Prieš virimo galą, įdėti žirnius ir brolokius, bei dar pavirti 3 min, paskaninti druska. Išvirus nukošti. Garnyrą sudėti į keturias lėkštes ir apšlakstyti actu bei aliejumi.
Vištiena gaunasi labai sultinga.
Skanaus
Atsakyti
Erina,katik buvo suvalgytos tavo darytos bulves su idaru thumbup.gif labai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ARDUAA @ 2011 01 21, 16:38)
Labutis, gal galit patart ka pagamint tokiuose mazuose troskinimo indeliuose, kur yra kaip viena porcija  smile.gif

Čenachus bigsmile.gif
http://giedrius-v.li....com/57869.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 23 sausio 2011 - 11:36
Tiesiog karbonadas

user posted image


Kiaulienos karbonadinės mėsos su kauliuku
džiuvesėlių
kiaušinio
druskos
majonezo
pipirų
česnako

Susipjaustyti kepsniukus maždaug 2 cm. storio, lengvai peiliu pamušti, pagardinti druska, pipirais, kapotu česnaku, sutepti majonezu ir palikti bent valandai pasimarinuoti. Kepsnį volioti į džiuvesėlius, mirkyti į kiaušinio plakinį ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių.

Salotos iš tarkuotų morkų, spausto česnako ir majonezo, pagardintos druska, pipirais.

Bulvių košei sutrinti bulves grūstuve, įdėti šaukštą sviesto ir užpilti verdančiu pienu, viską gerai pagrūsti iki 5-7 minučių.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 01 23, 14:56)
Tiesiog karbonadas

...tiesiog suvalgyciau su malonumu wub.gif Kaip seniai valgiau sita geri !!! Labai skaniai atroodo, tikras karbonadas thumbup.gif
Atsakyti
tada Braske valgytume kartu, nes as ir nepamenu kada toki paprasta ir gera mesos gabliuka valgiau thumbup.gif zinau, kad pas mama karbonadai skaniausi, tai pati ir nedarau... bet jauciu susigundysiu ax.gif Ule kaip visada thumbup.gif
Atsakyti
nu va smagu wub.gif kazkaip galvoju gal ne nedet.. recepto kaip ir nera,bet uzskaitykim cia kaip priminima biggrin.gif
kartais taip viskas atsibosta,kad norisi paprastumo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 23 sausio 2011 - 18:07
Sveikos 4u.gif
Ikvepta Ules ,,Vištienos blauzdelės apvalkale'' recepto, siandien pagaminau panasu patiekaliuka improvizuodama... ax.gif
Taigi, vietoj vistienos slauneliu, naudojau broileriu krutinele. Susipjausciau i reikiamus patinkamus gabaliukus, dar siek tiek pamusiau mesyte, papipirinau, padruskinau, cesnaku pasmulkintu itryniau, majonezo idejau, ir taip isejo, kad visa nakti marinavosi saldytuve.
Siandien isemiau mesyte, apvoliojau kiausinio plakinyje, apvoliojau krakmole, vel kiausinyje apvoliojau ir vel krakmole..apkepiau mesyte, kai jau pradejo apskrudineti, idejau i keptuve pjaustyto svoguno ir morkyciu tarkuotu. Viska apkepiau kartu.
I puoda sudejau virti bulves, kai jau jos ipusejo virti, sudejau i puoda mesyte su morkom ir svogunais, ir palikau troskintis. Pabaigoje idejau pomidoru padazo sauksta, dziovintu petrazoliu lapeliu, dziovintu slyvu pasmulkinau, smulkiuju pipiru. Dar pora minuciu viska patroskinau ir dejau i lekste. Kadangi MB nemegsta sauso maisto, tai visada stengiuosi , kad bulijono (skyscio) butu. Paskaninau grietine. Valgeme su agurku, morku ir svogunu marinuotomis salotomis, MB dar krienu pasieme. 4u.gif ...
MB labai isrankus maistui, bet si karta jam patiko wub.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 23 sausio 2011 - 18:18
Patiekalas visada primenantis vasara smile.gif Kai būnam vasara gamtoje, visada gaminam šia kamaliūzę lotuliukas.gif Aš dariau iš naminės "tušonkės" bet laisvai galima pasidaryti iš parduotuvinių konservų, tokių kaip guliašas, turistų pusryčiai ir t.t.
O eiga labai paprasta ir greita smile.gif Išsiverdu makaronų (šiek tiek turi būti nedavirę), nupilu taip, kad liktų skysčio, tada dedu tušonkę, kelis šaukštus pomidorų padažo, patroškinu ir beriu saują sūrio, viskas galima valgyt ir apsivalgyt lotuliukas.gif Atrodo ne kaip, bet skanu smile.gif
user posted image
P.S. Mėsos nesimato, nes ji subyra į tokius kaip siūlelius thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 24 sausio 2011 - 13:21