Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(ugnieshka @ 2011 01 18, 19:45)
*Keila*, ačiū už idėją vakarienei, labai skanu  4u.gif


malonu, kad patiko 4u.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 01 19, 09:21)
bet kai turi taj nevertini ax.gif mano vyrui geriausias ir skaniausias patiekalas pirktiniai koldunai mastau.gif  biggrin.gif


Pilnai su tavimi sutinku drinks_cheers.gif. Tik manajam geriausias maistas - mesos gabalas lotuliukas.gif
Atsakyti
Kepta šoninė su daržovėmis

Reikės:

2 gabalėlių neriebios šoninės
4 skiltelių česnako
Kmynų
Druskos
Kvapniųjų pipirų

3 bulvių
3 svogūnų
3 morkų

Česnaką nukupti ir susmulkinti. Šoninę įtrinti česnaku, pipirais, kmynais bei druska. Palikti per naktį pasimarinuoti.
Bulves nuskusti ir supjaustyti į keturias dalis. Svogūnus nulupti ir pasmulkinti. Skustas morkas supjaustyti griežinėliais.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti šoninę, aplink sudėti daržoves. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti ~1 val. 220 laipsnių karštumo orkaitėje
user posted image

daugiau foto čia
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 14, 18:58)
Labai pasiilgusi buvau perlinių kruopų, tai vakar užsimerkiau, šiandien išviriau "durniukų"


Valgėm ir mes vakarienei "durniukus". Minkštučiai, visai neguminiai išėjo. Perlinės košės nevalgo mano šeima, tai perlinė kitaip visai skaniai suvalgė. Ačiū Srovei. 4u.gif
Atsakyti
Vištienos blauzdelės apvalkale

user posted image

vištienos blauzdelių
česnako
druskos
pipirų
džiovinto čiobrelio
citrinos žievelės
malto džiovinto imbiero
majonezo
kiaušinio
krakmolo

Nupjauti blauzdelės galinį kauliuką. Sudėti vištieną į dubenį, pagardinti prieskoniais, žolelėm, tarkuota citrinos žievele, kapotu česnaku ir sumaišyti su majonezu.
Palikti šaldytuve 30 min. Išplakti kiaušinį.
Vištieną volioti į kiaušinio plakinį, krakmolą, vėl į kiaušinį ir krakmolą,
dėti į įkaitintą keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių.

user posted image

Apkeptas blauzdeles sudėti į troškinimui skirtą indą.

user posted image

Užpilti sultiniu, galima įpjaustyti morkos, svogūno, uždengti dangtį ir 190 laipsnių orkaitėje troškinti apie 30 min.
Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 01 20, 11:47)
Vištienos blauzdelės apvalkale

Nupjauti blauzdelės galinį kauliuką.

o su kuo nupjaunate galinius kauliukus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2011 01 20, 11:21)
o su kuo nupjaunate galinius kauliukus?  ax.gif

peiliu biggrin.gif arba zirklemis nukerpam 4u.gif

nezinau kur idet bandeles,bet prie sultinio puikiai gali atstoti ir pirma ir antra patiekalus 4u.gif

Mieliniai pyragėliai su mėsa

user posted image

Tešlai:


0.5 kg. miltų
250 ml pieno
pakelis sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1 kiaušinis
2-3 šaukštai aliejaus

Įdarui:

300 gr. šlaunelių mėsos
svogūnas
petražolės
druska
pipirai

Į šiltą pieną suberkite cukrų ir mieles, kad ištirptų. Persijokite į dubenį miltus, padarykite duobutę ir supilkite pieno&mielių mišinį. Palikite stovėti šiltai ,kol iškils mielių kepurė smile.gif
Sudėti aliejų, plaktą kiaušinį ir druską. Viską išmaišyti mentele, vėliau rankomis minkyti tešlą tol, kol nebelips prie rankų.
Suformuoti rutulį, jei reikėtų pamėtyti į stalą, tuomet tešla tampa minkštesnė, išeina oras.
Suformuoti 20 rutulėlių.
Iškočioti apskritimus apie 5-6 mm. dėti įdarą ir suformuoti pyragėlį (technika kaip formuojate cepelinus smile.gif,).

Įdarui mėsą reikėtų sumalti kartu su svogūnu ir pagardinti prieskoniais.
Pyragėlius dėti į orkaitę, aptepti kiaušinio plakiniu,pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 20 sausio 2011 - 10:31
QUOTE(Ulė @ 2011 01 20, 10:31)

Mieliniai pyragėliai su mėsa



o mėsa spėja iškept per 30 min?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 20, 12:21)
o mėsa spėja iškept per 30 min?

iskepa,vistiena greit juk 4u.gif
Atsakyti
Pasiūlysiu skanų bulvių košės pyragą su mėsa
reikės :
1v.šaukšto aliejaus
1 didelio pjaustyto svogūno
2 vidutinio dydžio tarkuotų morkų
560g / jautienos faršas (aš dėjau šernienos faršą),manau kad būtų skanu ir su kiauliena
400g pomidorų
1 lauro lapelio
šviežių čiobrelių
2 šaukštų pomidorų tyrės
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Bulvių košei:
750g bulvių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
225g pastarnokų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
2 šaukšteliu krienų kremo (aš neturėjau, taidėjau paprastų krienų)
75g sviesto
55ml pieno

Paruošimo būdas:
didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus ir morkas ir kept ant vidutinės ugnies 5 min, kol suminkštės.
Po to sudėti maltą jautieną ir troškinti dar apie 3 minutes , kol faršas pasidarys rudos spalvos.
Po to sudėti pjaustytus pomidorus, pomidorų tyrę, lauro laplapelį ir čiobrelius ir troškinkite 30 minučių.

Bulvių košei:
bulves virti kartu su pastarnokais, kol suminkštės. Nupilti vandenį ir sutrinti košę su sviestu ir pienu. Įdėt krienų kremo,druskos ir pipirų
Į kepimo indą sudėti keptą faršą ant viršaus sudėti bulvių košę, gražiai paskalaidyt. Kepkite 30 minučių

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 01 20, 10:31)

Mieliniai pyragėliai su mėsa

Tešlai:
0.5 kg. miltų
250 ml pieno
pakelis sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1 kiaušinis
2-3 šaukštai aliejaus

Įdarui:

300 gr. šlaunelių mėsos
svogūnas
petražolės
druska
pipirai

Į šiltą pieną suberkite cukrų ir mieles, kad ištirptų. Persijokite į dubenį miltus, padarykite duobutę ir supilkite pieno&mielių mišinį. Palikite stovėti šiltai ,kol iškils mielių kepurė smile.gif
Sudėti aliejų, plaktą kiaušinį ir druską. Viską išmaišyti mentele, vėliau rankomis minkyti tešlą tol, kol nebelips prie rankų.
Suformuoti rutulį, jei reikėtų pamėtyti į stalą, tuomet tešla tampa minkštesnė, išeina oras.
Suformuoti 20 rutulėlių.
Iškočioti apskritimus apie 5-6 mm. dėti įdarą ir suformuoti pyragėlį (technika kaip formuojate cepelinus smile.gif,).

Įdarui mėsą reikėtų sumalti kartu su svogūnu ir pagardinti prieskoniais.
Pyragėlius dėti į orkaitę, aptepti kiaušinio plakiniu,pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!!


Aciu Ule uz recepta, pyragėliai jau garuoja
user posted image
Tik as idara dariau kitoki: 1 svogunas, krutinele bei šampinionai, viskas pakepinama ant aliejaus, pagardinama druska pipirais.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 01 20, 10:47)
Vištienos blauzdelės apvalkale


Užpilti sultiniu, galima įpjaustyti morkos, svogūno, uždengti dangtį ir 190 laipsnių orkaitėje troškinti apie 30 min.
Skanaus!!


Ule, kaip visuomet nuostabu 4u.gif
klausimas: betroškinant nenukrenta/nenusibruka šis apvalkalas? (teisiog Tavo nuotraukos l.estetiškos ir gražios tos blauzdelės, su tvarkingom "kojinytėm" bigsmile.gif )






Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2011 01 17, 13:08)
Merginos noriu pasakyti, kad šiaip geras dalykas tos pjaustykles elektrinės, mes dar prieš daug metų esam uošvei dovanoję, tai nors ne kasdien ji ten naudojama, bet tankiai ir pjausto viską su ja, ką tik reikia, labai gražiai supjausto,  aš dabar jau irgi dairaus kažko panašaus ir manau, kad nėra taip jau brangu, pav. tokia
http://derekis.lt/sm.../product/sl-250


oooooo,reikia atkraustyti kampus, prieš daugelį metų buvome tokią pirkę; baliukus puikiai aptarnaudavo cool.gif


Atsakyti
Kiek cia puikiu receptu, reiks isbandyti smile.gif
Atsakyti