Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(mamairute @ 2010 12 07, 13:47)
Kiaulienos? Jei taip gali pamarinuoti kokias dvi dienas ir iškepti orkaitėje Stikliniam puode uždengus (aišku prieš baigiant kepti reikia nudengti, kad apskrustų) arba taip pat išmarinuotą išvirti taip, kad kaulas lengvai atšoktų, išgriebti į dubenį, supjaustyti į kokias šešias dalis, įpilti šiek tiek sultinio, kuriame virė, pabarstyti prieskoniais, pamakaluoti, sudedi į maišelį ir paslegi, bus puikus vyniotinis.


aha kiaulienos.
O marinuoti, tai tik sausais prieskoniais apibarstyt, ar dar ką pilt?
Su tuo vyniotiniu tai gera idėja, reiks kitą kart taip padaryt bigsmile.gif


QUOTE(rootha @ 2010 12 07, 14:28)
taip zalias, ismirkau piene, poto ikaitinu sviesta keptuveje, ir sudedu kepeneles ir kepu tam svieste jas mazdaug apie pusvalandi, kas kart pamaisydama blush2.gif


4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 12 06, 20:54)
Kad nebutu  poster_offtopic.gif, noriu pasigaminti kepeneliu pasteta, nu skanu koki nors. Turiu triusio kepeneliu.  ax.gif


Naujojoj Beatos knygoj radau pašteto receptą (su brendžiu) biggrin.gif , kurį labai noriu išbandyti, bet dar nespėjau, gal jūs juo pasinaudosit smile.gif

"Šventinis vištų kepenėlių paštetas"

300g rūkytos šoninės
150-200g sviesto
1 svogūnas
500g vištų kepenėlių
2 laurų lapai
1 kuokštelis čiobrelių
druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto
50ml romo ar brendžio
100ml vandens
200g džiovintų spanguolių

Šoninę smulkiai supjausčius pakepinti keptuvėje, ten pat berti svogūną, kai jie suminkštėja, dėti sviestą ir kepenėles, po to čiobrelius, laurų lapus, pipirus, druską, muskato riešuto, kepiname kol išgaruoja vanduo ir kepenėlės pasitroškina svieste (apie 10min.). Pabaigoje 5 keptuvę šliūkštelti romo ar brendžio. Baigus troškinti, laurų lapus išimame. Visą keptuvės turinį supilti į el.smulkintuvo indą ir sumalti (arba porą kartų viską permalti mėsmalėje). Jei tyrė gaunasi per tiršta, įdėti truputį sviesto ar įpilti šiek tiek vandens. Masė turi gautis grietinės tirštumo. Dž.spanguoles nupilti verdančiu vandeniu, nuplauti ir įmaišyti į kepenėles. Masę sudėti į indelius, palaukti kol atšala, uždengti plėvele ir dėti į šaldytuvą.

QUOTE(sbo @ 2010 12 07, 13:11)
O kur peletruno galima nusipirkti? g.gif


Prizmoj mačiau peletrūno yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 07 gruodžio 2010 - 16:14
Daug kartų išbandytas ir mums labai patinkantis paštetas Kalakutienos kepenėlių paštetas Darau pusiau su kiaulienos ir vištienos ar vištienos su kalakutienos, kaip ko turiu. Šiaip mums skaniau su kiaulienos pusiau, tai tada jaučiasi šiek tiek to kepenų aitrumo.
Atsakyti
Tarybinis guliašas
user posted image


Reikės:

700-800 gr. mėsos (kiaulienos arba jautienos)
2 morkos
2 svogūnai
raugintas agurkėlis
prieskoniai
grietinė, pomidorų padažas, garstyčios


Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, ištrynti su prieskoniais idėti kelis šaukštus majonezo ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Mėsą pakepinti keptuvėje, po to sudėti į puodą, įpylti vandens ir troškinti. Kol mėsa troškinasi sutarkuoti morkas ir žiedais supjaustyti svogūnus. Juos pakepinti keptuvėje, kol suminkštės ir sudėti į puodą su mėsa.
Tada pagaminti padažą: nusemti truputį sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėti grietinės, pomidorų padažo ir šiek tiek garstyčių. Įmaišyti šaukštą miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplakti ir supylti į puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišyti.
Agurkėlį sutarkuoti ir taip pat sudėti į puodą, viską dar šiek tiek patroškinti.
Skanaus!!!
user posted image
Atsakyti
Vištienos krūtinėlė sūryje.
vištienos krūtinėlės
česnako skiltelės didesnės
2šaukštų grietinėlės
2kiaušinio trynių
nubraukto šaukštelio druskos(stambios)
pipirų
kukurūzų krakmolo
fermentinio sūrio (maišiau mocarela ir svalia)apie 200gr.
pieno 2 šaukštus
petražolių
Krūtinėlę supjaustyti ne plonomis juostelėmis ir sumaišyti su susmulkintu česnaku, tryniais, grietinėle, druska, pipirais.Laikyti apie 2val.Įkaitinti stipriai keptuvę, su al. aliejumi, mėsą volioti į krakmolą po gabalėlį ir dėti kepti, labai trumpai, trejetą minučių.Į švarią keptuvę pilti pora šaukštų pieno, sudėti tarkuotą sūrį ir ant lengvos ugnies kaitinti, kai sūris pradės tirpti, greit volioti kepsnelius į jį.Pabarstyti petražolėmis.Valgyti siūlau su truputi salstelėjusia pakepta balta duona.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 12 08, 13:39)
Ūle, man jūsų receptai labai patinka.Tokie lietuviški, tradiciniai 4u.gif

aciu 4u.gif
srove fantastika bigsmile.gif bigsmile.gif wub.gif
Papildyta:
Gegutės lizdas
user posted image


200 gr. virtų spageti makaronų
100 gr. tarkuoto sūrio
3 kiaušiniai
prieskoniai

Makaronus sumaišyti su sūriu, išplaktais kiaušiniais ir prieskoniais, sukant ratu suformuoti kepsniuką ir dėti į įkaitintą keptuvę. Apkepti iš abiejų pusių. Valgyti galima su pievagrybių padažu ar pomidoru padažu tiesiog.
Skanaus!!
user posted image
Atsakyti
Oho Ule bigsmile.gif grazus tas lizdas ir skanus turbut labai. Bus greitai isbandytas biggrin.gif o gal ir orkaiteje juos galima kepti?
Atsakyti
QUOTE(July @ 2010 12 08, 19:51)
Oho Ule  bigsmile.gif  grazus tas lizdas ir skanus turbut labai. Bus greitai isbandytas  biggrin.gif  o gal ir orkaiteje juos galima kepti?

aciu wub.gif
gal ir galima,bet nera reikalo rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Vištiena su šoninė ir apelsinais

Produktai:
vištienos krūtinėlė
prieskoniai,druska pagal skonį
garstyčios
apelsinai
karšto rūkymo plonai supjaustyta šoninė (galima naudoti šviežią)
Garnyrui ryžiai.

Vištieną supjaustome išilgai juostelėmis.Apibarstome su druska ir apelsininiais pipirais.
Paruošiame marinata:į indėlį išspaudžiame česnako,dedame medaus,pilame citrinos sulčių ir aliejaus.Viską gerai išmaišome.Užpilame marinatą ant vištienos ir paliekame porai valandų.
Marinatą darome pagal skonį.
Mano proporcijos marinatui:
1 valg.šaukšt.aliejaus,2 skilt.česnako,2 valg.šaukštai skysto medaus,2 valg.šaukšt.citrinos sulčių.
Imame vištienos gabaliuką ir apsukame su šoninę.
Imame kepimo indą,sudedame mūsų vištieną,sutepame su garstyčiomis o ant viršaus sudedame griežiniais supjaustytą apelsiną.
Dedame į orkaitę 200 l.t. ir kepame apie 30 min.
Valgome su ryžiais.
Salotos: morkos su česnakais ir majonezu.
Kam iš namiškių nepatiko mano improvizaciją gavo vištienos vėrinukus 4u.gif
Tą pati vištieną suverta ant medinių iešmų ir užkepta orkaitėje.


user posted image

user posted image

user posted image








Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 12 08, 18:36)
Vištienos krūtinėlė sūryje.


essen.gif Reikės kažką panašaus šiandien pasigaminti smile.gif
Atsakyti
Dešrelės kopūstų lapuose
Greitai pagaminamas,gana skanus patiekalas.

Jums reiks:
mėgstamų dešrelių
kopūsto
morkų
svogūno
grietinės/pomidorų padažo
druskos,pipirų

Kadangi dešrelės tai greitai pagaminamas produktas,kopūsto lapus reikia gerai pavirti kad būtų minkšti.
Nupjauname kopūsto lapo storąją dalį,dedame dešrelę ir susukame.
Į kepimo indą dedame lauro lapą,sutarkuotas morkas,smulkintą svogūną,įpilame biški sultinio ir sudedame mūsų dešrelės.
Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir užpilame ant dešrelių.
Troškiname orkaitėje 200 l t apie 20 min,reikia kad kopūstas būtų minkštas.

Skanaus 4u.gif


user posted image

user posted image


Atsakyti
Ule, Srove, Elena jus fantastiskos thumbup.gif
Atsakyti