Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Nemanau, kad reik recepto, bet pasirodysiu savo kugelį su padažu
user posted image
Atsakyti
[quote=coliuke28,201
reikia reikia receptuko,ir padaziuko recepta,senai laukiau kas ides thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, esu absoliuti Naujokė smile.gif 4u.gif

įkeliu kol kas be nuotraukos , bet super greit pagaminamą naminę picą:

Mikseriu:
3 kiaušiniai, plakama
+3 šaukštai majonezo – plakama
+ 3 šaukštai miltų vėl paplakama.

Į bliekutę išlydom sviesto (apie 50-60g) ir supilame skystą tešlą. Ant viršaus – faršas, pievagrybiai...+ ką turim.
+Sūris
Kepame 20 min. orkaitėje iš viršaus ir apačios + 10 min. su vėjeliu .
valgo visi !


Atsakyti
QUOTE(jurguliooks @ 2011 01 13, 22:46)
reikia reikia receptuko,ir padaziuko recepta,senai laukiau kas ides thumbup.gif

sutarkavau bulves su tarkavimo mašina, įdėjau du šaukštus grietinės ir gal 200ml. virinto pieno, dar drusko truputį. Ir viskas
Padažui pakepinau pirma pievagrybius ant sviesto, vėliau subėriau svogūnus ir dar kepinau. Supyliau grietinėlės 200ml. indelį. Ir viskas
Skanaus

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 14 sausio 2011 - 11:28
Čili sriuba

Aišku nieko naujo...bet kartais tiesiog pasimiršta...

Šį sriuba turi daug pliusų: karšta,aštri,soti.Ir pirmas ir antras patiekalas viename.O žiema tiesiog būtina išsivirti tokios sriubos biggrin.gif Dar pliusas kad gamindami šį patiekalą galite laisvai improvizuoti...

Produktai:

500 g kiaulienos-jautienos faršas (galima tik jautienos);
2 vidutinio dydžio svogūnai,
1 didelė morka
4 skiltelės česnako;
1 čili pipiriukas
1 skardinė konservuotų luptų pomidorų savose sultyse;
200 g tarkuoto sūrio;
1 skardinės konservuotų pupelių;
pagal skonį druskos, saldžiosios paprikos miltelių, džiovinto baziliko,šviežiai maltų pipirų

Supjaustykite svogūnus,čili pipirą ir česnakus kubeliais,morką sutarkuokite, sudėkite į įkaitintą keptuvę ir lengvai apkepinkite.Sudėkite faršą ir gerai išmaišykite.Paskaninkite su druska,pipirais,malta paprika ir apkepinkite viską 10 minučių.Po viską sudėkite į puodą.
Pomidorus iš skardinės sutrinkite su šakute arba susmulkinkite su blenderiu ir sudėkite į faršą.Jei sriuba labai tiršta galima įpilti vandens.
Troškinam dar 5 minutes, sudedame pupeles,baziliką,ragaujame ir jei ko trūksta pridedame.
Įpilame sriubą į lėkštę,užberiame tarkuoto sūrio ir dedame duonos skrebučius.



user posted image

user posted image

user posted image







Atsakyti
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže

user posted image

antis 1.8kg.
2 šaukšteliai grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus
rozmarino
čiobrelio
kmynų
pipirų, druskos
---
apelsinas, svogūnas, obuoliai rūgštūs, slyvos šaldytos ( pamerkti rome)
sviesto

Antį gerai išvalome, ties šlaunimis praduriame šakute, kad išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai. Įtriname mišiniu pasiruoštu iš pirmųjų ingridientų, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.
Vidų įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame pjaustytą į ė dalis svogūną, apelsiną, obuolių ir rome mirkytas kelias valandas slyvas. Sultis nuo slyvų supilame į anties vidų, įdėti dar šakelę rozmarino.
Antį sandariai susukti į foliją. Apdėti obuoliais, apelsinais ir bulvėmis. Bulves galima valandą prieš palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje, paskui apsukti plonai pjaustyta šonine.

user posted image

Taip paruoštą skardą vėl apdengti folija ir šauti į orkaitę 190 laipsnių 1 val ir 40 minučių.
Po tiek kepimo laiko ,skardą ištraukti nuimti visas folijas, antytę aptepti soja+ medus padažu ir leisti jai apskrusti dar 20 min.
Išėmus iš karto nepjaustyti, nes išbėgs sultis, leisti pastovėti 10 min.

P.s. buvau prisiskaičius daug įspėjimų, kad nuo per ilgo kepimo antis taps sausa, tikrai ne! taip paruo6ta antis puikiai nusineria nuo savo kaulelių ir išlieka kaip matote foto sultinga ir ne sausa smile.gif

Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Ule, nukrisiu doh.gif wub.gif
Atsakyti
Elena- skaniausia sriubyte thumbup.gif Jau po tokios nieko nebesinori... nebent antytes wub.gif
Ule, Elena, mergaites - first.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 01 14, 10:42)
Čili sriuba

Ir aš taip pat darau. Labai skani sriuba. Tik troškinti ilgiau vistik reikia. smile.gif
Arba, kad gautu tikros čili sriubos skonį, galima įdėti šiek tiek juodo šokolado. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oxys: 14 sausio 2011 - 11:16
Juodo šokolado??? Kaip įdomu-nesu girdėjusi....
O kažin, ar vietoje anties netiktų višta-anties neturiu, o receptas atrodo labai viliojamai...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 01 14, 12:18)
Juodo šokolado??? Kaip įdomu-nesu girdėjusi....

Kartaus sokolado smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 01 14, 10:42)
Antis su vaisiais, medaus- garstyčių padaže



O dievuleliau koki vaizdai karsta.gif Net per monitoriu kvapa pajutau anytes blush2.gif nu kodel tos antys sitokios brangios mad.gif
Atsakyti