Veršiena raudono vyno ir grietinės padaže
Receptą radau kažkur internete, išties pagal jį reiktų gaminti eskalopus, bet aš kepiau paprastus plonai išmuštus kepsniukus:)
300 g, veršienos
Pievagrybių (aš juos mėgstu, tai sudėjau visą tą mėlyną dėžutę, kur maximoj būna
)
Sauso raudono vyno
150 ml. riebios grietinės
3 galvučių česnako
Sviesto
Alyvuogių aliejaus
Pipirų, druskos
Supjaustau riekelėmis veršieną, ją išmušu kokiais 0,5 cm. storumo kepsniukais, apibarstau druska, pipirais, ir apkepu aliejuje ir svieste. Kol mėsa kepa, apkepinu tarkuotą česnaką ir riekelėm pjaustytus pievagrybius (taip pat aliejuje ir svieste)
Mėsai apkepus, pilu 150 ml. vyno ir ant silpnos ugnies troškinu 10 min, tada sudedu keptus pievagrybius, supilu grietinę ir patroškinu dar 10 min ant silpnos ugnies.
Vaizdas gal ir nekoks, bet jau taaaip skanu