Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Na štai šiandien gaminau šiuos, tik man jie sausoki.
user posted image
Recepto ir nuotraukos savininkė yra čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coliuke28: 10 sausio 2011 - 19:26
QUOTE(dangiuk @ 2010 12 26, 14:02)
Nuolat seku šią temą, o dabar ateinu su kalėdinių pietų prisiminimu:

Višta ant butelio

atėjau padėkoti šio recepto autorei 4u.gif
super vištytė gavosi thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita* @ 2011 01 11, 15:53)
atėjau padėkoti šio recepto autorei  4u.gif
super vištytė gavosi  thumbup.gif  thumbup.gif

Smagu girdėt, nors autoryste girtis negalėčiau - paveldėjau iš mamos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 01 11, 19:51)
Smagu girdėt, nors autoryste girtis negalėčiau - paveldėjau iš mamos  mirksiukas.gif

o man vis knietėjo išbandyti, ir vis galvojau-kaip ten tas butelis nesprogsta g.gif o pasirodo-tikrai viskas ok...ir svarbiausia nugara vištytės neprilimpa prie skardos thumbup.gif
kepsiu, kepsiu ir tikrai kepsiu dar ir dar thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ossobuko su naminiais makaronias (osso buco)

jautienos karkų 1 kg.
2 morkų
2 svogūnų
pusės poro
jautienos sultinio 400ml.
pomidorų, savo sultyse, nedidelio indelio(be odelių)
šaukštelio saldžiosios paprikos
šaukšto sultinio, nuo jelapeno pipirų
lauro lapelių, pipirų kelių rūšių, kmynų šaukštelio, šaukšto cukraus(nubraukto)
citrinos, petražolių, česnako

Mėsą nuplauti, nusausinti, nupjaustyti plėves, galima surišti, kad neišsileistų, pavolioti miltuose ir apkepti al. aliejaus ir sviesto mišinyje, perdėti į puodą, kurį galėsite dėti į orkaitę.Kur kepė mėsa, dėti supjaustytus svogūnus, apkepti, česnako pora skiltelių, šiek tiek apkepti ir porą labai trumpai kepti, tuomet sudėti morkas, supjaustytas ne visai smulkiai, pakepti dar apie tris minutes, sudėti pomidorus, papriką, jelapeno sultis, cukrų, dar šiek tiek pakepti, supilti sultinį, sudėti lapelius, pipirus, mairūną, kmynus, česnako tris skilteles, porą min. pavirti ir užpilti ant mėsos, uždengti ir į įkaitintą orkaitę 180temp.dėti mažiausiai 2 val., vėliau temp. galima sumažinti iki 160.Ištroškinus dar palaikyti uždengtą 10 min.Vėliau dėti į lėkštę, pabarstyti citrinos žievelės, petražolių, česnako mišiniu.
Makaronams 2 stiklinės miltų, stiklinė manų, pusantro šaukšto aliejaus, tris kiaušinius išplakti su 4 šaukštais vandens,druskos šiek tiek, suminkyti ir palikti valandai laiko, uždengus sandariai.Po to pasibarstyti miltų, išversti masę ant stalo ir vis pasibarstant miltų suminkyti minkštą masę, kol nekibs prie rankų.Iškočioti plonai, pabarstyti miltais, susukti į volelį ir supjaustyti, dar šiek tiek miltų ant viršaus ir lengvai su rankomis kilnojant aukštyn, išardyti makaronus.Dėti į verdantį vandenį ir virti kelias minutes, nukošti su kiarasamčiu
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 11, 21:13)
Ossobuko su naminiais makaronias (osso buco)

Oi, senai laukiau ko nors panašaus thumbup.gif thumbup.gif
Čia kokios tautos patiekalas? kiniečių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 01 11, 22:29)
Čia kokios tautos patiekalas? kiniečių? g.gif


Atrodo, kad Italų, šiaip čia tik pavadinimas toks, kartais tos karkos supakuotos parduotuvėse jau būna su tokiu pavadinimu, bet variantų to patiekalo visokiausių prirašyta, esu gaminusi su vynu, bet man kazkas gal nenuvyko, o gal ir pavyko, tiesiog skonis ne pagal mane gavosi, tai šį kartą nepyliau, vietoj jo, marinato nuo jelapeno pipirų įpyliau šaukštą, man tai žymiai skaniau, sodriau, ir apelsinų žievelių sako , kad būtinai reikia, apsiėjau ir be jų irnesakyk.gif , kiti cinamono deda, nu žodžiu, kaip kas nori, taip tas ir verda rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 11, 22:15)
Atrodo, kad Italų, šiaip čia tik pavadinimas toks, kartais tos karkos supakuotos parduotuvėse jau būna su tokiu pavadinimu, bet variantų to patiekalo visokiausių prirašyta, esu gaminusi su vynu, bet man kazkas gal nenuvyko, o gal ir pavyko, tiesiog skonis ne pagal mane gavosi, tai šį kartą nepyliau, vietoj jo, marinato nuo jelapeno pipirų įpyliau šaukštą, man tai žymiai skaniau, sodriau, ir apelsinų žievelių sako , kad būtinai reikia, apsiėjau ir be jų irnesakyk.gif , kiti cinamono deda, nu žodžiu, kaip kas nori, taip tas ir verda rolleyes.gif

Parduotuvėse? rolleyes.gif Tai mažu Tu ne ant LT gyveni? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 01 11, 23:37)
Parduotuvėse? rolleyes.gif Tai mažu Tu ne ant LT gyveni? g.gif

Ant Lietuvos dabar biggrin.gif , bet būna ir kad kitur pagyvenu wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 01 12, 00:37)
Parduotuvėse? rolleyes.gif Tai mažu Tu ne ant LT gyveni? g.gif

atidziau visokiose 'maximose ' pasidairyk...kulnine vadinasi, lyg ir... tikrai maciau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 01 11, 22:15)
Atrodo, kad Italų, šiaip čia tik pavadinimas toks....

atrodo puikiai wub.gif taip, tai yra italu patiekalas. Na as gyvenu Vokietijoj lotuliukas.gif tai teke ir is kalakutienos mesytes daryti irgi liuks gaunas thumbup.gif

user posted image kalakutienos ossobuco

QUOTE(Srove @ 2011 01 11, 22:44)
Ant Lietuvos dabar biggrin.gif , bet būna ir kad kitur pagyvenu wink.gif  4u.gif

kažkaip gerai nuskambėjo hihihi.gif
Atsakyti
Sakykit merginos kažkur buvo receptas lygtai kepuriukai vadinosi, ten lygtai iš mėsos faršo tokie bliudeliai pasidaro ir į vidų kažkoks įdaras dedasi, gal žinote apie ką kalbu ir kuri nors turite išsaugojus, nes pati pamečiau o labai norečiau pietums padaryti. blush2.gif
Atsakyti